Megjelent a Magyar Horgász 2023. májusi száma

Megjelent a Magyar Horgász 2023. májusi száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász májusi száma!

Ízelítő a tartalomból:

SZABÓ BENCE – Tavaszi ismerkedés 20. oldal
Végre itt a tavasz! A nappali hőmérséklet helyenként eléri, sőt, meg is haladja a 20 Celsius-fokot, a reggelek sem fagyosak már, így minden vízparton töltött nap ajándék. Az első ilyen hetek már alkalmasak arra, hogy az ember új, ismeretlen vizeket keressen fel. A tavak a víz hőmérsékletének emelkedésével párhuzamosan egyre pezsgőbb élettérré válnak a halak számára, és egyre kevésbé számít a megfelelő hely kiválasztása, ha igazán jót szeretnénk horgászni.

SZARVAS ZOLTÁN – Tavaszi csukák 28. oldal
A csuka éves ritmusát mára elég jól megfejtettük. Az egyik legkorábban ívó halunk, akár jég alatt is képes szaporodni. Az ívás után aktívan táplálkozik, és az ősz mellett áprilisban és májusban számíthatunk rájuk leginkább.

LÁBAS NORBERT – Rekordtavasz az RSD-n 34. oldal
Az elmúlt ősszel és télen a Ráckevei (Soroksári)-Duna (RSD) olyan mennyiségű hatalmas pontyot adott a kitartó horgászoknak, hogy a legjobban telepített tavak sem tudnák felvenni a versenyt azzal a rengeteg 20 kg feletti bajszossal, amit ebben a pár hónapban a pecások bejelentettek.

BOKOR KÁROLY – Műcsalis gondolatok 38. oldal
A pergető horgászatban is él a furcsának tűnő állítás, hogy bármi megtörténhet, de előfordulhat mindennek az ellenkezője is. Így van ez csukázás során a műcsaliválasztással is, de az ellentmondásokból hasznos tanulságokat vonhatunk le.

SZTAHOVICS PÉTER – Szikla a zátonyon 46. oldal
Pergetés közben sosem szoktam céltalanul dobálni és várni a csodát. Mindig keresek valamilyen támpontot, hogy megfelelő helyen kellesse magát a műcsalim.

BOKOR KÁROLY – Harcsaveszélyes gondolatok 66. oldal
A közelmúltban egy olvasó megkérdezte: emberre is veszélyes a harcsa? A kérdés alapja, hogy a média olykor túlzóan figyelemfelkeltő jelzőkkel, címekkel tálalja a kapitális, már-már elképesztő méretű harcsaóriások fogásáról szóló híreket.

TIMÁR MIX TEAM – Nagy pontyok nyomában 70. oldal
Ahhoz, hogy kapitális pontyokat és amurokat fogjunk, számtalan dolognak passzolnia kell, legyen szó a felszerelésről vagy a felkínált csalogatóanyagról. Sajnos nem elég a csillagok kedvező állása, a felszerelésnek is vitathatatlanul nagy szerep jut álmaink halának partra segítésében.

DOVIT TEAM – Rapid horgászat 78. oldal
Rohanó világunkban egyre kevesebb időnk jut a horgászatra, így sokszor előfordul, hogy csupán pár óránk van hódolni a hobbinknak. Hogyan építsük fel ezt a rövid időszakot? Milyen technikával, etetőanyaggal és csalival próbálkozzunk? A Rapid Pellet Boxok nagyon beváltak ezekre a rövid horgászatokra, hiszen egyszerűen és gyorsan bekeverhetők.

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász májusi száma!

Magyar Horgász

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.