Fás tó és Báger tó


Térkép betöltése…
Fás tó és Báger tó
Kezelő Előre Horgászegyesület - Beled
9343 Beled, Rába sor 10.
Pálfi Gyula halőr 06/20-9227096
Horváth József halőr 06/30-6055358
Nagysága A két tó együttes nagysága 10 ha.
Általános információ a vízről Mindkét tó az 1980-as évek elején keletkezett a helyi téglagyár által kibányászott agyaggödrökből, melyet a Kis -Rábán keresztül töltöttek fel a folyamatos friss vízpótlás érdekében. A Tavak átlagos vízmélysége 1,2-2,5 méter. Mederviszonyuk változatos töréssékel, nagy kiterjedésű kagylópadokkal tarkított. Halállománya változatos. Kapitális pontyok és harcsák lakják a két tó vízét, melyek mellett megtalálható az amur, csuka, süllő és persze a keszegfélék is .
Fás tó: A tójelentős részén komoly erdősávok kerültek a víz alá, melyek 99%-ban rejtve vannak a horgászok szeme elől. A víz alatti akadós világ kiismeréséhez idő kell, de megéri a fáradságot, mivel a jutalom hatalmas méretű halakban jelentkezhet. Az ágak tele vannak kecskeköröm kagylókkal, melyek borotvaélesek, s könnyedén vágnak el szinte minden zsinórt. Éppen ezért érdemes az akadósorok elé 2-3 méterrel etetni és horgászni.
Báger tó : Nyílt víz mindennemű akadó nélkül. Azért a víz egyhangúságát megtöri egy nádasos félsziget, mely a tó közepén húzódik. Bár kagylók itt is találhatóak, de ezek igazából nem nehezítik meg a horgászatot, inkább komoly hasznot hajtanak. Nélkülözhetetlen tápláléka a pontyoknak, de még ínségesebb időkben az amuroknak is.
Megközelítés A 86-os úton haladunk, és a 85-ös kapuvári úti kereszteződéshez érve, rögtön a kanyarban található benzinkút után Beled irányában haladva, balra pillanthatjuk meg a tavakat
Parkolási lehetőség A parkolóban, ill gépkocsival megközelíthető a Fás tó nyugati oldala, valamint a Báger tó keleti oldalán futó kerítés mellett adódik még parkolási lehetőség.
Halállomány Ponty, amur, csuka, süllő és keszegfélék. A tavakat komoly harcsák is lakják, így érdemes célzottan horgászni rájuk.
Telepítések Évenkénti két telepítés, tavasszal és ősszel.
Fajlagos tilalom Országos horgászrend szerint.
5 kg feletti ponty kíméletesen visszaengedendő, amur esetében csak az 5 kg feletti pédány vihető el.
Napijegy árak 3.500,- Ft felnőtt
1.750,- Ft ifjúsági
Napijegyes horgász 2 db nemes halat és 5 kg egyéb halat tarthat meg, melyet tartalmaz a napijegy ára.
Éjszakai horgászat Éjszakai horgászat nem engedélyezett (kivétel egyesületi tagok)
Napijegy váltási helyek Napijegy a halőrháznál váltható 05.00 - 09.00 és 13.00 - 15.00 óráig.
A horgászhely csak a jegyváltást követően foglalható el.
Napijegy válható még Beled két horgászboltjában:Tekeri kerékpár és horgászbolt,  Körösi Horgászbolt
Helyi kiemelt horgászati szabályok Az egyesületi szabályok itt olvashatóak:
Horgászat a napijegyes horgászok számára a téli időszámítás idején 06.00 - 21.00 óráig, míg a nyári időszámítás idején 05.00 - 22.00 óráig engedélyezett.
Bojlis horgászat Engedélyezett.
Etetési korlátozások Etetőhajó, behordás nem engedélyezett.
Csónak használat Nem engedélyezett.
Lékhorgászat Nem engedélyezett.
Pergetés Engedélyezett.
Sátorozási lehetőség Sátorozási lehetőség van. Remek helyek kínálkoznak a két tó közti parton, valamint a Báger tó keleti oldalán.
Szállás
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: