Rendezés

Videóval

Szigliget aranya

Szoják Benedek 2024-06-15
Szinte nyárias körülmények közepette vágtunk neki az áprilisi Balatonnak Rokolya Peti barátommal. Mindig egy ünnep számunkra, ha végre össze tudunk hozni egy közös túrát. Nagy örömmel és izgalmakkal kezdtük meg a közös horgászatunkat a Balaton számunkra egyik legkülönlegesebb helyén, Szigligeten. Az ott töltött néhány nap alatt az időjárás az összes arcát megmutatta, ennek ellenére csodálatos halakat sikerült fognunk. Ennek gyümölcseként büszkén mutatjuk be a legújabb közös filmünket és ezt az írást, fogadjátok szeretettel!
Videóval

Harcsás eszközök a Haldorádó kínálatában

Haldorádó Team 2024-06-14
Folyamatosan dolgozunk azon, hogy áruházunkban biztosítsuk az állandóan változó és fejlődő igényeknek megfelelő termékkínálatot mindegyik horgászmódszerhez. 2024-től a Haldorádó paletta lehetőségei már nemcsak a rezgőspicces, úszós vagy épp a bojlis nagyponty-horgászatot fedik le, hanem a különféle ragadozóhalas technikákat is. E fejlesztésünk keretein belül büszkén mutatjuk most be a Haldorádó Predator Catfish Rig termékcsaládot!
Videóval

A Busa program

Sipos Gábor 2024-06-13
Annak idején, mikor először horgásztam célzottan busára, még nem gondoltam, hogy e hal sportszerű horgászata ilyen szintre fejlődik. Manapság a népszerű busázó vízterületeken majdhogynem több olyan pecást látni, aki planktonevőre horgászik, mint aki pontyozik. Minek köszönhető ez a robbanásszerű érdeklődés a busa iránt, és hogyan érdemes elkezdeni e hal horgászatát? Ebből a cikkből és filmből kiderül!
Videóval

Bemutatom az új By Döme Black Edition nagypontyos botcsaládot

Döme Gábor 2024-06-11
2023-tól már nemcsak a feederhorgászathoz fejlesztett eszközökkel találkozhatnak a By Döme márkanév alatt az érdeklődők, hanem a nagyponty-horgászathoz fejlesztett eszközökkel is. Ezek közül elsőként a Black Edition bojlis botokat szeretném bemutatni, amelyek egy jó ideje már pontyhorgász filmjeimben is megjelennek. E botcsaládban a legnépszerűbb, három különböző erősségű és hosszúságú bot kapott helyet.
Videóval

By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600 és 6700 orsók bemutatása távdobás közben

Sipos Gábor 2024-06-10
A távdobó felszerelések folyamatos fejlesztése egyre nagyobb határokat feszeget, és a botok, orsók specializálása már elért arra a szintre, hogy kizárólag a horgászon, na meg a fizikán múlik, hogy milyen messzire veti be végszerelékét. Ebben az írásban a megújult By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600 és 6700-as orsóit szeretném akció közben bemutatni.
Videóval

Haldorádó ernyők, avagy mindig légy felkészült!

Sipos Gábor 2024-06-09
A horgászatban sokszor nem is a halfogás okozza a legtöbb gondot, hanem az, hogyan tudunk alkalmazkodni az időjárás viszontagságaihoz. Aki biztosra akar menni, annál mindig van esőruha, legalább egy váltás meleg ruha, száraz bakancs, gumicsizma, és ami mindig jól jön, egy megbízható ernyő! Ebben az írásban a Haldorádó ernyőket veszem górcső alá. Melyiket, hogyan, mikor és milyen technikával horgászóknak érdemes használni? Az alábbiakban kiderül!
Videóval

Ausztrália legnagyobb édesvízi ragadozóhala, a Murray Cod

Döme Gábor 2024-06-08
Régóta tervezem, de most már egyértelmű célként fogalmaztam meg, hogy megfogom az 5 kontinens legnagyobb édesvízi ragadozó halait!
Videóval

By Döme TEAM FEEDER horgok bemutatója

Sipos Gábor 2024-06-04
A horog felszerelésünk utolsó és egyben az egyik legfontosabb alkotóeleme! Az új By Döme TEAM FEEDER horogcsaládba összegyűjtöttük azokat a legnépszerűbb és „legfogósabb” modelleket, amelyek kialakítása, formája, hegykiképzése évtizedek óta bizonyítja megbízhatóságát. Van ezek között mikro szakállas és szakáll nélküli változat is, valamint keszeg- és pontyhorgászathoz egyaránt alkalmas modell. És ez csak a kezdet, a választékot folyamatosan bővítjük majd!
Videóval

Nyári fogós receptek felmelegedett vizekre 2024

Sipos Gábor 2024-06-03
A nyári csalogatóanyagok zászlóshajóját kétségkívül a FermentX termékcsalád tagjai alkotják. Ezek az ellenőrzött környezetben erjesztett magvak és etetőanyagok meleg vízben verhetetlenek! Azonban nemcsak a fermentált eledelek nyújtanak megoldást ebben az időszakban, hanem többek közt olyan termékek is, amelyek az idei évben debütáltak a Haldorádó palettán. A methodos pecások mellett találnak ötleteket a bordás kosarat preferáló és a nagypontyos horgászok is!
Videóval

Method suli 37. rész - május – június

Sipos Gábor 2024-06-01
A céltudatos amurhorgászat legalább olyan eredményesen művelhető method technikával, mint a pontyozás, igaz, kicsit máshogy kell nekiállni! Egy-egy torpedót ugyan pontyozás közben is nyakon lehet csípni, de ahhoz, hogy több ilyen halat is szákba tereljünk, bizony néhány dolgot eltérő módon kell alkalmaznunk. Ebben az írásban és filmben most egyik kedvenc amuros vizemen, a Kápolnásnyéki-tavon mutatom be a methodos amurhorgászat csínját-bínját.
Videóval

LEGENDÁS HARCSÁS VIZEKEN 2. rész – Pelletes harcsahorgászat az Ebro folyón

Döme Gábor 2024-05-25
Ha valaki meghallja a LEGENDÁS HARCSÁS VIZEKEN c. filmsorozat címét bárhol a nagyvilágban, szinte biztos, hogy elsőként Spanyolország és az Ebro folyó, majd Olaszország és a Pó folyó jut az eszébe.
Videóval

Bemutatom az új By Döme Black Edition kapásjelzőt

Döme Gábor 2024-05-22
Több fronton folyik egyszerre, egy időben a termékfejlesztés és a Haldorádó termékpaletta bővítése. A Haldorádó brand már nemcsak a feeder termékekről híres, hanem egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a nagyponty-horgászathoz, busa horgászatához vagy éppen a ragadozó halak horgászatához fejlesztett termékek is.
Videóval

A busa sportszerű horgászata 2. rész – Az óriás pettyes

Döme Gábor 2024-05-21
A busa horgászata iránt érdeklődők száma napról napra nő. Minél többen művelik, annál több hasznos infó kerül megosztásra. Látszólag egyszerű a horgászata, vagy mégsem? Van, amikor már az első dobásom halat ad, de gyakorta, ha fejem tetejére állok, akkor sem tudom őket kapásra bírni, pedig látom, már majdnem bekapják a horgomat, aztán mégsem… Mit lehet ilyenkor tenni, milyen fortéllyal lehet az óriás planktonevőket becserkészni? Ez az írás és a hozzá kötődő film talán segít ebben!
Videóval

Új By Döme TEAM FEEDER bottartó fejek érkeztek

Sipos Gábor 2024-05-20
A folyamatos fejlesztő munka és a modern, dinamikusan fejlődő gyártástechnológia újabb és újabb határokat nyit, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket, természetesen szem előtt tartva a vásárlói igényeket, illetve a korszerű trendeket. A folyamat eredményeként büszkén mutatjuk be a By Döme TEAM FEEDER paletta legújabb bottartó fej kollekcióját!
Videóval

Nagy nyomás alatt az RSD-n

Erdélyi Tamás 2024-05-18
Egy ideje figyelemmel kísértem már az RSD-n fogott kapitális halakat tartalmazó posztokat a közösségi média felületein. Ezeken felbuzdulva úgy gondoltam, itt nekem is horgásznom kell! Godó Rolf barátommal már régóta terveztünk egy közös horgásztúrát, és mivel jól tudtam, hogy ő az RSD kiváló ismerője, nagy reményekkel vágtunk bele ebbe a nem hétköznapi horgászatba.
Videóval

Hasznos aprócikkek nemcsak a spiccbotos horgászatokhoz

Sipos Gábor 2024-05-15
A spiccbotos horgászat már önmagában is rendkívül különleges módszer, nem is beszélve arról, ha kifejezetten nagy halak megfogásának céljával történik mindez. A bivalyerős Kaiwo botok exkluzív élményt biztosítanak már önmagukban is, de ebben az írásban szeretném bemutatni azokat az eredeti, Kínából érkezett praktikus kiegészítőket, melyek új szintre emelik a spiccbotos horgászatot!
Videóval

A spiccbotos busahorgászat alapjai

Sipos Gábor 2024-05-11
Sokan vannak, akik horgászpályafutásukat spiccbottal a kézben kezdik, majd ahogy komolyabb zsákmányra vágyik a pecás, úgy kerül háttérbe az orsó nélküli bot. Ennek oka, hogy a nagy halakat elsősorban orsós bottal lehet megfogni. Vagy mégsem? A modern gyártástechnológiának és a különleges alapanyagoknak köszönhetően immár rendelkezésre állnak olyan hosszú spiccbotok, melyek ámulatba ejtően erősek, így aztán alkalmasak arra, hogy akár több 10 kilós halakat is legyűrjünk a segítségükkel!
Videóval

Hatékony szúnyogriasztók

Haldorádó Team 2024-05-09
A hagyományos szúnyogriasztók mellett manapság egyre többen szánják rá magukat különböző szúnyogriasztó készülékek vásárlására. Az évek folyamán a gyártók újabbnál újabb, hatékonyabbnál hatékonyabb készülékeket hoznak forgalomba. Mi ezek közül a legjobbakat felvettük kínálatunkba, hogy segítségükkel szúnyogoktól mentes legyen a pihenés és a horgászat. Az elektromos készülékek mellett spray-k is helyet kaptak a kínálatban. Következzen a hatékony szúnyogirtók bemutatása!
Videóval

Bemutatom az új Carp Fighter Feeder botokat

Sipos Gábor 2024-05-05
A Carp Fighter Feeder egy rendkívül kedvező árszabású, új feederbot család, amely főként a kezdő, illetve alacsonyabb költségvetéssel bíró ponty- és amurhorgászok számára kínál tökéletes alternatívát, miközben nem kell lemondani a By Döme TEAM FEEDER termékek kapcsán megszokott és elvárt minőségről. Ebben az írásban és videóban a 6 új tagot számláló botcsaládot szeretném bemutatni.
Videóval

LEGENDÁS HARCSÁS VIZEKEN 1. rész – Ohat óriásai spannolós, szakítós módszerrel

Döme Gábor 2024-05-04
Meggyőződésem, hogy a nagy pontyok mellett a legtöbb horgász számára a nagy harcsák még az igazán vágyott halak. Ki ne szeretné összemérni erejét vizeink csúcsragadozójával?! Folyamatosan új kalandokra, új élményekre és halakra vágyok én is. Tudásszomjam csillapíthatatlan! Most a nagy harcsák nyomába eredünk kollégáimmal és örömmel osztunk meg minden új és hasznos tapasztalatot veletek is! Érdemes lesz most is velünk tartani!
Videóval

Zsinórsüllyesztő a nyárfaszösz ellen

Haskó Tamás 2024-05-02
Horgásztál már folyóvízen nyárfaszöszös időszakban? Bizony, nem egy könnyű feladat, mikor csak rakódik a főzsinór, és ha el is jutunk kapásig, a szöszcsomókat egyszerűen lehetetlen behúzni még a nagyobb méretű bojlis botok gyűrűin is, de ha még ez sikerül is, az orsónál szinte biztos, hogy elakadnak, és szórakozás helyett marad a bosszankodás… Mutatom, én mit használok e jelenség kivédésére!
Videóval

Bemutatom a By Döme TEAM FEEDER Power Fighter Pro és Carp Fighter LCS Pro orsókat

Sipos Gábor 2024-05-01
A folyamatos fejlesztőmunka és a modern, dinamikusan fejlődő gyártástechnológia újabb és újabb határokat nyit, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket, természetesen szem előtt tartva a vásárlói igényeket, illetve a korszerű trendeket. A folyamat eredményeként büszkén mutatjuk be a By Döme TEAM FEEDER orsócsalád legújabb tagjait, a Carp Fighter és a Power Fighter Pro kollekciót! E típusok a palettánk egyik legnépszerűbb, legnagyobb darabszámban értékesített orsóinak, a Carp Fighternek és a Power Fighternek a továbbfejlesztett utódjai. Lássuk, mit érdemes tudni róluk, miben változtak ezek a szerkezetek!
Videóval

Bemutatjuk a legnépszerűbb By Döme TEAM FEEDER termékeinket!

Haldorádó Team 2024-04-29
A TEAM FEEDER termékek sora folyamatosan bővül olyan felszerelésekkel, amelyek eredményesebbé vagy éppen kényelmesebbé tehetik horgászatainkat. Megannyi bot, orsó, kiegészítő és aprócikk található meg már e márkanév alatt a kínálatunkban, úgyhogy elérkezettnek láttuk az idejét, hogy összegyűjtsük azokat, amelyek a legnépszerűbbek a feederhorgászok között. Ezeket mutatjuk be ebben az írásban.
Videóval

A classic feeder 12. rész – Hosszú előkével intenzíven telepített tavon

Sipos Gábor 2024-04-27
Gyakran tapasztaltam már, hogy olyan tavakon, ahol elsősorban method módszerrel vagy más pontyos technikával horgásznak, ott a por állagú etetőanyagok, sőt, még az élő csali sincs olyan hatással a bajszosokra, mint a micro pellet. Nyáron, melegebb víz esetében ezt ki lehet váltani csemegekukoricával, de ilyenkor, tavasszal attól még túlságosan gyorsan eltelnének a halak. Így aztán nincs más lehetőségünk, ha ilyen helyzetben pontyot szeretnénk fogni, akkor az open end kosarakat is pellettel kell megtölteni.
Videóval

Bemutatom az új TORNADO Feeder botcsaládot

Sipos Gábor 2024-04-26
A TORNADO Feeder botcsalád a legszélesebb körű felhasználhatóságot és kínálatot biztosítja a By Döme TEAM FEEDER botok között. A jelenkori feederhorgászat már rendkívül szerteágazó, így lehetetlen egyetlen bottal minden vízterületen helytállni, illetve minden módszert megfelelően kivitelezni. Nos, ebben a szortimentben garantáltan minden körülményhez, valamint technikához megtalálható a megfelelő pálca, legyen szó partközeli finom ponty- vagy keszeghorgászatról, csónakos feederezésről, methodozásról, távdobásról, valamint akár kapitális pontyok, amurok fárasztásáról, vagy épp folyóvizek kőkemény terepeinek a horgászatáról.
Videóval

Új lámpák a Haldorádó kínálatában

Haldorádó Team 2024-04-25
A különböző típusú és felhasználású lámpák a mindennapi életünk részét képezik. Noha nem létkérdés, rengeteg háztartásban található valamilyen akkumulátoros vagy elemmel működő lámpa is, legyen az fejre való, kézben fogható vagy függeszthető. Azonban mindig akadnak olyanok, akiknek szüksége van újabb lámpára. Ezek között rendkívül széles a választék kivitelben, árban és minőségben egyaránt. Ez az írás elsősorban a fejlámpákra koncentrál, de nem csak ezeket mutatja be. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen lámpákkal bővítettük kínálatunkat, akkor olvass tovább!
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 14. rész – Zajarki rig

Rokolya Péter 2024-04-23
Egy nagyon könnyen elkészíthető, de annál hatékonyabb nagyhalas előkét mutat be Rokolya Péter, a Haldorádó Carp Team tagja.
Videóval

A nagy Buffalo Carp 3. epizód + a meglepetéshal

Döme Gábor 2024-04-20
2012-ben horgásztam előszőr Texasban, az Amerikai Egysült Államokban és azzal a céllal érkeztem Dallasba, hogy megfogjam az egyik itt őshonos pontyfajt, a Buffalo Carpot vagy más néven bivaly pontyot. Vendéglátómmal, Dr. Pulai Istvánnal sikerült szép pontyokat fogni ezen a túrán, de egy Buffalót sem tudtunk horogra keríteni.
Videóval

Busahorgászat az alapoktól 4. rész – Kora tavaszi horgászat a Busázó Fenekező Szettel

Sipos Gábor 2024-04-06
Jó néhány év telt már el azóta, hogy a fenekező busázó technikát bemutatattuk. E módszer kivitelezése az egyik legegyszerűbb, ha a planktonevők horgászatáról van szó, ám azon túl, hogy igyekszünk eredményes kiegészítőket és technikákat bemutatni, mindenképp próbáljuk egyre egyszerűbbé is tenni a horgászok dolgát. Így aztán 2024-ben egy olyan újdonságot is felvettünk a Busa programba, mely megreformálja a fenekező módszert!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.