Rendezés

Videóval

Tisza-tavi nagyponty-horgászat, IWCC 2023

Döme Gábor 2023-06-03
Ennek is eljött az ideje! Beneveztem életem első bojlis, nagyponty-fogó versenyére. Mivel szeretem a kihívásokat, egyből hazánk egyik legnívósabb, legnehezebb versenyén, az IWCC 2023 By Lake Tisza rendezvényen szerettem volna megmérettetni magamat és lelkes csapatomat. Az egyhetes, embert próbáló túrán nagyon sok új és hasznos tapasztalatra tettünk szert a vadvízi nagyponty-horgászatban, ráadásul az erős mezőnyben még szép eredményt is elértünk! Tarts velünk az újabb nagy kalandra hazánk egyik legnehezebb vadvizére, a Tisza-tóra!
Videóval

Hogyan tudod a Deepered hatótávolságát akár 10-szeresére növelni?

Haskó Tamás 2023-05-31
Napjainkban egyre népszerűbbek az okostelefonról üzemeltethető vezeték nélküli halradarok, amelyekben egy új fejezetet nyitott a Deeper márka, radarjai a legszélesebb körben használható típusok, emellett nagyon megbízhatóak is. Egy apró hátrányuk viszont van, ez pedig a termék hatótávolsága, ami a gyakorlatban legtöbbször maximum 50 méter. Ebben az írásban egy olyan kiegészítőt mutatok be, melynek segítségével nagymértékben növelhetjük a hatótávolságot, így akár etetőhajón is kihasználhatjuk e szonár előnyeit.
Videóval

A szakértő válaszol! – 120. rész

Döme Gábor 2023-05-29
Újabb részéhez érkezett a sorozat, a legutóbbi gyűjtemény óta pedig rengeteg kérdéssel fordultatok hozzám. Nem is lepődöm meg ezen, hiszen ahogy szép lassan nyárba fordul a természet, úgy kaptok egyre többen kedvet a horgászathoz, vízparti időtöltéshez. Ezúttal is igyekeztem a levelek közül egy változatos, aktuális egyveleget összeállítani, amely bárki számára hasznos infókat adhat, elsősorban a jelenlegi, már-már nyári időszak horgászataihoz. Tartsatok velem a mai írásban és tekintsétek meg őket!
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei 13. rész – Slip D-rig

Rokolya Péter 2023-05-27
Erdélyi Tamás csapattársam már egy részletes és hasznos videóban tökéletesen bemutatta a D-rig elkészítését. Ez az előketípus nem tartozik a könnyen elkészíthető rigek közé, viszont van egy egyszerűsített és hasonlóan eredményes típusa. Ezt fogom most részletesen bemutatni!
Videóval

Haldorádó ernyők, avagy mindig légy felkészült!

Sipos Gábor 2023-05-22
A horgászatban sokszor nem is a halfogás okozza a legtöbb gondot, hanem az, hogyan tudunk alkalmazkodni az időjárás viszontagságaihoz. Aki biztosra akar menni, annál mindig van esőruha, legalább egy váltás meleg ruha, száraz bakancs, gumicsizma, és ami mindig jól jön, egy megbízható ernyő! Ebben az írásban a Haldorádó ernyőket veszem górcső alá. Melyiket, hogyan, mikor és milyen technikával horgászóknak érdemes használni? Az alábbiakban kiderül!
Videóval

Zsinórsüllyesztő a nyárfaszösz ellen

Haskó Tamás 2023-05-21
Horgásztál már folyóvízen nyárfaszöszös időszakban? Bizony, nem egy könnyű feladat, mikor csak rakódik a főzsinór, és ha el is jutunk kapásig, a szöszcsomókat egyszerűen lehetetlen behúzni még a nagyobb méretű bojlis botok gyűrűin is, de ha még ez sikerül is, az orsónál szinte biztos, hogy elakadnak, és szórakozás helyett marad a bosszankodás… Mutatom, én mit használok e jelenség kivédésére!
Videóval

Gamakatsu horgok method horgászathoz hangolva

Sipos Gábor 2023-05-19
Methodozás során a sikert legtöbbször az etetőanyagnak és a csalinak tulajdonítják, pedig a végszerelék legalább olyan fontos, mint a csalogatóanyagok. A körülményeknek megfelelő etetőkosár, előke vagy éppen horog kiválasztásán is sok múlik. Ebben a cikkben kifejezetten a method technikához ajánlott Gamakatsu horgokból mutatok be néhány olyan modellt, amelyek a legnépszerűbb csalikhoz mind méretben, mind formában illenek.
Videóval

Új By Döme TEAM FEEDER bottartó fejek érkeztek

Sipos Gábor 2023-05-17
A folyamatos fejlesztő munka és a modern, dinamikusan fejlődő gyártástechnológia újabb és újabb határokat nyit, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket, természetesen szem előtt tartva a vásárlói igényeket, illetve a korszerű trendeket. A folyamat eredményeként büszkén mutatjuk be a By Döme TEAM FEEDER paletta legújabb bottartó fej kollekcióját!
Videóval

Bemutatom a Carp Boilie 30+ bojlicsaládot

Erdélyi Tamás 2023-05-16
A Haldorádó igyekszik minden vásárlói igényt kielégíteni, így született meg a Carp Boilie 30 mm-es változata. Sok megkeresést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy jó lenne a meglévő 24 mm-es bojli mellé egy nagyobb, megnövelt méretű is, mely a nagytestű pontyok, amurok horgászatához nyújthat szelektív csalizási lehetőséget.
Videóval

Hatékony szúnyogriasztók

Haldorádó Team 2023-05-15
A hagyományos szúnyogriasztók mellett manapság egyre többen szánják rá magukat különböző szúnyogriasztó készülékek vásárlására. Az évek folyamán a gyártók újabbnál újabb, hatékonyabbnál hatékonyabb készülékeket hoznak forgalomba. Mi ezek közül a legjobbakat felvettük kínálatunkba, hogy segítségükkel szúnyogoktól mentes legyen a pihenés és a horgászat. Az elektromos készülékek mellett spray-k is helyet kaptak a kínálatban. Következzen a hatékony szúnyogirtók bemutatása!
Videóval

Method suli 28. rész – május

Sipos Gábor 2023-05-13
Rendhagyó módon ez az írás nemcsak egy önálló horgászatot fog bemutatni, hanem így, a versenyszezon elején szeretném átfutni azt a MOHOSZ által hitelesített Method Feeder versenyszabályzatot, melyben az előző évekhez képest több jelentős változás is történt. Ez persze nem azt jelenti, hogy kizárólag azok találnak hasznos dolgokat az írásban, akik versenyeznek, mert sok olyan tippet is szeretnék adni, melyek segítségével eredményesebbé válhatnak a hétköznapi horgászatok is!
Videóval

Fox és Korda újdonságok érkeztek

Haldorádó Team 2023-05-12
A Fox és a Korda egyaránt a nagyponty-horgászok kedvelt márkája. Termékkínálatuk rendkívül széles, a horgászbottól az orsón át és a kiegészítőkön keresztül a ruházatig sokféle, főként prémium minőségű terméket sorakoztatnak fel. A pontyhorgászok mellett a FOX Rage a pergető horgászok számára nyújt innovatív megoldásokat. A bőséges paletta azonban folyamatosan változik, megújul és a modern igényeknek megfelelően kiegészül. Ezekből az újdonságokból találhatnak a kedves olvasók ebben az írásban egy jó nagy csokorral.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei 12. rész – Stiff rig

Rokolya Péter 2023-05-08
Ebben az írásban egy olyan előkét mutatok be, mely tökéletesen alkalmazható dobós horgászatok során nagy mélységű tavakon is. Különlegessége, hogy rendkívül merev, ezáltal nem gubancolódik, viszont a hajszál része lágy, így tökéletes felkínálást biztosít horogcsalinknak.
Videóval

Új lámpák a Haldorádó kínálatában

Haldorádó Team 2023-05-07
A különböző típusú és felhasználású lámpák a mindennapi életünk részét képezik. Noha nem létkérdés, rengeteg háztartásban található valamilyen akkumulátoros vagy elemmel működő lámpa is, legyen az fejre való, kézben fogható vagy függeszthető. Azonban mindig akadnak olyanok, akiknek szüksége van újabb lámpára. Ezek között rendkívül széles a választék kivitelben, árban és minőségben egyaránt. Ez az írás elsősorban a fejlámpákra koncentrál, de nem csak ezeket mutatja be. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen lámpákkal bővítettük kínálatunkat, akkor olvass tovább!
Videóval

Vadvízi kalandok 52. rész – 12 hónap a Dunán 2. rész – májustól augusztusig

Döme Gábor 2023-05-04
Nagy „szerelmem” a Duna. Régi vágyam volt, hogy egy profi horgász szemével mutathassam be a rendkívül szeszélyes folyó életét, végigkísérve annak életét, változását az ÉV MINDEN HÓNAPJÁBAN. 2021-ben (is) nagyon sok időt töltöttem az öreg folyón, így született meg a 12 hónap a Dunán c. új filmsorozatom.
Videóval

A classic feeder 8. rész – Tavaszi kárászozás

Sipos Gábor 2023-04-29
A hosszúelőkés módszert a legtöbben olyan természetes vízterületeken vetik be, ahol elsősorban keszegfélékre lehet számítani. Van azonban egy olyan halfaj, amely gyakran van jelen a ponty mellett az intenzíven telepített tavakban. Ez a hal invazív, és elszaporodását a keszegállomány szokta legjobban megsínyleni. Horgászata ettől függetlenül élvezetes és rendkívül szórakoztató, hiszen jó sporthal és finomszerelékkel szépen fogható. Ez a hal az ezüstkárász!
Videóval

Balaton, a NAGY PONTYOK „tengere”

Döme Gábor 2023-04-26
Áprilisban egy hetet töltöttem Szigligeten, a Balaton ÉNy-i csücskében nagy pontyokra horgászva. Bíztam benne, hogy sikerül néhány szebb példány megfogni, de ami ezen a héten rám várt, azt a legmerészebb álmaimban sem hittem volna, hogy bekövetkezhet…!
Videóval

A szeszélyes Kis-Balaton

Szoják Benedek 2023-04-22
Több mint egy év telt el azóta, hogy utoljára a Kis-Balatonon horgásztam. Nagyon hiányzott már ez a csodálatos környezet és az itt élő vad pontyok. Ezúttal a vízállás is kedvezőnek bizonyult, a korábbi évhez képest és sok szép ponty került szákba már a tavaszi időszakban is. Minden körülmény bizakodásra adott okot, így amint lehetőségem nyílt egy pár napos horgászatra, egy pillanatra sem haboztam. Nem kellett sok idő, és a Kis-Balaton újra megmutatta, miért az egyik kedvenc vadvizem…
Videóval

By Döme TEAM FEEDER halvédelmi eszközök

Sipos Gábor 2023-04-19
A zsákmánnyal történő kíméletes bánásmód hál’ Istennek immár a horgászhétköznapok részét képezi. Köszönhető ez többek között annak is, hogy a legtöbb intenzíven telepített tavon, ahol akár napi egy tucat kapitális halat is meg lehet fogni, odafigyelnek erre és kötelezővé teszik a halkímélő eszközök használatát. A By Döme TEAM FEEDER palettán is immár több ilyen céllal készült eszköz található, így ebben az írásban és filmben szeretném ezeket bemutatni, valamint részletesen elmondani, hogy melyiket milyen helyzetekre ajánlom.
Videóval

By Döme TEAM FEEDER Carp Fighter LCS Pro és Power Fighter Pro orsók terhelés alatt

Sipos Gábor 2023-04-12
A címben szereplő orsók paramétereinek bemutatása már egy korábbi írásban és videóban megtörtént, így most inkább a használati értéküket szeretném prezentálni. Az általános horgászatokhoz ideális orsókat természetesen egy hétköznapi feederezés során mutatom meg, kiemelve, hogy mely tulajdonságok miatt érdemes egy kezdő vagy éppen haladó horgásznak e szerkezeteket választani.
Videóval

3 évszak nagyponty-horgászata a Balatonon

Rokolya Péter 2023-04-08
A Haldorádó Carp Team csapata folyamatosan keresi a különleges lehetőségeket és kihívásokat a pontyhorgászatban. Szerettünk volna közösen egy minden évszakot átölelő filmet készíteni a magyar tengeren, mely folyamán a csapat tagjai különböző helyszíneken mutatják be az általuk választott stratégiát és annak eredményességét.
Videóval

By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600 és 6700 orsók bemutatása távdobás közben

Sipos Gábor 2023-04-05
A távdobó felszerelések folyamatos fejlesztése egyre nagyobb határokat feszeget, és a botok, orsók specializálása már elért arra a szintre, hogy kizárólag a horgászon, na meg a fizikán múlik, hogy milyen messzire veti be végszerelékét. Ebben az írásban a megújult By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600 és 6700-as orsóit szeretném akció közben bemutatni.
Videóval

Nagypontyos method spombos etetéssel

Döme Gábor 2023-04-01
Európai körutam Horvátországban folytattam. 7 éve dolgozom együtt Daniel Stojanoviccal, aki a horvátországi Haldorádó és By Döme TEAM FEEDER termékek viszonteladó partnere és 5 éve a teszthorgászunk is. Közösen horgásztunk a Jezero Pjeskara nevű egyesületi tavon, amely igazi gyöngyszem, az erről készült képes beszámolót láthatjátok.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei 11. rész – PVA bag

Rokolya Péter 2023-03-29
Az utóbbi évek szerintem legsikeresebb módszere a PVA bages, vagyis PVA tasakos horgászat, amit sokféleképpen meg lehet valósítani. Most megmutatom, én hogyan alkalmazom sikerrel.
Videóval

Method suli 27. rész – március, április

Sipos Gábor 2023-03-25
A népszerű methodos tavak, vagyis az intenzíven telepített vízterületek már kora tavasszal viszonylag könnyű horgászatokkal kecsegtetnek. A nagy halsűrűségnek köszönhetően néhány óra alatt akár egy tucat pontyot is meg lehet fogni, hiszen a halak már táplálkoznak, és még ha lassan is, de azért folyamatosan melegszik a víz. Ebben az epizódban elsősorban olyan praktikákat mutatok, amelyek a távolabbi régiók meghorgászása során lehetnek hasznosak.
Videóval

CARP SPIRIT újdonságok 2023 a Haldorádó kínálatában

Haldorádó Team 2023-03-23
Folyamatosan dolgozunk azon, hogy biztosítsuk az állandóan változó, és fejlődő igényeknek megfelelő termékkínálatot mindegyik horgászmódszerhez. Legyen szó rezgőspicces pecáról, pergetésről vagy bojlis, céltudatos nagyponty-horgászatról, igyekszünk naprakészek lenni. Ebben az írásban az utóbbit előnyben részesítő horgásztársaknak kedvezünk, hiszen a Carp Spirit márka legnépszerűbb termékeit szedtük össze, így talán tudunk segíteni a megfelelő kiegészítők beszerzésében még a szezon előtt!
Videóval

A classic feeder 7. rész – Jégolvadás utáni apróhalazás

Sipos Gábor 2023-03-22
Hosszúelőkés horgászatnál az egyik legfontosabb „képesség” a pontos dobások kivitelezése. Ha ez nincs meg, akkor jelentősen csökken annak esélye, hogy a halakat egy pontba tudjuk koncentrálni. Ha szétszórjuk a kosárral bejuttatott csemegét, azzal a halakat is széthúzzuk, és a túl nagy asztalon egész egyszerűen nem találják meg a csalinkat. Ebben az epizódban ezért egy olyan helyre látogattam el, ahol a pontos dobás létkérdés!
Videóval

Újév

Fehér Boga Pál 2023-03-18
Kifejezetten szeretem, amikor a kedvenc hobbimat űzve léphetek át az új évbe. Amikor egy ilyen túra alkalmával sikerül megfogni az év első halait is, az már csak hab a tortán… Hiszen a tél közepén nem egyszerű kapásra bírni a fagyos vizek lakóit.
Videóval

Bemutatom a By Döme TEAM FEEDER Fine Max botcsalád új tagjait

Sipos Gábor 2023-03-15
A Fine Max botcsaládunk a Fine Carp szériánkat követte a szortimentben, és elsősorban a finomszerelékes feeder, valamint a finomszerelékes method horgászok számára nyújt remek lehetőségeket. Már az eddigi tagok is biztosították a sokféle felhasználhatóságot, ám a három legújabb változat tovább szélesíti a Fine Max széria bevethetőségének határait.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2023 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.