Megjelent a Magyar Horgász 2021. májusi száma

Megjelent a Magyar Horgász 2021. májusi száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász májusi száma!

Szövetségi hírek – Veszélyhelyzeti tájékoztató 6. oldal

Szövetségi hírek – Vis maior pályázatok 8. oldal

Szövetségi hírek – Városi Civil Alap pályázat 9. oldal

Szövetségi hírek – MOHOSZ–OVF megállapodás 11. oldal

Szövetségi hírek – Horgászhelyek a Nagykunsági-főcsatornán 12. oldal

Szövetségi hírek – Ívóhelykialakítás MAHOP pályázattal 13. oldal

Szövetségi hírek – Telepítés a Dunába 13. oldal

Bálint Attila – Tibusz 14. oldal
Az angyalföldi kisfiú horgászni már tudott, hiszen gyerekként úgy jobban repült az idő az Úpesti-öböl partján. Ha valaki a külvárosban cseperedik, tiniként tekintélyt parancsoló sportokat választ, mint például a birkózást vagy a bunyót. A jókötésű fiú utóbbiban magyar bajnoki címig vitte. Ám soha nem derült ki, hogy lehetett volna-e Papp Laci utóda, mert a Shadows együttes gitárszólói közbeszóltak és elvarázsolták. Hívta a hang, ezért gyorsan döntött. Lehúzta a bokszkesztyűt és felvette a gitárt. Hátat fordított mindennek, és éjt nappallá téve gyakorolt. Egészen addig, míg mesterként már maga is képes volt varázsolni a gitárjátékával. Sőt, azután is. Koncertek százai, zenekarok tucatjai, sok-sok tanítvány, sok ezernyi tisztelő, rajongó áll mögötte. A vírus miatti kényszerű csöndben már nagyon hiányzik neki a közönség. Várja a zenészt a színpad, a „stage", meg hát a stég is, a Kis-Duna nagy halainak is hiányozhat már a horgászat nagykövete.

Energo Team – Indul a harcsaszezon 18. oldal
Idén kicsit később indul a harcsázó szezon, ami a kialakult helyzet miatt nem is baj. Több időnk jut a felszerelésünk újjáélesztésére, és ami fontosabb, a nappali vízparti nézelődésre. Az elhúzódó télies idő miatt nehézkesen melegedő vizeinkben (a cikk írásának időpontjában) jelentős számú harcsa tartózkodik a vermelőhelyeken és közvetlen környezetükben.

Szarvas Zoltán – A folyóvízi balinokról 24. oldal

Erdei Attila – Vacogós dévérezés 28. oldal

Rekordlista-összesítés 2020. 32. oldal

Lábas Norbert – A Dunán úsztatni jó! 38. oldal
Manapság a feederes horgászat olyan népszerű nemcsak álló-, de folyóvízen is, hogy lassan szinte úgy tekintenek egy úszós bottal horgászó emberre, mint egy kihalófélben lévő ritka fajra. Pedig ez a módszer a legősibb és szerintem a legszebb, ha a folyami békés és sokszor kevésbé békés halak megfogása a cél.

Sztahovits Péter – Kiakad, ha beakad? 42. oldal

Széll Tamás – Kajakkal a Csendes-óceánon 2. 46. oldal
Elérkezett a második nap hajnala. Komótosan reggelizünk, fáradtan magunkba tuszkolva a banánt és az ananászt, amiknek még soha nem éreztük az igazi ízét. Itt teljesen más. Fáról szedik, nem a konténerekben érik, ízük-illatuk mint a méz, állaguk is valahogy jobb. A társaság jókedvű, de visszafogott, szemünk karikás. A tegnapi peca fizikálisan is megterhelt mindenkit, a három napja tartó időeltolódás okozta szakaszos alváskiesést a traktorként zakatoló öreg légkondicionálók sem segítik…

Bokor Károly – Megállított pillanatok 50. oldal

F&H Tévéműsor 54. oldal

Timár Mix – A pontyok aranya 56. oldal
„Nem veszünk olyan etetőanyagot, mert az csak feederezni való!” – számtalanszor elhangzik ez a mondat, amikor a lelkes horgászok a hétvégi kikapcsolódás előtt feltöltik a készleteiket. De valóban így van ez? Ha a csomagolsra azt írták, hogy „feeder”, akkor csakis azzal a technikával használhatjuk sikeresen? 

Danicsek Fanni, Pintér László – A véletlenek varázsa 62. oldal

Farkas Csaba – Halaink, ha szaporodnak 66. oldal

Dovit Team – Feederrel nagy távolságra 70. oldal
A method feederezés monopóliuma megdőlni látszik. A versenyszerű horgászat térhódítása miatt egyre többen kacsingatnak újra a klasszikus feederezés irányába. A közösségi médián keresztül számtalan kérdést kapok, hogy a nagy távolságú pontyozást miként oldom meg egy nagy kiterjedésű vízen, és hogyan dobok akár nyolcvan-kilencven méterre úgy, hogy közben nem gubancolódik össze a végszerelékem. Lényegét tekintve nem sokban különbözik a kisebb távra történő feederezéstől, de az ördög itt is a részletekben rejlik.

OVHB – 2021. évi versenynaptár 73. oldal

Monos Tibor – Kérészek ideje 74. oldal

Tóth Nándor – Búcsú a Tiszától 76. oldal

Kovács Zsigmond – A hónap legye – Montana nimfa 77. oldal

Kovács Márk – Lopott idő 78. oldal

Gyulai Ferenc – Irány a (hal)bánya! 80. oldal

Telinger Katalin – Tavaszi örömpeca 84. oldal

Varga Vilmos – Az igazi trófea 86. oldal
A giant trevally (Caranx ignobilis), magyar nevén sárgaúszójú tüskésmakréla a trópusi tengerek lakója. Legnagyobb számban az Indiai- és a Csendes-óceánban van jelen, de beúszik a Vörös-tengerbe is. 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 90. oldal

Nagy Csaba – Fronthatás 96. oldal

Retropeca – Megsárgult örökzöldek 98. oldal

KIRAKATNÉZŐ 100. oldal

Gasztropeca – Gombás pontylasagne 102. oldal

Farkas Csaba – Éjjel a parton 104. oldal

APRÓHIRDETÉSEK 105. oldal

KERESZTREJTVÉNY 106. oldal

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász májusi száma!

Magyar Horgász

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.