Megjelent a Magyar Horgász 2019. februári száma

Megjelent a Magyar Horgász 2019. februári száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Hamarosan az újságárusoknál a Magyar Horgász februári száma. Ízelítő a tartalomból:

  • Napfényes gondolatok
  • A lapály téli ragadozói
  • Vendégségben az alvízen
  • Két befagyás között
  • Egy sikeres év története
  • Folyóvizek nagy csukái
  • Feederes csalikavalkád
  • Gasztropeca
  • Szilveszter után a jégen
  • Rekordfogások

Szövetségi hírek 6. oldal
A közelmúltban változott horgászati szabályok között tallózó írásból kiderül, hogy ingyenes lett a horgászvizsga, egységesebbek, összehasonlíthatóbbak lesznek a területi jegyek. A horgászpalánták pedig akár 4 évvel hamarabb felnőhetnek – szülői hozzájárulással –, olyan feltételekkel pecázhatnak 10 éves koruk után, mint az ifjúsági horgászok.

Miért ne engedjük szabadon a megmaradt csalihalat? 8. oldal
Gondolta volna, hogy biológiai inváziót indíthat el néhány vízbe dobott csalihallal? A szúnyogirtó fogasponty itt van, de jobb volna, ha nem lenne. A halbiológusok jó néhány újdonsággal és nem kevés tanulsággal is szolgáló írásából mindez kiderül.

FeHoVa, február 7–10. 11. oldal
A kiállításon horgászsuli, medencés bemutatók, szakmai előadások. A helyszínen horgászkártya-regisztráció – pop-up, wafters vagy bojlicsomag ajándékkal. Ami a kedvezményes belépőjegyhez kell, benne van az újságban.

Napfényes gondolatok 16. oldal
Bokor Károly egyértelmű tapasztalatai bizonyítják, a ragadozók is szeretnek napozni, pontosabban jobb az étvágyuk a tiszta, napfényes időben. Ám nem érdemes elfeledkezni a szürkületi fényváltásokról sem.

Az év hala 19.oldal
A szinte valamennyi horgász számára ismerős vörösszárnyú keszeg dr. Wilhelm Sándor segítségével mutatkozik be.

Négy évszak 20. oldal
Pontyok étvágyáról, kedvenc tartózkodási helyeiről és a megfelelő csalikról is ír Haraszkó Csaba. Egy tudatos pontyhorgásznál nem a mennyiség vagy a méret a lényeg.

A lapály téli ragadozói 22. oldal
Hogyan horgásszunk csukákra, süllőkre a sekélyebb vizeken, milyen módszerek lehetnek nyerők a lapályokon garázdálkodó ragadozók ellen? Az Energo Team horgászai tudják, és meg is osztják a receptet.

A répce pisztrángjai 30. oldal
Monos Tibor tapasztalatai bizonyítják, hogy a Répcében is élnek pisztrángok több korosztályból. Nem is akármilyenek, és megfelelő műléggyel a látott halakból fogott halak is lehetnek.

Vendégségben az alvízen 34. oldal
Sztahovits Péter pergető horgászt a Tisza-tó alatti folyószakaszra invitálták. Vendéglátója, Kovács Tibor meglepő módszerekkel és csalikkal bizonyította, mekkora jelentősége van a helyismeretnek és a rutinnak.

A Mártélyi-holtág 38. oldal
A festői szépségű dél-magyarországi horgászvizet Farkas Csaba segítségével ismerhetjük meg. A helyi horgászok és praktikáik, a halfogási esélyek bemutatása sok turistát is odacsalhat.

Két befagyás között 42. oldal
A feeder világbajnok Erdei Attila ez alkalommal a tél csepegősebb, csorgósabb napjait használta ki. Közelebbre és távolabbra is horgászva osztja meg az eredményesség kisebb-nagyobb titkait az olvasóval.

A szőke folyó bosszúja 45. oldal
Gégény Viktor egy jó hetet töltött vízen már az új esztendőben. Tiszai kalandozásainak élményét leginkább a horgásztársak szép fogásai tették emlékezetessé.

Versenysport 56-57 oldal
A Magyar Horgász versenysport szervezeti kereteinek változását a sportág izmosodása, sikeressége tette szükségessé. Az újdonságok mellett itt a 2019-es horgász versenynaptár.

Egy sikeres év története 58. oldal
Walter Tamás képes beszámolójában ezúttal tavalyi versenyek elevenednek meg. Az úszós és a feeder szakágban is jelentős sikereket értek el a walterlandos sportolók a hazai és a nemzetközi versenyeken is. Magyar bajnoki címek, VB és EB érmek jelzik az eredményeket, amelyek egyúttal az idei válogatott szereplésekre is sok sportolójukat jogosítják fel.

Küszözni jó 64. oldal
Ezt az tudja csak igazán, aki már próbálta. Az idei évtől ingyen kiváltható gyermek horgászkártya és állami jegy birtokában, minimális összegű gyermek területi engedélyekkel lehet kezdeni a horgászattal való ismerkedést. Kocsis László írása azt is megmutatja, miként kell összeállítani a küszöző és a keszegező felszerelést.

Csillagok alatt 66. oldal
Pólóban, rövidgatyában lopódzott ki a táborból a gyermek Kovács Márk, hogy megfogja és visszaengedje élete első süllőjét.

Folyóvizek nagy csukái 68.oldal
Örvendetesen gyarapszik a csukák száma a folyóinkban – ezt igazolják Szarvas Zoltán tiszai horgászkalandjai is. A jól megválasztott csali, a megfelelő forma és szín nemcsak krokodilpofájúakat, de krokodil méretű csukát is eredményezhet.

Illemháború 72. oldal
A megfogott hal is hal. Olyan élőlény, amivel nemcsak illik, de kell is kíméletesen bánni. A horgásznak, aki visszaengedi a zsákmányt, arra is muszáj gondolnia, hogy a parton ne érje sérülés a halat. Gyulai Ferenc versenyhorgász saját tapasztalatait, szempontjait adja közre a pontyszembe nyúlástól a damilos merítő fej használatáig.

Feederes csalikavalkád 82.oldal
Ball, dumber, wafter, soft, pop-up, smoked ball – lassan, magyarosítással nem is kísérletezve megtanuljuk az angoloktól az újabbnál újabb feederes csalik nevét. Az eligazodás nem könnyű. A Timár Mix ezúttal megpróbálja segíteni a válogatást a csalitípusok között, mit mikor, hogyan érdemes használni.

Gasztropeca 92 oldal.
Mi történik, ha összeházasodik a kínai az afrikaival? A pirított tésztával körített szezámmagos bundás harcsafilé lépésről lépésre bontakozik ki elénk Horváth Gyula Gábor receptjéből.

Szilveszter után a jégen 94. oldal
Farkas János mormiskázik egy kicsit, új típusú félautomata kapásjelzővel ellátva a lékhorgászbotot.

A februári Magyar Horgászban is vannak rekordnagyságú halak a tavalyi fogások közül, horgászattal kapcsolatos kérdéseikre pedig nagy szakmai tapasztalattal rendelkező horgászversenyzők és szakírók válaszolnak, s nem hiányzik majd a keresztrejtvény sem.

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász februári száma!

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: