Székely - Őzetanya Bojlis tó


Térkép betöltése…
Székely - Őzetanya Bojlis tó
Kezelő Székelyi Víztározó Horgász Egyesület
4435 Székely Zártkert 776/3
Postacím: 4400 Nyíregyháza, Jég u. 4.
06 20 9338-308
06 30 4147-955
ozetanya@yahoo.hu
Nagysága 24 Hektár
Általános információ a vízről A 2012-ben nyitó kapitális méretű halakkal rendelkező horgásztó egy 1974-ben létesített 61 hektáros víztározó rendszer 24 hektáros vízfelületű része. 
A tározó egy homokdombokkal körülvett lapos mély fekvésű részből lett kialakítva, egy részben természetvédelmi területen, ahol a talajvíz pótlását a csapadékvizeket összegyűjtő és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét szinte átszelő IV. sz. főfolyás biztosítja kristálytiszta vizéből. A vízutánpótlás egész évben nagy biztonsággal megoldható még igen aszályos időszakban is. A gyönyörű természeti környezetben pompázó tó 2006-ben teljesen fel lett újítva. A tómeder mélysége átlagosan 1,5-2,5 méter, legmélyebb része 3,5 méter.
A parton 25 db 15 négyzetméteres stéggel rendelkező horgászhely lett kialakítva - melyből 12 faházas -, mindegyiken áramvételi lehetőséggel, ezzel biztosítva a kényelmes, egymástól kellő távolságban elhelyezkedő horgászati lehetőséget. A horgászhelyek a legrosszabb időjárási körülmények között is kényelmesen megközelíthetők.
Horgászni csak a partról engedélyezett, de a bójázáshoz és a meder feltérképezéséhez, valamint napi kétszeri etetéshez használható csónak, amely minden stéghez biztosított. 
Minden horgászhelyen van tűzrakóhely, és sátorozási lehetőség. A főépületben kulturált wc és zuhanyzó áll vendégeink rendelkezésre, valamint minden horgászhely közelében található kerti wc. Érkezéskor recepciónkon fogadjuk vendégeinket, ahol minden fontos információt megtudhatnak a tóról, horgászhelyekről, és az aktuális fogásokról. A recepció mellett büfé és horgászbolt is üzemel.
A tónál napi ajánlat alapján ebédet lehet rendelni!
Megközelítés A horgásztó Nyíregyházától 18 km-re záhony felé helyezkedik el, Nyírbogdány és Székely község között a 294 és 295-ös km között. Budapesttől mindössze 2 és fél órára található, az M3-as autópályáról a Záhony - Nyíregyháza észak lehajtónál a 234-es km-nél kell letérni és Záhony irányába tartani, innen mindössze 15 perc a tópart.
GPS koordináták: 48ª03'00.01'' É     21ª54'41.01'' K
Parkolási lehetőség A horgászállások autóval megközelíthetők, de az autót csak abban az esetben hagyhatják ott, ha a horgászat folyamán nem közlekednek vele. 
Akik közlekedni szeretnének az autóval, azoknak kipakolás után a recepciónál lévő parkolóban kell hagyniuk, és csak a horgászat befejeztével bepakolás céljából állhatnak vele vissza.
Halállomány Halállományunk kizárólag nagy mennyiségű kapitális méretű pontyból és amurból áll, ezt a versenyeken elért eredményeink bizonyítják a legjobban, hiszen a 21 csapatos 4 napos versenyeink többségén 10 tonna fölötti az összfogás, és általában a győztes csapat 1.000 kg fölötti fogással nyeri a versenyt, valamint minden versenyünkön 20 kg fölött van a legnagyobb kifogott ponty súlya.
Telepítések Rendszeres telepítés nincs, hiszen tavunk kizárólag sporthorgász tó , így halat elvinni belőle tilos.
Fajlagos tilalom A tavon pontyra, amurra, keszegre és kárászra lehet horgászni.
A vízben élnek rablóhalak is, de ezekre tilos horgászni!
Napijegy árak
Sátorozási lehetőséggel
Ár: 14.000 Ft / 24 óra / 6 bot
Az ár tartalmazza a horgászhelyhez tartozó eszközök használatát, WC, zuhanyzó használatát, valamint az áfát is.

A horgászhely felszereltsége:

3X5 méteres stég
Csónak evezővel
2 db dőlőbója
Pontybölcső
Mérlegelő zsák
Mérlegelő állvány
Szalonnasütő
Áramvételi lehetőség (+ 1.000 Ft / 24 óra)
WIFI
A fenti ár horgászállásonként értendő, és függetlenül a horgászok számától kötelezően ki kell fizetni. A hat boton felül a horgászhelyen további 2 db bottal van lehetőség horgászni, 2000 Ft/bot áron.

Horgászhely faházzal
Ár: 21.000 Ft / 24 óra / 6 bot
Az ár tartalmazza a faház, valamint horgászhelyhez tartozó eszközök használatát, az áram használatot, WC, zuhanyzó használatát, valamint az áfát is.

A horgászhely felszereltsége:

12 m2-es Faház terasszal (6 bottal való horgászati lehetőség)
4 db ágy
Hűtőszekrény
Mikrohullámú sütő
Hűtő, Fűtő klíma (+ 1.500 Ft / 24 óra)
Áram
WIFI
Saját kulccsal nyitható kerti wc
3x5 méteres stég
Csónak evezővel
2 db dőlőbója
Pontybölcső
Mérlegelő zsák
Mérlegelő állvány
Szalonnasütő

A fenti ár horgászállásonként értendő, és függetlenül a horgászok számától kötelezően ki kell fizetni. A hat boton felül a horgászhelyen további 2 db bottal van lehetőség horgászni, 2000 Ft/bot áron.

Helyfoglalás:
Lehetőség van a horgászhely előre történő foglalására is, de ez minimum 3 napra lehetséges:

Éjszakai horgászat Tavunkon a minimális horgászidő 24 óra, ami délelőtt 10 órától következő nap 10 óráig tart. Távozás napján 10 óráig kötelező elhagyni a horgászhelyet.Előre foglalni minimum 3 napra lehet az ozetanya@yahoo.hu e-mal címen, ettől rövidebb időre a helyszínen a szabad helyek közül lehet választani.
Napijegy váltási helyek A helyszínen, vagy előre foglalni minimum 3 napra e-mail-ben.
Helyi kiemelt horgászati szabályok Tavunk kizárólag sporthorgász tó, csak gyakorlattal rendelkező, a halak épségét előtérbe helyező horgászokat várunk. Horgászni horgászhelyenként 6 bottal lehet, botonként 1 - 1 szakáll nélküli, vagy mikroszakállas horoggal.
Fonott zsinór használata főzsinórként és előtét zsinorként (csapóként) is TILOS, csak horog előkeként használható. A halak testi épségének érdekében az ólomelhagyós szerelék használata kötelező (ezalatt a csúszó ólom akadálytalan szerelésére, vagy a klipszre szerelt gumiharanggal rögzített ólomra gondoltunk).
Nagyméretű, oldalfalas pontymatrac (pontybölcső) , nagyméretű apró lyukú merítő, sebfertőtlenítő használata kötelező. A halakat kíméletes kifogás, fényképezés után sérülésmentesen azonnal vissza kell engedni. A halak letárolása, akár rövid időre is TILOS!
A részletes házirend itt olvasható:
Bojlis horgászat Kizárólag bojlis horgászat engedélyezett.
Etetési korlátozások Etetni csak partról engedélyezett (kivéve a napi kétszeri etetés csónakból), etetőhajó használata tilos. 
Etetésre bojli, pellet, method mix, főzött és erjesztett magvak használhatók. Az etetésre mennyiségi korlátozás nincs. Kutyatáp használata szigorúan TILOS!
Csónak használat Minden horgászhelyhez tartozik csónak, amit az ár magába foglal, azonban csónak használata kizárólag érkezéskor a tófenék feltérképezésére, bójázásra, és alapozó etetésre, naponta kétszer 9 és 10 óra, valamint 18 és 19 óra között etetésre, valamint távozás előtt a bóják összeszedésére használható.
Lékhorgászat Nincs.
Pergetés Nincs.
Sátorozási lehetőség 13 horgászhelynél adott a sátorozási lehetőség.
Sátoros horgászhely szolgáltatásainak és árainak részletes leírása:
Szállás 12 horgászhely esetében faház biztosítja a teljes kényelmet.
Faházas horgászhely szolgáltatásainak és árainak részletes leírása:
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: