Szigetköz

A Szigetköz hazánk egyik legvadregényesebb tája. Az Öreg Duna és annak fantasztikus ágrendszere, a Mosoni-Duna, csodás természetes vizek, melyek igazi kihívást jelentenek a parti és csónakos horgászoknak egyaránt, így érdemes meghallgatni a helyiek tanácsait. A folyók és holtágak mellett a kisebb - nagyobb bányatavak is kiváló horgászati lehetőségeket kínálnak. A horgászat mellett kulturális látnivalókban, gyalogos, vizi és kerékpáros programokban sincs hiány, sőt Mosonmagyaróvár, Lipót és Győr fürdői további kényeztetésekkel várják a vidék felfedezőit.

Számtalan szálláshely kínálja szolgáltatásait  az apartmanoktól egészen a 4*-os szállodákig, így az igényeknek megfelelő szállás kiválasztása sem okoz gondot.  


Térkép betöltése…
Szigetköz
Kezelő Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége
9021, Győr, Bajcsy Zsilinszky út 13. I. emelet
Tel.: 96/524-988, 
Általános információ a vízről Duna közé ékelt ajándék: a SzigetközHazánk legnagyobb szigetét, a Nagy- és a Mosoni-Duna körülölelte Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának, hiszen annak hordaléka építette fel. A Duna hazánk területére érve, a sík területen szerteágazva alkotta meg Magyarország legnagyobb szárazföldi deltáját. A táj gazdag növény- és állatvilága, egyedi élőhelyek várják a természetkedvelő turistákat. A Duna ágrendszere mellett több, jó fogást ígérő, telepített kavicsbánya-tó teszi a Szigetközt igazi horgászparadicsommá.
Napijegy árak Duna folyam 2 500 Ft
Győri Mosoni-Duna holtág 3 000 Ft
Nagy-Zátonyi Holt-Duna és Vajkai holtág 3 200 Ft

A teljes árlista a Szövetség oldalán érhető el:

Újdonság!
Összevont éves megyei területi engedély váltható 40 000 Ft-ért, melynek birtokában a Szövetség valamennyi vizén lehet horgászni.

Napijegy váltási helyek
A Szövetség győri irodájában (9021, Győr, Bajcsy Zsilinszky út 13. I. emelet), 
valamint a környéki horgászboltokban:

és online a https://nyito.horgaszjegy.hu/ oldalon.

Fajlagos tilalom Az országos horgászrend szerint.
Helyi kiemelt horgászati szabályok A részletes szabályozás a szövetség honlapján olvasható, kérjük, figyelmesen tanulmányozzák át, mivel annak nem ismerete nem mentesít:

A 70 cm feletti pontyot a horog szabadítást követően kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe. A dévér feéső határa 40 cm, és amurból is csak a 50 és 80 cm között tartható meg.
Felnőtt napijeggyel védett halfajonként 2 db, összesen 4 db tartható meg, a nem védett fajokból max 10 kg.
Csónak használat Csónakból történő horgászat csak a kiegészítő csónakos jegy megváltása esetén engedélyezett.:
éves jegy 5 000 Ft
napijegy  1 000 Ft
Lékhorgászat Tilos
Szállás Ásványrárón, a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének tanyaházában, illetve a térség panzióiban, hoteleiben.
Ásványrárói tanyaház: 
További információk A Györ-Moson-Sopron megyei Szövetség kezelésébe tartozik még számtalan, a horgászok körében igen népszerű kisebb víz, csatorna. 
A teljesség igénye nélkül, pl a Dunaremete - Zsejkei főcsatorna, a Szentkúti összekötő csatorna, a Hédervár - Darnói csatorna, a Parlagnyilasi összekötő csatorna, a Hédervár - Vadaskerti csatorna, az Örömkőlaposi csatorna, Lébényi holtág, Keszeg-ér és még hossza folytathatnánk sort. Mindegyik izgalmas horgászatra csábít. Ezekről a vizekről a szövetség honlapján található fontos információ a Vizek menüpont alatt:
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: