Szerző írásai

Videóval

Horgászautók 3. rész – Amikor számít a lóerő

Pintér Zoltán 2020-03-20 06:00:00
Az autóvásárlás véleményem szerint nem mindig racionális döntés. Az embert elragadják az érzések, a formák, a tér és a teljesítmény. Egy forma vagy tetszik, vagy nem, a horgászcuccaink vagy beférnek, vagy nem, vagy meg tudjuk közelíteni vele a vízpartot kompromisszumok nélkül, vagy nem? A csónakunkat ki tudjuk-e húzni a vízből, vagy nem? Ez mind-mind egyedi… mindnyájunkra más és más jellemző. Aztán az ember elé kerül egy monstrum, a Volkswagen Amarok V6-os modellje…
Videóval

Aromát a ragadozó halaknak!

Pintér Zoltán 2016-09-26 06:00:00
Sokan kérdezik tőlünk, hogyan születnek meg az új termékek? Előfordul, hogy egy véletlen segít hozzá minket, bár legtöbbször a sok-sok horgászat során szerzett tapasztalatokat próbáljuk meg átültetni minden egyes termékünkbe. A ma bemutatásra váró 2017-es újdonságok szintén egy ilyen megfigyelésen alapulnak. Korábban azt gondoltuk, hogy a békéshalas, feederbotos horgászatok közben megfogott ragadozóhalak csupán a véletlennek köszönhetőek, de amikor összevetettük a különböző élményeink és tapasztalataink közti összefüggéseket, rájöttünk arra, hogy bizonyos ízek igenis hatással vannak a ragadozó halakra!

Őszi villanások

Pintér Zoltán 2010-11-01 07:00:00
A 2010-es év eddig nem sok örömet okozott a folyóvízi horgászoknak. A szokatlanul sok csapadék sokáig magasan tartotta a folyók vízszintjét. Már csak az őszi hónapokban reménykedhettünk, és szerencsére nem hiába. Egyre-másra jöttek a hírek az öreg Dunáról, hogy csodálatos dévéreket, márnákat fogtak. Ami mégis a legmeglepőbb, az általam még nem látott „pontyinvázió”. A döntés mégis a balinozás lett. Nevezhetnénk ezt az őszi kezdő horgászmódszernek. Csónakkal nagy területeket járunk be. Figyeljük a meder változásait, hiszen minden évben elhord, majd újjáépít a víz homokzátonyokat, medertöréseket. Beszélgetünk a horgászokkal, így gyorsan és pontosan fel lehet térképezni az adott Duna-szakaszt. A begyűjtött információkból a későbbiekben könnyebb lesz eldöntenünk, hogy melyik napszakban, hol, mire horgásszunk!

Parti „halkeresők”

Pintér Zoltán 2010-08-26 07:00:00
A parti horgászataink alkalmával mindig felmerül egy alapvető emberi hiányosságunk: nem látunk bele a vízbe. Nem feltétlen akarjuk látni, hogy a halak éppen balról jobbra, vagy jobbról balra úsznak, de nagy segítség, ha megismerhetjük a horgászvíz mederviszonyait, mélységét és a halak mely vízrétegben mozognak. A hely kiválasztásakor sokszor eldől az aznapi eredményességünk vagy eredménytelenségünk. A mai napig nem tudtunk olyan megbízható, gazdaságosan üzemeltethető, partról bedobható szonárfejjel rendelkező halradart ajánlani (!), amely alkalmas lenne a fent említett célokra. A most bemutatásra kerülő készülékek tesztjei igen bizakodóvá tettek bennünket. Reméljük, sok horgásznak nyújtanak majd segítséget.
Videóval

Etetőhajók és a tévhitek

Pintér Zoltán 2009-07-10 07:00:00
Sokan sokféleképpen érzik a távolságokat, ezért arra gondoltunk, hogy pontosan lemérjük, mennyi is az annyi. Kíváncsiak voltunk arra, hogy vajon milyen messze horgászunk, mekkora az a távolság, amelyet nagy biztonsággal elérhetünk a partról hagyományos módszerekkel és egy etetőhajó segítségével. Készítettünk egy tesztpályát, melyet pontosan, mérőszalaggal hitelesítettünk. Jelzéseket helyeztünk el 50-100-150 m-re. Vizsgáltuk hajóinkat láthatósági, irányíthatósági, teherbírási és hatótávolsági szempontból is.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.