Rendezés

Hasznos táborozási kellékek nyári horgászatokhoz

Haldorádó Team 2024-07-18
Táborozni jó dolog, azonban korántsem mindig könnyű! Ebben az írásban olyan alap felszereléseket és kiegészítőket válogattunk össze, melyek bárki számára komfortosabbá tehetik a vízparti időtöltést. Lássuk ezeket!

A szakértő válaszol! – 159. rész

Sipos Gábor 2024-07-17
Kétségkívül a nyár a legmozgalmasabb időszak, ami a horgászatot illeti. A meleg vízben a halak intenzíven táplálkoznak és jól foghatók, sőt, mivel sokat mozognak, több megoldást is kínál a horgászatuk. Ebben az összeállításban igyekszem a felmelegedett vizeken történő horgászatokhoz tippeket adni.

Dunai pontyok bojlival

Faragó Richárd 2024-07-16
Sokszor beszéltünk róla Laci kollégámmal, hogy szeretnénk a nagy Dunából pontyokat fogni. Sajnos kevés időnk van a horgászatra, de az októberi hosszú hétvégét kihasználva pénteken nekivágtunk a kalandnak. Célunk az volt, hogy szép, termetes, öreg dunai pontyokat fogjunk. Hogy ez sikerülhet-e? Ezt mi sem tudtuk. Kevés tapasztalattal rendelkeztünk a dunai békéshal-horgászattal kapcsolatban. Tanácsot kértünk Döme Gábortól, hogyan és miként vágjunk neki a túrának. Hosszas beszélgetés és sok-sok hasznos tanács következett, és ezekkel felvértezve indultunk neki az öreg folyónak. Nem mellesleg Gábortól kaptunk a 2024-es újdonságnak számító bojlikból.

Van egy szuper tippem törpeharcsás vizekre!

Haskó Tamás 2024-07-15
Manapság sajnos lassan nehéz lesz olyan horgászvizet találni, ahol ne okozna komoly bosszankodást a törpeharcsák jelenléte. Ezek a kis „ördögök” szinte mindent felfalnak pikkelyes barátaink elől, így esélyt sem hagynak a horgásznak az eredményes nagyponty-horgászatra.
Videóval

Pergető történetek 27. rész – Masayuki Yamane-féle biztosított FG Knot

Takács Péter 2024-07-14
Hogyan lehet az FG Knot kötést atombiztossá tenni? A filmből kiderül!
Videóval

Legendák taván

Rokolya Péter 2024-07-13
Vannak vizek, melyeket misztikum, rejtély övez, hogy milyen halak lakhatják. Ilyen bányató a Legend Lake is, melyen jó pár évig nem horgásztak. Rengeteg egyedi ponty él benne, melyeket nem könnyű becserkészni. Változatos helyek, akadók, rengeteg természetes táplálék nehezíti az itteni horgászatot. Mi viszont imádjuk az ilyen kihívásokat. Ha érdekel ez a pontyos kalandunk is, tartsatok velünk a Legendák Taván!
Videóval

Rapid Feeder 5. rész – A papucs method

Döme Gábor 2024-07-12
A pontyos method feeder horgászat népszerűsége töretlen, hatékonysága és dinamikus fejlődése pedig megkérdőjelezhetetlen! A legnagyobb létszámot mozgatja meg a horgászversenyzők körében is.
Videóval

Hatékony szúnyogriasztók

Haldorádó Team 2024-07-11
A hagyományos szúnyogriasztók mellett manapság egyre többen szánják rá magukat különböző szúnyogriasztó készülékek vásárlására. Az évek folyamán a gyártók újabbnál újabb, hatékonyabbnál hatékonyabb készülékeket hoznak forgalomba. Mi ezek közül a legjobbakat felvettük kínálatunkba, hogy segítségükkel szúnyogoktól mentes legyen a pihenés és a horgászat. Az elektromos készülékek mellett spray-k is helyet kaptak a kínálatban. Következzen a hatékony szúnyogirtók bemutatása!

Pergető történetek 34. rész - Horgászat fekete sügérekre

Takács Péter 2024-07-10
A hal, amely az őrületbe tudja kergetni a lelkes pergető horgászt… ezzel lehetne jellemezni a fekete sügért.

Horgászat olcsón, egyszerűen, spiccbottal

Járfás Dávid 2024-07-09
Manapság egyre népszerűbb a nagyhalas horgászat. A legegyszerűbb horgászmódszer, a finomszerelékes spiccbotozás már-már feledésbe merült. Gondoljunk csak bele, hogy hány horgászt látni mostanság spiccbottal a vízparton? Nem túl sokat, igaz? Pedig olyan nagyszerű e módszer, amilyen egyszerű, és szép eredményeket lehet vele elérni a vadvizeken is. Ha ideális a vízállás, szívesen horgászom spiccbottal a Zala folyón. A horgászat ezúttal apróhalakkal kezdődött, majd igazi élménypeca lett a vége!

IBCC 2024, ahogy én láttam

Szoják Benedek 2024-07-08
A 2024-es tavaszi szezon több szempontból is különleges volt. Sok izgalmas horgászat mellett talán az egyik legnagyobb kihívást és izgalmat a világ legnagyobb pontyfogó versenye jelentette. Izgalmas időszak volt, a felkészüléssel együtt két héten keresztül vezethettem a dél-afrikai pontyfogó válogatottat. Megtisztelő felkérés és egy jó lehetőség volt ismereteim bővítésére. Bár a horgászat és az időjárás nem volt az igazi, ennek ellenére nagyon tartalmas időszakot tudhatok, tudhatunk magunk mögött.

A szakértő válaszol! – 158. rész

Putz Tamás 2024-07-07
Újra körbeért a sorozat, ismét rajtam a sor, hogy válaszokat és néhány hasznos tippet adjak az érdeklődő horgászoknak. Igyekeztem ezúttal is érdekes témákat kigyűjteni a postaládából, amelyek egyben aktuálisak is az előttünk álló időszakra, illetve remélhetőleg minél többetek számára kapóra jönnek majd! Nézzük, melyek ezek!

Spiccbotos amurhorgászat

Sipos Gábor 2024-07-06
Mióta megjelent a spiccbotos busahorgászatról szóló filmem és írásom, többen is jeleztétek, hogy jó lenne ezt a fajta horgászatot amur- és pontyhorgászat során is bemutatni. Természetesen engem nem kell sokat győzködni, ha egy számomra új és izgalmas módszerről van szó, így a megfelelő hely felderítése után már be is terveztük a forgatást. Tisztában vagyok vele, hogy ez a távolról jött technika megosztja a hazai pecásokat, de az aggályokat ezzel az írással és filmmel szeretném most kicsit szétoszlatni.
Videóval

Bemutatom az új TORNADO Feeder botcsaládot

Sipos Gábor 2024-06-21
A TORNADO Feeder botcsalád a legszélesebb körű felhasználhatóságot és kínálatot biztosítja a By Döme TEAM FEEDER botok között. A jelenkori feederhorgászat már rendkívül szerteágazó, így lehetetlen egyetlen bottal minden vízterületen helytállni, illetve minden módszert megfelelően kivitelezni. Nos, ebben a szortimentben garantáltan minden körülményhez, valamint technikához megtalálható a megfelelő pálca, legyen szó partközeli finom ponty- vagy keszeghorgászatról, csónakos feederezésről, methodozásról, távdobásról, valamint akár kapitális pontyok, amurok fárasztásáról, vagy épp folyóvizek kőkemény terepeinek a horgászatáról.

A bányató érintetlen halai

Döme Gábor 2024-07-05
Kifejezetten keresem azokat a kevésbé ismert vagy gyakorta teljesen ismeretlen hazai és külföldi vízterületeket, amelyek még nincsenek „felkapva”. A kockázat sokkal nagyobb az ilyen helyeken, hiszen gyakorta azt sem lehet tudni biztosan, hogy mi lakik bennük. De egy ilyen helyen becserkészett, elsőként megfogott, érintetlen hal számomra sokkal nagyobb kihívást és örömet ad, mint amikor már sokadik vagyok a sorban…
Videóval

Harcsás eszközök a Haldorádó kínálatában

Haldorádó Team 2024-07-04
Folyamatosan dolgozunk azon, hogy áruházunkban biztosítsuk az állandóan változó és fejlődő igényeknek megfelelő termékkínálatot mindegyik horgászmódszerhez. 2024-től a Haldorádó paletta lehetőségei már nemcsak a rezgőspicces, úszós vagy épp a bojlis nagyponty-horgászatot fedik le, hanem a különféle ragadozóhalas technikákat is. E fejlesztésünk keretein belül büszkén mutatjuk most be a Haldorádó Predator Catfish Rig termékcsaládot!

Megújult PVA hálók a Carp Expert kínálatában

Energo Team 2024-07-03
A PVA termékek már nem új keletű dolgok a pontyhorgászatban, hiszen viszonylag régóta jelen vannak a piacon. A kis mennyiségű, koncentrált etetés hatékonysága és létjogosultsága egyáltalán nem kopott az évek során, sőt, népszerűsége jelentősen megnőtt a hazai horgászok körében is. A Carp Expert termékek között is régóta megtalálhatóak voltak ezek a kiegészítők, azonban úgy gondoltuk, hogy ideje ezeket korszerűsíteni és kihasználni a folyamatosan fejlődő technológia által nyújtott lehetőségeket. Így születtek meg a legújabb Carp Expert PVA hálók.

Megjelent a Magyar Horgász 2024. júliusi száma

Magyar Horgász 2024-07-02
Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász júliusi száma!
Videóval

Vadvízi kalandok 55. rész – Nyári kereső pontyhorgászat a Balatonon

Döme Gábor 2024-07-01
Nyáron, a naponta ide érkező sok ezer turista között, jó néhány horgász is van. Sokan megtapasztalhatják, hogy a nappali órák a partról többnyire „halottak”, de éjszaka sem könnyű halat fogni. Mi ennek az oka, hová „bújnak” el a halak? Ennek jártam utána!

Kiszámíthatatlan Kiskunsági

Rokolya Péter 2024-06-30
A csatornák a legnehezebb vizek közé tartoznak, ez köztudott. A körülmények, az állandóan változó tényezők és a kisebb halsűrűség mind-mind olyan tényezők, melyek a legjobbaknak is fejtörést okoznak. De mi imádjuk a kihívásokat, ahonnan a legtöbb ember menekül, mi oda szeretünk tartani, így volt ez legutóbbi csatornakalandunkon is Szilárd barátommal.
Videóval

LEGENDÁS HARCSÁS VIZEKEN 3. rész – Harcsahorgászat az áradó Dunán, Szlovákiában

Döme Gábor 2024-06-29
A folyóvízi harcsázás más „kávéház”! Próbáltam egy nyugodt(nak hitt), duzzasztott részen a tűzkeresztségen átesni és első folyami harcsáimat megfogni. A természet azonban mindent felülírt, és az áradó Duna nem kímélt minket sem. Hogyan lehet ilyenkor horgászni, milyen módszerekkel lehetünk extrém körülmények között is eredményesek? Ebből az írásból és filmből kiderül!

Csatorna kalandok – Ismerkedés a Száraz-ér-csatornával

Bugyinszki Gábor 2024-06-28
Horgász bakancslista. Számomra ez egy létező, fontos fogalom, és a listámra kizárólag vágyott halak, emlékezetes és különleges helyszínek, speciális időjárási körülmények közötti sikeres horgászatok kerülhetnek fel. Ebben a cikkben horgász bakancslistám két tényezőjének beteljesülését ismerhetitek meg, miszerint egy keskeny, eldugott, csendes kis csatornán eredtem a hőn áhított pontyok után, finomszerelékes módszerrel! Ha érdekel, milyen emlékezetes horgászatokat lehet megejteni egy ilyen vízterületen, akkor ezt az írást semmiképpen ne hagyd ki!
Videóval

Zsinórt cserélnél bojlis orsódon? Íme, a javaslatunk!

Haldorádó Team 2024-06-27
A felszerelés nélkülözhetetlen eleme egy erős és megbízható zsinór, ami szó szerint összeköthet bennünket életünk halával, amikor az végre a horgunkra akad. A következő sorokban azoknak a pontyhorgászoknak szeretnénk néhány hasznos tanáccsal szolgálni, akik épp zsinórcsere előtt állnak, s olyan zsinórral szeretnék feltölteni orsójukat, ami garantáltan nem fogja cserbenhagyni őket! Íme, a javaslatunk!
Videóval

Új lámpák a Haldorádó kínálatában

Haldorádó Team 2024-06-26
A különböző típusú és felhasználású lámpák a mindennapi életünk részét képezik. Noha nem létkérdés, rengeteg háztartásban található valamilyen akkumulátoros vagy elemmel működő lámpa is, legyen az fejre való, kézben fogható vagy függeszthető. Azonban mindig akadnak olyanok, akiknek szüksége van újabb lámpára. Ezek között rendkívül széles a választék kivitelben, árban és minőségben egyaránt. Ez az írás elsősorban a fejlámpákra koncentrál, de nem csak ezeket mutatja be. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen lámpákkal bővítettük kínálatunkat, akkor olvass tovább!

Felszíni úszós pontyhorgászat

Döme Gábor 2024-06-25
A legmelegebb kánikulai napokon gyakorta megfigyelhető jelenség, hogy a mederfenéken (bármilyen módszerrel) felkínált végszerelék horga érintetlen marad. Miért nincs kapás, hová tűntek a halak?

Napszemüvegek a horgászok igényeihez hangolva

Haldorádó Team 2024-06-24
Közeleg, pontosabban már itt is van a nyakunkon a „napszemüveg szezon”! Talán ez az egyik olyan fontos kiegészítő, amit egy horgásznak - főleg a nyári időszakban - nem szabad figyelmen kívül hagynia. Nem lehet elégszer említeni a szem védelmének fontosságát - a jó napszemüveg kérdése jóval több, mint egy divatcikk viselése vagy mellőzése! Az sem véletlen, hogy a híradások is - minél közelebb kerülünk az igazi nyárhoz - egyre többet foglalkoznak az UV sugárzási adatokkal, a veszélyre való figyelmeztetéssel. Kínálatunkba most olyan napszemüvegek kerültek fel, amik igényes, modern, sportos megjelenésük mellett kimondottan vízpartra tervezettek, azaz a horgászok igényeihez lettek hangolva.

Nyárköszöntő rapid method

Bank Bálint 2024-06-23
Végre megérkeztek a hosszú, meleg, napsütéses nappalok. Szerettem volna egy rövid, de annál eseménydúsabb pecát, így ellátogattam egy számomra igazán kedves vízterületre. A mai horgászat helyszíne a Völgyhídi Horgásztó. Ez egy nagyon szép fekvésű, halban gazdag tó. Annak ellenére, hogy csak néhány órám volt a horgászatra, sok pontyot tudtam megfogni, majd visszaengedni.
Videóval

Takács Péter – Pergető történetek 33. rész – El kell adni a házat…

Takács Péter 2024-06-22
Május legeleje a legtöbb pergető horgásznak a süllő kergetéséről szól… ez alól én se voltam kivétel

Harcsás élmények a Zsitván 2. rész – Holdfényes duplázás

Bottyán Marián 2024-06-21
Már egy hónapja vége a fajlagos tilalomnak, az éjszakák kellemesek, és javában tart a szezon. A legutóbbi viharos fogásomon felbuzdulva ismét nagy tettvággyal vallatom szeretett csatornámat, a Zsitvát.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.