Bojlis tavon feederrel

Bojlis tavon feederrel

Nagyon megtetszett ez a Haldorádós pályázat és rögtön tudtam, hogy itt a lehetőség, amelyre vártam, végre egy jó ok, hogy meglátogassam a Nyíregyháza mellett, Oroson április elején megnyitott tavat. Korábban jártam itt többször, de sajnos bezárt, majd lehalászásra került, ugyanis új tógazda nagy halakat telepített bele. Ez felkeltette a figyelmemet, ezért az úti cél már megvan!

Amennyire tudtam, tájékozódtam a tóval kapcsolatban: 3 részből áll, amik közül engem a középső, a kettes víz vonzott, ahol a termetesebb halak élnek. Szemes terménnyel etetnek, hosszas etetés után lehet eredményesen horgászni. Az üzemeltető készségesen elmondott minden információt, miszerint a feederes technika itt nem túl sikeresen alkalmazható.

Nagyon szép tó, a közepén szigettel, ami ígéretesnek tűnik

A szigettel szemben elfoglaltam egy szimpatikusnak tűnő helyet. Elkezdtem az etetést, ami több kilogrammnyi szemes termény hiányában saját magam által előre ragasztott erjesztett kukoricából állt. Ez a ragasztó pár szem burgonya és rozsliszt keverékéből készült. Az etetésre előkészített gombócokat csúzlival juttattam be a kívánt helyre, de természetesen mindenki a saját igénye szerinti etetési technikával tudja alkalmazni ezt a receptet. Nagyon fontos a koncentrált etetés!

A képen a ragasztott kukorica látható
Csúzlival etettem a helyet

Etetőanyagként a Haldorádó fokhagymását választottam egy kevés erjesztett kukoricával dúsítva a tó jellege miatt. A csali saját készítésű pezsgő pellet volt. A tél hosszú és a horgász kísérletezik… Ennek eredménye az új csali, ami vízben oldódva pezseg, buborékozik, ezzel felkeltve a halak figyelmét. Természetesen a felhasznált alapanyagokat is úgy választottam, hogy minél több tápanyaghoz jussanak a halak és a vízbe érve a lehető legnagyobb területen fejtse ki csalogató hatását. Nedvesség hatására oldódni kezd belőle az illatanyag. Ebben a szezonban eredményesen alkalmazom, számos tavon bizonyított.

A végszerelék és saját készítésű pezsgő pellet

Hamarosan érkeztek is első halak. Átlagban 7 kg körüli példányok kerültek a horogra, melyek kifejezetten izmosak és harcosak voltak. Élmény volt minden megakasztott halat fárasztani és partra segíteni.

Fárasztás
Az első ponty - bedobástól, etetéstől számítva 15 percen belül

A fogások között több-kevesebb idő telt el, dél körül kicsit hosszabb szünettel, bár ez betudható a nagy hőségnek. Az időnként becsúzlizott gombócok felkeltették a halak figyelmét, és meg is kóstolták a csalimat.

Ez a fárasztás kissé hosszabb ideig tart, mint az átlagos tavi pontyoknál
7 kg körüli ponty

A felszerelésről még néhány szó: 4,20-as Mikado feederbottal horgásztam, Spro Team Feeder 55-ös orsóval. A főzsinór Spro 22-es süllyedő damil, melyre 10-es fonott zsinór előkét tettem Gamakatsu LS 22 60B horoggal.

Nagy halakra várva

Eredményes horgászatot tudhatok magam mögött, ugyanis reggeltől délutánig számos szép példány akadt horogra. Kellemesen csalódtam a tóban, sikerült feederbottal is kielégítő eredményt elérni többnapos etetés nélkül. Mindenkinek ajánlom a tavat, sátorozásra is alkalmas, emellett családias (még játszótér is van). Görbüljön!

Mert a vizet mindenki szereti…
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.