A hideg vízi, elsősorban téli horgászat, kiváltképp a pontyhorgászat nehéz kenyér! Számos tényező van, amit nem árt észben tartani, ha ilyenkor is vállalkozunk a pontyozásra. Személyes tapasztalataimat gyűjtöttem most össze ebbe a nem hétköznapi írásba.
A csukák valahogy kikerülnek rendszeresen az általam kergetett ragadozók közül. Talán azért, mert a Tisza azon szakaszán, ahol járok, nem ez a fő veszélyforrás a keszegekre.
A legjobb csali is csak akkor működik igazán, ha a megfelelő módon kínáljuk fel. A megfelelő azonban nem minden esetben jelenti ugyanazt! A halak sokszor kiszámíthatatlanok, ezért mindent meg kell tenni a siker érdekében. Ebben az írásban különböző csali-felkínálási praktikákról lesz szó, és bemutatom a kedvenc pontyozó végszerelékeimet is. Ha téged, kedves olvasó, érdekelnek az apró részletek, görgess csak tovább bátran! Bízom benne, hogy e cikksorozat mostani részében hasznos információkat találsz!
A nemrég piacra kerülő úgynevezett coarse pellet-ek (etető pelletek) összetétele a ponty táplálék igényéhez lett kialakítva, ezért a halak szívesen fogyasztják. Gyorsan emészthető, így nem tudnak eltelni vele, folyamatosan a horgászhelyünkön tudjuk a pontycsapatokat tartani.
Tipp: A pelletet egy tálba téve annyi vizet (esetleg aromát) öntsünk rá, hogy azt éppen csak ellepje. Néhány percig hagyjuk ázni, majd öntsük le róla a felesleges vizet. A pelletszemek felülete felpuhul, és azonnal csábító ízfelhőt fog maga köré vonni.
Kosárban 0
A nemrég piacra kerülő úgynevezett coarse pellet-ek (etető pelletek) összetétele a ponty táplálék igényéhez lett kialakítva, ezért a halak szívesen fogyasztják. Gyorsan emészthető, így nem tudnak eltelni vele, folyamatosan a horgászhelyünkön tudjuk a pontycsapatokat tartani.
Tipp: A pelletet egy tálba téve annyi vizet (esetleg aromát) öntsünk rá, hogy azt éppen csak ellepje. Néhány percig hagyjuk ázni, majd öntsük le róla a felesleges vizet. A pelletszemek felülete felpuhul, és azonnal csábító ízfelhőt fog maga köré vonni.
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.