Kiemelt, partnereink, kiemelt-partnereink
Horgászvíz katalógus
Vízbemutató írások
Videót tartalmazó írások
Akvarisztika
Amur horgászat
Angol-magyar horgászszótár
Bojlis horgászat
Cralusso
Csalik
Élővizek biológiai rehabilitációja
Fenekező horgászat
Finomszerelékes technikák
Általános
Bolognai botos horgászat
Spiccbotos horgászat
Pickerbotos horgászat
Feeder Akadémia
Feederbottal folyóvízen
Feederbottal állóvízen
Feederbottal NAGYhalakra
Rakós botos ABC
Rakós botos gumizási technikák
Rakós bottal NAGYhalakra
Rakós bottal folyóvízen
Rakós bottal állóvízen
Mesterkonyha
Matchbotos ABC
Matchbottal NAGYhalakra
Matchbottal finoman
Folyóvízi horgászat
Fórumlakók életképei
Gyermek élménybeszámolók rovat
Hal- és természetfotók
Hal- és természetvédelem
Halételek
Hírek
Horgászik a család
Horgásziskola kezdőknek
Horgásztúrák idegen tájakon
Horgászújság ajánló
Horgászvizsga
Legyező horgászat
Magyarország halai
Nádi pontyozás
Pellet ABC
Pergető horgászat
Rablóhal horgászat
Rekordlista
Teszthorgászat
Történetek, elbeszélések
Versenybeszámolók
Versenynaptár
Vizek
Ötletek praktikák
Top10, termék, top10-termek

HALDORÁDÓ Oldódó Fluo Lebegő Pellet - Édes Ananász

HALDORÁDÓ, Oldódó Fluo Lebegő Pellet - Édes Ananász

HALDORÁDÓ Feeder gyorskapocs gyöngy

HALDORÁDÓ, Feeder gyorskapocs gyöngy

HALDORÁDÓ Oldódó Fluo Lebegő Pellet - Kék Fúzió

HALDORÁDÓ, Oldódó Fluo Lebegő Pellet - Kék Fúzió

HALDORÁDÓ Ajándékutalvány 5000 Ft

HALDORÁDÓ, Ajándékutalvány 5000 Ft

HALDORÁDÓ Pellet Line 0,22 mm

HALDORÁDÓ, Pellet Line 0,22 mm

HALDORÁDÓ Csalitüske Fine 07 mm

HALDORÁDÓ, Csalitüske Fine 07 mm

HALDORÁDÓ Fluo Energy - Ördögűző

HALDORÁDÓ, Fluo Energy - Ördögűző

HALDORÁDÓ Method Flat Feeder 30 g

HALDORÁDÓ, Method Flat Feeder 30 g

HALDORÁDÓ Előkerögzítő gyorskapocs gumi tüskével - közepes

HALDORÁDÓ, Előkerögzítő gyorskapocs gumi tüskével - közepes

HALDORÁDÓ Csalitüske Fine 10 mm

HALDORÁDÓ, Csalitüske Fine 10 mm
Haldorádó horgászportál - Írások

Finomszerelékes technikák rovat Feederbottal folyóvízen alrovat

Beköszöntött Tovább!Beköszöntött az ősz. A színek varázsa, az ártéri erdőből hallatszó szarvasbőgés, a kellemes, de még nem túl hűvös nappali hőmérséklet és nem utolsósorban a halak jó étvágya az, ami jellemzi ezt az időszakot. Annyira magával ragadó a természet, hogy ilyenkor legszívesebben egész napokat lennék a vízparton. A nappali órákat rendszerint feederezéssel, kedvenc rózsahalaim, a márnák becserkészésével töltöm. Gyakran variálok, próbálgatom a különböző csalikat és etetési stratégiákat, hogy minél többet és nagyobbat fogjak ezekből a csodás halakból.
legutóbbi, horgászatom, hőmérséklet, nagymértékben, visszaesett Tovább!Több mint egy hónap telt el a legutóbbi dunai horgászatom óta, a hőmérséklet is már nagymértékben visszaesett, és megjelentek a gyenge hajnali fagyok is. Természetesen a víz hőmérséklete is jó néhány fokot csökkent, illetve kisebb-nagyobb árhullámok is levonultak a folyón. Lássuk, mire mentem a bő egy hónappal ezelőttihez képest alaposan megváltozott körülmények közepette.
amikor, harmadszorra, fordulok, kocsim, horgászhely Tovább!Néha, amikor a harmadszorra fordulok a kocsim és a horgászhely között, elgondolkodom, hogy mégis minek hordok magammal ennyi cuccot? Tulajdonképpen, ha akarom, akkor mindre ráfoghatom, a „szükség van rá”, és a „jobb, ha van, mintha nem lenne” szlogent, de szívem mélyén tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb holmi csak a helyet foglalja. Egy szép őszi délután lehetőségem támadt, hogy kiugorjak horgászni a Duna óbudai szakaszára, ám sem időm, sem kedvem nem volt pakolni, úgyhogy egy botot, néhány etetőkosarat, a szerelékes táskámat, némi maradék kaját és egy kevés csontit dobtam be mindössze a kocsiba.
vízterület, aminek, meghorgászására, szinte, végtelen Tovább!A Duna az a vízterület, aminek meghorgászására szinte végtelen sok lehetőség van. Én budai lakosként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell messzire utaznom, ha egy kis folyami horgászatra vágyom, elég mindössze néhány kilométert autóznom. Egyik kedvenc helyem Budafok közelében található, ahol a hosszú kövezésen gyakran látni versenyhorgászokat, akik rakós bottal szép halakat tudnak kibányászni a feeder szerelékkel szinte meghorgászhatatlan helyekről. Ennek oka, hogy az akadókat mi, fenekező pecások nem igazán tudjuk kikerülni, míg a jó kezű rakózók néhány úsztatás után feltérképezvén a terepet, milliméter pontossággal tudják felülről meghorgászni az akadókat. Egy kis utánajárással azonban meg lehet találni azt a pár helyet, ami kevésbé akad, így lehetőség adódik arra, hogy a rezgőspicces módszer szerelmesei is megfoghassák itt a Duna vad harcosait!
őszről, Dunáról, mehetek, nélkül, életem Tovább!Ha már szó esett az őszről és szó esett a Dunáról, nem mehetek el szó nélkül életem talán eddigi két legjobb horgászata mellett. Előző írásomban magán a nagy Dunán szerzett élményeimről írtam, most viszont annál is vadregényesebb helyen eltöltött két sikeres horgászatról szólnék, amiket biztos, hogy soha nem fogok elfelejteni, örökre az emlékezetembe íródtak. Már nagyon régóta szerettem volna eljutni egy ilyen vagy egy hasonló helyre, szerencsére nem kellett sokáig várnom, barátom jóvoltából sikerült felfedeznem még ősz elején, a Duna egyik csodálatos holtágát.
eljött, természet, csendben, nyugovójára, készül Tovább!Ismét eljött az ősz, a természet szép csendben a téli nyugovójára készül, a zöldellő fák és leveleik gyönyörű színekben kezdenek pompázni, a sárga és vörös ezer árnyalata jelenik meg minden egyes kis levélkén. Kissé melankolikus, kissé szomorú, de egyben csodálatos évszak is ez, egy-egy csodás őszi napsütésben eltöltött óra mindig boldogsággal tölti el az ember szívét, mielőtt beköszönt a fagyos tél. Ebben az évszakban virágzik igazán számunkra, horgászok számára kedvenc folyónk, a Duna is. Az őszt sokan a legjobb nagyhalas időszaknak tartják, és az öreg folyón természetesen ilyenkor van a legjobb esély a folyami bajszosok, a márnák megfogására is. Úgy érzem, szerencsés vagyok, mert ősz elején és közepén legtöbb szabadidőmet ezen a nagyszerű folyón tölthettem, sokat tanulva a folyóvízi horgászatról, sok apró és jelentős tapasztalattal gazdagodva. Még álmomban sem gondoltam volna, hogy egy ilyen, egyszerűnek semmiképpen nem nevezhető vadvíz milyen szép halakat is tartogat számomra…
emberek, bejárják, világot, százezrekért, kacsalábon Tovább!Az emberek bejárják a világot százezrekért vagy kacsalábon forgó nyaralókra költenek milliókat. Persze mi is így tennénk, ha lehetne, de nem nyertünk a lottón, nincs gazdag nagybácsi és még sorolhatnám, miért nem tesszük. De nem is kell, mert a csoda ott van a lábuk előtt, csak körül kell nézni.

Tovább...

kánikulákkal, zivatarokkal, nyüzsgő, sikerült, eljutnom Tovább!A kánikulákkal és zivatarokkal teli nyüzsgő nyár végén végre sikerült eljutnom pár rövidebb horgászat erejéig hőn szeretett folyónkra, a jó öreg Dunára. Izgatott voltam, nagy örömmel és kíváncsisággal vágtam neki a kalandnak,…

Tovább...

folyóvízi, horgászat, szerelmeseinek, bizony, tartogatott Tovább!A folyóvízi, ezen belül a dunai horgászat szerelmeseinek bizony az idei nyár nem sok jót tartogatott. Gyakorlatilag szinte végig olyan magas vízállás uralkodott, hogy a parti horgászhelyeket nem lehetett igazán jól megközelíteni. Szerencsére szeptember első napjaira ez a helyzet megváltozott,…

Tovább...

elmúlt, meglehetősen, érdekes, mondhatni, gyenge Tovább!Az elmúlt év meglehetősen érdekes, mondhatni gyenge volt halfogás szempontjából. Az ingadozó, változatos vízállások miatt nem igazán találtam a halakat, persze ezzel nem voltam egyedül. A balinok sem tomboltak úgy, mint ahogy azt az előző évben tapasztaltam,…

Tovább...

A folyóvízi horgászat sajátos igényeihez és kritériumaihoz igazodva időről időre olyan célirányos eszközök megalkotásán is dolgozunk, melyek az akár naponta változó, rapszodikus körülmények közepette is hozzásegítik gazdájukat az eredményes halfogáshoz.

Tovább...

félnek, folyóvízi, horgászattól Tovább!Sokan félnek a folyóvízi horgászattól. A változó vízszint, a helyválasztás, a siker esetleges elmaradása sok embert eltántorít attól, hogy egy élő vadvízen tegye próbára szerencséjét. Eleinte én is féltem egy kicsit, de vonzott az ismeretlen, az új.

Tovább...

További írások
Vadvízi kalandok 27/2. rész – A pontyok nyertek!
(Az írás videót tartalmaz)
Vadvízi kalandok 27/1. rész – A biztos nullázástól egy felejthetetlen horgásznapig!
Keszeghorgászat a torkolatnál
(Az írás videót tartalmaz)
Keszegnyitány
Finomszerelékkel a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ágon
Az öreg folyó tanítása
Édesszájú márnák
Rapid randi
Rybyéra versenypraktikák - A folyóvízi horgászat
Kánikula-keszegek
Kilenctől egyig
Egy nehéz nap a Dunán
Húzós vízben 4. rész – A torkolat titka
A téli Kis- Dunán
Feederbottal az úszós VB helyszínén
Vadvízi kalandok 24. rész – Csónakos feederezés a Vág folyón
(Az írás videót tartalmaz)
Keszegezés a Vágon
Vadvízi kalandok 23. rész – Kapaszkodj meg!
(Az írás videót tartalmaz)
Húzós vízben 3. rész – A kövezés halai
Húzós vízben 2. rész – A bősi Duna dévérei
Ányási idill
Vadvízi kalandok 17. rész – A szeszélyes Bodrog folyó
(Az írás videót tartalmaz)
Vadvízi kalandok 16. rész – Nagy halak az éjszaka leple alatt
(Az írás videót tartalmaz)
Nyálkás barátaim
Fővárosi kalandozások 12 – A csőhídi pálya új arca
A poroszlói Kis-Tiszán pontyra vadászva
Vadvízi kalandok 15. rész – A kristálytiszta víz rejtélye
(Az írás videót tartalmaz)
Pontyokkal paroláztam
Egy délután a Kis-Dunán
(Az írás videót tartalmaz)
A Tisza folyó igazi virágai
Fővárosi kalandozások 11. rész (Munka után, csak úgy…)
Rezgőspicces finomságok
Feederbotok folyóvízi horgászathoz
Versenytitkok 3. rész – Nagy kosár = nagy hal?
(Az írás videót tartalmaz)
Kavalkád
Versenyláz – Mit akar a folyó?
Fővárosi kalandozások – 10. rész (Van rózsa tövis nélkül!)
Feederbottal folyóvízen – Horgászat Csallóköz gyöngyszemén, a Kis-Dunán
Bajai feederhorgászat, avagy ott, ahol a Duna és a Sugovica találkozik
Márnamese
Vadvízi kalandok 11. rész – A Vág folyón horgásztunk
(Az írás videót tartalmaz)
Keszeghorgászat a bősi vízi erőmű alvízcsatornáján
(Az írás videót tartalamaz)
Feederezés a Szamoson
Vadvízi kalandok 10. rész – A folyóvízi horgászat új alapjai
(Az írás videót tartalmaz)
Felső-Tiszai kalandok VIII. rész – Családi feederpeca
Fővárosi kalandozások – 4. rész (A folyó ajándéka)
Háromnapos „Keleti kalandok”
Dévérdömping
Dunai naplemente márnákkal…
Felső-Tiszai kalandok VI. rész – Februári fagyoskodás 1. – csónakból
Téli pontyhorgászat folyóvízen
(Az írás videót tartalmaz)
Egyszer lent, egyszer fent
Vadvízi kalandok 7. rész – Ködös pontyhorgászat a Dunán
(Az írás videót tartalmaz)
Késő őszi horgászat a szlovákiai Kis-Dunán
Pontyos kalandok a Dunán 1. rész
Őszi barangolások a Dunán
Kapitális dévér a horgon!
Az éjszaka vad harcosai
A kis folyó csodálatos halai
Rezgőspiccel a csőhídi pályán
Késő őszi dunai horgászatok
Márna kalandok a Dunán
(Az írás videót tartalmaz)
Minimális felszerelés, maximális hatékonyság!
Jönnek a jászok, vígan dudorászok!
Menyhalas este süllőkkel
Fagyos dunai reggelek
Másnap a Dunán… – 2. rész
(Az írás videót tartalmaz)
Másnap a Dunán… – 1. rész
(Az írás videót tartalmaz)
Nyurgaponty-birodalom
Madocsai szépségek!
Tiszai pontyok és bajnoki praktikák
Feederbotos pontyhorgászat a Dunán!
Feederbottal amurokra a Dunán
Budapesti márnák
Feederezés a Tiszán, meglepetésekkel
Feederbottal a Rábán
Az őszi Duna
Tiszai kalandok
Oltást kaptam
Bíbor folyó
Feederezés csónakból
Az áradó Felső-Tiszán
Őszi paducok
Feederezés áradáskor
Rezgőspiccessel a Tiszán
Az ördögárok
November végi dévérek
Feederbottal a Dunán

Szerzők

Videós írások Fogások
Kérés feldolgozása folyamatban...
Hiba az adatok betöltése közben.

Nyelv / Language:

  Magyar  English

Pénznem / Currency:

A kosár üres.

Összesen: 0 Ft

Elkölthető bónusz pontok: Lépj be az egyenleg megjelenítéshez

Pontyvilág
Fishing & Hunting

ENERGOTEAM Lékfúró 16990Ft

ENERGOTEAM Lékfúró 16990Ft

CORMORAN Corboss 640LLC 50990Ft

CORMORAN Corboss 640LLC 50990Ft

NEVIS Nano Super merítőháló extra nagy 13500Ft

NEVIS Nano Super merítőháló extra nagy 13500Ft

NEVIS Theory 360 3,5 Lbs 2 részes 29700Ft

NEVIS Theory 360 3,5 Lbs 2 részes 29700Ft

SPRO Titanium olló kulcskarika nyitóval 2490Ft

SPRO Titanium olló kulcskarika nyitóval 2490Ft

CORMORAN RayCor-X 240MH 19190Ft

CORMORAN RayCor-X 240MH 19190Ft

PROLOGIC Interceptor FC Coated Tapered Leaders 4990Ft

PROLOGIC Interceptor FC Coated Tapered Leaders 4990Ft

NEVIS Neoprén kesztyű 2490Ft

NEVIS Neoprén kesztyű 2490Ft

GARDNER Izotóp fény 6990Ft

GARDNER Izotóp fény 6990Ft

GARDNER Botösszefogó pánt ólomtartóval 1990Ft

GARDNER Botösszefogó pánt ólomtartóval 1990Ft

GARDNER Bojlivédő törpeharcsák ellen 1690Ft

GARDNER Bojlivédő törpeharcsák ellen 1690Ft

CCMoore Elite Range Pop Up bojli 3490Ft

CCMoore Elite Range Pop Up bojli 3490Ft

MAD CAT Snap-On Vertiball Rig 2790Ft

MAD CAT Snap-On Vertiball Rig 2790Ft

STRATEGY Szilikon adapter 1990Ft

STRATEGY Szilikon adapter 1990Ft

STRATEGY Ólompaszta adapter 2290Ft

STRATEGY Ólompaszta adapter 2290Ft

CORMORAN Orsó zsír 1490Ft

CORMORAN Orsó zsír 1490Ft

CORMORAN Orsó olaj 1590Ft

CORMORAN Orsó olaj 1590Ft

MÁR KAPHATÓ!
By Döme Team Feeder Master Carp Pro 19990Ft-tól, 9 méret közűl választhatsz

MÁR KAPHATÓ!

KORUM Delux feeder fotel NEW
64500 helyett 39990Ft

KORUM Delux feeder fotel NEW64500 helyett 39990Ft

SHIMANO Ultegra 5500 XTC
72990 helyett 49990Ft

SHIMANO Ultegra 5500 XTC72990 helyett 49990Ft

SAVAGE GEAR Orlando Thermo-Lite kabát S

24.990 Ft
19.990 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2016.11.01 - 2017.01.31

ARNO Light Pergető szett (12044976)

18.425 Ft
9.990 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2016.11.01 - 2017.01.31

Rapala Shad Rap SR05FT30

3.990 Ft
2.490 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2016.12.05 - 2017.01.31

DAIWA Duckfin Brown Trout 6 cm

2.690 Ft
1.290 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2016.11.01 - 2017.01.31

Innovative Textiles Inc. POWER PRO 46 zöld

10.990 Ft
7.190 Ft - a készlet erejéig!

  Akció ideje: 2016.11.01 - 2017.01.31