Az előző, „A busa program” című írásomban és filmemben bemutattam, hogy hol tart most a sportszerű busahorgászat, és milyen eszközök, kiegészítők és csalogatóanyagok állnak annak rendelkezésére, aki szeretne a planktonevő halakra célzottan is horgászni. A film megjelenését követően több megkeresést is kaptam azzal kapcsolatban, hogy jó lenne egy olyan sorozat, amely lépésről-lépésre bemutat egy adott busafogó technikát. Én pedig, ahogy már megszokhattátok, megpróbálok eleget tenni a kéréseknek!
Régóta vágytam már egy igazi vadvízi kapitális amur megfogására, aminek ideje most jött el! A Kiskunsági Nemzeti Park szívében eredtünk a csatornalakó amurok nyomába. Kedves cimborámmal, Sziszek barátommal horgásztam, aki egy igazi megszállott vadvízi horgász. A vadvízi amurhorgászat nem egyszerű műfaj, ezért sokakat érdekel, milyen praktikákkal lehet sikeres az ember. Hasznos tapasztalatainkat osztjuk meg Veletek ebben a nem hétköznapi írásban és filmben.
A Mártélyi Holt-Tisza gyönyörű környezetével, utánozhatatlan hangulatával és csodás halfaunájával már az első horgászatom alkalmával belopta magát a szívembe. Az ősfák friss illata árad a kristálytiszta vizű holtág minden szegletéből. A ragadozó halak zsákmányukat kergetik a sekélyebb partközeli részen, a pontyok fordulása a távolból is jól kivehető. De mire megy egy magamfajta nagyhalas horgász egy ilyen vadvízen?
A halfüstölésnek nagy hagyományai vannak Nyugat-Európában. Ez egy speciális eszköz, amellyel kis helyen, rövid idő alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra alatt is el lehet készíteni ezzel az eszközzel egy igazi ínyenc csemegét. A füstölő rozsdamentes (saválló) anyagból készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan tisztítható. Akár a horgászat alatt kifogott halak is felfüstölhetők benne, de egyéb (pl.: baromfi vagy sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db denaturált szesszel működő égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk kínált halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek fűrészpor, füstölőpor és pác só használatával, nem hétköznapi csemegét készíthetünk.
A halfüstölő mellé most ajándékba adunk 2 csomag fűrészport.
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A halfüstölésnek nagy hagyományai vannak Nyugat-Európában. Ez egy speciális eszköz, amellyel kis helyen, rövid idő alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra alatt is el lehet készíteni ezzel az eszközzel egy igazi ínyenc csemegét. A füstölő rozsdamentes (saválló) anyagból készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan tisztítható. Akár a horgászat alatt kifogott halak is felfüstölhetők benne, de egyéb (pl.: baromfi vagy sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db denaturált szesszel működő égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk kínált halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek fűrészpor, füstölőpor és pác só használatával, nem hétköznapi csemegét készíthetünk.
A halfüstölő mellé most ajándékba adunk 2 csomag fűrészport.
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.