Rendezés

Egy nap, amikor néhány keszeg is értékes

Járfás Dávid 2024-04-24
Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Számtalanszor eszembe jut e mondás, amikor kifogok egy halakban szegény napot a Zala folyón. A vadvízi peca azonban mindig jó, még akkor is, ha szerényebb a fogás. Egy megszállott vadvízi horgász tudja, hogy a kisebb halak is értékesek, hiszen nem feltétlenül a nagyobb fogásoktól lesz élvezetes a horgászat. A sikerélményt sokszor az okozza, amikor egy kapástalan időszakban is rezdül a spicc, megszólal a kapásjelző vagy a víz alá bukik az úszó.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 14. rész – Zajarki rig

Rokolya Péter 2024-04-23
Egy nagyon könnyen elkészíthető, de annál hatékonyabb nagyhalas előkét mutat be Rokolya Péter, a Haldorádó Carp Team tagja.
Videóval

Bemutatom az új By Döme Black Edition nagypontyos botcsaládot

Döme Gábor 2024-04-22
2023-tól már nemcsak a feederhorgászathoz fejlesztett eszközökkel találkozhatnak a By Döme márkanév alatt az érdeklődők, hanem a nagyponty-horgászathoz fejlesztett eszközökkel is. Ezek közül elsőként a Black Edition bojlis botokat szeretném bemutatni, amelyek egy jó ideje már pontyhorgász filmjeimben is megjelennek. E botcsaládban a legnépszerűbb, három különböző erősségű és hosszúságú bot kapott helyet.

A szakértő válaszol! – 153. rész

Sipos Gábor 2024-04-21
Sokszor hangzik el az a mondat, hogy „felgyorsult világban élünk”. Minden percről percre változik, és nagyon nehéz naprakésznek lenni, bármilyen témáról legyen is szó. A horgászatban is tapasztalható ez a tempó, és gyakran érezhetjük azt, hogy ömlik ránk az új információ, de kezelni ezeket nehéz, mindet befogadni szinte lehetetlen. Ebben az összeállításba olyan újdonságok kerültek, melyek nem csak megkönnyítik, de eredményesebbé is tehetik a horgászatunkat, ha nyitottak vagyunk az újdonságok iránt.
Videóval

A nagy Buffalo Carp 3. epizód + a meglepetéshal

Döme Gábor 2024-04-20
2012-ben horgásztam előszőr Texasban, az Amerikai Egysült Államokban és azzal a céllal érkeztem Dallasba, hogy megfogjam az egyik itt őshonos pontyfajt, a Buffalo Carpot vagy más néven bivaly pontyot. Vendéglátómmal, Dr. Pulai Istvánnal sikerült szép pontyokat fogni ezen a túrán, de egy Buffalót sem tudtunk horogra keríteni.

Napszemüvegek a horgászok igényeihez hangolva

Haldorádó Team 2024-04-19
Közeleg, pontosabban már itt is van a nyakunkon a „napszemüveg szezon”! Talán ez az egyik olyan fontos kiegészítő, amit egy horgásznak - főleg a nyári időszakban - nem szabad figyelmen kívül hagynia. Nem lehet elégszer említeni a szem védelmének fontosságát - a jó napszemüveg kérdése jóval több, mint egy divatcikk viselése vagy mellőzése! Az sem véletlen, hogy a híradások is - minél közelebb kerülünk az igazi nyárhoz - egyre többet foglalkoznak az UV sugárzási adatokkal, a veszélyre való figyelmeztetéssel. Kínálatunkba most olyan napszemüvegek kerültek fel, amik igényes, modern, sportos megjelenésük mellett kimondottan vízpartra tervezettek, azaz a horgászok igényeihez lettek hangolva.

Dunai pontyok bojlival

Faragó Richárd 2024-04-18
Sokszor beszéltünk róla Laci kollégámmal, hogy szeretnénk a nagy Dunából pontyokat fogni. Sajnos kevés időnk van a horgászatra, de az októberi hosszú hétvégét kihasználva pénteken nekivágtunk a kalandnak. Célunk az volt, hogy szép, termetes, öreg dunai pontyokat fogjunk. Hogy ez sikerülhet-e? Ezt mi sem tudtuk. Kevés tapasztalattal rendelkeztünk a dunai békéshal-horgászattal kapcsolatban. Tanácsot kértünk Döme Gábortól, hogyan és miként vágjunk neki a túrának. Hosszas beszélgetés és sok-sok hasznos tanács következett, és ezekkel felvértezve indultunk neki az öreg folyónak. Nem mellesleg Gábortól kaptunk a 2024-es újdonságnak számító bojlikból.
Videóval

Hatékony szúnyogriasztók

Haldorádó Team 2024-04-17
A hagyományos szúnyogriasztók mellett manapság egyre többen szánják rá magukat különböző szúnyogriasztó készülékek vásárlására. Az évek folyamán a gyártók újabbnál újabb, hatékonyabbnál hatékonyabb készülékeket hoznak forgalomba. Mi ezek közül a legjobbakat felvettük kínálatunkba, hogy segítségükkel szúnyogoktól mentes legyen a pihenés és a horgászat. Az elektromos készülékek mellett spray-k is helyet kaptak a kínálatban. Következzen a hatékony szúnyogirtók bemutatása!

Somogy vármegye „kincsesládája”, avagy egy rapid túra története a Kiskorpádi Szigetestavon

Ördög Erik 2024-04-16
Ahogy már az elmúlt években megszokhattuk, az úgymond „vénasszonyok nyara” tavaly is elég erősen kitolódott, így kapva kaptam az alkalmon és egy rapidnak mondható horgászat keretében 2 éjszakát tölthettem Kiskorpádon, a szívemnek nagyon kedves Kiskorpádi Szigetestavon. Tartsatok velem, és elmesélem, mennyi minden történt szűk 48 óra alatt velem!

Borúra derű

Energo Team 2024-04-15
Az 5 napos túra második felvonása. A borongós 3 nap után már csak 2 nap maradt arra, hogy becserkésszem e tó szebb példányait. Ugyanaz a felszerelés, a csali és etető bojli dettó, mint az előző napokban. Ami változott, az a helyszín, és hogy a hőmérő újra nyári meleget mutat.

A szakértő válaszol! – 152. rész

Putz Tamás 2024-04-14
Újra körbeért a sorozat, ismét rajtam a sor, hogy válaszokat és néhány hasznos tippet adjak az érdeklődő horgászoknak. Igyekeztem ezúttal is érdekes témákat kigyűjteni a postaládából, amelyek egyben aktuálisak is az előttünk álló időszakra, illetve remélhetőleg minél többetek számára kapóra jönnek majd! Nézzük, melyek ezek!

Method suli 36. rész – április

Sipos Gábor 2024-04-13
A nagy távolságban történő horgászat megosztó technika. Vannak, akik hallani sem akarnak róla, és vannak, akik csak ezt művelik. Vannak, akik állításuk szerint ülve dobnak 100 méter fölé, és olyan is van, aki ha megfeszül, sem tudja beküzdeni 80 méternél beljebb a végszerelékét. Ebben a részben megpróbálok nem elrugaszkodni a valóságtól és igyekszem egy jól működő taktikát bemutatni itt, a Törökbálinti Horgászparkban.

Tavaszi örömpecák 1. rész

Bottyán Marián 2024-04-12
Az idén korábban érkezett a tavasz, talán egy hónappal járunk előrébb a megszokottnál, sokunk nagy örömére. A reggeli rigófütty, a virágba boruló fák, az ébredező állatvilág és még sorolhatnám, mást sem vár az ember lelke jobban a hosszú, szürke tél után.
Videóval

Harcsás eszközök a Haldorádó kínálatában

Haldorádó Team 2024-04-11
Folyamatosan dolgozunk azon, hogy áruházunkban biztosítsuk az állandóan változó és fejlődő igényeknek megfelelő termékkínálatot mindegyik horgászmódszerhez. 2024-től a Haldorádó paletta lehetőségei már nemcsak a rezgőspicces, úszós vagy épp a bojlis nagyponty-horgászatot fedik le, hanem a különféle ragadozóhalas technikákat is. E fejlesztésünk keretein belül büszkén mutatjuk most be a Haldorádó Predator Catfish Rig termékcsaládot!

Kapitális kora tavaszi fogások

Tolnai Balázs 2024-04-10
Rettentően mozgatott a gondolat, hogyan lehet kitolni a nyári, remek, napsütéses, meleg időben töltött horgászataimat az őszi és a tavaszi időszakra. Ekkor a vízhőmérséklet alacsonyabb és a halak kapókedve is másképp alakul. Pedig számos videó igazolta, hogy igen, a hidegebb márciusi vízben is lehet halat fogni. A kísérletezésem és az Ordas-tavak jutalma két tok és egy tükörponty.

Húsvéti meglepetések

Rokolya Péter 2024-04-09
Téli tervezés tavaszi horgászatot eredményez. Ádám barátommal télen elhatároztuk, hogy újfent ellátogatunk egy kihívásokkal teli holtágra a tavasz folyamán. Célkeresztben elsősorban a harcsák és a pontyok voltak ezúttal, de a bónusz meglepetés sem maradt el!

Pontybiztos szelekció

Horváth Ádám 2024-04-08
Valahányszor kilátogatunk egy vízpartra, akarva-akaratlanul is szembetaláljuk magunkat egy-egy megoldandó szituációval. Kevés olyan alkalom adódik, amikor a körülmények teljes mértékben optimálisak lennének ahhoz, hogy pikkelyes barátaink horogvégre kerüljenek. A légynyomás-változástól kezdve az iszapos tavak okozta nehézségeken át a víz hőmérsékletéig valamennyi nagyban befolyásolja a horgászat sikerességét. Nem is beszélve arról, amikor először látogatunk el egy adott vízterületre, amelyet még nem sikerült kellően kiismernünk, vagy nem tudtunk kielégítő mennyiségű információt szerezni róla. Ezek a változók a kitartásunkat teszik próbára. Bosszantóak, de egy-egy jól átgondolt stratégia és a logikus gondolkodás sok tapasztalattal ajándékozhat meg minket.

A szakértő válaszol! – 151. rész

Haskó Tamás 2024-04-07
A „Szakértő válaszol” sorozat egyszerűen nem fogy ki a kérdésekből, a tavasz beköszöntével tömegével kapunk megkereséseket számtalan témában. Külön öröm számomra, hogy a pontyhorgászat mellett egy-egy kérdés érinti a „szívem csücskének” számító harcsahorgászatot is, próbálok ebben is minden érdeklődőnek segíteni, de leszögezem, hogy én magam is csupán néhány éve tanulom a horgászat e szakágát.
Videóval

Busahorgászat az alapoktól 4. rész – Kora tavaszi horgászat a Busázó Fenekező Szettel

Sipos Gábor 2024-04-06
Jó néhány év telt már el azóta, hogy a fenekező busázó technikát bemutatattuk. E módszer kivitelezése az egyik legegyszerűbb, ha a planktonevők horgászatáról van szó, ám azon túl, hogy igyekszünk eredményes kiegészítőket és technikákat bemutatni, mindenképp próbáljuk egyre egyszerűbbé is tenni a horgászok dolgát. Így aztán 2024-ben egy olyan újdonságot is felvettünk a Busa programba, mely megreformálja a fenekező módszert!

Megjelent a Magyar Horgász 2024. áprilisi száma

Magyar Horgász 2024-04-05
Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász áprilisi száma!
Videóval

By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600 és 6700 orsók bemutatása távdobás közben

Sipos Gábor 2024-04-04
A távdobó felszerelések folyamatos fejlesztése egyre nagyobb határokat feszeget, és a botok, orsók specializálása már elért arra a szintre, hogy kizárólag a horgászon, na meg a fizikán múlik, hogy milyen messzire veti be végszerelékét. Ebben az írásban a megújult By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600 és 6700-as orsóit szeretném akció közben bemutatni.

Monsterrel nem csak monsterekre!

Bank Bálint 2024-04-03
A Haldorádó újdonságai között az egyik legérdekesebb és legnagyobb népszerűségnek örvendő termékcsalád a Monster. Ahogy a neve is sugallja, ezekkel a csalikkal, pellet boxokkal és aromákkal jó eséllyel vehetjük üldözőbe vizeink „szörnyeit”. Ugyanakkor van e termékcsaládnak egy method csalija is, és lássuk be, methoddal alapvetően nem az óriás halakra szoktunk horgászni. De akkor mire tudja használni ezeket az újdonságokat egy method horgász? Ebben az írásban bemutatok néhány hasznos ötletet.
Videóval

By Döme TEAM FEEDER Carp Fighter LCS Pro és Power Fighter Pro orsók terhelés alatt

Sipos Gábor 2024-04-02
A címben szereplő orsók paramétereinek bemutatása már egy korábbi írásban és videóban megtörtént, így most inkább a használati értéküket szeretném prezentálni. Az általános horgászatokhoz ideális orsókat természetesen egy hétköznapi feederezés során mutatom meg, kiemelve, hogy mely tulajdonságok miatt érdemes egy kezdő vagy éppen haladó horgásznak e szerkezeteket választani.

Kiszámíthatatlan Kiskunsági

Rokolya Péter 2024-04-01
A csatornák a legnehezebb vizek közé tartoznak, ez köztudott. A körülmények, az állandóan változó tényezők és a kisebb halsűrűség mind-mind olyan tényezők, melyek a legjobbaknak is fejtörést okoznak. De mi imádjuk a kihívásokat, ahonnan a legtöbb ember menekül, mi oda szeretünk tartani, így volt ez legutóbbi csatornakalandunkon is Szilárd barátommal.

Csalitüske a tökéletes megoldás!

Döme Gábor 2024-03-31
3-4 éve gyakorta kaptam olyan leveleket, amelyekben a horgászok arra panaszkodtak, hogy fűzőtűjük szétrepeszti a csalit, nem tudják azt hajszálelőkére felfűzni. Hiába gyártottunk puha, félkemény, kemény pelleteket, hiába jelentek meg egyre vékonyabb fűzőtűk, a panaszok száma nem csökkent. Nagyon bosszantott mindez, azt hittem, soha nem lesz erre jó megoldás…!
Videóval

Dél-Amerika aranya, a Golden Dorado

Döme Gábor 2024-03-30
Ha ízlelgetjük ezeket a szavakat: ELDORÁDÓ, DORÁDÓ, HALDORÁDÓ, valószínűleg sokak számára ismerősen csengenek. De abban is biztos vagyok, hogy ezek teljesen más jelentéssel bírnak a legtöbb ember számára. Tudtad, hogy él a világon egy olyan hal, amelynek neve: GOLDEN DORADO? Tudtad, hogy amikor – közel 30 évvel ezelőtt – útjára indítottuk vállalkozásunkat és a HALDORÁDÓ nevet adtuk neki, akkor ez a hal volt az egyik névadó? Tudod, hol él ez a csodás „aranyhal” és hogyan fogható meg? Tarts velünk, és megmutatjuk neked!
Videóval

Bemutatom a By Döme TEAM FEEDER Fine Max botcsalád új tagjait

Sipos Gábor 2024-03-29
A Fine Max botcsaládunk a Fine Carp szériánkat követte a szortimentben, és elsősorban a finomszerelékes feeder, valamint a finomszerelékes method horgászok számára nyújt remek lehetőségeket. Már az eddigi tagok is biztosították a sokféle felhasználhatóságot, ám a három legújabb változat tovább szélesíti a Fine Max széria bevethetőségének határait.

Ananász svédasztal

Pályi Róbert 2024-03-28
Sokan bizalmatlanok az őszi-téli, hűlő vizekben, hogy mi is a jó ízvilág. Legyen csak halas-büdös, legyen édes és büdös vagy talán csak édes? Ma már sokan a szagos, magas halliszt-tartalmú csalikat vetik be a téli hónapokban is. De én nem közéjük tartozom, amit szeretnék is megmutatni az alábbi sorokban.

Harc az óriás fekete amurokkal

Döme Gábor 2024-03-27
2017-ben jártam először Japánban és meghatározott céllal érkeztem ide akkor is. Pontyokat szerettem volna fogni feeder módszerrel, saját eszközökkel, saját csalival. Elmondhatatlanul boldog és büszke voltam, hogy ez több helyszínen is sikerült, ami megalapozta a LEGEND csalik jó hírnevét és tartós sikerét.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.