Megjelent a Magyar Horgász 2024. márciusi száma

Megjelent a Magyar Horgász 2024. márciusi száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász márciusi száma!

Ízelítő a tartalomból:

Energo Team – Keszeghorgászat finom methoddal 20. oldal
Az elmúlt hetek időjárása nem kedvezett a békés halas horgászoknak, hiszen napokon, sőt heteken keresztül jég borította a tavakat, holtágakat. A 2024-es év első napjai azonban horgászati lehetőséggel kecsegtettek, amit természetesen ki is használtam. Felkerekedtem és célba vettem kedvenc vizemet, a Törökbálinti Horgászparkot. Ezúttal azonban nem nagy távolságú, pontyos pecára készültem, hanem valami egészen másra.

Sztahovits Péter – Gyerek-játék 26. oldal
Az elmúlt időszakban gyakran jött velem szembe egy filozófiai mélységű kérdés. Miről szól a horgászat? Természetjárásról? Halfogásról? Barátokról? Nekem nem sikerült sem kizárni bármely elemet ezek közül, sem pedig ráhúzni egyre a pecát. Szerintem – persze megfelelő hozzáállással – mindenről szól, ami szép és kedves az embernek.

Lábas Norbert – Csukatrófea 30. oldal
A horgászat sok mindenről szólhat. Egyeseknek menekülés a hétköznapok rohanásából, valakinek a természet közelsége adta nyugalom, másoknak az asztalravaló megfogása vagy épp csak a halfogás élménye. Vannak azonban olyanok is, akiknek egy adott halfaj vagy annak a lehető legnagyobb példányának megfogása okoz örömet.

Szarvas Zoltán – Ki korán kel… 34. oldal
Számomra hosszú évek óta a jászok a tavasz első hírnökei. Pergető horgászként a március már a süllők, a balinok, a sügérek tilalmi idejéről szól, így az UL botok, a leheletvékony zsinórok, a szinte láthatatlan fluorocarbon előkék és a jászkeszegek fogására alkalmas apró műcsalik kerülnek fókuszba.

Bokor Károly – Téli napfényben 38. oldal
Biztosan sokan osztják a véleményemet, hogy barátokkal együtt is kellemes időtöltés a pergetés. Társaink tapasztalataiból építkezhetünk és együtt élhetjük át a fogások izgalmait.

Kovács Zsigmond – Lazacfogás Dániában 58. oldal
Dániában a nyolcvanas évekre a kipusztulás szélére kerültek a lazacok, de mára hozzáértő, lelkes munkával egy erős, önfenntartó állomány épült fel. A kifogott és regisztrált halak átlagsúlya pedig egyike Európában a legmagasabbaknak.

Lovas Ferenc – Horgászbottal a klánok földjén 72. oldal
Kicsit sem mondanám magamat hidegkedvelő embernek, hiszen a szívemnek legkedvesebb elfoglaltsághoz, a horgászathoz egyáltalán nem hiányzik sem a fagy, sem pedig a jég. Boldoggá tesz, ha kedvemre cserkészhetek a halakra az efféle nehezítő akadályok nélkül. Viszont, ha csak ritkán is, időről időre felébred bennem a valóságos téli táj iránti vágy.

Varga Vilmos – Horgászat a Maldív-szigeteken 78. oldal
A Maldív-szigetek az Indiai-óceán egyik ékköve. Marco Polo, a híres utazó és kereskedő az Indiai-óceán virágának nevezte. A szigetek összterülete 300 km², viszont egyik sziget sem nagyobb mint 13 km². Mivel a szigetek 80%-a éppen csak eléri a tengerszint feletti egyméteres magasságot, a globális felmelegedés és a sarki jég olvadása miatt veszélybe kerülhetnek ezek a csodás „mikrovilágok”. Mindig szerettem volna látni ezt a pazar területet, de nem egy napozóágyon heverve és koktélt szürcsölgetve, szállodai személyzet hadával körülvéve. Kapóra jött, hogy egyik olasz ismerősöm a horgászturizmusban dolgozik, és egyik bázisa ez a csodálatos szeglete a Földnek. Így hát nem is volt kérdés, hogy oda megyünk decemberben egy remek kis pecára. Négy horgásztársammal és a kedvesemmel vágtunk bele a nagy kalandba. Csodálatos tíz napot töltöttünk együtt.

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász márciusi száma!

Magyar Horgász

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.