Nagyteveli víztározó

36-47 ha vízállástól függően.

Térkép betöltése…
Nagyteveli víztározó

Általános információ a vízről

A 80 évek elején a pápai Textilgyárban a kelmefestéshez biztosított vizet. Pápa stratégiai ivóvíz-bázisa. 
Egy bakonyi völgyet zártak le, a mintegy 600 méteres gáttal. A gát előtt 11 méteres víz található. A vízpart körben erdősült, Natura 2000-es terület.

Megközelítés

Pápa felől indulva Nagytevel község felé. A település közepén található derékszögű kanyarban egyenesen továbbhajtva, kiérünk a településről, majd az erdősült területen áthajtva a völgyzárógát jobb oldalán a víztározó strandjához érünk. A strandot megkerülve elérjük a horgászhelyeket.
GPS: 47.2791667 17.584166666666665

Napijegy árak

A napijegyek az egyesület minden vizére érvényesek! 
Felnőtt: 1 napos 3500 Ft, 3 napos 8700 Ft, 7 napos 17000 Ft
Gyermek: 1 napos 500, 3 napos 1000, 7 napos 1800
Valamint 500 Ft a sátorjegy a tavon aludni szándékozó horgászoknak.

Helyi kiemelt horgászati szabályok

A horgászegyesület vizeire a Halászati Törvény és Végrehajtási Rendelete, valamint az Országos Horgászrend szabályzata érvényes!
Eltérések a szabályzatban foglaltaktól:
MÉRETKORLÁTOZÁSOK Ponty minimum méret: 35 cm Ponty maximum méret: 55 cm, Compó minimum méret: 25 cm, Amur minimum méret: 50 cm, Csuka minimum mérete: 45 cm, Dévérkeszeg min. méret: 20 cm
ORSZÁGOSTÓL ELTÉRŐ TILALMI IDŐK: Dévérkeszeg tilalmi ideje:minden év május 02. 00.00 órától, május 31. 24.00 óráig. 
1. A megtartani szándékozott nemes halat a haltartó szákba helyezés, vagy szájbilincsre fűzés után a horgász azonnal köteles a fogási naplóba maradandóan, a rovatok pontos kitöltésével rögzíteni a mért súly alapján. Mérleg használata kötelező! Annak hitelessége a horgász felelőssége! A megtartani szándékozott halat a horgász köteles a horgászat befejezéséig magánál tartani, azt a vízparton elajándékozni, átadni vagy egyéb módon a horgászat közben eltávolítani tilos! 
2. Idegenhonos, inváziós halfajt (ezüstkárász, törpeharcsa, naphal) kifogás után visszaengedni tilos! A kifogott mennyiség azonban nem lépheti túl a napi, éves megengedett mennyiséget!
3. A horgász a vízparti tartózkodás ideje alatt (a horgászat megkezdésétől, annak befejezéséig) köteles a környezetét tiszta állapotban tartani, a már ott lévő és a horgászat során képződött szemetet összegyűjteni, a tároló edényekbe rakni, vagy gondoskodni a hulladék eltávolításáról (pl. hazavinni).
4. Sátorállítás, lakókocsival, vagy gépkocsival történő parkolás a víz szélétől 10 m- en belül tilos, ha azt a terepviszonyok lehetővé teszik! Az oldaltávolságot szintén 10 m - ben határozzuk meg, amely vonatkozik a bejuttatott csalikra is! 
5.Környezetszennyezés miatti másodszori írásos figyelmeztetés következményeként a szabálytalankodónak az engedélye tárgyévben bevonásra kerül.
6.Naplemente után akár partról, akár csónakból történik a horgászat, a horgászhelyet jól látható módon ki kell világítani, a többi horgász zavarása nélkül. A különféle kapásjelzők fénye nem azonos a horgászhely kellő megvilágításával. A kellő távolságból jól látható megvilágítás, minimum egy fehér fényű fejlámpa fényerejének megfelelő fényforrás.
7. Csónakos horgászat csak a Nagyteveli víztározón engedélyezett. Csónakból csak az horgászhat, akinek érvényes területi (éves,napi), csónakhasználati és kikötő használati engedélye van, vagy csónakot bérelt.Külön csónak és kikötő használati engedély nélkül csónak használata az alábbi célokból történhet: a) bójázás      b) etetés         c) csali behordása       d) halak fárasztásae) parti horgászhely megközelítése a túlsó parton f) kuttyogató harcsázás                          
Külön csónak és kikötő használati engedély nélkül csónakot a tározó vizén tárolni tilos! A hozott csónak használata csak a jogszabályi előírások figyelembe vételével, saját felelősségre történhet.
8. Fegyelmi vétséget követ el az, aki a Halászati Törvényt és Végrehajtási Rendeletét, az Országos Horgászrendet, illetve a Pápa és Vidéke HE területi jegy mellékletében foglaltakat megszegi. Felelősséggel tartozik az a horgász, aki jelen van a horgászrend megsértésekor, és ezt nem közli az arra illetékesekkel (vezetőség,ellenőrök).
9. Az etetőbóját (horgászonként 1db), a mindenkori mederszélesség felénél távolabb elhelyezni tilos!
10. A darab és méretkorlátozás alá eső halfajok kiemelésénél a merítőszák használata kötelező!  A horgászat megkezdésétől, a horgászhelyen kinyitva, készenlétben tartandó!Egyesületünk közgyűlési határozatban szabályozza a megtartható mennyiségeket mind napi, mind éves szinten is! 
Ezek a következőképpen alakulnak:
ÉVES, NAPI MEGTARHATÓ MENNYISÉGEK
Felnőtt horgász, éves területi engedéllyel Összesen 80 kg-ot (beleértve az egyéb halakat is) tarthat meg az alábbi megoszlásban:Méretkorlátozással védett nemes hal: - békés halakból ponty évi 30db, amur évi 15 db, ragadozó halakból csuka, süllő, harcsa, balin évi összesen 15 db, egyéb halakból maximum 35kg. 
Ezen mennyiségek napi leosztásban 2+1db méretkorlátozással nemes védett halat, és 3 kg egyéb halat engedélyez! Kapitális méretű ragadozóhal fogása esetén a halat 10kg-ban kell meghatározni és a fogási naplóban rögzíteni! Ha valaki egy fogott hallal az éves limitét átlépi, a halat megtarthatja, de abban az évben több halat már nem tarthat meg, a területi jegye leadása után napijegyes horgászatra van lehetősége!
Ha valaki valamelyik méret-, darab-, és súlykorlátozással védett halfaj-csoportot kimerít, abban az évben abba a csoportba tartozó halakra már nem horgászhat! (Pl. ha valaki megfogta a 30 db pontyát, békés halra már nem horgászhat! Keszegre sem!) Ezen határozat vonatkozik az ifjúsági és gyerek horgászainkra is!
Felnőtt horgász, napi területi engedéllyel 1+1db méretkorlátozással védett nemes halat, és 3 kg egyéb halat tarthat meg! 
Ifjúsági horgász, éves területi engedéllyel Összesen 40 kg-ot (beleértve az egyéb halakat is) tarthat meg az alábbi megoszlásban:
Méretkorlátozással védett nemes hal:  békés halakból ponty évi 15 db, amur évi 8 db. Ragadozó halakból csuka, süllő, harcsa, balin évi 8-8 db, egyéb halból: maximum 18kg. Ezen mennyiségek napi leosztásban 1+1db méretkorlátozással nemes védett halat, és 2 kg egyéb halat engedélyez! Kapitális méretű ragadozóhal fogása esetén a halat 10 kg-ban kell meghatározni és a fogási naplóban rögzíteni! Ha valaki egy fogott hallal az éves limitét átlépi, a halat megtarthatja, de abban az évben több halat már nem tarthat meg, a területi jegye leadása után napijegyes horgászatra van lehetősége! Ifjúsági horgász, napi területi engedéllyel 1db méretkorlátozással védett nemes halat, és 2 kg egyéb halat tarthat meg! 
Gyermek horgász, éves területi engedéllyel az alábbi mennyiségeket viheti el: Méretkorlátozással védett nemes hal: évi 5 db, egyéb halból évi 10kg. Ezen mennyiségek napi leosztásban 1db méretkorlátozással védett nemes halat, és 1 kg egyébhalat engedélyez! Gyermek horgász, napi területi engedéllyel 2 kg egyéb halat tarthat meg!
Felnőtt horgász, éves területi vendégjeggyel az alábbi mennyiségeket viheti el: Méretkorlátozással védett hal:  békés halakból (ponty, amur) évi 10 db, ragadozó halakból (csuka, süllő, harcsa, balin) évi 2 db, egyéb halból évi 25 kg. Ezen mennyiségek napi leosztásban 2+1db méretkorlátozással védett nemes halat, és 2 kg egyéb halat engedélyez!

Compó zsákmányállatként történő megtartásának tilalma.

Csak ragadozó halnál alkalmazható szájbilincs, békés halak esetében ez tilos.

A párnázott pontymatrac használata kötelező (ha egy mód van rá, akkor a matrac rendelkezzen oilkdalfallal, hiogy a hal ne tudjon lecsúszni róla). A megszákolt halat a földre helyezni szigorúan tilos.

Halat fotózni kizárólag matrac felett, maximum guggoló pozícióban szabad.

A fonott zsinór  csak dobóelőkeként és horog előkeként engedélyezett, főzsinórként kizárólag pergetés és harcsa horgászat során alkalmazható!

Tűzgyújtás

Egyesületünk nagyteveli vízén egész éves tűzgyújtási tilalom van érvényben! Főzni-sütni kizárólag gázüzemű készülékkel lehet!

Kezelő

Nagysága

36-47 ha vízállástól függően.

Általános információ a vízről

A 80 évek elején a pápai Textilgyárban a kelmefestéshez biztosított vizet. Pápa stratégiai ivóvíz-bázisa. 
Egy bakonyi völgyet zártak le, a mintegy 600 méteres gáttal. A gát előtt 11 méteres víz található. A vízpart körben erdősült, Natura 2000-es terület.

Megközelítés

Pápa felől indulva Nagytevel község felé. A település közepén található derékszögű kanyarban egyenesen továbbhajtva, kiérünk a településről, majd az erdősült területen áthajtva a völgyzárógát jobb oldalán a víztározó strandjához érünk. A strandot megkerülve elérjük a horgászhelyeket.
GPS: 47.2791667 17.584166666666665

Parkolási lehetőség

A tó körbejárható gyalogosan, gépkocsival viszont nem. Csak a nyugati oldalon van földút. A keleti oldal Homokbödöge község felől megközelíthető, jobbára terepjáró gépkocsival. 
A horgászhelyeknél lehetőség van a parkolásra. A víz szélétől 10 m- en belül tilos megállni, tehát 10 méteren kívül a víz szélétől, lehet leállni, ha azt a terepviszonyok lehetővé teszik! A horgászhelyek közti oldaltávolságot szintén 10 m - ben határozzuk meg, amely vonatkozik a bejuttatott csalikra is!

Halállomány

Fő hala a ponty, keszegfélék, ezeken kívül van benne: compó, ezüstkárász, pisztrángsügér, csuka, süllő, kősüllő, balin, harcsa, csapósügér, amúr, busa, küsz.

Telepítések

2018.évben: 13000 kg Ponty,  253 kg Extra méretű ponty, 1600 kg Dévérkeszeg, 900 kg Vegyeskeszeg, 300 kg Süllő, 5000 db előnevelt süllő.

Fajlagos tilalom

A horgászegyesület vizeire a Halászati Törvény és Végrehajtási Rendelete, valamint az Országos Horgászrend szabályzata érvényes. 
Dévérkeszeg tilalmi ideje:minden év április 15. 00.00 órától, május 15. 24.00 óráig, méretkorlátozása: 20 cm.

Napijegy árak

A napijegyek az egyesület minden vizére érvényesek! 
Felnőtt: 1 napos 3500 Ft, 3 napos 8700 Ft, 7 napos 17000 Ft
Gyermek: 1 napos 500, 3 napos 1000, 7 napos 1800
Valamint 500 Ft a sátorjegy a tavon aludni szándékozó horgászoknak.

Éjszakai horgászat

Engedélyezett, 0-24-ig  érvényesek a napijegyek. Az éjszakai horgászatért nem kérünk felárat.

Napijegy váltási helyek

Zotyafish horgászbolt, Pápa, Korvin u. 37.
(nyitva tartás: H-P. 08.00-12-00h és 13.00-17-00h, SZ. 08.00-12.00h)
A pápai Shell kúton /a TESCO-nál
Nagytevel kocsma, nyitvatartási időben

Helyi kiemelt horgászati szabályok

A horgászegyesület vizeire a Halászati Törvény és Végrehajtási Rendelete, valamint az Országos Horgászrend szabályzata érvényes!
Eltérések a szabályzatban foglaltaktól:
MÉRETKORLÁTOZÁSOK Ponty minimum méret: 35 cm Ponty maximum méret: 55 cm, Compó minimum méret: 25 cm, Amur minimum méret: 50 cm, Csuka minimum mérete: 45 cm, Dévérkeszeg min. méret: 20 cm
ORSZÁGOSTÓL ELTÉRŐ TILALMI IDŐK: Dévérkeszeg tilalmi ideje:minden év május 02. 00.00 órától, május 31. 24.00 óráig. 
1. A megtartani szándékozott nemes halat a haltartó szákba helyezés, vagy szájbilincsre fűzés után a horgász azonnal köteles a fogási naplóba maradandóan, a rovatok pontos kitöltésével rögzíteni a mért súly alapján. Mérleg használata kötelező! Annak hitelessége a horgász felelőssége! A megtartani szándékozott halat a horgász köteles a horgászat befejezéséig magánál tartani, azt a vízparton elajándékozni, átadni vagy egyéb módon a horgászat közben eltávolítani tilos! 
2. Idegenhonos, inváziós halfajt (ezüstkárász, törpeharcsa, naphal) kifogás után visszaengedni tilos! A kifogott mennyiség azonban nem lépheti túl a napi, éves megengedett mennyiséget!
3. A horgász a vízparti tartózkodás ideje alatt (a horgászat megkezdésétől, annak befejezéséig) köteles a környezetét tiszta állapotban tartani, a már ott lévő és a horgászat során képződött szemetet összegyűjteni, a tároló edényekbe rakni, vagy gondoskodni a hulladék eltávolításáról (pl. hazavinni).
4. Sátorállítás, lakókocsival, vagy gépkocsival történő parkolás a víz szélétől 10 m- en belül tilos, ha azt a terepviszonyok lehetővé teszik! Az oldaltávolságot szintén 10 m - ben határozzuk meg, amely vonatkozik a bejuttatott csalikra is! 
5.Környezetszennyezés miatti másodszori írásos figyelmeztetés következményeként a szabálytalankodónak az engedélye tárgyévben bevonásra kerül.
6.Naplemente után akár partról, akár csónakból történik a horgászat, a horgászhelyet jól látható módon ki kell világítani, a többi horgász zavarása nélkül. A különféle kapásjelzők fénye nem azonos a horgászhely kellő megvilágításával. A kellő távolságból jól látható megvilágítás, minimum egy fehér fényű fejlámpa fényerejének megfelelő fényforrás.
7. Csónakos horgászat csak a Nagyteveli víztározón engedélyezett. Csónakból csak az horgászhat, akinek érvényes területi (éves,napi), csónakhasználati és kikötő használati engedélye van, vagy csónakot bérelt.Külön csónak és kikötő használati engedély nélkül csónak használata az alábbi célokból történhet: a) bójázás      b) etetés         c) csali behordása       d) halak fárasztásae) parti horgászhely megközelítése a túlsó parton f) kuttyogató harcsázás                          
Külön csónak és kikötő használati engedély nélkül csónakot a tározó vizén tárolni tilos! A hozott csónak használata csak a jogszabályi előírások figyelembe vételével, saját felelősségre történhet.
8. Fegyelmi vétséget követ el az, aki a Halászati Törvényt és Végrehajtási Rendeletét, az Országos Horgászrendet, illetve a Pápa és Vidéke HE területi jegy mellékletében foglaltakat megszegi. Felelősséggel tartozik az a horgász, aki jelen van a horgászrend megsértésekor, és ezt nem közli az arra illetékesekkel (vezetőség,ellenőrök).
9. Az etetőbóját (horgászonként 1db), a mindenkori mederszélesség felénél távolabb elhelyezni tilos!
10. A darab és méretkorlátozás alá eső halfajok kiemelésénél a merítőszák használata kötelező!  A horgászat megkezdésétől, a horgászhelyen kinyitva, készenlétben tartandó!Egyesületünk közgyűlési határozatban szabályozza a megtartható mennyiségeket mind napi, mind éves szinten is! 
Ezek a következőképpen alakulnak:
ÉVES, NAPI MEGTARHATÓ MENNYISÉGEK
Felnőtt horgász, éves területi engedéllyel Összesen 80 kg-ot (beleértve az egyéb halakat is) tarthat meg az alábbi megoszlásban:Méretkorlátozással védett nemes hal: - békés halakból ponty évi 30db, amur évi 15 db, ragadozó halakból csuka, süllő, harcsa, balin évi összesen 15 db, egyéb halakból maximum 35kg. 
Ezen mennyiségek napi leosztásban 2+1db méretkorlátozással nemes védett halat, és 3 kg egyéb halat engedélyez! Kapitális méretű ragadozóhal fogása esetén a halat 10kg-ban kell meghatározni és a fogási naplóban rögzíteni! Ha valaki egy fogott hallal az éves limitét átlépi, a halat megtarthatja, de abban az évben több halat már nem tarthat meg, a területi jegye leadása után napijegyes horgászatra van lehetősége!
Ha valaki valamelyik méret-, darab-, és súlykorlátozással védett halfaj-csoportot kimerít, abban az évben abba a csoportba tartozó halakra már nem horgászhat! (Pl. ha valaki megfogta a 30 db pontyát, békés halra már nem horgászhat! Keszegre sem!) Ezen határozat vonatkozik az ifjúsági és gyerek horgászainkra is!
Felnőtt horgász, napi területi engedéllyel 1+1db méretkorlátozással védett nemes halat, és 3 kg egyéb halat tarthat meg! 
Ifjúsági horgász, éves területi engedéllyel Összesen 40 kg-ot (beleértve az egyéb halakat is) tarthat meg az alábbi megoszlásban:
Méretkorlátozással védett nemes hal:  békés halakból ponty évi 15 db, amur évi 8 db. Ragadozó halakból csuka, süllő, harcsa, balin évi 8-8 db, egyéb halból: maximum 18kg. Ezen mennyiségek napi leosztásban 1+1db méretkorlátozással nemes védett halat, és 2 kg egyéb halat engedélyez! Kapitális méretű ragadozóhal fogása esetén a halat 10 kg-ban kell meghatározni és a fogási naplóban rögzíteni! Ha valaki egy fogott hallal az éves limitét átlépi, a halat megtarthatja, de abban az évben több halat már nem tarthat meg, a területi jegye leadása után napijegyes horgászatra van lehetősége! Ifjúsági horgász, napi területi engedéllyel 1db méretkorlátozással védett nemes halat, és 2 kg egyéb halat tarthat meg! 
Gyermek horgász, éves területi engedéllyel az alábbi mennyiségeket viheti el: Méretkorlátozással védett nemes hal: évi 5 db, egyéb halból évi 10kg. Ezen mennyiségek napi leosztásban 1db méretkorlátozással védett nemes halat, és 1 kg egyébhalat engedélyez! Gyermek horgász, napi területi engedéllyel 2 kg egyéb halat tarthat meg!
Felnőtt horgász, éves területi vendégjeggyel az alábbi mennyiségeket viheti el: Méretkorlátozással védett hal:  békés halakból (ponty, amur) évi 10 db, ragadozó halakból (csuka, süllő, harcsa, balin) évi 2 db, egyéb halból évi 25 kg. Ezen mennyiségek napi leosztásban 2+1db méretkorlátozással védett nemes halat, és 2 kg egyéb halat engedélyez!

Compó zsákmányállatként történő megtartásának tilalma.

Csak ragadozó halnál alkalmazható szájbilincs, békés halak esetében ez tilos.

A párnázott pontymatrac használata kötelező (ha egy mód van rá, akkor a matrac rendelkezzen oilkdalfallal, hiogy a hal ne tudjon lecsúszni róla). A megszákolt halat a földre helyezni szigorúan tilos.

Halat fotózni kizárólag matrac felett, maximum guggoló pozícióban szabad.

A fonott zsinór  csak dobóelőkeként és horog előkeként engedélyezett, főzsinórként kizárólag pergetés és harcsa horgászat során alkalmazható!

Bojlis horgászat

Engedélyezett, már hagyományai vannak, visszajáró vendégekkel. 
Éves szinten megrendezzük a PVHE & ROCSI bojlis kupát.

Etetési korlátozások

A tavon szoktató etetés nem engedélyezett, kizárólag a horgászat közben történő ún. -helyben tartó etetés- megengedett. 
Etetőhajó, behordás engedélyezett.  
Az etetőbóját (horgászonként 1db), a mindenkori mederszélesség felénél távolabb elhelyezni tilos!

Csónak használat

Csónakos horgászat csak a Nagyteveli víztározón engedélyezett. 
Csónakból csak az horgászhat, akinek érvényes területi (éves,napi), csónakhasználati és kikötő használati engedélye van, vagy csónakot bérelt. Külön csónak és kikötő használati engedély nélkül csónak használata az alábbi célokból történhet:
a) bójázás      
b) etetés         
c) csali behordása       
d) halak fárasztása
e) parti horgászhely megközelítése a túlsó parton
f) kuttyogató harcsázás                          
Külön csónak és kikötő használati engedély nélkül csónakot a tározó vizén tárolni tilos! A hozott csónak használata csak a jogszabályi előírások figyelembe vételével, saját felelősségre történhet.
Csónakbérlésre korlátozott számban lehetőség van (2db).  Ára: 1000 Ft/nap

Lékhorgászat

Engedélyezett, a jogszabályi előírások figyelembe vételével, saját felelősségre történhet.

Pergetés

Engedélyezett.

Sátorozási lehetőség

Engedélyezett a horgászhelyen, sátorállítás, lakókocsival, vagy gépkocsival történő parkolás a víz szélétől 10 m- en belül tilos, ha azt a terepviszonyok lehetővé teszik! Az oldaltávolságot szintén 10 m - ben határozzuk meg, amely vonatkozik a bejuttatott csalikra is!
A sátorjegy ára 500 Ft személyenként és éjszakánként.

Szállás

Az egyesületünk szállást nem tud biztosítani.
Ajánlott szállás lehetőség: 
Az önkormányzati strandon belül kialakított kempingben, sátrazási lehetőség.
Nagytevel községben: Arda Malom Vendégház

Tűzgyújtás

Egyesületünk nagyteveli vízén egész éves tűzgyújtási tilalom van érvényben! Főzni-sütni kizárólag gázüzemű készülékkel lehet!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.