Palotási tó


Térkép betöltése…
Palotási tó
Kezelő Palotás és Vidéke Sporthorgász EgyesületAz egyesület elnöke Komáromi Tibor - 06-30-4071173http://www.palotasito.com
Nagysága 63 ha (felső vízállásnál 73 ha)
Általános információ a vízről Meglehetősen egyhangú, sík a fenék, törések nélkül. Általában vékony az iszapréteg, elszórva kapgylópadok is találhatóak. Igazi változatosságot jelent a kövesút, mely az ott található két öböl két oldalát kötötte össze, igazi haltartó hely. A tározót körbe veszi a nád és a sás, melyekbe horgászállásokat vágtak. Néhány helyen nyíltabb terület, füves szakasz is található.
Megközelítés A Nógrád megyei horgászvizet legkönnyebben az M3-as autópályáról lehet megközelíteni. A Kerekharaszti elágazás (Hatvan mellett) után könnyen elérhető Heréd, Nagykökényes, Héhalom érintésével.
Parkolási lehetőség A tónál
Halállomány Ponty, amur, compó, busa, keszegfélék, kárász, süllő, csuka, harcsa és balin.
Telepítések Az elmúlt évben három-négynyaras ponty közel 300 q került a vízbe, s ezen kívül kétnyaras süllő, 3-4 kg-os harcsa, valamint 70-80 db 8 kg feletti ponty került telepítésre. A horgászszezon kezdetétől havi rendszerességgel próbáljuk a fogási esélyeket növelni, a halállomány növelésével.
Fajlagos tilalom Fajlagos tilalom nincs, lékhorgászat lehetséges. A tavon egész évben, éjjel-nappal lehet horgászni, a versenyek kivételével, melyek időpontjairól versenynaptárunkból tájékozódhat.
Napijegy árak felnőtt 6-18 óráig 3.000,-Ftifjúsági 6-18 óráig 1.500,- Ftfogható halak napijegyenként 2 ponty + 2 ragadozó + 1 amur + 5 kb egyébhetijegy: ld www.palotasito.com
Éjszakai horgászat Éjszakai napijegy 3.000,- Ft
Napijegy váltási helyek Napi- és hetijegyek, csak érvényes, (tárgy évre érvényesített ) horgászengedéllyel válthatók a tóparti horgászboltban (TIBI BÁCSI HORGÁSZBOLTJA) hétköznap 6-11h-ig és 15-18h-ig; hétvégén pedig 6-18h-ig.Turista jeggyel is lehet napi- vagy hetijegyet váltani.
Helyi kiemelt horgászati szabályok http://www.palotasitio.com
Bojlis horgászat MINDEN KIFOGOTT HALAT VISSZA KELL ENGEDNI, elajándékozni pontyzsákba eltenni tilos!KÖTELEZŐ ESZKÖZÖK: nagyméretű merítő, pontymatrac, digitális mérleg, fertőtlenítőBojlis horgászat alkalmával minden horgász köteles FOGÁSI LAPot vezetni, mely egyben a horgászatra jogosító engedély is. A horgászat befejeztével a fogási lapot le kell adni.Bojlis horgász és hagyományos módszerrel horgászó, egy horgászállásban nem horgászhat!Az Országos Vizirendészeti szabályok betartása mellett, etetés, fárasztás és a készség behordása céljából használható csónak; kizárólag saját felelősségre! (Mentőmellény használata kötelező!)Az etetett hely bójával megjelölhető, melyet a horgászat befejeztével EL KELL TÁVOLÍTANI! A bója elhelyezésénél a halőrrel egyeztetni kell; a szomszéd horgászállásban horgászókat ne zavarja.A napi- és hetijegy árak vonatkoznak a bojlizásra is .
Csónak használat A tavon lehetőség van BIC 252-es csónakok bérlésére is, bojlizás és harcsahorgászat esetén. A tervezett horgászat időpontját előre egyeztetni kell +36 30 / 407 11 73 - as telszámon.
Lékhorgászat Mivel a léki horgászat is engedélyezett, egy különleges élmennyel gazdagodhat az, aki télen, dacolva a hideg idővel ellátogat a Palotási-tóra.Szinte egyedülálló módon a tavon lékről rendkívül jól fogható a süllő!A fagy beálltával, megfelelő jégvastagság esetén, -az ide vonatkozó szabályok betartása mellett- bátran hódolhat mindenki télen is kedvenc sportjának, a horgászatnak.
Pergetés Palotási-tavon ragadozó halak is szép számmal élnek. Harcsa, süllő, csuka és balin szinte bármikor horogra kerülhet. Nem ritkák a 40-50 kilós,de a 70 kg feletti harcsafogások.A harcsa horgászatára engedélyezett a csónak használata, a készség behúzására,vagy fárasztásra,de csónakból horgászni Tilos.Tájékoztatjuk horgásztársainkat, hogy március 1.-étől április 30.-áig PERGETNI TILOS! Természetesen egyéb módszerekkel lehet ragadozó halakra horgászni, de a PERGETÉS ebben az időszakban TILOS!
Sátorozási lehetőség Éjszakai horgászat és hetijegyes horgászat esetén a sátor állítás és bográcsozás a helyi szabályok szerint engedélyezett
Versenynaptár - Rendezvények A versenyek ideje alatt, a tavon csak a résztvevő csapatok horgászhatnak!!!
2017. június 19. – június 24.  I. NORTHERN BAITS KUPA
2017. július 03. – 07.  GYERMEK HORGÁSZTÁBOR
2017. július 23. – 30.   BOJLIS BARÁTI TALÁLKOZÓ
2017. augusztus 24. – 27.  HARCSAFOGÓ VERSENY
2017. augusztus 28. – szeptember 01.    WORLD FISH CUP PALOTÁS 2017
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: