A május kétségkívül a legszebb hónap. Nyílnak a szebbnél szebb és illatos virágok, madarak énekétől hangos a táj, és még a hőmérséklet is kellemes. Ha időm engedi, ilyenkor is szívesen látogatok el kedvenc vadvizemre, a Zalára. A gyönyörű természetet és a folyót látván egyből felpezsdül a vérem, és mindig azon jár az eszem, hogy mikor lehetne összehozni egy jó kis vadvízi pecát! Le sem tudnám tagadni, hogy mindig türelmetlenül várom az itteni horgászatokat, fogjak bármekkora vagy bármennyi halat. Az időjárás persze közbeszólhat, de sebaj! Ha Zala folyó, akkor horgászat!
A mai horgászat alkalmával a kőröshegyi Völgyhídi-tóra látogattam el egy pörgős peca reményében. Nagyon sok hal van ebben a vízben, főleg pontyok, de igen szép a tó amur-és kárászállománya is. Kinéztem egy szimpatikus horgászhelyet és neki is láttam a pakolásnak. Az ilyen csodás környezetben különösen jó élmény a pecázás, arról nem is beszélve, hogy mennyi halat lehet itt fogni.
Újabb részéhez érkezett a sorozat, a legutóbbi gyűjtemény óta pedig rengeteg kérdéssel fordultatok hozzám. Nem is lepődöm meg ezen, hiszen ahogy szép lassan nyárba fordul a természet, úgy kaptok egyre többen kedvet a horgászathoz, vízparti időtöltéshez. Ezúttal is igyekeztem a levelek közül egy változatos, aktuális egyveleget összeállítani, amely bárki számára hasznos infókat adhat, elsősorban a jelenlegi, már-már nyári időszak horgászataihoz. Tartsatok velem a mai írásban és tekintsétek meg őket!
A tigrismogyoró egy olyan csalogatóanyag, ami kiváló ponty és amur csemege, meglehetősen jó szelektáló hatással, melyet imádnak a halak. A bojlis etetések tökéletes kiegészítője lehet, de akár csaliként is érdemes felkínálni. Felhasználás előtt, célszerű ezt 24 órára beáztatni, utána lassú tűzön megfőzni. A tigrismogyoróban nagy mennyiségben található keményítő, amely különböző, egymással kémiai kötésben lévő cukormolekulákból áll. Ezeket a kötéseket a főzéssel felbontjuk, így a keményítő az egységnyi cukor építőelemeire hullik. Ekkor az edényben egy sűrűbb folyadékot látunk, ez nem más, mint a nagyon sok cukrot tartalmazó glükóz szirup. A tigrismogyoró a főzés során a korábban töpörödött szemekből a háromszorosukra dagadnak és így is édeskés lesz, amit imádnak a pontyok és az amurok! A szemek mérete 8-12 mm
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A tigrismogyoró egy olyan csalogatóanyag, ami kiváló ponty és amur csemege, meglehetősen jó szelektáló hatással, melyet imádnak a halak. A bojlis etetések tökéletes kiegészítője lehet, de akár csaliként is érdemes felkínálni. Felhasználás előtt, célszerű ezt 24 órára beáztatni, utána lassú tűzön megfőzni. A tigrismogyoróban nagy mennyiségben található keményítő, amely különböző, egymással kémiai kötésben lévő cukormolekulákból áll. Ezeket a kötéseket a főzéssel felbontjuk, így a keményítő az egységnyi cukor építőelemeire hullik. Ekkor az edényben egy sűrűbb folyadékot látunk, ez nem más, mint a nagyon sok cukrot tartalmazó glükóz szirup. A tigrismogyoró a főzés során a korábban töpörödött szemekből a háromszorosukra dagadnak és így is édeskés lesz, amit imádnak a pontyok és az amurok! A szemek mérete 8-12 mm
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.