Süllő fokhagymás fűszervajjal

A süllő szerintem a legfinomabb halaink egyike. Húsa remekül párosítható a legtöbb fűszerrel, mivel önmagában nincsen „rá jellemző” íze. A számtalan elkészítési mód közül most egy nagyon egyszerű, ám rendkívül ízletes receptet használtam fel egy, még a nyáron zsákmányolt /ezt kivételesen én fogtam :)/ süllőhöz.

A hozzávalók: Egy szép süllő…
… 10 dkg vaj, fokhagyma (ízlés szerint több-kevesebb), só
A halat kb. 1 centinként vagdaljuk be, és sózzuk meg
A puha vajhoz adjuk hozzá a zúzott fokhagymát…
… majd a vajat alaposan keverjük el a préselt fokhagymával
A fűszervajat kenjük a bevagdosott süllő vágataiba
A maradékkal a süllő belsejét alaposan kenjük ki
A süllőt helyezzük egy alkalmas tepsire, öntsünk alá kb. 1 dl vizet, majd toljuk előmelegített sütőbe. Sütés közben a kiolvadt vajjal locsolgassuk.
Halunk (kis lángon, 150 fokon) 40 perc alatt elkészül. Köretként burgonyapürét kínáljunk hozzá. Jó étvágyat!

Írta: Polyák Csaba (csabio)
Fotók: Polyák Csaba (csabio)

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: