Megújult a Fogási napló a Haldorádó horgászportálon!

Az idei év jelentős változásokat hozott az oldal életébe, melyek során alapjaiban fejlődött és modernizálódott Magyarország vezető internetes horgászportálja. Ahogy korábban ígértük, továbbra is gőzerővel dolgozunk azon, hogy még több hasznos információt, tartalmat és lehetőséget biztosítsunk látogatóinknak, s mindezt a lehető legmagasabb színvonalon tárhassuk eléjük! A Fogási napló nyújtotta funkciók több mint egy évtizede szerves részét képezik a Haldorádó közösségi életének, ezért ennek fejlesztésére kiemelt figyelmet fordítottunk. A következőkben megismerkedhettek az új felület előnyeivel és mindent megtudhattok a használatáról.

„Régi-új” ismerős
2005-ben indult útjára a virtuális Fogási napló, ahova a portált látogató horgászok tölthetik fel fogásaikat, az ahhoz tartozó képanyagot, valamint a fogáshoz kapcsolódó adatokat és kis történetet. A közel 13.500 Fogási napló bejegyzés a bizonyíték rá, hogy a pecások szívesen használják ezt a szolgáltatást. Emellett mindenképp érdemes megemlíteni, hogy mindez nemcsak azok számára hasznos, akik szeretnék megosztani fogásaikat és élményeiket a nagyközönséggel, hanem azoknak is hatalmas információs adattár ez, akik egy ígéretes, új horgászvizet keresnek maguknak, vagy értékes ismereteket szűrnének le az alapján, hogy melyik időszakban, hol, milyen halak, mely módszerrel, illetve milyen csalogatóanyagokkal kerültek horogra. A Haldorádó horgászportál jelenlegi arculata 2017. február 1-jén mutatkozott be a horgászoknak. A repertoárból akkor még hiányzott a sokak által kedvelt Fogási napló, ám már akkor megnyugtattuk az érdeklődőket, hogy eszünkben sincs megszüntetni, csupán az oldal e funkciójának kidolgozása még kissé több időt igényel, s némileg várat magára. Örömmel jelenjük be, hogy az oldal „régi-új” eleme elkészült, mostantól minden regisztrált felhasználónk számára elérhető!

A főoldalon található felső menüsor közvetlen lehetőséget kínál a Fogási napló elérésére
Erre kattintva elsőként a legfrissebb fogások és számos lehetőség tárul az oldalt látogatók elé
A főoldalon lefelé görgetve szintén megtalálhatók a legújabb fogási bejegyzések, ráadásul itt nagyobb, látványosabb elrendezésben
A fogások adatlapjai jól átláthatók, minden lényeges információ könnyedén megtalálható rajtuk
Megtartottuk a fogások kommentálási lehetőségét, így a Facebook profilja segítségével bárki hozzászólást fűzhet a naplóba feltöltött bejegyzésekhez. Fontos, hogy ez nem jelenik meg a Facebookon, csak akkor, ha a felhasználó beállítja a közzétételt!
Hasznos újdonság, hogy minden feltöltött fogáshoz hozzácsatolhatók a horgászaton használt sikeres termékek is

Nem csak rekordhalaknak!
Fontos kiemelni, hogy a feltöltött fogásokból a rendszer automatikusan készít egy mindenkori „rekordlistát” a halfajonkénti TOP10 fogásokból, ám ez korántsem jelenti azt, hogy a Fogási naplóba csak a legnagyobb halakat jegyezhetik be a horgászok! Itt szívesen látunk mindent és mindenkit, viszont az oldal arculatának megfelelően itt is be kell tartani néhány nagyon fontos szabályt.

Ezután is megtalálható a halfajonkénti TOP10-es lista, viszont ahogy a neve is elárulja, a Fogási napló nem rekordlista, itt minden szépen megörökített fogásnak helye van!

A Haldorádó Fogási napló használati szabályzata:
Kép nélküli bejegyzéseket (a hitelesség érdekében) nem fogadunk el.
Ha a kép olyan, amely az oldalunk által képviselt irányvonalnak nem felel meg, nem jelenhet meg. Ha a hal szobában, erkélyen, konyhában, újságpapírba tekerve, fellógatva, szájbilinccsel megtűzve, szétszakítva stb. látható, a kép NEM JELENHET MEG! Kérünk Titeket, hogy olyan fotókat csatoljatok, melyen a hal, illetve a halat tartó horgász is jól látható!
Kérünk Titeket, figyeljetek az adatok pontosságára. Egy 8 kilós ponty kerülete nem lehet 22 cm. Sokszor előfordul, hogy a bejelentésben a hal súlya 0 kg. Ezek a bejegyzések szintén nem jelenhetnek meg.
Az egyéb paraméterek esetében is kérünk Titeket, hogy az általunk már megadott opciókat válasszátok. Pl. ha a csali 18 mm-es házi készítésű epres-halas bojli volt, akkor azt bojliként szerepeltessétek.

Új fogás feltöltéséhez elsőként el kell fogadni a feltöltési feltételeket

Új fogás felvitele
Az alábbi képeken jól nyomon követhető, hogy mikén történik egy fogás feltöltése lépésről lépésre: 

Ezt követően megjelenik az új fogás bejelentő adatlapja, melyet értelemszerűen ki kell tölteni a feltölteni kívánt fogás adataival
Az adatlap alján található a képfeltöltési és termékcsatolási lehetőség
Rendkívül hasznos újítás a régi Fogási naplóhoz képest, hogy a fogáshoz kiválasztott fotót nem kell sem méretezni, sem semmilyen módon átalakítani, mivel az simán, egyszerűen feltölthető!
A bejegyzésekhez minimum 1 kép feltöltése kötelező, de lehetőség van akár 5 fotót is csatolni és néhány szóval, mondattal kiegészíteni
A termékcsatolás menete is igazán egyszerű, mindössze a fenti keresősávba kell beírni a keresett termék nevét, majd a találatok közül hozzáadni a megfelelőt
Ha mindennel elkészültünk, már csak az oldal alján lévő mentés gombra kell kattintani
A feltöltött fogás hamarosan a megjelenik a főoldalon, a legfrissebb fogások között

Minden platformon gyors és egyszerű kezelhetőség
A mai, korszerű technika világában teljesen természetes és mindennapos dolog, hogy egy adott weboldalt nemcsak számítógépről, hanem okostelefonról és más modern mobil eszközökről böngésznek. Ehhez egy fejlett weboldalnak igazodnia kell! Újulásunk egyik legnagyobb előnye, hogy az új oldal konstrukciója maximálisan támogatja a mobil eszközökön való megjelenítést (is), így sokkal kényelmesebb és több lehetőséget kínál.

Ahogy az új oldal teljes egésze, a Fogási napló felület is optimális mobiltelefonra! Könnyedén feltölthetünk mobil eszközről is a fogásainkat…
… vagy böngészhetünk mások bejegyzései között

Részletes szűrés a fogásokra
Mivel a régi Fogási naplóban is igazán hasznos kiegészítőnek bizonyult, az új oldalról sem hiányozhat a szűrés funkció! Ennek köszönhetően bármely felhasználó széles kínálat közt válogatva szűrést állíthat be a megjeleníteni kívánt fogásokra. Lehetőség nyílik halfaj, horgászmódszer, csali, vízterület, helytípus, napszak, időjárás felhasználó és/vagy természetesen dátum szerinti szűrésre, keresésre.

Igazán hasznos funkció a Fogási napló részletes szűrője, melyben az adott halfajoktól és horgászmódszertől…
… egészen az időjárásig, felhasználóig és a dátumig szűrhetünk, kereshetünk a megjeleníteni kívánt fogásokra

Továbbra is fontos a véleményed!

Nekünk fontos a véleményed! Ahogyan eddig is tettük, ezután is kiemelten kezeljük látogatóink visszajelzéseit, kérjük, írd le a Tiédet!

Kellemes időtöltést kívánunk továbbra is a Haldorádó horgászportálon!

Kommentek
Kapcsolódó írások
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: