Kiemelt, partnereink, kiemelt-partnereink
Horgászvíz katalógus
Vízbemutató írások
Videót tartalmazó írások
Akvarisztika
Amur horgászat
Angol-magyar horgászszótár
Bojlis horgászat
Cralusso
Csalik
Élővizek biológiai rehabilitációja
Fenekező horgászat
Finomszerelékes technikák
Folyóvízi horgászat
Fórumlakók életképei
Gyermek élménybeszámolók rovat
Hal- és természetfotók
Hal- és természetvédelem
Halételek
Hírek
Horgászik a család
Horgásziskola kezdőknek
Horgásztúrák idegen tájakon
Horgászújság ajánló
Horgászvizsga
Legyező horgászat
Legyező történetek
Legyezés az alapoktól
Magyarország halai
Nádi pontyozás
Pellet ABC
Pergető horgászat
Rablóhal horgászat
Rekordlista
Teszthorgászat
Történetek, elbeszélések
Versenybeszámolók
Versenynaptár
Vizek
Ötletek praktikák
Top10, termék, top10-termek

HALDORÁDÓ Gold Corn Cream - Natúr

HALDORÁDÓ, Gold Corn Cream - Natúr

HALDORÁDÓ Method Flat Feeder 30 g

HALDORÁDÓ, Method Flat Feeder 30 g

HALDORÁDÓ Fluo Energy - Chilis Tintahal

HALDORÁDÓ, Fluo Energy - Chilis Tintahal

HALDORÁDÓ SpéciCorn - Chilis Tintahal

HALDORÁDÓ, SpéciCorn - Chilis Tintahal

HALDORÁDÓ Előkerögzítő gyorskapocs gumi tüskével - közepes

HALDORÁDÓ, Előkerögzítő gyorskapocs gumi tüskével - közepes

STONFO Horoggyurma rögzítő szett No.3

STONFO, Horoggyurma rögzítő szett No.3

HALDORÁDÓ Előkerögzítő gyorskapocs gumi tüskével - nagy

HALDORÁDÓ, Előkerögzítő gyorskapocs gumi tüskével - nagy

HALDORÁDÓ Előkerögzítő gyorskapocs gumi tüskével - kicsi

HALDORÁDÓ, Előkerögzítő gyorskapocs gumi tüskével - kicsi

HALDORÁDÓ Pelletes Fekete

HALDORÁDÓ, Pelletes Fekete

HALDORÁDÓ Fluo Flavor - Chilis Tintahal

HALDORÁDÓ, Fluo Flavor - Chilis Tintahal
Haldorádó horgászportál - Írások

Virágzik a Tisza!

2009-06-24
Kiss Gábor
Kiss Gábor
Temető a Tisza, amikor kivirágzik, tartja a régi mondás, de ünnep is egyben, a folyó ünnepe, hiszen a vízminőség javulásának ékes bizonyítéka a milliónyi kérész násztánca.

Három évvel ezelőtt fogtam az első halaimat a kérészrajzás idején, akkor még csak fotózni, csodálni akartuk a kérészeket, de „véletlenül” bekerült a csónakba a balinozó bot is.

Egy uszály mögötti visszaforgóban egyre nagyobb tömegben kavargott, nyüzsgött a kérész, és a halak szinte a csónakba fröcskölték a vizet, ahogy harsány rablásokkal táplálkoztak. Hiába dobáltam azonban nekik a legbeváltabb műcsalikat, a kishal utánzatok hidegen hagyták őket. Aztán pillantásom a „B” doboz mélyén meglapuló, sosem használt, harsány, narancsos-sárgás színezetű, 6 cm-es felszíni csalira esett. Néhányadik dobás után szerencsém volt, a csali horga felakadt a terelőlemezre, így nem veretett, nem bújt a víz alá, hanem a víz tetején szerencsétlenkedett, pont, mint a kérészek. Látványos rablással rá is vetette magát egy másfeles forma balin.

Akkor még 2-3 halat fogtam, de valahogy nem érintett meg a dolog, a legközelebbi alkalommal már csak a fényképezőgép lapult a táskámban.

Két évvel ezelőtt változott meg a helyzet, a rajzás első napjait elcsípve szép balinokat, jászokat fogtam popperrel, és Benyus jóvoltából láthattam azt is, hogy milyen eredményes és látványos tud lenni a legyező horgászat.

Klasszikus pergetett hal a balin
Klasszikus pergetett hal a balin

A jász pergetve ritkábban jelentkezik, de tiszavirágzáskor gyakori zsákmány
A jász pergetve ritkábban jelentkezik, de tiszavirágzáskor gyakori zsákmány

Gardát szinte csak ebben az időszakban fogunk
Gardát szinte csak ebben az időszakban fogunk

Bármilyen hihetetlen, még ellent tudtam állni, de az elmúlt évben megpecsételődött a sorsom: a Szolnoktól Szegedig tartó 4 napos csónaktúrám alatt minden este hatalmas rajzásban gyönyörködhettem, és Ricsi barátom jóvoltából egy könnyű, finom legyezőbottal pár halacskát is zsákmányul ejthettem. A tél az elméleti felkészüléssel, a légykötés alapjainak megtanulásával kezdődött, majd a szárazedzések következtek. Mindenkinek ezt ajánlom, aki a legyezést ésszerűen akarja elkezdeni. Ismerje meg a felszerelését, tanuljon meg szárazon, különösebb erőlködés nélkül dobni. Ne élesben akarjon előkével, műléggyel nehezítve gyakorolni, tanulja meg fenntartani, kiteríteni a zsinórt, legyenek automatikusak a mozdulatok. Szerencsére a legyesekben túlbuzog a misszionárius lélek, bárkivel találkoztam, mindenki roppant segítőkész és őszinte volt. Így még itt, az Alföld közepén sem volt nehéz egy kisebb csoporthoz csapódnom, akikkel mégiscsak bátrabban lengettem a horgászbotot január közepén egy bevásárlóközpont mellett található füves területen. Meg-megnéztek minket, de atrocitásig csak Benyus jutott, amikor egy napos délelőtt egyedül merészkedett a terepre és bizony egy-két uszkárt arrébb kellett tessékelnie.

Ennyi bevezetés után nézzük a felszerelést! Távol áll tőlem, hogy igazi tanácsokat adjak, kinyilatkoztassak, hiszen épp elkezdtem az alapok elsajátítását, de ha leírom tapasztalataimat, talán eloszlathatok néhány tévhitet a legyezéssel kapcsolatosan. Egyes sportáruházakban feltűntek komplett legyező kombók, amik olcsóságukkal csábítanak. Nagy-nagy fenntartásokkal használhatók, így jobban tesszük, ha egyenként válogatjuk össze felszerelésünket, akár a használt cikkek között is szétnézve. Az én kölcsönbotom egy 4/5-ös, 2,4 m-es finom pálca volt, amellyel nagyon élvezetes volt a horgászat, de lehorgonyozva az erősebb sodrású helyeken kevésnek bizonyult az átlagosan kiló feletti halakhoz. Tapasztalt legyesek tanácsait követve egy 6/7-es osztályú, 2,7 m-es botot szereztem be. Ebben a legnagyszerűbb az volt, hogy az adott botot Benyusnál vásárlás előtt még ki is próbálhattam, így a horgászboltban már csak a gyűrűk és az illesztések ellenőrzése maradt. Az orsó beszerzése egy börze eredménye – tizenéves ABU, de tökéletes állapotban, filléres áron, a zsinór pedig szintén a legyesekre jellemző közös csomagrendelés eredményeképpen egy 8-as, WF-es zsinór.

Most remélem, van, aki felkapja a fejét, hogy ez így nem lesz jó, mert túl nehéz. Nos, erre is jók a közös szárazedzések meg a jó barátok. Addig-addig cserélgettük, próbálgattuk a felszereléseket, zsinórokat, amíg kialakult, hogy az én botom ezzel a zsinórral érzi a legjobban magát, és ezzel tudok a legkönnyebben dobni. Persze majd, ha javul a technikám, lehet, hogy működni fog könnyebb zsinórral is. :-) Egy gondolat erejéig visszatérve a dobásra: ne a távolságra törekedjünk az első időszakban, sokkal többet ér egy pontos, szépen a vízre fektetett 15 m-es dobás, mint egy 20 m-es, ami bombaként csapódik valahol a vízbe. Én megjelöltem a zsinórt annál a pontnál, amit kényelmesen ki tudtam dobni, ezzel a hosszal gyakoroltam, és csak akkor léptem tovább, amikor e zsinórmennyiséget már kényelmesen és mindig szépen ki tudtam teríteni.

Az előkét se bonyolítom túl, vettem ugyan gyári, vékonyodó előkét is, de még nem használom, 45/35/20-as zsinórokból magam kötözgettem össze az előkémet. Egyetlen hátrányaként a csomókat tudom felhozni, azok sem a szakítószilárdság csökkenése miatt problémásak, hanem mert minden apró szemetet összeszednek.

Az előkére kerülő legyek pedig végképp egyszerűek, alapesetben a Benyus által megénekelt szaloncukor legyeket használom, bár már kisebb változtatásokkal, de ezek inkább csak nekem fontosak, a halaknak nem igazán.

Egyszerű légy, nagyszerű zsákmány
Egyszerű légy, nagyszerű zsákmány

A tiszavirágzás nem tart hetekig, június elején, közepén zajlik általában, a nagyobb áradás se zavarja a kérészeket. Annál inkább az időjárás: esőben, viharban, nagy szélben nem repülnek, persze meg is értem őket, 3 évet várnak a párosodásra, nyilván szeretnék, ha ideálisak lennének a körülmények. Naponta 2-2,5 órás eseményre számíthatunk, valamikor délután öt, esetleg hat óra körül bújnak elő az első rovarok, majd egyre többen és többen lesznek. Az első időszakban azon a területen találjuk tömegesen őket, ahol kikelnek, majd ahogy telik az idő, egyre inkább a folyó közepe felé haladnak, hogy a rajzás vége felé egyetlen hatalmas, zizegő felhővé álljanak össze, amely folyásiránnyal szemben repül. Ekkor már nagyon fogytán az üzemanyag, egyre több és több pottyan a vízbe, a halaknak, sirályoknak, vadkacsáknak pedig elkezdődik a nagy zabálás. Mi nyilván a fentiek közül leginkább halat szeretnénk fogni, elsősorban balinra, jászra, esetenként gardára van esélyünk.

A legjobban akkor járunk, ha a virágzás kezdetét már beélesített legyezőbottal várjuk, de hogy hol, az sajnos nem határozható meg pontosan. Ott kell horgásznunk, ahol kérész és hal is akad. Szerencsére azonban ilyenkor a halak nem szégyenlősek, főleg az első időszakban akár kiugrálva is üldözik a vízfelszín felett repülő rovarokat. Ekkor tudjuk a legkönnyebben megfogni őket, ahogy egyre több és több tiszavirág repül (és ahogy persze telik a halak bendője…), egyre diszkrétebben szedegetnek. Sokszor becsapós, hogy milyen picike burvánnyal szedi le a legyünket akár a másfeles balin vagy jász is. Kezdő legyeseknek igazi Kánaán ez, nem kell nagyot dobni, hiszen sokszor a csónak mellett is rabol a hal, nem kell bonyolult csalivezetési technikákat alkalmazni. Forr, pezseg az élet, mindenütt halakat látunk, hallunk és előbb vagy utóbb a mi csalinkra is akad majd jelentkező.

A virágzás kezdetekor, mikor még magányosan vergődnek, érdemes megfigyelni, micsoda frekvenciával csalogatja a halakat
A virágzás kezdetekor, mikor még magányosan vergődnek, érdemes megfigyelni, micsoda frekvenciával csalogatja a halakat

Nemritkán a csónakra szállnak vedleni
Nemritkán a csónakra szállnak vedleni

Ahogy telik az idő, egyre többen lesznek
Ahogy telik az idő, egyre többen lesznek

Egyszer csak azt vesszük majd észre, hogy mindenütt kérészek vonaglanak a vízfelszínen
Egyszer csak azt vesszük majd észre, hogy mindenütt kérészek vonaglanak a vízfelszínen

Nagyon vártam én is ezt az időszakot, persze próbálkoztam streamerrel is balint fogni, továbbmegyek, fogtam is, de azért csak a tiszavirágzás volt az, ami miatt kezembe vettem a legyezőbotot. Igazi forródrót alakul ki ilyenkor, család, barátok mellőzve, igyekszünk minél többet a vízen lenni, és folyamatosan zaklatjuk egymást a hírekért. A Maroson jelentek meg – hagyományosan – az első kérészek, de szomorúan tapasztaltam, hogy a halak még nem nagyon kaptak rá az ingyen kosztra. A következő alkalommal jókor és jó helyen voltunk, kérész ugyan nem volt több, de 20 percig nagyon rajta volt a balin, 8-10 akcióból 4 halat fogtam. Ricsi barátom ezután érkezett, bíztam benne, hogy már a Tiszán is elindul a rajzás, ezért jó hosszút csónakázva egy nagyon jó balinos helyre kötöttünk be. Szinte észrevétlenül kezdődött, egy-egy kóbor példány után azt vettük észre, hogy nyüzsögnek a tiszavirágok a folyó közepén. Aznap nem voltunk túl ügyesek, 6-7 halat fogtunk ugyan, de sok volt a mellévágás, sok volt a csalit csak bökdöső hal. Aztán egyszerre összeállt minden, pedig vihart jósoltak estére, így rövid horgászatra készültünk, nem is mentünk messzire, hogy pár perc alatt visszaérjünk a kikötőbe. Kényelmesen bekötöttünk, felszereltük a botokat, kipróbáltam a módosított legyet, majd vártuk a rajzást. Barátom persze nem bírt magával és hébe-hóba dobott egyet, nagy meglepetésünkre ki is csikart egy kapást egy legalább ugyanannyira türelmetlen haltól. Ezt a halat nem fogtuk meg, de fellelkesedve dobáltunk tovább, hiszen annak ellenére, hogy egy-egy rovart láttunk még csak repülni, úgy tűnt, hogy a vízfelszín alatt éhes halak tucatjai várják a vacsorát. Ritka az ilyen alkalom, de ezúttal miénk volt a lehetőség! Barátom fogta az első félkilós balint, amire én gyorsan kettővel válaszoltam. A második balinból kivéve a horgot, meglepő dolgot láttam, messze bent a torkában jól felismerhetően szedermaradványok piroslottak. Amikor bekötöttünk, láttam a kacsákat, hogy eszegetik a vízbe hulló gyümölcsöt, de nem gondoltam volna, hogy a balin is rááll. Mindenesetre jól elkacarásztunk, feltételeztük, hogy előételként fogyasztotta halunk a kérészlakoma előtt. Nem sokáig vezettem a házi versenyt, Ricsi akasztott és látványosan görbülő pálcája sejtette, hogy ezúttal nem egy szabvány balinocska küzd a zsinór végén. A kilósforma hal a húzós vízen jól megdolgoztatta a felszerelést, de nem szabadult, csak egy fotó után.

Az első szebb halunk
Az első szebb halunk

Amikor éhes, nem sokat teketóriázik
Amikor éhes, nem sokat teketóriázik

Ekkor már repülgetett a tiszavirág, de sokkal kisebb számban, mint az előző alkalommal, talán ennek tudható be, hogy a halak ezúttal vehemensen támadták csalijainkat. Szinte folyamatosan voltak akcióink, bár pár perces szünetek azért előfordultak. Nemsokára megfogtam az első jászt is, ami nem sokkal lehetett kiló alatt, de innentől elvesztettük a fonalat. Minden második, harmadik dobásunkra kapásunk volt, persze sokszor nem akadt vagy lemaradt a halunk, de rettenetesen élménydús horgászat kerekedett a dologból. Amikor egy-egy szedésre gyorsan és pontosan rá sikerült dobnunk, szinte azonnal volt kapásunk. Annyira éhesek azért nem voltak, hogy üldözzék a csalit, inkább a pontosan beejtett és jól vezetett csali volt eredményes. Egy alkalommal a bepottyanó csalim mögött jó fél méterre nyúlt fel a kérészért a hal. Éppen csak bedobtam, így egy gondolatnyi idő után ki akartam venni, hogy pontosan rádobjak az akcióra. Nem sikerült, ennyi pont elég volt, hogy a hal felfigyeljen és odaérjen a csalimig, én pedig tökéletes és laza mozdulattal pont bevágtam neki. Ez a hal is jász volt, szinte testvére az előzőnek. Pár dobással később a beeső csalira startolt rá harsány rablással valami, ami a bevágást követően egész jól el is szaladt. Nagyobb balinra gyanakodtunk, főleg a kapás alapján, de csalódnunk kellett: átlagos, 35 centis hal volt a tettes. Nem sokáig szomorkodtam, alig néhányat dobhattam, amikor szintén a beeső legyet vette le ezúttal diszkrét határozottsággal egy hal. Akár egy nagyobb sneci is lehetett volna a burvány alapján, de a bevágásra szétcsapta valami nagy test a vizet, és komoly erő húzta a zsinóromat. Befeküdt a sodrásba és vitette magát, nem dolgozott sokat, csak a fejét rázta. Fel is csobogott a felszínre, így egyértelművé vált gyorsan, hogy nagyobb jásszal van dolgom. Meg is akartam kérni Ricsit, hogy fotózzon, de barátom se vesztegette az idejét, bevágás után Ő is fárasztásba kezdett. Nemsokára feladta halam, talán sejtette, hogy visszakerül? Éppen át tudtam fogni a tarkóját, azzal a lendülettel be is mutattam csónaktársamnak, aki majdnem el is feledkezett a saját haláról. Gyönyörű jász volt a zsákmány, valahol másfél-két kiló között. Minden halat azonnal visszaengedtünk, így most kapóra jött, hogy két hal is volt a csónakban, ha terítéket nem is, de legalább két halat tudtunk együtt fotózni.

Horgon a balin
Horgon a balin

A jász is bekapta a legyet
A jász is bekapta a legyet

Duplajász
Duplajász

Igazán derék példány
Igazán derék példány

Ekkor már csendesedett a környék, a felhők is egyre közeledtek, de ez nem szegte volna kedvünket. Annál inkább elrontotta a szórakozásunkat az a tapintatlan horgásztárs, aki éppen azon a 20 méteres szakaszon, a csónakunk és a part között csorgott el alapjáraton pöfögő motorjával, közben két kézzel szórva a vízbe a kukoricát. Első meglepetésünkben csak hitetlenkedve néztünk egymásra, ennyire kicsi már a Tisza is? Horgásztársunk még azt is jelezni szerette volna, hogy ez itt az Ő helye, de Ricsi barátom kissé felemelt hanggal közölte, hogy zokon vettük az előbbi akcióját. Még ekkor sem hátrált meg, igaz ekkor már a csónakunk felett, de csak beszórt még egy vödör kukoricát. Nem értem, hova tűnt az emberekből a tapintat, ennyire kell a hal? A tiszavirágzás évente egyszer, 7-10 napig tart, naponta 2 óra egyedi, különleges horgászlehetőséget teremt, ez akárhogy is számolom, 14-20 óra/év.

Kedves horgásztárs, ebből a 14 órából sikerült egyet elvenned!

Félórát még horgásztunk, egy-egy óvatos kapásunk akadt, de több halat már nem fogtunk, szerencsére jó hangulatunk visszatért és már a következő napot tervezgettük. Ekkor már nagyon közel voltak a felhők, gondoltunk is a befejezésre, de csak megvártuk az első viharos erejű széllökést. Nyögtek a fák, szállt a por a víz fölé, így nem sokat kellett győzködni minket a pánikszerű menekülésről. Nem pakoltunk mi egy pillanatig se, felkaptuk a súlyt és már száguldottunk is a biztonságos kikötő felé. A fák árnyékából kiérve arcunkba is kaptuk a szél igazi erejét, de szerencsére még nem volt ideje komolyabb hullámokat gerjeszteni, így gond nélkül kiköthettünk. Leszereltük a botokat, leponyváztuk a hajót és elbúcsúztunk: holnap ugyanekkor, ugyanitt, hiszen most virágzik a Tisza, most menni kell.

Másnap hatalmas rajzás kerekedett, talán fogtunk halat, talán nem, de vittünk fényképezőgépet és a tiszavirágzás felejthetetlen hangulata kárpótolt bennünket.

Naplementében az utolsó tánc
Naplementében az utolsó tánc

Ahogy fogy a fény, úgy lassul a mozgás
Ahogy fogy a fény, úgy lassul a mozgás

Lassan beletörődik az elkerülhetetlenbe
Lassan beletörődik az elkerülhetetlenbe

Egy aprócska élet lassan véget ér
Egy aprócska élet lassan véget ér

Kiss Gábor (kissgabor)
Fotók: Magyar Anita, Benyuska Richárd, Kiss Gábor

 

Hozzászólás, vélemény - eddig 50db, utolsó: 2011-07-21 12:10:05

 

Kapcsolódó írások

ragadozó, horgászatának, iskolája, számomra, balinozással Tovább!A ragadozó halak horgászatának iskolája számomra a balinozással indult, és mind a mai napig az egyik legváltozatosabb, legizgalmasabb módszernek tartom a rájuk történő vadászatot. Ez a ragadozó halunk sok-sok álló- és folyóvizünkben megtalálható, ám személy szerint elsősorban nagyobb folyóinkon,…

Tovább...

dolgok, általában, spontán, alakulnak Tovább!A jó dolgok általában spontán alakulnak. A fiamat kellett Szegedre fuvaroznom egy szerda délután. Szintén Szegeden lakik Gábor barátom, aki kölcsönkérte a GPS-emet egy horgásztúrára, vele ugyanerre az időpontra egyeztettem a találkozót. Ő vetette fel a lehetőséget, hogy ha már ott járok,…

Tovább...

zúgolódásképpen, mondom, egyszerűen, állapítom, mifelénk Tovább!Nem zúgolódásképpen mondom, csak egyszerűen a tényt állapítom meg, hogy itt mifelénk, az Alföld déli peremén, a klasszikus legyező horgászat lehetőségei meglehetősen korlátozottak. Ennek ismeretében talán érthető,…

Tovább...

 

 

Írás ajánlása ismerősnek! 

 

Ajánlott termékek - Legyezés (54db termék) (Kattintson ide!)
Ajánlott írások - Legyezés (27db írás) (Kattintson ide!)
Videós írások Fogások
Kérés feldolgozása folyamatban...
Hiba az adatok betöltése közben.

Nyelv / Language:

  Magyar  English

Pénznem / Currency:

A kosár üres.

Összesen: 0 Ft

Elkölthető bónusz pontok: Lépj be az egyenleg megjelenítéshez

Horgászbiztosítás
Fishing & Hunting

Rapala Dives-To Metal Sure Set DTMSS20 GSD

Rapala, Dives-To Metal Sure Set DTMSS20 GSD

SAVAGE GEAR Larvae SS - Nymph 2990Ft

SAVAGE GEAR Larvae SS - Nymph 2990Ft

SAVAGE GEAR Larvae SS - Olive Pearl 2990Ft

SAVAGE GEAR Larvae SS - Olive Pearl 2990Ft

SAVAGE GEAR Larvae SS - Fluo Orange & Gold 2990Ft

SAVAGE GEAR Larvae SS - Fluo Orange & Gold 2990Ft

SAVAGE GEAR Larvae SS - Firetiger 2990Ft

SAVAGE GEAR Larvae SS - Firetiger 2990Ft

SAVAGE GEAR Larvae SS - Bone White UV 2990Ft

SAVAGE GEAR Larvae SS - Bone White UV 2990Ft

NEVIS Pergető szett
14500 helyett 9990Ft

NEVIS Pergető szett14500 helyett 9990Ft

NEVIS Teleszkópos süllőző szett 5200 helyett 3990Ft

NEVIS Teleszkópos süllőző szett 5200 helyett 3990Ft

OKUMA Dead Ringer 11990Ft

OKUMA Dead Ringer 11990Ft

RON THOMPSON Steelhead Nano Spin 8990Ft

RON THOMPSON Steelhead Nano Spin 8990Ft

OKUMA Lure Mania Spin 11990Ft

OKUMA Lure Mania Spin 11990Ft

DAIWA Sweepfire Spin
13990 helyett 8990Ft

DAIWA Sweepfire Spin13990 helyett 8990Ft

OKUMA Ceymar FD 14990Ft

OKUMA Ceymar FD 14990Ft

NEVIS Whisper
12500 helyett 9700Ft

NEVIS Whisper12500 helyett 9700Ft

NEVIS Lip Grip halkiemelő 4290Ft

NEVIS Lip Grip halkiemelő 4290Ft

KAMASAKI csalihalas kanna 2290Ft

KAMASAKI csalihalas kanna 2290Ft

ENERGOTEAM L&K Cheburashka Foszforeszkáló 690Ft

ENERGOTEAM L&K Cheburashka Foszforeszkáló 690Ft

QUANTUM Titanium előkebr3490 helyett 2690Ft

QUANTUM Titanium előkebr3490 helyett 2690Ft

SALMO Bullhead BD4SDR HBD 2090Ft

SALMO Bullhead BD4SDR HBD 2090Ft

Rapala Dives-To Metal Sure Set 3990 helyett 1490Ft

Rapala Dives-To Metal Sure Set 3990 helyett 1490Ft

Rapala Weedless Shad
2590 helyett 2290Ft

Rapala Weedless Shad2590 helyett 2290Ft

FOX Micro karikás forgókapocs végszerelék készítéshez

1.790 Ft
990 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2015.09.01 - 2015.10.31

GAMAKATSU Feeder Special - 12

590 Ft
290 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2015.09.01 - 2015.10.31

PROLOGIC Born 2 Fish kötött sapka

2.290 Ft
1.890 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2015.10.01 - 2015.10.31

EXNER Vario Drop stopperólom - 6

890 Ft
550 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2015.09.01 - 2015.10.31

Berkley Whiplash Pro 0,21 mm 270 m

15.990 Ft
11.990 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2015.09.01 - 2015.10.31