Teszthorgászokat keresünk - 3. rész

Teszthorgászokat keresünk - 3. rész

A Haldorádó Horgászportál látogatói lassan már megszokhatták, hogy az oldal üzemeltetői időről időre valami meglepetéssel kedveskednek. Ezek közé tartozott az a kezdeményezés is, amely során a FOX hazai importőrével karöltve lehetőséget biztosítottunk arra, hogy azon szerencsés horgászok, akik jelentkeztek és Fortuna kegyeit is elnyerték, valódi csemegéket tesztelhessenek. Először a bojlis horgászok, majd őket követve a feederbottal horgászók jutottak minőségi tesztalanyokhoz, illetve - írásaik révén - szóhoz. Az olvasók élménybeszámolói és a visszajelzések alapján egyértelműen sikeresnek volt mondható a kezdeményezés, amelyet most egy újabb remek horgászeszköz, a FOX CARP AMBUSH pontyos rakós bot kipróbálásának lehetőségével folytatunk.

A Haldorádó 5. születésnapján - a kiírásnak megfelelően - a tesztelésre kapott botok mind gazdára is találtak, a különböző meghirdetett díjakkal egyetemben. (A legjobban sikerült feederbotos élménybeszámoló győztesét ennek az írásnak a keretén belül hirdetjük ki.) A díjátadó ünnepségen egy „lesifotós” ügyesen lefotózott a következő, szemrevételezésre váró pácienssel, ezért bizonyára sokan várják már az újabb lehetőséget, tesztfelhívást. Ígéretünkhöz híven most a rakós bottal horgászóknak kínáljuk fel a lehetőséget, hogy „górcső” alá vonhassák a FOX 2008-as egyik újdonságát, a CARP AMBUSH névre keresztelt rakós botot. Nekem volt szerencsém kipróbálni ezt a botot, így kedvcsinálónak megosztom az érdeklődőkkel az általam tapasztaltakat, és bemutatok egy érdekes rakós botos etetési technikát.

A feederbotok tesztelésének kiírásában, a következőt olvashattátok:

„Az igazai meglepetés a végére maradt!

Hogy még ösztönzőbb és értékesebb legyen a felajánlás, egy igazi meglepetést tartogattunk a végére. Az 5 teszthorgász által elkészített beszámolókat a Haldorádó Team értékeli. A legjobb képekkel illusztrált beszámolót egy különleges ajándékkal díjazzuk. A győztes a Haldorádó Centrum vendéként (egy előre leegyeztetett időpontban) 2 napot horgászhat Döme Gábor neves feeder specialistával Kiskunhalason.”

Most ezzel a - feederbotos tesztelés végére maradt - meglepetéssel kezdjük. A Haldorádó Team igen nehéz helyzetben volt. Egyrészt azért, mert a zsűrinek hagyományosan nehéz a dolga, másrészt azért, mert mindenféle udvariaskodó frázis helyett tény, hogy igen színvonalas élménybeszámolók születtek. A kiírás szerint azonban rangsorolni kellett az írásokat.

Ennek eredményeképp a díjat - amely a kiírás szerint 2 napos horgászat Döme Gábor Feeder specialistával -

Dunaparti, azaz Jenei András nyerte! Gratulálunk!

Beszámolóját itt olvashatjátok.

A boldog feeder-teszthorgász: Jenei András

Bevált technika, hogy mindig kezdjük valami pozitívummal. Most igyekszem ezzel is folytatni… Következzen az újabb kiírás és a bevezetőben ígért, amolyan 0. típusú élménybeszámoló, azaz hogy mik a saját tapasztalataim ezzel a rakóssal kapcsolatban.

Te(sz)ttre készen

Csorba Csaba, aki a FOX botokat mint hazai importőr biztosította, körülbelül annyira „angol mániás”, mint amennyire „Amerika mániás” Lali az Üvegtigrisben. A horgászboltját is angol mintára rendezte be, és nem véletlenül esett a választása a FOX-ra. Elmondása szerint a stílus, az ötletesség, és a profizmus az, ami megfogta ezekben a felszerelésekben. Sok minden elmondható a FOX termékeiről, de abban mindketten egyetértünk, hogy rendkívül tudatos üzletpolitikát folytatnak. Folyamatosan figyelemmel kísérik a „trendet”, sőt sok esetben ők maguk mennek elébe. Ügyesen építik fel a márkát, megcélozva a bojlis horgászokat, a csukára vadászókat, a megszállott finomszerelékes horgászokat és a tengeri pecásokat egyaránt. Az angol gyökereket soha nem veszítik el, alapvetően ők az angol piac igényeit igyekeznek kielégíteni. Ennek köszönhetően rendkívül ügyesen tudják elterjeszteni az öreg kontinensen eszközeik segítségével azt a hozzáállást, ami talán a horgászat jövőbeni velejárója lehet. (Ez természetesen más angol márkákra is igaz.) Mindezeket érdemes szem előtt tartani, ha ezekről a felszerelésekről beszélünk.

Éles bevetésen

Az angoloknál a finomszerelékes horgászatnak hihetetlen nagy tábora van. Nem lehetett kérdés, hogy a FOX, ennek a tábornak a híveit is igyekezett kielégíteni, ezért a bojlis ág mellé felépítette a Match (verseny), finomszerelékes vonalat is. A termékfejlesztésekhez két olyan horgászt is megnyertek, akik ötleteikkel, szakmai tapasztalatukkal segítették a céget. Egyikük Mark Pollard (Polly), akit az egyik legkövetkezetesebb versenyzőként tartanak számon hazájában. Azt mondják róla, hogy bármilyen vízre ültethetik, bármilyen módszerrel kell is horgászni, ő nyerni tud. Rengeteg versenyen indul, és a Grand Union csatorna királya címmel is illetik versenytársai, lévén 100 versenyt nyert ezen az ismert pályán. (Angliában nagyon sok igen komoly bajnokság fut. Nem véletlen, hogy az angol válogatottal minden versenyen számolni kell, legyen az folyón, tározón, vagy akár csatornán megrendezve.) A másik tanácsadó, Derek Willan szintén hihetetlen sokoldalú versenyző. Mindig üde színfoltja a versenyeknek. Egy-egy jó versenyért, vagy csupán horgász helyszínért képes több száz mérföldet is utazni. Bejárta Anglia, Írország vizei mellett Európa számos tavát, folyóját. 2004-ben sikerült megnyernie a British Opent, amire joggal lehet büszke. Rengeteg ötlettel, megoldással segíti a FOX fejlesztéseit, legyen szó match, feeder, vagy rakós botos módszerről.

Egy a FOX hasznos eszközei közül

Minden bizonnyal az ő kezük is benne volt a FOX 2008-as újdonságának, a FOX CARP AMBUSH rakós bot megszületésében. Mikor megtudtam, hogy megismerkedhetek ezzel a rakóssal, rögtön a beidegzett korábbi tapasztalatok, vagy „hallomás” információk tornyosultak „lelki” szemeim elé. Ezek szerint az angol pontyos rakósok rettenetesen lógnak, nehezek, vastagok stb.. Kíváncsian vártam tehát a találkozást.

Élőben egész más, mint amilyennek elképzeltem

A rakóst először megpillantva elcsodálkoztam. Egyszerű nylon tasakba bujtatták a botot és a top szetteket. Nincsen botzsák, nincsen vászontasak, nincsenek hordozó csövek. Első nekifutásra ezt bizony a mérleg azon serpenyőjébe sorolom, ami nem a pozitívumokat tartalmazza. Nem hagyott nyugodni a dolog, mert ilyen „slendriánságról” még nem hallottam. Sejtettem, hogy valami ésszerű magyarázatnak kell lennie, ezért utánanéztem a dolognak. Megtudtam, hogy az angoloknál ez nem meglepő. Számos angol bothoz - akár a magasabb árkategóriában is - nem tartozék a kemény bottartó, de még a vászontasak sem. Egyszerű nylon tasakban árulják a botokat, mondván a legtöbb horgásznak már van saját botzsákja, amihez ragaszkodik. Számos, kimondottan a felszerelések tárolására szakosodott cég kínálja termékeit, ezért sok horgász ezekből állítja össze saját, személyre szabott kollekcióját. Ettől eltekintve nekünk, magyar horgászoknak számolni kell azzal, hogy e bothoz szükségünk lesz még (feltéve, ha egyébként nincs) minimum 3 kemény csőre és egy rakós botzsákra. Ez körülbelül 15.000 Ft-os plusz kiadást jelenthet. Nézzük azonban tovább. A rakóst szétszedve már el is felejthettem az előző malőrt. Maga a bot igényes kidolgozású, sehol egy sorja, minden él precízen eldolgozott. A bothoz tartozik 2 db top szett (KIT3) és egy nyéltag, amivel 14,5 méteresre toldható a bot. Igen, nem elírás, ez a rakós 14,5 méterig toldható. Az angoloknál nincsen 13 méterben maximálva a bot hossza. A 14,5 méteres rakósok mindennaposak, de kaphatóak 16, vagy akár 20 méteres rakósok is. Ennek oka az, hogy rengeteg olyan igényesen kialakított horgásztó és szabadidőpark található, ahol ezzel a hosszal elérhetőek a kialakított szigetek, haltartó helyek, illetve nagy divat az úgynevezett csatornahorgászat is, ahol a szemközti part közelében kell horgászni. Ennek a kifejezetten hosszú botos pecának is külön művészete van. Hiába, ott, ahol az útnak is a rossz oldalán közlekednek, miért pont a horgászatban legyenek hozzánk hasonlók? A 14,5 méteres hosszúság azonban arra enged következtetni, hogy a botnak 13 méterben tökéletesnek lennie. (Abból kiindulva, hogy a 13-as rakósok is 11-ben a legkezesebbek.)

11 méterben már nagyon komfortos

Kiderül, jól gondolom-e? Először most is a „mindent a szemnek…” elvét követem. A nyéltagon felsorolt „extrákat” szemrevételezem. Megszokhattuk már, hogy ahány cég, annyiféle saját megnevezés. A FOX a következőket pingálta a két festett nyéltagra:

Multi Direction Carbon

Multi Direction Carbon: Többirányú szénszálas szerkezet. Ez hivatott garantálni a bot erősségét, rugalmasságát.

Speed Slide Finish

Speed Slide Finish: Ennek a felületkezelésnek köszönhetően a bot felülete sima, mint a baba popsija, ami könnyed, gyors kezelhetőséget biztosít még nedves időben is. Nem tapad a kézhez a bot, siklik a tenyerünkön, ha esik, ha fúj.

Directional in-line Strength

Directional in-line Strength: Ez a bot hosszanti gerincét jelöli, segíti azt egy vonalba rendezni. Ezt aprócska, egymás felé mutató nyilakkal segíti.

Arma Wrap Reinforced

Arma Wrap Reinforced: A tagok végein egy speciális erősítés található. A tagok végeit megvastagították, itt egy speciális, keresztszövésű szénszálas háló óvja a tagokat a véletlen összeroppanástól és a leütődésből eredő sérülésektől.

Hasznos extra

A katalógusban leírtak szerint a Carp Ambush (Pontytámadás) rakós bot csupán 6%-al súlyosabb a kategóriájában őt követő Prism rakósnál, fel van vértezve az Envoy Elite-nél is használt erősítésekkel. Ára azonban a két kollegáéhoz képest csupán fele. Kíváncsian vártam, mit mutat majd magából a horgászat során, előbb azonban még be kellett gumizni. Tavasszal jelent meg a Fox gondozásában Mark Pollard rakós botos horgászatot segítő DVD-je. Ebben szemléletesen mutatja be a bot begumizását, és számos hasznos ötlettel, gyakorlati bemutatóval segíti át a kezdő horgászokat a módszer buktatóin. Az igazi erőpróba azonban mindig a vízparton várja a horgászt s felszerelést egyaránt. Alig vártam!

A legvastagabb csőgumival is bátran használhatjuk

Úgy gondoltam, a legtöbbet a már jól ismert tesztpályámon tudom kihozni a botból. Itt kis szerencsével komoly erőpróbának is kitehetem. Hogy ez így legyen, alaposan felkészültem a horgászatra. A bothoz korábban az egyik top szettet úgy vágtam vissza, hogy akár a 2,8-as csőgumi is kényelmesen kiférjen rajta, míg a másik top szettet keszegezéshez használatos 1,0-1,4-es gumi vastagságig szabtam le.

2,8-as csőgumival, terhelés alatt a top szett

A botban megbúvó harmadik top szettet nem bántottam, hogy a későbbiekben a szerencsés tulajdonos azt a saját igényeihez mérten alakíthassa. A teszthez a pontyos top szettet készítettem elő, és a kedvenc 2,8-as lila csőgumit fűztem át két tagban. Ehhez a komoly gumizáshoz a legjobb megoldás, ha kivesszük a spiccet, és közvetlenül a 2. tagot teflonozzuk fel, most azonban ilyen méretű teflont nem tudtam szerezni. Az alaposan megstuccolt spicc csonkjára került a teflon. A spicc visszavágásánál kiderült, hogy ez a tag igen masszív, nagy falvastagságú, amivel várhatóan elkerülhető az esetleges megroppanás. A begumizott top szett sünijébe egy 0,75 grammos erős, strapabíró pontyozó úszóval ellátott szerelék került.

Erős, jól terhelhető modell

Az úszó választásánál mindenképpen olyan modellt kerestem, amelyik bírja az esetleges szakításokkal járó „víz alatti” száguldás terhelését. Ennek a megpróbáltatásnak kevés modell tud megfelelni. Én szinte kizárólag belső zsinórvezetésű, vagy közvetlenül az antenna tövére tekert „drótrugóval” szerelt modelleket választom. Méretüket a víz mélysége, a szél okozta áramlás és a kiválasztott csali határozza meg. (A horgászhelyemen a mélység 1,5 méter volt, az időjárás pedig kegyeibe fogadott. Enyhe szél és ragyogó napsütés. Ilyen is ritkán esik meg velem.) A szerelék főzsinórja 0,22-es volt, az előkét 0,18-as Fox Micro Plus-ból kötöttem. A horog formáját tekintve egy öblös, visszahajló hegyű, szakáll nélküli Preston volt. A szereléket 4 db söréttel súlyoztam ki. A pontyok a 15 fokos vízben már meglepően jól táplálkoztak, ezért a helyben tartásukhoz már etetnem kellett. Tudni kell, hogy a tóban iszonyatosan sok sneci található. A könnyebb csalogatók, mint a kender, a búza, a magmixek fenékre juttatása nem egyszerű feladat. Még a csemegekukorica, apróbb szemű pellet sincs tőlük biztonságban.

Pontycsemege

A csúzlival maximum a kukoricát lehet belőni, de azt is inkább ráetetéskor, ritkábban lőve egy-két adagot. Az alapozáskor a harmadik lövésnél már ellepik a kis „piranhák” az etetés helyét. Erre megoldást az etetőcsésze jelenthet, bár az apró magok esetében ez sem biztonságos megoldás. A Carp Ambushoz viszont nincsen etetőcsészés top szett (cupping kit, köcsögölő, ki hogyan ismeri), ezért más megoldást kellett találnom.

Az apró magvak biztonságos bejuttatása ezen a vízen csúzlival nem megoldható
A csemegekukoricát már lőhetjük
A színes kukoricaeső az egyik legjobb csalogató

Olyan eszközre volt szükségem, ami garantálja, hogy az etetésem minden falatkája a fenékre kerüljön. Csabi barátom ajánlotta figyelmemben a Fox Bait Dropperét, ami magyarul „csali potyogtatónak” fordítható. Az elmés szerkezetet szemlélve eszembe jutottak a folyóvízi horgászoknál már korábban látott etető szerkezetek. Azok fémből készülnek, és komoly mennyiségű szemes takarmányt lehet segítségükkel a csónakból a fenékre engedni. A működési elv a Fox esetében ugyanaz, csak ez a szerkezet a rakós bothoz használható. Ennek érdekében könnyű, változtatható önsúllyal szerelhető. Működése a következő fotókon könnyen megfigyelhető.

FOX Bait Dropper
A horgot akasszuk a szerkezet erre a célra kialakított gumis akasztójába
Töltsük meg a kiválasztott csalogatóval
Hajtsuk le a szerkezet fedelét
Egy mozdulattal zárjuk le a fedelet
Hasznos tipp: A bot betolása előtt egy gyorskötöző segítségével akasztót készítve…
…megakadályozhatjuk, hogy a szerkezet már a betoláskor kinyíljon
Ez történik a meder alján

Ez az ötletes szerkezet nekem pont kapóra jött. Az etetésre szánt magokat mintegy ketrecbe zárva, biztonsággal tudtam a fenékre engedni. Biztos lehettem abban, hogy minden egyes szem leért a víz aljára. A szerkezet természetesen folyókon, csatornákon is segítségünkre lehet. Ehhez nagyobb, a sodrás erősségével, a víz mélységével harmonizáló önsúlyt kell a szerkezet aljára csavaroznunk, és máris mehet a kiszemelt helyre a csonti, darabolt giliszta, egyéb szemes termény. Érdemes ezt is kipróbálni! A „daruzás” során a bot jól viselkedett, bírta a terhelést. Amíg az etetésre megérkeztek a halak, Petivel lemértük a rakós teljes hosszát. Először 14,5 méterben, azaz teljes hosszban mértük le. A méréshez a vágatlan top szettet illesztettük a botba. A mérőszalag 14,55 métert mutatott.

Teljes hosszban

A visszavágás mértékétől függően csökken ez a hossz. Lássuk, mit mutat, ha a 14,5-es nyéltagot levesszük. 13 méteres rakósként a vágatlan top szettel a mérőszalag 12,86 métert jelöl. A későbbi visszavágás fogja tovább kurtítani. A következő lépésben a bot kezelhetőségét vizsgáltam meg. Ahogy az elején írtam, nehéz, lógós botra számítottam, de csalódnom kellett. A Carp Ambush pontyos rakóshoz képest karcsú, gyors, jó súlyelosztású botnak bizonyult. A lógása 13 méterben is minimális, a spicc reagálása a beemelésekre gyors, ahogyan csillapítása is. Határozottan nem éreztem, hogy egy pontyos rakós van a kezemben. Teljes hosszban, azaz 14,5 méterben már fejnehézzé és lassabbá válik, de valljuk meg őszintén, zömében nem ebben a hosszban használjuk. Mivel a legtöbb esetben elegendő a 11 méteres hossz is, a 13-as festett tagot is levettem a botról. Az eredmény egy már-már egykezes, könnyű, feszes és gyors rakós lett.

11 méterben nagyon kezes, könnyen kezelhető

Nézzük a tömegét. Ezt a 13 méteres taggal, a felszerelt top szettel mértem meg. A mérleg 970 grammot mutatott! Az eddigiek alapján minden elismerésem. Nézzük a feliratozásán is szereplő „könnyed siklást biztosító felületkiképzést”. Kedvenc versenybotomon is van ilyen „extra”, és tudom, hogy nagyon gyors botkezelést tesz lehetővé. Ha pörgősen kell horgászni, szinte egy mozdulattal besiklik a tenyeremen a rakós. Nos a Carp Ambush esetében is ezt tapasztaltam. A teljesen matt felület valóban könnyedén siklott a tenyeremen. Nem tapadt, nem ragadt le. A kezemet kicsit megvizezve imitáltam a nedves felületet, de lényegi változást nem tapasztaltam.

A különleges felületkezelés könnyebb kezelhetőséget biztosít

A következő extrát a megerősített végek jelentik. Lássuk közelebbről! A tagok végét szemmel látható, de ami fontosabb, kézzel is fogható erősítés védi. Bátran rámarkolhattam a tagok végére, nem kellett attól tartanom, hogy azok összenyomódnak a tenyeremben. A toldásoknál gyakran előforduló összekoccanás ellen is remek védelmet nyújt ez az erősítés, de a gyakori bontás miatti felületi kopást is elodázza. (Később teflonozni, carbon spray-vel kezelni kell majd a végeket.) A tagok végén aprócska nyilak segítik a helyes összerakást. Segítségükkel egy vonalba kerül a bot gyártástechnológiából adódó gerince. Ezt is sok gyártó alkalmazza, itt sem hiányzik.

Egy másik hasznos extra

A bemutatkozás jól sikerült, szimpatikusnak találtam a botot. Kíváncsian vártam, mire képes a halakkal szemben. Az etetésre időközben megérkeztek a compók, a mindig tesztre kész halacskák. Kedvencük a Mainline epres ízesítésű puha horogpelletje, ezért ezzel csaliztam. Az átlagos méretű compók nem jelentettek akadályt a botnak, nem igazán tudták előhozni a tartalékait.

A szebbecske compók…
… és pontyok jó társak a tesztelés során

Ha komolyabb halra vágyom, komolyabb csalit is kell feltűznöm. Még a fórumtalálkozón mutatta „Jeszyné Andi” az általa készített epres kukoricát, amit most én is elkészítettem. A recept roppant egyszerű. Két doboz csemegekukoricára 1-2 zacskónyi epres italport szórok, majd alaposan összekeverem. Az eredmény egy pirosra színeződött, eper illatú kukorica halom. Az így kezelt kukorica sem illatát, sem színét nem veszíti el vizet érés után, sőt a vízből 5 perc elteltével kivéve is ontja magából az eperillatot. Ebből a kukoricából tűztem fel 2 szemet, majd a 13-as festett tagot is rátoltam a botra. Így az etetés mögé tudtam horgászni, amit 11 méterre daruztam be. Nem kellett csalódnom, az etetés peremén mindig kószálnak szebb példányok. Közülük egy vállalkozott arra, hogy megfeszegeti kicsit jobban a botot. A bevágást követően a vastag csőgumi ígéretesen szaladt ki a top szettből. A rakós teljes hosszát segítségül hívva sikerült megfordítani az eliramodó halat, hogy ezt követően már top szetten folytathassam a fárasztást. Gyönyörűséges compó volt az elkövető. Ettől kezdődően a ráetetést (2-3 lövésnyi csemegekukorica) 11 méterre lőttem, de horgászni csak az etetés körül, 13 méterben horgásztam. A legtöbb kapást az etetéstől balra, attól lényegesen távolabb tudtam kicsikarni. A jelentkező 2-3 kilós pontyok erejük teljében voltak. Fárasztás közben azonban biztonságban tudhattam magam. A bot és a gumizás tették a dolgukat. Egy szemernyi kétségem sem maradt afelől, hogy ez a rakós bírja a strapát. Egy szép kapást követően ezt végérvényesen bebizonyította. A bevágás után lomha mozgással, a mederhez tapadva indult meg a hal. Első nekifutásra csak pár métert húzta ki a gumit, majd megvárva, hogy bedőljek a cselnek, és rövidíteni kezdjek, nekilódult. A lila csőgumi színe lassan kezdett kivilágosodni, ahogy egyre távolabbra nyargalt a víz alatti monstrum. Nincs mese, meg kell fordítanom, különben rommá tépi a szerelékem. A rakóssal keményen rátartottam, és igyekeztem jobb belátásra bírni. A bot engedelmesen hajlott meg a közös akarat alatt.

Bírta a megpróbáltatást

Én fordítani szerettem volna, a hal nem. Végül én győztem. Sikerült megfékezni az első, többnyire legkomolyabb kitörést. A gumi is visszanyerte színét, már csak türelemre és némi szerencsére lesz szükségem, hogy merítőbe terelhessem őkelmét. Óvatosan csúsztattam hátra a rakóst a görgőn, hogy top szetten folytathassam a fárasztást. A megfelelő pillanatban, mikor nem érte oldalirányú terhelés a tagokat, bontottam. A hal még mindig konokul rótta a köröket, de szemlátomást fáradt.

Fáradóban

Élvezetes volt a vékonynak tűnő, de annál erősebb top szettel irányítani a nyers erőt. A ponty még neki-nekidurálta magát, de egyre többször fordult a víz felszínén. Egy ilyen fordulást kihasználva sikerült levegőhöz juttatnom, majd kihasználva a pillanatnyi kábulatát, megmerítenem.

Végkifejlet

Rettentően örültem a szépséges pontynak, mert alaposan próbára tehettem segítségével a rakóst. Peti végig fotózott, így a képeken, nyomon követhető a bot munkája és a közös munka gyümölcse. Nagy élmény volt! A tesztelésre felajánlott FOX Carp Ambush rakós botról a következő összegzést tudom adni:

A végső összegzést a halak mondják ki

Igényes kidolgozású, erős, rendkívül jó súlyelosztású rakós. Pontyos rakóshoz képest meglepően gyors, minimális lógással bíró bot. 14,5 méterben nehézkes a kezelése - igaz, ebben gyakorlatom sincsen -, de 13 illetve 11 méterben igen kezes pálca. A felületkezelésének köszönhetően adott a lehetőség a tempós, pörgős keszegezéshez is. A tagok kellően erősek, a megerősített végek biztonságot nyújtanak a „markosabb” kezek, az ügyetlenkedésből eredő leütődések ellen is. A bothoz kapott 2 top szettel, plusz a botban található harmadikkal egy nem versenyzéssel kacérkodó pecás minden helyzetet meg tud oldani. Hiányossága a botnak a csövek és botzsák, bár mint írtam, ez orvosolható. A csészéző top szett (cupping kit) hiánya később egy univerzális csészés top szettel (Drennan, FOX) orvosolható, ám a minitoldó hiánya nem. 13 méterben, keszegezéshez visszavágva a teljes hossz 12,6 méter, ezért aki versenyzéssel is kacérkodik, ezt vegye figyelembe. Minden további tulajdonsága egyébként versenyzésre is alkalmassá teszi a botot. A döntés mindenkinek a kezében van! Ha egy 10 pontos skálán kellene értékelnem a botot, én 8-at szavaznék neki, az említett hiányosságok miatt. Szerencséjére bőven kárpótolt a többi pozitívummal.

Végezetül, ahogyan az elején ígértem, íme a felkérés egy keringőre, azaz… következzék a FOX Carp Ambush teszt kiírás!!!

Tesztre fel!!!

A teszt feltételei

  1. Olyan horgászok jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek némi gyakorlattal a rakós botos horgászat terén. Ha lehet, NE ezzel a bottal akarjatok megtanulni horgászni!
  2. A teszt időtartama 5 nap, ennyi ideig marad 1-1 horgásznál a Carp Ambush rakós bot.
  3. Ezen időszak alatt kellene a rakós botból a legtöbbet kihozni. Kíváncsiak vagyunk a tapasztalataitokra, benyomásaitokra a bottal kapcsolatban. Érdekel bennünket a rakóssal kifogott legnagyobb hal súlya vagy a horgászat során fogott halak összsúlya. Érdekelnek a horgászat során bevetett trükkök, érdekes technikák, csalik, etetési praktikák, esetleg rendhagyó csalik és esetleges fejlesztési ötleteitek is!
  4. Mindenki a kedvenc horgászhelyén, tavon, folyón próbálhatja ki a kapott rakóst Minden leendő teszthorgásztól az 5 napos próba után egy komplett (élmény)beszámolót kérünk, amelyben őszintén jellemezni kell a FOX Carp Ambush rakós botot.
  5. Olyanok jelentkezzenek, akik rendelkeznek digitális fényképezőgéppel, hogy képekkel is alá tudják támasztani beszámolójukat, biztosítva annak hitelességét.
  6. A horgász teljes körű felelősséggel tartozik az átvett horgászeszközért. A nem rendeltetésszerű használat során bekövetkezett kárt köteles megtéríteni!
  7. Csak az jelentkezzen, aki el tud a horgászbotért jönni a Haldorádó Centrumba, és azt a teszt után vissza is tudja szállítani!
  8. A tesztbotot ne küldjük el futárszolgálattal, mert az átadást, majd az átvételt személyesen kívánjuk intézni.

Hogyan lehet jelentkezni a tesztre?

Kattints ide: jelentkezem a FOX Carp Ambush rakós bot tesztjére!

A listában találtok 6 időpontot, válasszátok ki azt, amely számotokra a legmegfelelőbb. Így már az időpont egyeztetéssel sem bajlódnunk!

Minden leendő teszthorgász csak egy időpontot választhat! A jelentkezési lista alapján pedig nyomon követhető, hogy hányan jelentkeztek az adott időpontokra.

Jelentkezési határidő

Jelentkezés indul: 2008. május 16. 8:00 órától.

Jelentkezés befejeződik: 2008. május 26. 24:00 órakor.

Sorsolás

Ezután kisorsolunk minden időpontra 1-1 teszthorgászt. Tehát összesen 6 jelentkezőt. Nevüket az íráshoz kapcsolódó topikban hozzuk 2008. május 27-én nyilvánosságra. Őket külön e-mailben is értesítjük.

Pótsorsolás

Teljesen normális és életszerű, hogy a kiválasztott időpontban a szerencsés nyertes mégsem ér rá, nem tud a botért jönni. Ha ennek a lehetősége fennáll, akkor kérjük az érintetteket, hogy ezt időben jelezzék felénk, hogy mást sorsolhassunk helyette. Nyilván az volna a legjobb, ha erre nem kerülne sor, és aki jelentkezik, rá is érne majd akkor… Mindezt csak azért hangsúlyozzuk ennyire, mert a FOX bojlis botok tesztje során is kellett egy pótsorsolást tartani, mert a kilenc főből 3 már nem tudott a botokért eljönni.

Mi történik a teszt után a bottal?

A tesztelésre szánt rakós botot kisorsoljuk az összes jelentkező (nemcsak a 6 tesztelő) között! A leendő szerencsés jelképes összegért, mindössze 5 forintért vásárolhatja meg a teszt befejezése után a használt botot. A szerencsés nyertes nevét is természetesen itt hozzuk nyilvánosságra, és e-mailban is tájékoztatjuk őt.

Az igazai meglepetés a végére maradt!

Hogy még ösztönzőbb és értékesebb legyen a felajánlás, egy igazi meglepetést tartogattunk a végére. A 6 teszthorgász által elkészített beszámolókat a Haldorádó Team értékeli. A legjobb képekkel illusztrált beszámolót egy különleges ajándékkal díjazzuk. A győztes a Haldorádó Centrum és a Fox hazai importőrének vendégeként (egy előre leegyeztetett időpontban) 2 napot horgászhat a Verba-tanyán, az én társaságomban, Nyíregyházán.

Mikor kerülnek nyilvánosságra a tesztek?

A tesztek lebonyolítása után a beszámolókat - ha megjelenésre alkalmasak - mind megjelentetjük itt az oldalon.

A lehetőség tehát adott, csupán élni kell vele. Az biztos, hogy a jelentkezőknek veszítenivalójuk nincsen. Azoknak, akik nem jelentkeznek a tesztre, annál inkább. Megfosztják magukat a lehetőségtől, hogy egy igazán profi rakóssal horgászhassanak. Ne feledjétek, más egy rakóst csupán megemelgetni, és egészen más azzal 5 napot végighorgászni. Ha jobban belegondolunk, 5 nap ezzel a rakóssal, horgászattal fűszerezve már önmagában is főnyeremény! Sok szerencsét mindenkinek!

Az élmény már felér egy főnyereménnyel

Írta: Polyák Csaba (csabio)
Fotók: Takács Péter

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: