Halibut bojli készítése tojás nélkül

Halibut bojli készítése tojás nélkül

Az utóbbi években szinte nincs olyan víz hazánkban, ahol ne remekelnének a Halibut pelletek. Bizonyos tavakon csak ezzel a csalival tudunk elérni biztos kapást. A Mistral Baits Halibut aromával mi is elkészíthetjük saját bojlinkat ebben a fogós ízben. Szabadon formálhatjuk, így nagyobb méretű golyók segítségével elkerülhetjük a kisebb halak támadásait. A hajszálelőkén akár 24 órát is kibír, így sokkal tartósabb, mint pellet társai.

Tekintsük át a képek segítségével a gyártás teljes folyamatát!

Hozzávalók

  • 1 kg FishMeal halas alapmix
  • 30 ml Lazacolaj
  • 10 ml Betain
  • 12 ml Halibut aroma

Hozzávalók
FishMeal halas alapmix
Óvatosan tépjük le a zacskót, később szükség lesz rá!
Fél pohár vizet egy tálba öntünk
Lazacolaj
Ebből 30 ml-t használunk
Folyékony betain
10 ml-t adunk hozzá
Halibut aroma
12 ml aromával ízesítjük
Miután megvannak az összetevők, folyamatos keverés mellett öntjük bele az alapmixet. Szükség esetén adunk hozzá még egy kis vizet, hogy jól formálható legyen
10-15 perces gyúrás után jól alakítható állagot kapunk
Bojliroller segítségével nagyon gyorsan elkészülnek a golyók
Forrásban lévő vízben 2 perc alatt készre főzzük
A kész „golyók”
A masszából mindig meghagyok egy kicsit az ólomra és a csalira
A visszazárható zacskónak köszönhetően könnyedén tudjuk tárolni csalinkat. Mielőtt lezárjuk, öntsünk bele egy kis aromát és egy kis olajat, így még fogósabbá tesszük!

Sok sikert kívánok hozzá!

(X)
Timm Roland

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: