Rendezés

Bledi születésnap

Rokolya Péter 2022-11-29
Nincs év Bled nélkül, így újfent elutaztam kedvesemmel e szlovén gyöngyszemre kirándulni és horgászni. Ezúttal augusztusban jött el az idő, hogy újra ellátogassunk Bledre, ami köztudottan nem a legjobb időszak a pecára itt, de nézzük, hogyan is oldottuk meg ezt a cseppet sem terhes feladatot!
Videóval

Ajándékötletek pontyhorgászoknak 1. rész – Elektromos kapásjelzők és swingerek

Haldorádó Team 2022-11-28
A modern bojlis pontyhorgászat elképzelhetetlen megfelelő minőségű elektromos kapásjelzők és swingerek nélkül. Ebben az írásban összefoglaltuk azokat a típusokat, melyeket mi is bátran ajánlunk, és ha hozzátartozónknak vagy horgászbarátunknak keresünk ajándékot, biztosan találunk benne megfelelőt.

CATMAGNET – Forradalmian új magyar találmány, mely megkönnyíti a harcsahorgászatot

Energo Team 2022-11-27
Nieto Ramón, szenvedélyes horgász vagyok. Talán négy-öt éves lehettem, amikor nagypapám megtanított horgászni. Emlékszem, hogy az első botjaimat együtt raktuk össze. Nádat szedtünk bottestnek, majd borosdugót faragtunk úszótestnek. Sosem felejtem el, ahogy izgatottan néztem a vizet órákon keresztül, és teljesen elvarázsolt a halfogás rituáléja.
Videóval

A szibériai tajmen

Döme Gábor 2022-11-26
Régi vágyam, tervem volt, hogy horgászhassak a világ legnagyobb országában, Oroszországban is! Ráadásul – kihasználva az ország egyedi természeti adottságait – olyan érintetlen, vad helyen, amely távol van mindentől, távol a civilizációtól.

Black Friday a Haldorádón 2022!

Haldorádó Team 2022-11-25
Ma indult, itt a Black Friday a Haldorádón! 2022. november 25-től 27-ig a Haldorádó Centrumban és a www.haldorado.hu webáruházunkban minimum 10%, maximum 50% kedvezménnyel tudod az akcióban részt vevő termékeinket megvásárolni (kizárólag ezen a 3 napon)! Az akciós termékeknél további kedvezmény már nem jár, más kedvezményekkel össze nem vonható. Igyekezz, mert a készletek végesek!

A szakértő válaszol! – 110. rész

Haskó Tamás 2022-11-24
Az őszi nagy pontyos szezon sajnos a végéhez közeledik, a vizek folyamatosan hűlnek, így a még aktív horgászoknak is a megváltozott körülményekhez kell igazodniuk. Egyre többen már a karácsonyi ajándék témakörében érdeklődnek vagy kérnek tanácsot, ami így, az ünnepek közeledtével egyre aktuálisabb lesz, de vannak, akik már a jövő évi horgásztúráikat tervezik és ezzel kapcsolatban tesznek fel kérdéseket. Ezek közül válogattam ki néhányat, amely szerintem másoknak is tartogathatnak hasznos információkat.
Videóval

Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Haldorádó Team 2022-11-23
Javában tapossuk a pergető főszezont, ami sok olyan horgászt kedvét is meghozza a rablóhalak e sportos módszerrel történő megfogásához, akik az év többi részében nem ezzel foglalkoznak elsősorban. Bennük megannyi kérdés fogalmazódik meg, elsők között a csalik kapcsán, ezért ebben az írásunkban összegyűjtöttünk egy dobozra valót áruházunk legnépszerűbb típusaiból, melyeket a kezdő és gyakorlottabb pergetőknek egyaránt szívesen ajánlunk!
Videóval

Bemutatom a By Döme TEAM FEEDER Power Fighter Pro és Carp Fighter LCS Pro orsókat

Sipos Gábor 2022-11-22
A folyamatos fejlesztőmunka és a modern, dinamikusan fejlődő gyártástechnológia újabb és újabb határokat nyit, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket, természetesen szem előtt tartva a vásárlói igényeket, illetve a korszerű trendeket. A folyamat eredményeként büszkén mutatjuk be a By Döme TEAM FEEDER orsócsalád legújabb tagjait, a Carp Fighter és a Power Fighter Pro kollekciót! E típusok a palettánk egyik legnépszerűbb, legnagyobb darabszámban értékesített orsóinak, a Carp Fighternek és a Power Fighternek a továbbfejlesztett utódjai. Lássuk, mit érdemes tudni róluk, miben változtak ezek a szerkezetek!

Hasznos ajándékok horgászoknak, közeleg a karácsony 2022!

Haldorádó Team 2022-11-21
Karácsony közeledtével próbálunk olyan csomagokat összeállítani, amelyeknek minden horgász örülne, hisz tudjuk, milyen nehéz a pecásoknak megfelelő ajándékot választani. Így aztán e cikk a továbbolvasását főleg a horgász hozzátartozóknak javasoljuk! A felsorolásban szettek, kiegészítőkből álló összeállítások és egyéb olyan hasznos termékek találhatók, melyek garantáltan örömet okoznak, ha a karácsonyfa alá kerülnek!

A Lencsés Horgásztó nagy pontyai

Borbiró Ádám 2022-11-20
Idén ősszel feltett szándékom volt, hogy a környékbeli vízterületeket végigjárjam és azok nagy pontyait becserkésszem. A körülmények és az évszak tökéletes adott volt ahhoz, hogy e horgászatok sikeresek legyenek. Ettől függetlenül ilyenkor sincs kolbászból a kerítés, így minden aprónak tűnő részlet rendkívül fontos volt ahhoz, hogy végül kézben tarthassam azokat a nagy pontyokat, amelyekre vágytam!
Videóval

Tarcal kincsei 2. rész – Kengyel-tó

Rokolya Péter 2022-11-19
A tarcali kaland folytatásaként egy legendás, de feledésbe merült vízterületre látogattunk el. A Kengyel-tó egy tekintélyt parancsoló tározó a Tokaj-hegy lábánál, mely változatos halfaunának ad otthont és igazi kihívás elé állítja az ide érkező horgászokat. A vízben kapitális harcsák, szép pontyok és parádés amurállomány található. Utóbbiak voltak most célkeresztben.
Videóval

Őszi, téli ruhaválasztási tanácsadó 3. rész – Kesztyű, zokni, sapka

Haldorádó Team 2022-11-18
Mint azt az előző részekben láthattuk, télen a jó minőségű thermo ruházat és a meleg lábbeli szerepe meghatározó, és valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal sem, hogy először végtagjaink és a fejünk kezd el fázni, ha nem védjük megfelelően. Épp ezért legalább ennyire fontos szerep jut a kesztyűnek, a zokninak és a sapkának is. Nézzük hát, milyen kiegészítők közül válogathatunk!
Videóval

Őszi, téli ruhaválasztási tanácsadó 2. rész – Alsóruházat és thermoruha

Haldorádó Team 2022-11-17
Mindenki tudja, hogy télen fontos a réteges öltözködés, viszont azt már sajnos annál kevesebben tudják, hogy a megfelelő minőségű ruházat nélkül „mit sem ér” ez a több réteg. Ruhaválasztási tanácsadó írásunk első részében a csizmákról és a bakancsokról esett szó – ahol a témát részletesen körüljárva kiderült, hogy mely körülményekre kinek melyik lábbelit ajánljuk –, most pedig következzenek az alsóruházatok és thermoruhák, valamint a közöttük található polár felsők!
Videóval

Őszi, téli ruhaválasztási tanácsadó 1. rész – Bakancs vagy csizma?

Haldorádó Team 2022-11-16
Az őszi, téli horgászatok alkalmával egyáltalán nem mindegy, hogy milyen lábbeli mellett dönt a horgász. Egy rosszul megválasztott csizma vagy bakancs bizony igencsak el tudja venni a kedvét az embernek attól, hogy kedvenc hobbijának hódoljon a téli hónapokban. Mi most – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtöttük egy írásba azokat a csizmákat és bakancsokat, melyeket mi is bátran merünk ajánlani a horgászok részére.
Videóval

Vadvízi kalandok 49. rész – 4 évszak horgászbottal a Tisza-tavon – ŐSZ

Döme Gábor 2022-11-15
A Tisza-tó a Balaton után hazánk második legnagyobb állóvize, de kétségkívül a legváltozatosabb és legvadregényesebb! Egyetlen hazai vízterületünk sem kínál annyi fajta horgászati lehetőséget, mint ez a különleges TÓ. Számos olyan módszer van, amely sehol máshol nem fellelhető, nem művelhető, csak itt! Ami itt még szokványos, az máshol már régen eltűnt… Egy igazi KINCS, egy hungarikum, vagy inkább „tiszatavikum”!

Haldorádó Fishing Care – 2023-as újdonságok már MOST elérhetők!

Haldorádó Team 2022-11-14
A Fishing Care termékek kifejezetten a horgászok igényei alapján készültek, és Tárnokiné Horváth Edina, a T.H.E. BEAUTY magyar kozmetikai cég tulajdonosának és a Haldorádó fejlesztőcsapatnak munkáját dicsérik! Új termékeink olyan helyzetekre kínálnak megoldásokat, amelyekkel már MINDEN horgász találkozott, mégsem tudta ezekre eddig a jó megoldást.

A szakértő válaszol! – 109. rész

Döme Gábor 2022-11-13
A horgászat az örök tanulásról és tapasztalásról szól. Akármennyit is horgászom, mindig akadnak új kihívások vagy olyan szituációk, amelyek megoldásra várnak. Ha mindig ugyanarra a vízterületre jár az ember, akkor egy idő után ellaposodik a dolog, így keresem az új helyeket vagy új módszereket, amelyek gondolkodásra késztetnek. A kérdések, amelyeket ide gyűjtöttem, olyanok, amelyekre a választ az utazásaim során maguk a halak és a helyzet adta.

Kihívások vizein - 1. rész - Pötréte

Fehér Boga Pál 2022-11-12
Amikor meghívást kaptam a Pötrétei-tavakra, közel sem voltam benne biztos, hogy felnőttem-e már a feladathoz. Korábban már volt alkalmam egyszer horgászni itt – akkor csónakból kergettem a csukákat pár óra hosszát –, így tudtam, hogy mire adom a fejem, amikor elvállaltam a kihívást. Úgy gondoltam, hogy csak ki tudok valahogy varázsolni legalább egy kisebb halat… Hát, a sűrű víz alatti erdő, valamint a törpeharcsák valóban megnehezítették a dolgomat, viszont a végére a vártnál sokkal eredményesebb és tanulságosabb horgászat kerekedett ki belőle.
Videóval

Hasznos táborozási kellékek őszi-téli horgászatokhoz

Haldorádó Team 2022-11-11
Táborozni jó dolog, azonban korántsem mindig könnyű! Nyáron, amikor az időjárás kellemes, a szabadban töltött idő igazi öröm, ám ősszel, télen bizony a szigorúbb arcát mutatja a természet. Csak a legfelkészültebbek, legkitartóbbak tudnak hidegben, akár esőben is eredményesek lenni! Ebben az írásban azokat a nélkülözhetetlen táborozási kellékeket mutatjuk be, amelyek beszerzése mindenki számára ajánlatos, aki hidegebb időben is a szabadba vágyik.

Bécsben jártam

Döme Gábor 2022-11-10
Nem azért utaztam most Bécsbe, hogy megismerkedjek a város nevezetességeivel. Régóta szerettem volna már fővárost átszelő Duna e szakaszán is horgászni, próbálkozni. Ennek most, 2022 októberében jött el az ideje. A képes beszámoló mindent elárul, hogy milyen élményekben és fogásokban volt részem.

Őszi nagyponty-horgászat Derekegyházán

Borbiró Ádám 2022-11-09
Az ősz minden évben a legjobb lehetőséget kínálja, hogy nagypontyos horgászataimat egy újabb szintre emeljem. A nagy pontyok aktívan táplálkoznak ez idő tájt, így egy-egy új gondolat vagy ötlet éles körülmények közötti tesztelése hamar egyértelmű eredményeket hozhat. A megszerzett hasznos tapasztalatok fokozatosan épülnek be a horgászataimba, ennek köszönhetően pedig olyan szituációkat is sikeresen meg tudok oldani, amik máskor még feladták a leckét.

Rokolya Péter – A szakértő válaszol! – 108. rész

Rokolya Péter 2022-11-08
Javában tart az őszi nagyhalas szezon. Sokan kíváncsiak, milyen módszer, csali lehet ilyenkor sikeres, illetve mely felszereléseket szerezzék be hosszú távra horgászataikra. E közelmúltban kapott kérdéseket válaszolom meg legújabb írásomban.

A PontyShow 2022-re készülünk!

Haldorádó Team 2022-11-07
Örömmel jelentjük, hogy 2022-ben mi is részt veszünk a PontyShow-n! Kihagyhatatlan kedvezmények, lebilincselő látnivalók, neves horgászok szerte a világból – érdekes programokkal és rengeteg újdonsággal jön november második hétvégéjén az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő PontyShow, az ősz legnagyobb horgászeseménye!
Videóval

Amerikai vadvizek nagyvadjai – Goliath Grouper

Döme Gábor 2022-11-05
A Goliath Grouper horgászata során használt felszerelés az eddigi legerősebb volt, amit valaha kézbe vettem!

Feeder kalandok a Mártélyi Holt-Tiszán

Borbiró Ádám 2022-11-04
A Mártélyi Holt-Tisza gyönyörű környezetével, utánozhatatlan hangulatával és csodás halfaunájával már az első horgászatom alkalmával belopta magát a szívembe. Az ősfák friss illata árad a kristálytiszta vizű holtág minden szegletéből. A ragadozó halak zsákmányukat kergetik a sekélyebb partközeli részen, a pontyok fordulása a távolból is jól kivehető. De mire megy egy magamfajta nagyhalas horgász egy ilyen vadvízen?

Megjelent a Magyar Horgász 2022. novemberi száma

Magyar Horgász 2022-11-03
Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász novemberi száma!

A szakértő válaszol! – 107. rész

Sipos Gábor 2022-11-02
Az őszi időszak sokak számára egyet jelent a munkába való visszaállással és a nyári szezon szomorkás lezárásával. Horgászati szempontból viszont közel sem ennyire tragikus a helyzet, ugyanis mind az állóvizeken, mind pedig a folyókon ilyenkor is jókat lehet pecázni. Az eredményesség – mint mindig – csak attól függ, hogy mennyire tudunk a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni. Ebben az írásban az ilyen jellegű kérdéseket válogattam össze.
Videóval

Mellény nélkül esélytelen!

Takács Péter 2022-11-01
Több mint 7 éve már annak, hogy szinte kizárólag csónakból kergetem a Tiszán a halakat. A téli szezonban azonban gyakorta eszembe jut egy rémisztő kérdés: mi történne, ha vízbe esnék??? Ennek jártam utána!

A csodákra képes kendermag

Járfás Dávid 2022-10-31
A kendermag régóta a legfogósabb aprómagok közé tartozik. Aminosavakat, vitaminokat, fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat is tartalmaz. A halaknak nagyon fontosak e tápanyagok, így ösztönösen keresik ezeket. A nagyponty-horgászok és a versenyhorgászok gyakran használják ezeket a kisméretű, kemény héjú magvakat. A kendermag több változatban is eredményes és otthon is elkészíthető. A mostani írásomban, ezzel kapcsolatban szeretnék bemutatni nektek néhány ötletet, praktikát.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.