Megjelent a Magyar Horgász 2023. szeptemberi száma

Megjelent a Magyar Horgász 2023. szeptemberi száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász szeptemberi száma!

Ízelítő a tartalomból:

Szövetségi élet – Négytusa a Holt-Tiszán 10. oldal
2023. július 23-án 36 ifjúsági horgász költözött be a Mártélyi-holtág partján található Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontba. Ők a MOHOSZ tagszövetségei által megrendezett ifjúsági horgászviadalok dobogós helyezettjei, akik az országos döntőben négy versenyszámban (halfogás, szerelékkészítés, célba dobás és elmélet) küzdöttek meg egymással miközben a hat nap alatt számos programon és előadáson is részt vettek.

Energo Team – Balinokra hangolva 16. oldal
Nyáron a hajnali és az alkonyati órák rablásaitól hangos vízpartok pillanatképei kavarognak megannyi pergetőhorgász fejében. Nálam sincs ez másképp, egy akciódús reggeli dobálás után alig várom, hogy újra vízen legyek, és elcsíphessek néhány szép balint akár még aznap, a naplemente előtti utolsó órában.

Szarvas Zoltán – Kősüllők szelektálása 26. oldal
A Dunán a kősüllők szeptemberben nagy bandákba kezdenek összeállni. Egy-egy csapatot megtalálva darabszám tekintetében kiemelkedő fogásban lehet részünk, de mi van akkor, ha kimondottan a nagyobb köveseket szeretnénk kiválogatni a rajból? Arra is van megoldás.

Sztahovits Péter – Bevasalt koppintások 34. oldal
Számomra sok-sok éve a gumihalas peca az első a pergető módszerek közül. Ez nagy vonalakban annyit jelent, hogy amennyiben plasztik csalikkal is megoldható a helyzet, akkor nem használok mást. Vannak persze olyan esetek is, amikor az észszerűség arra sarkall, hogy egyéb műcsalikat is a kapocsba akasszak. Például, ha egy barátom blade csalival látványosan többet fog nálam, akkor azért engedek a csábításnak.

Timár Mix – Mivel csalogassunk ősszel? 42. oldal
Az őszi horgászatok sikerességét nagymértékben befolyásolja a megfelelően kiválasztott csalogatóanyag. Van, amikor az édes, máskor a sós válik be, viszont általában a sötétebb tónusú, piros, barna vagy fekete színűek hozhatnak kimagasló eredményt. Gyakran a nagy szemcseméretű, darabos keverékek a legjobbak, de sokszor a lehető legfinomabbra őrölt etetőanyaggal érhetünk el komoly sikert.

Bokor Károly – Harsogó éjszakák 46. oldal
A ragadozóhalas horgászok jól ismerik azt a jelenséget, amikor egyik cuppanós felszíni rablás a másikat éri. Ilyenkor szinte biztos a fogás. Vagy mégsem?

Kovács Márk – Hajnali őszelő 50. oldal
Tavaly nyár közepétől ősz közepéig sok hajnalt töltöttem a Duna partján. Ezek viszonylag rövid pergetések voltak. A napkelte előtt érkeztem és nagyjából a napkeltével már távoztam is.

Dovit Team – Vajsavas praktikák 86. oldal
Mindannyian voltunk már olyan helyzetben, hogy a bőség zavara miatt nem tudtunk választani a módszerek, etetőanyagok és csalik sokaságából. A legutóbbi horgászatom során gondoltam egy merészet, és mindent egy lapra tettem fel a Carplove Horgász- és Pihenőparkban.

Gasztropeca – Ponty tortillában avokádóöntettel 98. oldal
Ha a nyárról és a horgászatról beszélünk, nekem rögtön a ponty jut az eszembe. Lelki szemeim előtt megjelenik egy öreg bácsi. Szalmakalapban, kigombolt inggel, békésen üldögél a vödrén és figyeli a nád tövén ringatózó úszó legapróbb rezdüléseit. Szeretem a ponty ízét, főleg rántva és halászlében. A tomboló hőségben viszont sokkal jobban esnek a könnyű saláták, ezért igyekeztem közkedvelt békés halunkat sok zöldséggel párosítani, amiből ez a pillanatok alatt elkészíthető, friss, halas tortilla lett.

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász szeptemberi száma!

Magyar Horgász

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.