CASIO SGW-300H-1AVER férfi karóra

Bónuszpont jóváírás 280 pont
Ár: 27.990 Ft
DB
Részletek

Egyre több horgász követi nyomon a légnyomás változását a horgászatai során. Ha figyelemmel kísérjük ezt, szépen lassan megfejthetjük kedvenc vízterületünket, milyen légnyomásváltozás hogyan hat a halakra. Talán ez is megfejtést adhat arra, hogy mi történik, amikor varázsütésszerűen elkezdjük fogni a szebbnél szebb halakat, megy egyik pillanatról a másikra véget ér a haldömping, miközben semmin se változtattunk!
Manapság fontos elvárás egy óránál, hogy vízálló legyen, valamint nem hátrány a strapabíró kivitel sem. Szinte nincs olyan horgászati ág, ahol ne lenne valamilyen úton-módon - direkt vagy véletlenül - vizes az ember. A Casio SGW-300H óra vízállósága megfelel az ISO 2281 szabványban leírtaknak, de azt már kevesebben tudják, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban. Egy alapszintű órán is fellelhető Water Resistant felirat, ami „vízálló”-t jelent, viszont az ISO 2281-es szabvány szerint ennek a jelentése: minimális szintű víz elleni védelem, tehát a ráfröccsenő víz ellen védve van, de vízbe meríteni, zuhanyozni benne, de még esőben elázni sem tanácsos, mert nem bírja. Viccesen a vízállás -> belemegy és megáll :) Viszont a CASIO SGW-300H besorolása Water Resistant 10 bar. Az ebbe a kategóriába tartozó órákban már lehet úszni, fürdeni, strandoláshoz, csúszdázáshoz használható. De akár lightosabb vízi sportokhoz is felvehető, mint például: szörfözés, vitorlázás, légzőpipás búvárkodás. Tehát nem azt jelenti, hogy 100 méter mélységig lehet vele merülni, így palackos búvárkodáshoz, vízisíhez, valamint jet-skihez nem használható. E vízállósági értéket úgy határozták meg, hogy lefedje a rendeltetésszerű használat során bekövetkező statikus, illetve a dinamikus nyomásváltozás összegét is. Ezért nem kell attól tartani egy strandi fejesugrás során, hogy túléli-e az óra, avagy sem, vagy ha beletesszük 10 percre a partszélbe, hogy megmérjük a vízhőmérsékletet.
A vízállóság mellett a CASIO SGW-300H legfontosabb extrája a beépített légnyomásmérő. A karórába szerelt precíz légnyomásmérő szenzor segítségével az óra képes meghatározni az aktuális légnyomást, valamint az érték felett látható a változás iránya is. Emellett még két mérőeszköz áll a rendelkezésünkre, melyből az egyik a hőmérő: a karóra beépített érzékelő segítségével képes meghatározni akár a levegő, akár a víz aktuális hőmérsékletét. Mérési egység: -10-től +60 Celsius-fokig. A másik a magasságmérés: a karóra a légnyomás változásából próbálja meghatározni az aktuális magasságot. Az óra a betáplált Standard International Atmosphere adatait használja, de szükség szerint viszonyítási magasságot is beállíthatunk a pontosabb mérés érdekében. Mérési tartomány: -700 m-től 10.000 m-ig. Természetesen emellett minden olyan „hagyományos” funkciója megvan az órának, ami elvárt egy modern digitális órától!

Tulajdonságok:

Szerkezet: analóg-digitális.
Energiaellátás: elem.
Elem élettartam: az órában olyan tartós elem van, melyre a gyártó 3 év élettartamot állapít meg.
Műanyag tok: a karóra tokja könnyű műanyagból készült.
Szíj anyaga: Rugalmas műanyag.
Háttérvilágítás: gombnyomásra a karóra számlapját beépített led világítja meg, így sötétben is könnyen leolvasható a pontos idő.
Vízállóság: 100 m. A karóra 10 Bar nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni, minden további nélkül lehet az órában, de keményebb vízi sportokhoz, és búvárkodáshoz nem ajánlott. Megfelel az ISO 2281 szabványban leírtaknak.
1/100 Stopper: a karóra időmérési egysége 1/100 ezredmásodperc. A maximális mérési idő 24 óra.
Öt, egymástól független kombinált ébresztés: megadhatja az ébresztési időpont mellett a hónapot és a napot is. Beállítható továbbá havi, havonként, napi, és dátumriasztás is. A karóra tehát a megadott időpontban hangjelzést ad.
Naptár: a beépített automata naptár, automatikusan váltja a dátumot, észleli a szökőéveket, valamint kijelzi a napokat is. MO=hétfő, TU=kedd, WE=szerda, TH=csütörtök, FR=péntek, SA=szombat, SU=vasárnap
Magasságmérés: a karóra a légnyomás változásából próbálja meghatározni az aktuális magasságot. Az óra a betáplált Standard International Atmosphere adatait használja, de szükség szerint viszonyítási magasságot is beállíthat a pontosabb mérés érdekében. Mérési tartomány: -700 m-től 10000 m-ig.
Hőmérő: a karóra beépített hő érzékelő segítségével képes meghatározni akár a levegő, akár a víz aktuális hőmérsékletét. Mérési egység: -10-től +60 Celsius fokig.
Légnyomásmérő: a karórába szerelt precíz légnyomásmérő szenzor segítségével, az óra képes meghatározni az aktuális légnyomást.
Világidő kijelzés: a karóra a betáplált városkód alapján képes meghatározni az adott zónaidőt.
Zónaidő: a karórában beállítható egy tetszőleges időzóna, mely párhuzamosan leolvasható az aktuális idő mellett.
12/24 időkijelzés: a pontos idő 12 illetve 24-es formátumban jeleníthető meg.

Termék adatok
Méret : 49,2 x 50 x 14,1 mm, 100 g
Kapcsolódó írások
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: