Zátonyi Holt Duna-ág


Térkép betöltése…
Zátonyi Holt Duna-ág
Kezelő Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége
9021 Győr, Bajcsy-Zsilinszky út 13. I. emelet.
Telefon, fax: 96/524-988
Nagysága 37,6 hektár, mely szigetközi ártér mentett oldalán található, mintegy 8 km hosszú, határozottan kanyargós lefolyású mellékág. A vízterület a Szigetköz egyik legjelentősebb üdülési, és idegenforgalmi területén fekszik. A hazai horgászokon kívül a külföldiek részéről is kedvelt horgászvíz.
Általános információ a vízről A festői Szigetköz talán legszebb vadregényes területénél, Dunaszigetnél húzódik a Zátonyi Holt Duna-ág. 
A Gyümölcsösi út és a Zátonyi zsilip közötti 10 km-es vízterület igazi horgászparadicsom Doborgazsziget felől vízparti üdülőterülettel. Az ide látogató horgászoknak ügyelniük kell az országos horgászrendnél szigorúbb előírásokra, valamint az itt lévő fokozottan védett területekre, melyeket kizárólag csónakból szabad megközelíteni. 
A Zátonyi Duna-ág jellemző halai a ponty, amur, compó, csuka, süllő, harcsa, keszegfélék. Az amurra 50 cm-es, a compóra 25 cm-es méretkorlátozás van érvényben. Kedvezményezett jegytípust az ifjúsági, az egyetemista, és a 65 év feletti nyugdíjas horgászok válthatnak.
Megközelítés A Zátonyi Holt Duna a Dunakiliti község Gyümölcsös úti hídjától a doborgazszigeti közúti átereszig terjedő szakasz. Megközelíthető Győr, illetve Mosonmagyaróvár felől a régi szigetközi úton Halászinál kell Dunasziget felé elfordulni. Győrtől 45 km-re, Mosonmagyaróvártól 15 km-re található.
Parkolási lehetőség Vízpart közelében.
Halállomány Ponty, amur, kárász, keszegfélék, harcsa, csuka, süllő.
Telepítések Tervszerű, ütemezett telepítés.
Fajlagos tilalom A végrehajtási rendelet szerinti országos szabályozás szerint.
Napijegy árak Felnőtt éves: 16 000 Ft
Felnőtt heti: 7 000 Ft
Felnőtt napi: 3 200 Ft
Kedvezményezett éves: 8 000 Ft
Kedvezményezett heti: 3 500 Ft
Csónakos kiegészítőjegy éves: 5 000 Ft
Csónakos kiegészítőjegy napi: 1 000 Ft

A teljes árlista itt érhető el:

Újdonság!
Összevont területi engedély 40 000 Ft/év, melynek birtokában a Szövetség valamennyi vizén lehet horgászni!
Éjszakai horgászat Megengedett.
Napijegy váltási helyek
A Szövetség győri irodájában (9021, Győr, Bajcsy Zsilinszky út 13. I. emelet), 
valamint a környéki horgászboltokban:

és online a https://nyito.horgaszjegy.hu/ oldalon.

Helyi kiemelt horgászati szabályok Felnőtt horgász a méretkorlátozás alá eső halfajokból fajonként 2 db-ot, összesen 4 db-ot, a méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 5 kg-ot foghat naponta. 
Tilos kifogni az 50 cm-nél rövidebb és 80 cm-nél hosszabb amurt. A 70 cm feletti pontyot megtartani tilos, a dévérkeszeg esetében 40 cm a felső határ. Az említett esetekben a kifogást követően a halakat a horogtól kíméletesen kell megszabadítani és hgaladéktalanuil vissza kell helyezni a vízbe.

 A vízen és a parton foglalt hely nincs (kivéve az üdülők előtt épített magánstégeket). Tilos etetőkarót, horgászállást és tanyát létesíteni! A vízterületen a lékhorgászat tilos! A vízterületen a tavaszi telepítést követő napon reggel 6 órától lehet horgászni. A vízterületen maximum 4 kW-os csónakmotor használható. 

Fokozottan védett terület a Kiliti-Cikolai Duna-ág. Ezen belül: a Gyümölcsös úti hídtól lefelé a tsz-major üdülőterület felé eső végéig; két kis sziget a Bozi híd alatt; jobb part a Bozi híd előtti kanyarulatban; jobb part a Bozi hídtól a tsz-majorig. A felsorolt területeken tilos a parton közlekedni és a partról horgászni! Ezen a szakaszon a vízterületre vonatkozó horgászrend szerint horgászni csak csónakból szabad! A fokozottan védett területen mindennemű csónakmotor használata tilos!

A halak téli vermelő helyeinek védelmébe november 01-től február 28-ig TILOS
mindennemű csónakból való horgászat, továbbá minden típusú pergető horgászat
(gumihalazás is) - a partról is!- a Zátony-holt Duna következő szakaszain:
A doborgazi strand egész területén és e felett a Nefelejcs úti üdülők végéig (700m), a teljes Bolla kanyar és e feletti 300 m-es szakasz, a Dunakiliti Tsz. major alatti Pintér fahídtól a csökös (tölgyes) kanyar végéig terjedő 600m-es szakasz és a Dunakiliti Csölösztöi hid (Diamant hotelnél) feletti szakasz a szivárgó csatorna befolyóig.

A kifogott, méretkorlátozás alá eső halat azonnal a fogási naplóba Zátonyi Holt Duna vízterület megnevezéssel kell beírni. Vízterület kódja 401.

Kérjük a kedves sporttársakat, hogy a teljes horgászrendet olvassák át a Szövetség honlapján, mivel annak nem ismerete nem mentesít:

Bojlis horgászat Megengedett.
Etetési korlátozások Tilos etetőkarót, horgászállást, tanyát létesíteni.
Csónak használat Megengedett, de csak csónakos kiegészítő jegy megváltása esetén:
5 000 Ft/év
1 000 Ft/nap
Maximum 4kw-os villanymotor használható.

Lékhorgászat Tilos!
Pergetés Megengedett a horgászrendben megfogalmazottaknak megfelően:
Sátorozási lehetőség Csak a kijelölt helyeken.
Szállás A Megyei Szövetség ásványrárói tanyaházában, a Szigetköz szívében.
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: