Rába folyó és hullámtéri mellékágai

Rába folyó és hullámtéri mellékágai (08-182-1-1) a Nicki műgáttól a győri GySEV vasúti hídig, valamint a Rába folyó Uraiújfalu és Ostffyasszonyfa között található Ragyogó hídtól (18-021-1-1) a Nicki műgátig.


Térkép betöltése…
Rába folyó és hullámtéri mellékágai
Kezelő Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége
9021, Győr, Bajcsy Zsilinszky út 13. I. emelet
Tel.: 96/524-988 
Általános információ a vízről A Rába folyó teljes szakaszában, így a megyei részen is vadregényes. 
A part több helyen erősen benőtt, ugyanakkor vannak könnyebben is megközelíthető horgászhelyek. A sodrás jellemzően erős.
A horgász víz megközelítése A horgászvíz nagyobb részt földutakon közelíthető meg.
Parkolási lehetőség Parkolni esetenként a horgászhelynél is lehet, de jellemzőbb az oda vezető földutak mentén, a helyi szabályok betartása mellett.
Hal állomány A Rába folyóban megtalálható és fogható szinte minden folyóvízi hal. 
Jellemző halfajok: márna, szilvaorrú keszeg, paduc, jászkeszeg, harcsa, télen a menyhal, de nyurga ponty is horogra akadhat.
Fajlagos tilalom Országos horgászrend szerint.
Jegyárak Felnőtt éves:        9 000 Ft
Felnőtt napijegy: 2 000 Ft 
Kedvezményezett éves: 4 500 Ft
A teljes árlista a Szövetség honlapján érhető el:

Újdonság!
Összevont éves megyei területi engedély váltható 40 000 Ft-ért, melynek ellenében a Szövetség valamennyi vizén lehet horgászni.
Napijegy vásárlási helyek
A Szövetség győri irodájában (9021, Győr, Bajcsy Zsilinszky út 13. I. emelet), 
valamint a környéki horgászboltokban:

és online a https://nyito.horgaszjegy.hu/ oldalon.

Helyi kiemelt horgászati szabályok Felnőtt horgász a napi darabszám korlátozással is védett halfajokból naponta fajonként 2 db-ot, összesen 4 db-ot, a napi darabszám korlátozás alá nem eső halfajokból 10 kg-ot tarthat meg.
Kedvezményezett jeggyel rendelkező horgász a napi darabszám korlátozással is védett halfajokból naponta fajonként 2 db-ot, összesen 3 db-ot, a napi darabszám korlátozás alá nem eső halfajokból 5 kg-ot tarthat meg.
A felnőtt horgász az éves területi jeggyel az év során összesen 60 db (víztérkódonként 30 db-ot), a kedvezményezett jeggyel rendelkező horgász 30 db (víztérkódonként 15 db-ot) darabszám-korlátozással védett halat tarthat meg. 
A kvóta elérésekor nincs lehetőség új területi jegy váltására. 
A területi horgász engedély megváltásával a horgász tudomásul veszi és hozzájárul ahhoz, hogy horgászati tevékenysége során róla fénykép, videó felvétel és hangfelvétel készülhet az esetleges jogsértések megelőzése, és felderítése érdekében. A vízterületen bekövetkező dologi károkért és esetleges balesetek jogkövetkezményeiért a Szövetség semmilyen felelősséget nem vállal. Az itt nem szabályozott kérdésekben a hatályos halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény, valamint a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendelet és az országos horgászrend az irányadó.

70 cm feletti pontyot megtartani tilos, horog szabadítást követően kíméletesen vissza kell helsezni a vízbe. A dévérkeszeg felső mérete 40 cm, és az amur is csak 50 - 80 cm közötti méretben tarható meg.

Rába folyó nicki duzzasztó és a Ragyogó híd közötti szakaszára vonatkozó egyedi előírások: 
Horgászcsónakok számára veszteglőhely kizárólag a nicki duzzasztó kikötőjében engedélyezett. 5 KW-nál nagyobb teljesítményű motoros vízi jármű nem üzemeltethető. Horgászati tilalom alá esik a Kenyeri hallépcső, valamint a nicki duzzasztó és a Kenyeri erőmű üzemi területe (körbezárt sziget területe is). Rába folyó (nicki) kenyeri holtága a 2013. évi CII. törvény (Hhvtv.) 9. §.-a, illetve a végrehajtására kiadott 2013. évi 133/2013. (XII.29.) VM rendelet (Vhr.) 4. §.-a alapján kíméleti terület. A kíméleti területen történő horgászat szigorúan TILOS. Holtág azonosító adatai: - Helyrajzi száma a területnek: Kenyeri 0190/8 - GPS koordináták: Észak: 47,380260773 Kelet: 17,033331945Ha szabálytalanságot tapasztal, kérjük jelezze az alábbi elérhetőségen: halőri bejelentő sms: 06-30/385-4418. A bejelentő névtelenségét garantáljuk.

A terljes horgászrend elérhető a Szövetség honlapján. Kérjük, tanulményozzák át figyelmesen, mivel ismeretének hiánya nem mentesít:
Csónak használat Csónakból történő horgászat csak csónakos kiegészítő jegy váltásával engedélyezett:
éves jegy 5 000 Ft
napijegy  1 000 Ft
Lékhorgászat Tilos.
Pergetés Országos horgászrend szabályai szerint
Szálláshely Környező települések panzióiban, hoteleiben.
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: