Kiemelt, partnereink, kiemelt-partnereink
Horgászvíz katalógus
Videót tartalmazó írások
Akvarisztika
Amur horgászat
Angol-magyar horgászszótár
Bojlis horgászat
Cralusso
Csalik
Élővizek biológiai rehabilitációja
Fenekező horgászat
Finomszerelékes technikák
Folyóvízi horgászat
Fórumlakók életképei
Gyermek élménybeszámolók rovat
Hal- és természetfotók
Hal- és természetvédelem
Halételek
Hírek
Horgászik a család
Horgásziskola kezdőknek
Horgásztúrák idegen tájakon
Horgászújság ajánló
Horgászvizsga
Legyező horgászat
Legyező történetek
Legyezés az alapoktól
Magyarország halai
Nádi pontyozás
Pellet ABC
Pergető horgászat
Rablóhal horgászat
Rekordlista
Teszthorgászat
Történetek, elbeszélések
Versenybeszámolók
Versenynaptár
Vizek
Ötletek praktikák
Top10, termék, top10-termek

HALDORÁDÓ Fluo Essencia - Ördögűző

HALDORÁDÓ, Fluo Essencia - Ördögűző

HALDORÁDÓ SpéciCorn - MIX-6 / 6 íz egy dobozban + ajándék csalitüske

HALDORÁDÓ, SpéciCorn - MIX-6 / 6 íz egy dobozban + ajándék csalitüske

HALDORÁDÓ Method Flat Feeder 30 g

HALDORÁDÓ, Method Flat Feeder 30 g

HALDORÁDÓ Fluo Essencia - Vörös Gyümölcs

HALDORÁDÓ, Fluo Essencia - Vörös Gyümölcs

HALDORÁDÓ Oldódó Pellet Maxi - Tüzes Ponty

HALDORÁDÓ, Oldódó Pellet Maxi - Tüzes Ponty

HALDORÁDÓ Fagyos Ponty

HALDORÁDÓ, Fagyos Ponty

HALDORÁDÓ Oldódó Fluo Lebegő Pellet - Mentholos Ánizs

HALDORÁDÓ, Oldódó Fluo Lebegő Pellet - Mentholos Ánizs

HALDORÁDÓ Fluo Energy - Ördögűző

HALDORÁDÓ, Fluo Energy - Ördögűző

HALDORÁDÓ SpéciCorn - Fokhagyma

HALDORÁDÓ, SpéciCorn - Fokhagyma

HALDORÁDÓ Fluo Essencia - Zöld Afrika

HALDORÁDÓ, Fluo Essencia - Zöld Afrika
Haldorádó horgászportál - Írások

Virágzik a Tisza!

Temető a Tisza, amikor kivirágzik, tartja a régi mondás, de ünnep is egyben, a folyó ünnepe, hiszen a vízminőség javulásának ékes bizonyítéka a milliónyi kérész násztánca.

Aki egyszer látta, megélte, ahogy a rovarok egyre nagyobb tömegben bújnak elő, s végül hatalmas zizegéssel parttól partig borítják a folyót, az soha nem feledi, és minden évben várja, egyre jobban várja ezt a pár napig tartó csodát. Pláne, ha a legyező horgászattal is kacérkodik az illető…

Szűrés Kiss Gábor írásaira
Kiss Gábor

Három évvel ezelőtt fogtam az első halaimat a kérészrajzás idején, akkor még csak fotózni, csodálni akartuk a kérészeket, de „véletlenül” bekerült a csónakba a balinozó bot is.

Egy uszály mögötti visszaforgóban egyre nagyobb tömegben kavargott, nyüzsgött a kérész, és a halak szinte a csónakba fröcskölték a vizet, ahogy harsány rablásokkal táplálkoztak. Hiába dobáltam azonban nekik a legbeváltabb műcsalikat, a kishal utánzatok hidegen hagyták őket. Aztán pillantásom a „B” doboz mélyén meglapuló, sosem használt, harsány, narancsos-sárgás színezetű, 6 cm-es felszíni csalira esett. Néhányadik dobás után szerencsém volt, a csali horga felakadt a terelőlemezre, így nem veretett, nem bújt a víz alá, hanem a víz tetején szerencsétlenkedett, pont, mint a kérészek. Látványos rablással rá is vetette magát egy másfeles forma balin.

Akkor még 2-3 halat fogtam, de valahogy nem érintett meg a dolog, a legközelebbi alkalommal már csak a fényképezőgép lapult a táskámban.

Két évvel ezelőtt változott meg a helyzet, a rajzás első napjait elcsípve szép balinokat, jászokat fogtam popperrel, és Benyus jóvoltából láthattam azt is, hogy milyen eredményes és látványos tud lenni a legyező horgászat.

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Klasszikus pergetett hal a balin

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A jász pergetve ritkábban jelentkezik, de tiszavirágzáskor gyakori zsákmány

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Gardát szinte csak ebben az időszakban fogunk

Bármilyen hihetetlen, még ellent tudtam állni, de az elmúlt évben megpecsételődött a sorsom: a Szolnoktól Szegedig tartó 4 napos csónaktúrám alatt minden este hatalmas rajzásban gyönyörködhettem, és Ricsi barátom jóvoltából egy könnyű, finom legyezőbottal pár halacskát is zsákmányul ejthettem. A tél az elméleti felkészüléssel, a légykötés alapjainak megtanulásával kezdődött, majd a szárazedzések következtek. Mindenkinek ezt ajánlom, aki a legyezést ésszerűen akarja elkezdeni. Ismerje meg a felszerelését, tanuljon meg szárazon, különösebb erőlködés nélkül dobni. Ne élesben akarjon előkével, műléggyel nehezítve gyakorolni, tanulja meg fenntartani, kiteríteni a zsinórt, legyenek automatikusak a mozdulatok. Szerencsére a legyesekben túlbuzog a misszionárius lélek, bárkivel találkoztam, mindenki roppant segítőkész és őszinte volt. Így még itt, az Alföld közepén sem volt nehéz egy kisebb csoporthoz csapódnom, akikkel mégiscsak bátrabban lengettem a horgászbotot január közepén egy bevásárlóközpont mellett található füves területen. Meg-megnéztek minket, de atrocitásig csak Benyus jutott, amikor egy napos délelőtt egyedül merészkedett a terepre és bizony egy-két uszkárt arrébb kellett tessékelnie.

Ennyi bevezetés után nézzük a felszerelést! Távol áll tőlem, hogy igazi tanácsokat adjak, kinyilatkoztassak, hiszen épp elkezdtem az alapok elsajátítását, de ha leírom tapasztalataimat, talán eloszlathatok néhány tévhitet a legyezéssel kapcsolatosan. Egyes sportáruházakban feltűntek komplett legyező kombók, amik olcsóságukkal csábítanak. Nagy-nagy fenntartásokkal használhatók, így jobban tesszük, ha egyenként válogatjuk össze felszerelésünket, akár a használt cikkek között is szétnézve. Az én kölcsönbotom egy 4/5-ös, 2,4 m-es finom pálca volt, amellyel nagyon élvezetes volt a horgászat, de lehorgonyozva az erősebb sodrású helyeken kevésnek bizonyult az átlagosan kiló feletti halakhoz. Tapasztalt legyesek tanácsait követve egy 6/7-es osztályú, 2,7 m-es botot szereztem be. Ebben a legnagyszerűbb az volt, hogy az adott botot Benyusnál vásárlás előtt még ki is próbálhattam, így a horgászboltban már csak a gyűrűk és az illesztések ellenőrzése maradt. Az orsó beszerzése egy börze eredménye – tizenéves ABU, de tökéletes állapotban, filléres áron, a zsinór pedig szintén a legyesekre jellemző közös csomagrendelés eredményeképpen egy 8-as, WF-es zsinór.

Most remélem, van, aki felkapja a fejét, hogy ez így nem lesz jó, mert túl nehéz. Nos, erre is jók a közös szárazedzések meg a jó barátok. Addig-addig cserélgettük, próbálgattuk a felszereléseket, zsinórokat, amíg kialakult, hogy az én botom ezzel a zsinórral érzi a legjobban magát, és ezzel tudok a legkönnyebben dobni. Persze majd, ha javul a technikám, lehet, hogy működni fog könnyebb zsinórral is. :-) Egy gondolat erejéig visszatérve a dobásra: ne a távolságra törekedjünk az első időszakban, sokkal többet ér egy pontos, szépen a vízre fektetett 15 m-es dobás, mint egy 20 m-es, ami bombaként csapódik valahol a vízbe. Én megjelöltem a zsinórt annál a pontnál, amit kényelmesen ki tudtam dobni, ezzel a hosszal gyakoroltam, és csak akkor léptem tovább, amikor e zsinórmennyiséget már kényelmesen és mindig szépen ki tudtam teríteni.

Az előkét se bonyolítom túl, vettem ugyan gyári, vékonyodó előkét is, de még nem használom, 45/35/20-as zsinórokból magam kötözgettem össze az előkémet. Egyetlen hátrányaként a csomókat tudom felhozni, azok sem a szakítószilárdság csökkenése miatt problémásak, hanem mert minden apró szemetet összeszednek.

Az előkére kerülő legyek pedig végképp egyszerűek, alapesetben a Benyus által megénekelt szaloncukor legyeket használom, bár már kisebb változtatásokkal, de ezek inkább csak nekem fontosak, a halaknak nem igazán.

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Egyszerű légy, nagyszerű zsákmány

A tiszavirágzás nem tart hetekig, június elején, közepén zajlik általában, a nagyobb áradás se zavarja a kérészeket. Annál inkább az időjárás: esőben, viharban, nagy szélben nem repülnek, persze meg is értem őket, 3 évet várnak a párosodásra, nyilván szeretnék, ha ideálisak lennének a körülmények. Naponta 2-2,5 órás eseményre számíthatunk, valamikor délután öt, esetleg hat óra körül bújnak elő az első rovarok, majd egyre többen és többen lesznek. Az első időszakban azon a területen találjuk tömegesen őket, ahol kikelnek, majd ahogy telik az idő, egyre inkább a folyó közepe felé haladnak, hogy a rajzás vége felé egyetlen hatalmas, zizegő felhővé álljanak össze, amely folyásiránnyal szemben repül. Ekkor már nagyon fogytán az üzemanyag, egyre több és több pottyan a vízbe, a halaknak, sirályoknak, vadkacsáknak pedig elkezdődik a nagy zabálás. Mi nyilván a fentiek közül leginkább halat szeretnénk fogni, elsősorban balinra, jászra, esetenként gardára van esélyünk.

A legjobban akkor járunk, ha a virágzás kezdetét már beélesített legyezőbottal várjuk, de hogy hol, az sajnos nem határozható meg pontosan. Ott kell horgásznunk, ahol kérész és hal is akad. Szerencsére azonban ilyenkor a halak nem szégyenlősek, főleg az első időszakban akár kiugrálva is üldözik a vízfelszín felett repülő rovarokat. Ekkor tudjuk a legkönnyebben megfogni őket, ahogy egyre több és több tiszavirág repül (és ahogy persze telik a halak bendője…), egyre diszkrétebben szedegetnek. Sokszor becsapós, hogy milyen picike burvánnyal szedi le a legyünket akár a másfeles balin vagy jász is. Kezdő legyeseknek igazi Kánaán ez, nem kell nagyot dobni, hiszen sokszor a csónak mellett is rabol a hal, nem kell bonyolult csalivezetési technikákat alkalmazni. Forr, pezseg az élet, mindenütt halakat látunk, hallunk és előbb vagy utóbb a mi csalinkra is akad majd jelentkező.

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A virágzás kezdetekor, mikor még magányosan vergődnek, érdemes megfigyelni, micsoda frekvenciával csalogatja a halakat

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Nemritkán a csónakra szállnak vedleni

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Ahogy telik az idő, egyre többen lesznek

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Egyszer csak azt vesszük majd észre, hogy mindenütt kérészek vonaglanak a vízfelszínen

Nagyon vártam én is ezt az időszakot, persze próbálkoztam streamerrel is balint fogni, továbbmegyek, fogtam is, de azért csak a tiszavirágzás volt az, ami miatt kezembe vettem a legyezőbotot. Igazi forródrót alakul ki ilyenkor, család, barátok mellőzve, igyekszünk minél többet a vízen lenni, és folyamatosan zaklatjuk egymást a hírekért. A Maroson jelentek meg – hagyományosan – az első kérészek, de szomorúan tapasztaltam, hogy a halak még nem nagyon kaptak rá az ingyen kosztra. A következő alkalommal jókor és jó helyen voltunk, kérész ugyan nem volt több, de 20 percig nagyon rajta volt a balin, 8-10 akcióból 4 halat fogtam. Ricsi barátom ezután érkezett, bíztam benne, hogy már a Tiszán is elindul a rajzás, ezért jó hosszút csónakázva egy nagyon jó balinos helyre kötöttünk be. Szinte észrevétlenül kezdődött, egy-egy kóbor példány után azt vettük észre, hogy nyüzsögnek a tiszavirágok a folyó közepén. Aznap nem voltunk túl ügyesek, 6-7 halat fogtunk ugyan, de sok volt a mellévágás, sok volt a csalit csak bökdöső hal. Aztán egyszerre összeállt minden, pedig vihart jósoltak estére, így rövid horgászatra készültünk, nem is mentünk messzire, hogy pár perc alatt visszaérjünk a kikötőbe. Kényelmesen bekötöttünk, felszereltük a botokat, kipróbáltam a módosított legyet, majd vártuk a rajzást. Barátom persze nem bírt magával és hébe-hóba dobott egyet, nagy meglepetésünkre ki is csikart egy kapást egy legalább ugyanannyira türelmetlen haltól. Ezt a halat nem fogtuk meg, de fellelkesedve dobáltunk tovább, hiszen annak ellenére, hogy egy-egy rovart láttunk még csak repülni, úgy tűnt, hogy a vízfelszín alatt éhes halak tucatjai várják a vacsorát. Ritka az ilyen alkalom, de ezúttal miénk volt a lehetőség! Barátom fogta az első félkilós balint, amire én gyorsan kettővel válaszoltam. A második balinból kivéve a horgot, meglepő dolgot láttam, messze bent a torkában jól felismerhetően szedermaradványok piroslottak. Amikor bekötöttünk, láttam a kacsákat, hogy eszegetik a vízbe hulló gyümölcsöt, de nem gondoltam volna, hogy a balin is rááll. Mindenesetre jól elkacarásztunk, feltételeztük, hogy előételként fogyasztotta halunk a kérészlakoma előtt. Nem sokáig vezettem a házi versenyt, Ricsi akasztott és látványosan görbülő pálcája sejtette, hogy ezúttal nem egy szabvány balinocska küzd a zsinór végén. A kilósforma hal a húzós vízen jól megdolgoztatta a felszerelést, de nem szabadult, csak egy fotó után.

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az első szebb halunk

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Amikor éhes, nem sokat teketóriázik

Ekkor már repülgetett a tiszavirág, de sokkal kisebb számban, mint az előző alkalommal, talán ennek tudható be, hogy a halak ezúttal vehemensen támadták csalijainkat. Szinte folyamatosan voltak akcióink, bár pár perces szünetek azért előfordultak. Nemsokára megfogtam az első jászt is, ami nem sokkal lehetett kiló alatt, de innentől elvesztettük a fonalat. Minden második, harmadik dobásunkra kapásunk volt, persze sokszor nem akadt vagy lemaradt a halunk, de rettenetesen élménydús horgászat kerekedett a dologból. Amikor egy-egy szedésre gyorsan és pontosan rá sikerült dobnunk, szinte azonnal volt kapásunk. Annyira éhesek azért nem voltak, hogy üldözzék a csalit, inkább a pontosan beejtett és jól vezetett csali volt eredményes. Egy alkalommal a bepottyanó csalim mögött jó fél méterre nyúlt fel a kérészért a hal. Éppen csak bedobtam, így egy gondolatnyi idő után ki akartam venni, hogy pontosan rádobjak az akcióra. Nem sikerült, ennyi pont elég volt, hogy a hal felfigyeljen és odaérjen a csalimig, én pedig tökéletes és laza mozdulattal pont bevágtam neki. Ez a hal is jász volt, szinte testvére az előzőnek. Pár dobással később a beeső csalira startolt rá harsány rablással valami, ami a bevágást követően egész jól el is szaladt. Nagyobb balinra gyanakodtunk, főleg a kapás alapján, de csalódnunk kellett: átlagos, 35 centis hal volt a tettes. Nem sokáig szomorkodtam, alig néhányat dobhattam, amikor szintén a beeső legyet vette le ezúttal diszkrét határozottsággal egy hal. Akár egy nagyobb sneci is lehetett volna a burvány alapján, de a bevágásra szétcsapta valami nagy test a vizet, és komoly erő húzta a zsinóromat. Befeküdt a sodrásba és vitette magát, nem dolgozott sokat, csak a fejét rázta. Fel is csobogott a felszínre, így egyértelművé vált gyorsan, hogy nagyobb jásszal van dolgom. Meg is akartam kérni Ricsit, hogy fotózzon, de barátom se vesztegette az idejét, bevágás után Ő is fárasztásba kezdett. Nemsokára feladta halam, talán sejtette, hogy visszakerül? Éppen át tudtam fogni a tarkóját, azzal a lendülettel be is mutattam csónaktársamnak, aki majdnem el is feledkezett a saját haláról. Gyönyörű jász volt a zsákmány, valahol másfél-két kiló között. Minden halat azonnal visszaengedtünk, így most kapóra jött, hogy két hal is volt a csónakban, ha terítéket nem is, de legalább két halat tudtunk együtt fotózni.

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Horgon a balin

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A jász is bekapta a legyet

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Duplajász

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Igazán derék példány

Ekkor már csendesedett a környék, a felhők is egyre közeledtek, de ez nem szegte volna kedvünket. Annál inkább elrontotta a szórakozásunkat az a tapintatlan horgásztárs, aki éppen azon a 20 méteres szakaszon, a csónakunk és a part között csorgott el alapjáraton pöfögő motorjával, közben két kézzel szórva a vízbe a kukoricát. Első meglepetésünkben csak hitetlenkedve néztünk egymásra, ennyire kicsi már a Tisza is? Horgásztársunk még azt is jelezni szerette volna, hogy ez itt az Ő helye, de Ricsi barátom kissé felemelt hanggal közölte, hogy zokon vettük az előbbi akcióját. Még ekkor sem hátrált meg, igaz ekkor már a csónakunk felett, de csak beszórt még egy vödör kukoricát. Nem értem, hova tűnt az emberekből a tapintat, ennyire kell a hal? A tiszavirágzás évente egyszer, 7-10 napig tart, naponta 2 óra egyedi, különleges horgászlehetőséget teremt, ez akárhogy is számolom, 14-20 óra/év.

Kedves horgásztárs, ebből a 14 órából sikerült egyet elvenned!

Félórát még horgásztunk, egy-egy óvatos kapásunk akadt, de több halat már nem fogtunk, szerencsére jó hangulatunk visszatért és már a következő napot tervezgettük. Ekkor már nagyon közel voltak a felhők, gondoltunk is a befejezésre, de csak megvártuk az első viharos erejű széllökést. Nyögtek a fák, szállt a por a víz fölé, így nem sokat kellett győzködni minket a pánikszerű menekülésről. Nem pakoltunk mi egy pillanatig se, felkaptuk a súlyt és már száguldottunk is a biztonságos kikötő felé. A fák árnyékából kiérve arcunkba is kaptuk a szél igazi erejét, de szerencsére még nem volt ideje komolyabb hullámokat gerjeszteni, így gond nélkül kiköthettünk. Leszereltük a botokat, leponyváztuk a hajót és elbúcsúztunk: holnap ugyanekkor, ugyanitt, hiszen most virágzik a Tisza, most menni kell.

Másnap hatalmas rajzás kerekedett, talán fogtunk halat, talán nem, de vittünk fényképezőgépet és a tiszavirágzás felejthetetlen hangulata kárpótolt bennünket.

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Naplementében az utolsó tánc

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Ahogy fogy a fény, úgy lassul a mozgás

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Lassan beletörődik az elkerülhetetlenbe

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Egy aprócska élet lassan véget ér


Kiss Gábor (kissgabor)
Fotók: Magyar Anita, Benyuska Richárd, Kiss Gábor

 

Hozzászólás, vélemény - eddig 50db, utolsó: 2011-07-21 12:10:05

 

Kapcsolódó írások

ragadozó, horgászatának, iskolája, számomra, balinozással Tovább!A ragadozó halak horgászatának iskolája számomra a balinozással indult, és mind a mai napig az egyik legváltozatosabb, legizgalmasabb módszernek tartom a rájuk történő vadászatot. Ez a ragadozó halunk sok-sok álló- és folyóvizünkben megtalálható, ám személy szerint elsősorban nagyobb folyóinkon...

Tovább...

dolgok, általában, spontán, alakulnak Tovább!A jó dolgok általában spontán alakulnak. A fiamat kellett Szegedre fuvaroznom egy szerda délután. Szintén Szegeden lakik Gábor barátom, aki kölcsönkérte a GPS-emet egy horgásztúrára, vele ugyanerre az időpontra egyeztettem a találkozót. Ő vetette fel a lehetőséget, hogy ha már ott járok...

Tovább...

zúgolódásképpen, mondom, egyszerűen, állapítom, mifelénk Tovább!Nem zúgolódásképpen mondom, csak egyszerűen a tényt állapítom meg, hogy itt mifelénk, az Alföld déli peremén, a klasszikus legyező horgászat lehetőségei meglehetősen korlátozottak. Ennek ismeretében talán érthető...

Tovább...

 

 

Írás ajánlása ismerősnek! 

 

Ajánlott termékek - Legyezés (63db termék) (Kattintson ide!)
Ajánlott írások - Legyezés (27db írás) (Kattintson ide!)
Videós írások Fogások
Kérés feldolgozása folyamatban...
Hiba az adatok betöltése közben.

Nyelv / Language:

  Magyar  English

Pénznem / Currency:

A kosár üres.

Összesen: 0 Ft

Elkölthető bónusz pontok: Lépj be az egyenleg megjelenítéshez

Horgászbiztosítás
Fishing & Hunting
Haldorádó Matula Gyerek Horgásztábor

GOLDSTAR Tavaszi Spicc + Bolognai szett 16800 helyett 9990Ft

GOLDSTAR Tavaszi Spicc + Bolognai szett 16800 helyett 9990Ft

ÚJRA KAPHATÓ! WYCHWOOD Solace Compact Big Pit 55FS 37990Ft

ÚJRA KAPHATÓ!

ÚJRA KAPHATÓ! WYCHWOOD Solace Compact Big Pit 55QD pótdob 9990Ft

ÚJRA KAPHATÓ!

ÚJRA KAPHATÓ! MAP ACS P4000 FD 35990Ft

ÚJRA KAPHATÓ!

NEVIS Motive Carp Feeder 15990Ft

NEVIS Motive Carp Feeder 15990Ft

NEVIS Altiva Carp Feeder 13990Ft

NEVIS Altiva Carp Feeder 13990Ft

NEVIS Whisper Power Carp Match 13750Ft

NEVIS Whisper Power Carp Match 13750Ft

NEVIS Patriot Tele Match 12500Ft

NEVIS Patriot Tele Match 12500Ft

NEVIS Trinity Carp 10990Ft

NEVIS Trinity Carp 10990Ft

NEVIS Motive Feeder 15990Ft

NEVIS Motive Feeder 15990Ft

NEVIS Elite Match 11500Ft

NEVIS Elite Match 11500Ft

NEVIS Patriot Feeder 16750Ft

NEVIS Patriot Feeder 16750Ft

NEVIS Arwo 7690Ft

NEVIS Arwo 7690Ft

NEVIS Ryos Match 9990Ft

NEVIS Ryos Match 9990Ft

NEVIS Karma 29990Ft

NEVIS Karma 29990Ft

NEVIS Triada Match 15500Ft

NEVIS Triada Match 15500Ft

DENDROBAENA Giliszta közepes 150Ft

DENDROBAENA   Giliszta közepes 150Ft

DENDROBAENA Verseny giliszta XXS méretű 590Ft

DENDROBAENA   Verseny giliszta XXS méretű 590Ft

GRANDE Dobozos tűzőszúnyog Extra 1290Ft

GRANDE   Dobozos tűzőszúnyog Extra 1290Ft

GRANDE Etetőszúnyog 2490Ft

GRANDE   Etetőszúnyog 2490Ft

SHIMANO Catana DX Spin 240H

14.990 Ft
10.990 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2015.02.01 - 2015.03.31

ENERGOTEAM Etetőrakéta kicsi

990 Ft
690 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2015.02.01 - 2015.03.31

SAVAGE GEAR Evil baseball sapka

2.490 Ft
1.990 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2015.02.01 - 2015.03.31

Marttiini Golden Lynx kés 11 cm

14.990 Ft
11.490 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2015.02.01 - 2015.03.31

PRIMUS Mini étkészlet

4.990 Ft
2.990 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2015.02.01 - 2015.03.31