Nekünk mindegy!

Még alig ült el a "por" ez elmúlt hétvégén sikeresen megrendezett I. Haldorádó Duna Feederkupa körül, máris egy újabb, szintén az ordasi Duna-parton megrendezésre kerülő rendezvényre csábítjuk a horgászokat. Aki figyelemmel követi, vagy aki netalántán még el is merészkedett már akár egy Duna Netbarát Horgásztalálkozóra is, az tudja, hogy így, augusztus végén már csengetünk, kopogtattunk - vagy, hogy hűek maradjunk a címhez - beharangozunk a fejekben. Próbálunk hívni egy szórakoztató, pihentető vagy éppen fárasztó, versenyezgető, barátkozós, evős-ivós, ősszel még focizós is, horgászós, valamint ismereteket, ismeretségeket szerző hétvégére - kinek mi az igénye! Mert itt mindenki megtalálja azt, amiért jött. Ezt garantálom! Lássuk a tizenegyedik DNHT részleteit!

Mielőtt bárki is rossz néven venné, nem sértésnek szántam a címet és véletlenül sem azt szerettem volna sugallni, hogy letettünk a szervezésről, hiszen erről szó sem lehet. Ha lebénulnánk, megnémulnánk, még akkor is valahogy meg kellene tudnunk oldani, szervezni, hogy a megjelentek megkapják azt a pluszt ettől a hétvégétől, ami már mintegy dicsfény, körberagyogja a sorozatot! Lépten-nyomon olvasom, hallom teljesen idegenektől, hogy van ez a Haldorádós dunai verseny, találkozó (kinek mi jön le az igényeiből, vérmérsékletéből és a hírekből), szóval, hogy igaz ez, hogy ezen nem lehet unatkozni, éhezni, szomorkodni? Mert, ha tényleg nem, akkor biztos elmegyek egyszer! Ilyenkor mondom én, hogy ha tényleg az van ott, amit hiszel, hallasz, látsz, olvasol, és erről megbizonyosodsz, akkor nem egyszer fogsz eljönni!

A vén folyó tárt karokkal vár
A banda már pakol

Nem szaporítom a szót feleslegesen, nem fényezem a fényt, aki még tíz rendezvény után is bizonytalan, azt győzze meg az, aki már volt ott, vagy győzze meg a számtalan beharangozó, az ugyanannyi beszámoló és a töméntelen komment a fórumon, amikben negatívumot nem nagyon találni. Legalábbis olyantól, aki volt is már ott! Elég csak megnézni az előzőt, a tizediket: ha valakinek abban akár technikai, akár fizikai kifogásolni valója van, hát javaslom, válasszon más hobbit magának! Ne értsétek félre, nem magunkat, szervezőket fényezem ezzel, hiszen egy-egy Duna NHT-nak nem mi biztosítjuk a hangulatát, sikerét, hanem ti magatok, akik ott vagytok velünk! Mi csak a keretét adjuk a lehetőségeknek, annak a képnek, amiről ti mosolyogtok vissza a közelmúlt emlékei közül!

Egységben a kétség
Azért előbb-utóbb készen leszünk
Épül az utca

Beszéljünk hát a konkrétumokról! Ez, a most soron következő, az idei őszi Duna NHT, ami - mint már sokan tudjátok, harmadik éve tematikussá vált - a versenyzés, a nagy zabálások és a horgászatok mellett immár harmadik alkalommal egy kispályás feeder-focikupáról is szól. (Ahogy a tavasziak a horgász cél- és távdobó bajnokságokról.) Nem firtatom ismét, hogy miért jó ez nekünk, nektek, hiszen bizonyította létjogosultságát az elmúlt két év. Kell egy kis sport is egy hosszú hétvégébe, kell az izgalom, az egyhangúságból kiszakadás, még ha csak a horgászatot is vesszük az alaptevékenységnek!

Tehát a „fociderby” az őszi találkozók egyik stabil állomása ugyanúgy, ahogy a Csitta-grill a másik: utóbbi gyomornak és szemnek is kedves, nélkülözhetetlen eleme a szeptember végi összejöveteleinknek! Igen, megnyugodhatnak azok, akik még nem tudták, az idén is Csitta fogja a tányérjainkat megpakolni ínycsiklandó finomságokkal! De ez már a verseny lezárása lesz, az eredményhirdetés után, ám közben azért lesz még egy-két apróság! Lássuk hát a részleteket!

Pályát jelölünk szombatra
A szerencsésebbje horgászik is
Zsolliné Göngyi tökös lecsója
Esti traccsparty

Először nézzük a focit!

3. Haldorádó Feeder focikupa

Helyszín: Ordas műanyag borítású pályája a helyi művelődési ház mögött

Időpont: 2012. 09. 28. péntek 12:00 órai kezdéssel

Kiírás, szabályok:

 • A foci bajokságon 4 (+ létszámkorlát nélküli tartalék) fős csapatok vehetnek részt.
 • A csapatokat a jelentkezők ad-hoc jelleggel fogják összeállítani a horgászversenyre való jelentkezési sorrendben. Csak Haldorádón regisztrált fórumozó nevezhet!
 • A versenyen összesen 3 Haldorádós csapat vehet részt, a negyedik csapatot az ordasiak fogják kiállítani, azonban, ha mi készek leszünk rá és meglesz a létszám 4 csapat indítására is, akkor a helyiek is összeállítanak egy második csapatot!
 • Sorsolással lesznek kijelölve a bajnokság elején az egymás ellen küzdő csapatok. Az 1-es sorszámú csapat a 3-as sorszámúval, és értelemszerűen a 2-es a 4-es sorszámú csapattal fog megmérkőzni, a két győztes csapat fogja játszani a nagydöntőt az I. és II. helyért, a vesztes csapatok pedig a kisdöntőben a III. és IV. helyért fognak megküzdeni.
 • A mérkőzések 2 x 15 percesek lesznek, és várhatóan pénteken 12:00 órakor kezdődnek.
 • A mezekkel kapcsolatban az egyeztetések még folynak, ötleteket várunk a jelentkezőktől, jelenleg két verzió van kilátásban. Az egyik, hogy a csapatok maguk oldják meg a mezek színének egyeztetését. A másik verzió, hogy lesz kék csapat, fehér csapat, piros csapat (vagy ezek helyett akár más színű is), és ennek megfelelően minden csapattag intézi a mezek beszerzését. Egy további megoldás lehet, hogy megkülönböztető trikókat vásárolunk (mármint a szervezők), és ezeket a csapattagoknak a helyszínen kell majd kifizetniük. Utóbbi esetben viszont pontosan tudni kell a komplett csapat tagjainak számát.

Nevezési díj: 500 Ft minden focistának

Nagy gólok
Nagy esések

Ami már nem újdonság, hogy a tapasztalatok következményeként és a várható létszámra való tekintettel az idén ősztől két toi-toisztorit állítunk munkába, ne legyen a régebben tapasztalt sorállás az egy darab vécé előtt!

Csörgits Gabi felajánlotta ismét, saját szabadideje vesztére, hogy este csillagászkodhatunk, napközben pedig - amennyiben igény lesz rá - egy madarász szakkört is tarthatunk!

Szintén nem újdonság, hiszen akik ott voltak, már több Duna NHT-n tapasztalhatták, hogy a sátorhelyeket Gátőr Gabi lelkes brigádja kitakarítják, a bokrokat és a zavaró aljnövényzetet eltüntetik.

Ami már több mint öt éve nem újdonság, hogy fő támogatónk, a Haldorádó Team Kft. jóvoltából és Takács Peti áldozatos munkájának köszönhetően ismét bekerülünk a tévébe!

Megint csak nagy zabálások
Csörgits Gabi csillagdája

Nem csigázom fel tovább a türelmeteket, jöjjön a mostani kiírás:

XI. Duna Netbarát Horgásztalálkozó és vándorkupa, Ordas
Időpont:
2012. 09. 29. Szombat
Helyszín: Duna, Bács-Kiskun megye, Ordas község. (Az 51-es úton Solttól délre, Dunapatajnál Foktő felé az első település Dunapatajtól, ott a gátőrházat kell keresni, ahonnan már látszani fog a zászlónk.)

Szabályok:

 • A verseny egyetlen 5 órás szakaszból áll.
 • Horgászni 1 bottal és 1 horoggal lehet, úszós és fenekező készséggel. Mártogatni szabad, de figyeljünk arra, hogy a szomszédokat ne zavarjuk. Pergetni tilos.
 • A verseny alatt fogott halakat a mérlegelésig lehetőség szerint 3 méter (de min. 2 m) hosszú versenyszákban lehet megőrizni. Mérlegelés a verseny végén lesz.
 • A méreten aluli halak, illetve a védett halfajokhoz tartozók azonnali mérlegelésre kerülnek, ezeket a lehető leghamarabb vissza kell juttatni a vízbe.
 • Kívülről akadt hal, illetve más horgász betépett szerelékébe (gubancgátlóba, etetőkosárba) akadt horoggal fogott (azaz kantáros) hal nem számít bele a versenybe, azt rögtön vissza kell engedni.
 • Szákolásnál, illetve kapáskor, bevágásnál segíthetnek a szomszédok vagy a kísérők, lényeg, hogy a bevágást követően a bot tulajdonosa fárassza ki és húzza szákolható helyzetbe a halat.
 • Etetőanyag korlátozás nincs, de ha lehet, ne „szennyezzük” a vizet.
 • A pálya maximum 10 fős szektorokra lesz osztva (a résztvevők létszáma dönti el, hány szektor lesz).
 • A mérlegelésnél az eredménybe minden kifogott hal beleszámít, még az is, amit a lefújás előtt akasztottak meg, de már csak utána szákoltak.

Korai megnyitó, wellcome drinkkel, kávéval, sorsolással
Mindent bele, fogjátok ki az összes halat!

Díjazás:

A szektorokon belül a legtöbb (súly alapján) halat fogók kerülnek ki szektor győzteseknek.

Az így kialakult szektoreredményeknek megfelelően fogják a szektorelsők - a fogott súly alapján - az I., II., III., IV., V., VI. (résztvevők létszámától függően kijelölt szektorszámnak megfelelően) helyért járó kupákat megkapni. Egy-egy szektor nem lesz 10 főnél nagyobb.

Kupát kap(nak) továbbá:

 • a legjobb eredményt elérő hölgyhorgász,
 • a legeredményesebb „utánpótlás” (18 éves korig) horgász,
 • a legnagyobb hal kifogója,
 • a legjobb "profi" versenyzők.

  Csittáék már melegítik a sütödét
  A Haldorádó idén is csodaszép díjakat ajánl fel
  A tavalyi győzők

  A verseny alapvetően "amatőr" verseny, de ez nem zárja ki, hogy "profik" is részt vegyenek rajta, sőt kifejezetten bátorítjuk és szeretettel várjuk akár az elmúlt hétvégén itt eredményesen horgászó teljes magyar élmezőnyt, hiszen tőlük lehet tanulni! Azonban azt sem szeretnénk, hogy a lelkes amatőrök díj nélkül maradjanak. A rajthelyek kihúzása után ők is "elvegyülnek" a versenyzők között, de külön díjazásban részesülnek. Ők a profiknak járó serlegekért küzdhetnek majd. Minden megkezdett tizedik profi után kiosztunk egy kupa díjat. Hogy még érthetőbb legyen: ha jelentkezik 9 fő profi, akkor 1 kupát adunk át, ha 14 fő, akkor 2 kupát, ha 28, akkor hármat. Ja és ki számít profiknak? Aki 2012. évben részt vett a II. Országos Feeder Horgász Bajnokságon.

  Az abszolút győztes (aki lehet amatőr, nő, ifi, vagy profi) elnyeri a 2013. tavaszi versenyig a Duna NHT vándorserlegét. Ezt végleg az viheti haza, aki egymás után háromszor vagy az évek folyamán ötször elnyeri.

  A verseny programja:
  6:00 találkozó a helyszínen
  6:15 - 6:20 megnyitó
  6:20 - 6:50 sorsolás
  6:50 - 8:00 etetés, szerelékek előkészítése
  8:00 - 13:00 verseny
  13:00 - 14:00 mérlegelés
  14:00 - összesítések, végleges eredményhirdetés, díjak átadása, záró vacsora

  Az időbeni esetleges csúszások miatt előre is elnézést kérünk!

  További infók:

  • A versenyre nevezni a Duna NHT topikban lehet, de a végleges nevezést a nevezési díj postai csekken vagy banki átutalással történő befizetése után tudjuk elfogadni. A postai címet, számlaszámot mindenkivel, aki a jelentkezési listára feliratkozik, e-mailben fogjuk közölni. Akinek nem nyilvános az e-mail címe, azt kérem, hogy biztosítsa a szervezők számára az elérhetőségét. Befizetési határidő 2012. szeptember 21. (péntek).
  • Részvételi díj: 4.000 Ft, mely tartalmaz egy vacsorát (a verseny után), a mobil WC díját, zuhanylehetőséget a művelődési házban (közel a sátortáborhoz), a katonai sátrak bérleti díját és az egyéb felmerülő költségekeinket.
  • Napi- és hetijegyet a dunapataji horgászboltos biztosít, ára: 800 Ft/napijegy (2.300 Ft/hetijegy)
  • Kísérőknek 3.300 Ft lesz a részvételi díj. Mivel sokan jelezték, hogy családdal érkeznek, így kedvezményként a kísérőként érkező 6 év alatti gyerekeknek a részvétel ingyenes, 14 éves korig pedig 1.500 Ft. Reméljük, ezzel is segítjük a rendezvény családbarát hangulatának kialakítását!
  • Aki úgy gondolja, már csütörtök délelőtt is lejöhet a helyszínre, és maradhat akár vasárnapig is, sátorozásra van lehetőség.
  • Mivel a verseny helyszíne eléggé balesetveszélyes (kövezés), mindenkit arra kérek, hogy ügyeljen testi épségére.
  • A találkozó fő célja (a baráti-ismeretségi kör bővítése és a szórakozás mellett), hogy a tapasztaltabb kollégáktól eltanulhassuk a folyóvízi horgászat fortélyait. Ezért kérem, hogy lehetőleg ne vegyük halál komolyan a versengést, és segítsünk egymásnak abban, amiben tudunk.
  • Ezúton szeretném felhívni a kedves résztvevők figyelmét, hogy van mód egymás mellé sorsolni, de kérem, hogy ezt a lehetőséget csak nagyon közeli családtagok vegyék igénybe (férj-feleség, szülő-gyermek, esetleg élettársak). Az egymás mellé sorsolásnak hátránya, hogy egy szektorban csak egy győztes lesz, aki a végén megnyerheti az I.-II.-III. stb. helyekért járó kupák valamelyikét, még akkor is, ha szektor másodikként a családtag súlyra többet fog, mint bármelyik másik szektor győztese.
  • A Duna NHT-k eddigi történéseiben járatosabbak már tudják, hogy sokan már a hét közepén, általában csütörtökön letáboroz(hat)nak a helyszínen és vasárnapig is marad(hat)nak. Aki csütörtökön a helyszínen tud lenni, annak az a magasztos feladat jut, hogy segíthet a sátortábor helyének kijelölésében, a központi sátor felállításában, majd az egész verseny-partszakaszon a szemét összegyűjtésében. Ehhez kapcsolódóan jelzem, hogy a több napot lent tartózkodók egy már korábban indult kezdeményezést követve felajánlásokkal segítik az ellátmányozást. Nos, ehhez kapcsolódóan jelezném, hogy mivel a magunk urai vagyunk, a magunk ellátásáról kell gondoskodnunk, szívesen vesszük továbbra is a felajánlásokat, amiből otthon esetleg van több, mint ami elfogyna, az ott, a helyszínen nagyon hasznos lehet a megfáradt, éhes természetlakóknak!
  • Fontos! Mivel a szervezőknek a verseny során, a horgászaton (versenyzésen) kívül, a sátortáborban egyéb feladatokat is el kell látniuk, ők nem sorsolnak, hanem a tábor melletti helyeket fogják automatikusan megkapni. Természetesen, amennyiben ezzel a kitétellel valaki (akár csak egyetlen személy is) nem ért egyet, és ezt jelzi számunkra (kerülendő a nyilvános vitát, lehet e-mailben is), akkor minden harag nélkül eltekintünk tőle, és szervezőkként részt veszünk a nyilvános sorsoláson.

  Ilyen halak várnak rátok (is)
  Szerény keszegek

  Azt gondolom, a rutinosabbjai, a „törzsdunaenhátésok” már kívülről fújják ezeket a sorokat, az új érdeklődők pedig egyértelmű képet kapnak belőle. Nekik azért ajánlom a Haldorádó archívumából kikeresni az eddigiekről készült beszámolókat a kisfilmekkel együtt! Érdemes elolvasni, megnézni ezeket, mert sok érdekes sztorit ismerhetnek meg, sok hasznos információt kaphatnak, amik megerősítik őket a jelentkezésben!

  Remélem - hivatkozva a címre, ami természetesen a tizenegyedik találkozóra utal -, nem értitek félre, persze, hogy nem mindegy nekünk, hogy mit gondoltok az általunk összehozott rendezvényekről! Merem remélni, hogy meggyőz erről a fentebbi pár sor és a résztvevők elmondása!

  Gyertek és győződjetek meg róla ti is, legyetek részesei ennek a fergetegnek! Mi tárt karokkal várunk mindenkit Tábor Falván, Sátor Alja Újhelyen, a Deákferen cuccában nagy szeretettel és gondoskodással!

  Lapátdévérek

  Mert horgászni, versenyezni, sportolni jó, hajrá Haldorádó!

  Jeszy
  Fotók: DNHT archívum

Kommentek
Kapcsolódó írások
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: