Az ívási időszakban a pontyok gyakorta nagyon kiszámíthatatlanul és szeszélyesen táplálkoznak. Ilyentájt könnyen bele lehet szaladni egy-egy betlibe, amikor az ember, ha a feje tetejére is áll, akkor sem tud átütő eredményt elérni. Máskor ennek pont az ellenkezője lehet igaz, olyan halak is horogra akadhatnak, amilyenekre nem is számítottunk. Érdemes és szabad-e egyáltalán ebben az időszakban pontyokra horgászni? Nos, ezekre a kérdésekre igyekszem most válaszokat adni!
A spiccbotos horgászat már önmagában is rendkívül különleges módszer, nem is beszélve arról, ha kifejezetten nagy halak megfogásának céljával történik mindez. A bivalyerős Kaiwo botok exkluzív élményt biztosítanak már önmagukban is, de ebben az írásban szeretném bemutatni azokat az eredeti, Kínából érkezett praktikus kiegészítőket, melyek új szintre emelik a spiccbotos horgászatot!
Ezúttal Szlovákia leghosszabb folyóján vettem üldözőbe a dévér komákat. A Vág folyó mintegy 403 km-en vonul át Szlovákián. Erős sodrású folyó, így nehezebb a meghorgászása is. Vadregényes környezet, nádfalak, nádszigetek is színesítik ezt a gyönyörű vízterületet. A medret többnyire kavicsok és sziklák borítják. A gyors áramlás általában nagy mennyiségű, nagyméretű uszadék fákat hoz magával, így a horgászat is elég nehézkessé válhat. A folyó ugyanakkor sok természetes táplálékot is biztosít a halak számára. Termetes kagylókat és a tiszta víznek köszönhetően apró rákokat is szemügyre vehetünk a víz feltérképezése során.
Az étel füstölése a legősibb tartósítási módszer, amit az ember használ. De nem csak tartósításra alkalmas, hanem a füsttel különféle íz anyagok, zamatok jutnak be az élelmiszerbe, függően a felhasznált füstölőanyagtól. Ez az előre elkészített bükkfa forgács kiválóan használható a halfüstölőben, akár halhoz, akár sajtokhoz, vagy bármilyen más füstölhető élelmiszerhez. Tartalmaz fűrészport, aprítékot és chips-et, 0-15 mm-es méretben.
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
Az étel füstölése a legősibb tartósítási módszer, amit az ember használ. De nem csak tartósításra alkalmas, hanem a füsttel különféle íz anyagok, zamatok jutnak be az élelmiszerbe, függően a felhasznált füstölőanyagtól. Ez az előre elkészített bükkfa forgács kiválóan használható a halfüstölőben, akár halhoz, akár sajtokhoz, vagy bármilyen más füstölhető élelmiszerhez. Tartalmaz fűrészport, aprítékot és chips-et, 0-15 mm-es méretben.
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.