SHIMANO Big Baitrunner Long Cast CI4+ XTR-A

Bónuszpont jóváírás +1080 pont
Ingyenes házhozszállítás!
Akciós ár :
107.990 Ft
Eredeti ár : 107990 134990 134.990 Ft
DB
Részletek

Ha azt mondjuk Big Baitrunner, akkor a pontyhorgászok többségének felcsillan a szeme. Ez nem is csoda, hiszen az elmúlt évek alatt a Shimano komoly tekintélyt szerzett ezekkel az orsókkal a bojlis horgászatot kedvelők körében. Azt már megszokhattuk, hogy a fejlesztésekkel a Japán cég nem áll le, folyamatosan keresik a könnyebb, erősebb, strapabíróbb anyagokat, technológiákat. Azonban nem egyszerű feladat egy olyan orsóhoz hozzányúlni, amit nagyon kedvelnek a horgászok. Ahhoz, hogy ne okozzanak csalódást vásárlóiknak, olyan forradalmi technológiai újítást kellett az orsóba integrálni, ami valóban „megújítja” a szériát és nem csak leporolja róla a port egy kis design tuninggal.Látva az új Shimano Big Baitrunner Long Cast CI4+ XTR-A orsót, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez tökéletesre sikerült. A mérnökök az orsó olyan részéhez nyúltak, ami igencsak súlyos darab, ez nem más, mint a váz és a rotor. Ezt a forradalmian új CI4+ anyagszerkezetre cserélték, ami 2,5-szer merevebb, ellenállóbb, mint elődje, így garantálva azok hosszú élettartamát, de talán ennél még fontosabb, hogy a CI4+ anyagból készült orsó milyen jelentősen vált könnyebbé, mint az elődök.

Emellett az orsóba került a Shimano X-Ship meghajtó rendszer technológiája, aminek köszönhetően lenyűgözően sima futással találkozik az, aki megtekeri az orsót. Ezenfelül extrém erős is a szerkezet, így a sokszáz méterre behúzott végszereléket nem tart egy örökkévalóságig visszatekerni ráadásul az erős áttétel (4,6:1) miatt nem kell megállni közben kétszer pihenni, hiszen könnyedén lehet az orsót tekerni. Egy hajtókar fordulattal 110 cm-t teker vissza a főzsinórunkból az orsó. A 35-ös monofil zsinórból 550 métert elnyelő dob már igazán nagy szabadságot ad a horgásznak, ha behúzással kell egy komolyabb távolságot elérni.

A 6 darab S A-RB golyóscsapágy az orsó legfontosabb helyeire került elhelyezésre, ez garantálja a sima futást és a hosszú élettartamot. Emellett természetesen a tűgörgő Super Stopper II visszaforgás-gátló is megtalálható az orsó belsejében, ami garantáltan holtjátékmentes megállást biztosít bármilyen hajtókarállásnál. A tökéletes zsinórprofilról az Aero Wrap II-es rendszer, a WormShaft csigatengely, valamint a 2 sebességes lassú dobemelés gondoskodik. Ez a Shimano orsók egyik védjegyévé vált az elmúlt évek során. Ezzel a zsinórfektetéssel könnyebb dobni, és távolabbiak is a dobások. Az orsó egy por- és vízálló elsőfék rendszerrel szerelték fel, ami természetesen a Shimano által tökéletesre fejlesztett nyeletőfék rendszer egészíti ki. 1 darab teljes értékű extra hidegen sajtolt alumínium pótdob teszi teljessé a doboz tartalmát.

Termék adatok
Méret : 100
Csapágy (db) : 7
Áttétel : 4,6:1
Tömeg (g) : 640
Pótdob (db) : 1
Orsóház anyaga : CI4+
Fékrendszer : elsőfék + hátsó nyeletőfék
Dob anyaga : alumínium
Pótdob anyaga : alumínium
További választék
( 49.900 Ft )
(140 5 4,6:1)
( 74.490 Ft )
(100 6 4,6:1)
Kapcsolódó írások
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: