Fás tó és Báger tó


Térkép betöltése…
Fás tó és Báger tó
Kezelő Előre Horgászegyesület - Beled
9343 Beled, Külterület - Horgászház
beledihorgasztavak@gmail.com
Szabó Gyula halőr 06/70-5212607
Horváth József halőr 06/30-6055358
Nagysága A két tó együttes nagysága 10 ha.
Általános információ a vízről Mindkét tó az 1980-as évek elején keletkezett a helyi téglagyár által kibányászott agyaggödrökből, melyet a Kis -Rábán keresztül töltöttek fel a folyamatos friss vízpótlás érdekében. A Tavak átlagos vízmélysége 1,2-2,5 méter. Mederviszonyuk változatos töréssékel, nagy kiterjedésű kagylópadokkal tarkított. Halállománya változatos. Kapitális pontyok és harcsák lakják a két tó vízét, melyek mellett megtalálható az amur, csuka, süllő és persze a keszegfélék is .
Fás tó: A tójelentős részén komoly erdősávok kerültek a víz alá, melyek 99%-ban rejtve vannak a horgászok szeme elől. A víz alatti akadós világ kiismeréséhez idő kell, de megéri a fáradságot, mivel a jutalom hatalmas méretű halakban jelentkezhet. Az ágak tele vannak kecskeköröm kagylókkal, melyek borotvaélesek, s könnyedén vágnak el szinte minden zsinórt. Éppen ezért érdemes az akadósorok elé 2-3 méterrel etetni és horgászni.
Báger tó : Nyílt víz mindennemű akadó nélkül. Azért a víz egyhangúságát megtöri egy nádasos félsziget, mely a tó közepén húzódik. Bár kagylók itt is találhatóak, de ezek igazából nem nehezítik meg a horgászatot, inkább komoly hasznot hajtanak. Nélkülözhetetlen tápláléka a pontyoknak, de még ínségesebb időkben az amuroknak is.
Megközelítés A 86-os úton haladunk, és a 85-ös kapuvári úti kereszteződéshez érve, rögtön a kanyarban található benzinkút után Beled irányában haladva, balra pillanthatjuk meg a tavakat
Parkolási lehetőség A parkolóban, ill gépkocsival megközelíthető a Fás tó nyugati oldala, valamint a Báger tó keleti oldalán futó kerítés mellett adódik még parkolási lehetőség.
Halállomány Ponty, amur, csuka, süllő és keszegfélék. A tavakat komoly harcsák is lakják, így érdemes célzottan horgászni rájuk.
Telepítések Évenkénti két telepítés, tavasszal és ősszel.
Fajlagos tilalom Országos horgászrend szerint.
5 kg feletti ponty kíméletesen visszaengedendő, amur esetében csak a 3 kg feletti pédány vihető el.
Napijegy árak 4.000,- Ft felnőtt
2.000,- Ft ifjúsági
Napijegyes horgász 2 db nemes halat és 5 kg egyéb halat tarthat meg, melyet tartalmaz a napijegy ára.
Éjszakai horgászat Éjszakai horgászat nem engedélyezett (kivétel egyesületi tagok)
Napijegy váltási helyek Napijegy a halőrháznál váltható 05.00 - 09.00 és 13.00 - 15.00 óráig.
A horgászhely csak a jegyváltást követően foglalható el.
Napijegy válható még Beled két horgászboltjában:
Tekeri kerékpár és horgászbolt  
Beled, Győri út 28.
tel: 06 20 4206227
Körösi Horgászfelszerelés
Beled, Vörösmarty út 37.
Helyi kiemelt horgászati szabályok Az egyesületi szabályok itt olvashatóak:
Horgászat a napijegyes horgászok számára a téli időszámítás idején 06.00 - 21.00 óráig, míg a nyári időszámítás idején 05.00 - 22.00 óráig engedélyezett.

Fás tó:
a tó egész évben horgászható a tilalmi idők betartásával, pontyra tilalom nincsen.
Báger tó:
a tó a tavaszi, idénynyitó versenytől (április) az őszi telepítésig horgászható a tilalmi idők betatása mellett, pontyra nincsen tilalom. Ezen időszakon túl engedélyezett a rablóhalas horgászat, de csak hozott kishallal, vagy pergetve.
Bojlis horgászat Engedélyezett.
Etetési korlátozások Etetőhajó, behordás nem engedélyezett.
Csónak használat Nem engedélyezett.
Lékhorgászat Nem engedélyezett.
Pergetés Engedélyezett.
Sátorozási lehetőség Sátorozási lehetőség van. Remek helyek kínálkoznak a két tó közti parton, valamint a Báger tó keleti oldalán, előzetes egyeztetés szükséges. Az éjszakai horgászat sátorozás esetén sem engedélyezett!
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: