Megjelent a Magyar Horgász 2020. novemberi száma

Megjelent a Magyar Horgász 2020. novemberi száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász novemberi száma!

Szövetségi hírek – MOHOSZ pályázatok 6. oldal

Szövetségi hírek – Csepeli horgászhely 9. oldal

Szarvas Zoltán – A hűlő folyó süllői 10. oldal

Immáron több évtizede várom az októbert, majd a novembert, hogy a hűlő folyók kincsét, a süllőt becserkésszem. Általában ebben az időszakban fogom a legnagyobbakat. Hogy ezek a legnagyobbak mégis mekkorák, az évenként változó. Van, hogy „csak” szépek, van, hogy kapitálisak.

 

 

Walter Tamás – Finomra hangolva 14. oldal

Az utóbbi évtized versenyhorgászattal kapcsolatos egyik legmarkánsabb változása, hogy akkora halakat is meg tudunk fogni rakós bottal, amekkorákról korábban álmodni sem mertünk. Ez nagyban köszönhető az új, erősebb anyagok használatának, de olyan technikai újításoknak is, mint az oldalkivezetéses gumizás. Ez utóbbi azonban nemcsak abban lehet segítségünkre, hogy 5-10 kg-os halakat ejtsünk el vastag cuccal, hanem abban is, hogy kiélezett versenyszituációban a lehető legfinomabb zsinórral és horoggal horgásszunk, mégis legyen esélyünk szákba terelni pár kilós halakat. Ez utóbbi feltétele volt az idei magyar bajnoki döntőn való jó szereplésnek.

 

Bokor Károly – Apróságok kapásai 20. oldal

Az „emberes” hónapokban általában jól foghatjuk a süllőt és a csukát. A hűlő vízben a pergetés és az élő halas módszerek egyaránt jól működnek. Az élmények mellett mindig gyűlnek tanulságok is, a most idézettek ragadozó apróságokról, de „vadul” élő békés halról is szólnak.

 

 

Gyulai Ferenc – Pasztás pontyok 24. oldal

Tombol a vénasszonyok nyara. Szeptember vége van, de előfordul még harmincfokos hőmérséklet. Lassan valóban már csak két évszakunk lesz, nyár és tél. Horgászati szempontból ez kedvező, de nem tudhatjuk, hogy hosszú távon mit fog ez hozni. Hiába a nyárias időjárás, azért esténként hamar hűl az idő. A halak már érzik az időjárás-változást. Ilyenkor minden hal, de főleg a nagytestűek zsírréteget gyűjtenek magukra, hogy az őszi, téli ínséges hónapokban legyen mit felélniük.

 

Lábas Norbert – A divatos busázás 28. oldal

Az utóbbi egy-két évben hatalmas népszerűségre tett szert a busa sportszerű horgászata. A videó portálokon és a közösségi médiában a neves horgászok publikálása után egyre több „hétköznapi” horgász is sikeresen vette üldözőbe a Kínából származó planktonevőt. Idén én is úgy döntöttem, hogy kifogok néhányat, mert úgy hallottam, hatalmas élmény a fárasztásuk, és nem mellesleg borzasztóan sok úszkál belőlük a vizeinkben.

 

 

Szári Zsolt – Kertek alatt 31. oldal

Sztahovits Péter – Plasztikanatómia 32. oldal

Danicsek Fanni, Pintér László – A karantén folytatása 36. oldal

 

Energo Team – Őszi wobblerek 40. oldal

Ha ki kellene emelni egy időszakot az évben, amikor a pergetés a legeredményesebb, akkor bizony elsőként az ősz jut eszünkbe. Ekkor a lassan eltűnő növényzet takarásából előbukkannak az addig ott rejteket lelő apróhalak és velük együtt a ragadozók is. Ezt tetézi, hogy a táplálékhalak elkezdenek csapatokba verődni, könnyebb célpontot jelentve a ragadozóknak. Tehát, a ragadozók ősszel sokkal könnyebben megfoghatók.

 

 

Varga Vilmos – Kalandok az őszi Dunán 46. oldal

Farkas Csaba – A Sárköz és vízrendszere 48. oldal

SZIE – Inváziós fajok akcióban 52. oldal

F&H Tévéműsor 54. oldal

OVHB – Hazai döntő a világ legjobbjaival 56. oldal

OVHB – Türelemjáték 60. oldal

OVHB – Az év utolsó, leghalasabb bajnoksága 64. oldal

OVHB – Viharos kezdés, napfényes befejezés 68. oldal

OVHB – Ki pontosabban, ki messzebbre 70. oldal

OVHB – Lehetetlen küldetés 72. oldal

OVHB – Versenynaptár 2020. 73. oldal

Timár Mix – Dévérek rakós bottal 74. oldal

Már javában benne járunk az őszben, de az időjárást tekintve ennél jóval bonyolultabb a helyzet. Egyik napról a másikra könnyedén ugrik a hőmérők higanyszála akár 10°C-ot is, hol hajnali dér, hol egészen elviselhető, csaknem nyarat idéző napközbeni hőmérséklet fogadja a horgászokat a vízparton.

 

 

Makkos Péter – Menj halazni! 78. oldal

Dovit Team – Nagy dévérek földdel 80. oldal

 

 

Telinger Katalin – Elillanó szezon 82. oldal

Kovács Márk – Az elkésett fővendég 84. oldal

 

 

Monos Tibor – Alkonyati balinok 88

Kovács Zsigmond – A hónap legye – Thunder Creek 91. oldal

KIRAKATNÉZŐ 92. oldal

Retropeca – Megsárgult örökzöldek 94. oldal

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 98. oldal

REKORDFOGÁSOK 102. oldal

 

 

Pecatúra 104. oldal

APRÓHIRDETÉSEK 105. oldal

KERESZTREJTVÉNY 106. oldal

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász novemberi száma!

 

Magyar Horgász

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.