Megjelent a Magyar Horgász 2021. márciusi száma

Megjelent a Magyar Horgász 2021. márciusi száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász márciusi száma!

Szövetségi hírek – Veszélyhelyzeti tájékoztató 6. oldal

Bálint Attila – A Bébi, a pillangó és a Corvette 8. oldal
Versenyhorgász berkekben nem is kérdés, hogy kiről szól ez a mese. A madunicei VB győzteseinek egyike, egyéni Európa-bajnok a Velencei-tavon, világbajnok ificsapat szövetségi kapitánya Radecében és mostanában az Országos Versenyhorgász Bizottság elnöke. Úszókat gyárt, régi sportautókat újít fel, a horgászládáján meg lakat fityeg. Az 51. esztendős Nagy Attila bízik abban, hogy egyszer lesz még ideje igazi dunai pecákra is.

Timár Mix – 5+1 tavaszi recept 12. oldal
A tavasz közeledtével talán a horgászok is bátrabban látogatnak ki a vízpartra, mint az elmúlt hónapokban. Az egyre emelkedő hőmérséklet mellett egyértelműen nő a halak aktivitása, a tavasz már igazán szép fogásokkal kecsegtet. Nem könnyű a horgászok dolga ebben az időszakban, hiszen a számos csalogatóanyag közül nem mindegyik felel meg a felmelegedő vizek által támasztott követelményeknek. Félreértés ne essék, kis túlzással akár minden etetőanyaggal és csalival lehet halat fogni. Csupán az a különbség, hogy a horgászat végén egy eredményes napra tekinthetünk-e vissza, vagy egyetlen hallal zárjuk azt. A következőkben 5+1 számunkra már bizonyított etetőanyag-kombinációt mutatunk be, amivel sikeresek lehetünk a tavaszi horgászatok alkalmával.

Bokor Károly – Wobblerrel is, sekélyben is 18. oldal
A tavaszi hónapokban tilalmi idő védi a fogassüllőt, így a téli tapasztalatokat ekkor tudjuk összesíteni. Nagyjából húsz esztendeje, hogy a téli, kishalas süllőhorgászatokat felváltottam a plasztikos pergetésekre.

Hamvasi Miklós – 2020, a rekordok éve 22. oldal

Erdei Attila – Februári évkezdés hosszú előkével 24. oldal

Szarvas Zoltán – Márciusi menedék 28. oldal

Energo Team – Keresd a halat! 32. oldal
Az év első horgászatának mindig kiemelt helye van az emlékeink sorában, amit persze mindenki igyekszik pozitív élményekkel maradandóvá tenni. Sok különféle tényezőtől függhet, hogy mikor is valósul meg ez a bevetés, azonban egy dolog szinte biztos: a kapásokhoz vezető megoldás nem fogja tálcán kínálni magát. Pontosan ez a kihívás rejti viszont önmagában az egyik – sőt, talán a legnagyobb – szépségét is a téli horgászatoknak. Egészen különleges a varázsa annak, amikor a néhány fokos vízben sikerül becsapni az első érdeklődő bajszosokat.

Farkas Csaba – A pisztrángsügér-probléma 38. oldal

Sztahovits Péter – Tavaszi böjt 42. oldal
Tapasztalataim szerint háromféleképpen élheti meg a márciust egy pergető horgász. Az első, ha teljesen mellőzi a ragadozóhalas horgászatot, hiszen azok zömét tilalom védi. A másik opció a köztes megoldás, ha kellően odafigyelve igyekszik olyan halfajt és annak megfelelő vizet választani, ahol minimális az esélye annak, hogy védett halat akasszon. A harmadik verzió, ami viszont már elítélendő, ha az ívási időszakot nem tisztelve, célzottan a tilalommal védett hal a cél. Most a köztes útban próbálok segíteni, kisebb kitérővel.

Dovit Team – Évindító keszegezés 46. oldal
Már nyugodtan mondhatom, hogy ez a tél is enyhe. Január eleje van, és szerencsére ritkák a fagyok. A földeken biztosan hiányzik a hótakaró, de nekünk, horgászoknak ez többletlehetőséget ad. Ilyenkor a teljes évet végig lehet horgászni, és a legtöbben szeretünk is ezzel élni.

Szövetségi hírek – Pályázati támogatás… 49. oldal

Haraszkó Csaba – Vissza az alapokhoz 2. 50. oldal

F&H Tévéműsor 54. oldal

OVHB – 2021. évi OB versenykiírások 56. oldal

OVHB – 2021. évi versenynaptár 62. oldal

Szövetségi hírek – 2020. évi „Vis-maior” pályázatok 63. oldal

Kovács Zsigmond – Grönlandi szajblingok 64. oldal
Horgászként álmodozva Grönland egyike a legizgalmasabb úti céloknak. Bár a jéghegyekkel díszített tengerben, fjordokban rengeteg hal van, legyező és pergető horgászként a folyók és a tavak szajblingjait fárasztanánk legszívesebben. Én sem gondolkodtam sokat, amikor pár éve felkínálkozott a lehetőség.

Telinger Katalin – Felengedett horgászszív 68. oldal

Danicsek Fanni, Pintér – László Süllők a dombok között 72. oldal

Nagy Gábor – Kárókatona helyzetkép a Balatonon 76. oldal

Gyulai Ferenc – Tippek rakós botos horgászathoz 78. oldal

Monos Tibor – Nimfás botok, technikák és halak 82. oldal

Kovács Zsigmond – A hónap legye – Mickey Finn 85. oldal

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 86. oldal

Lábas Norbert – Jégtörő csukázás 90. oldal

Kovács Márk – Hétpettyes menü 94. oldal
Az utóbbi években később érkezik és el is húzódik az egyre enyhébbnek mondható tél. Bár idén a hőmérő higanyszála egyes területeken szokatlanul mélyre kúszott, azért nem ez a jellemző. Az évszakváltások ritmustalanságát követi a szintén robbanásszerű hirtelenséggel beköszönő jó idő, ami már márciusban okozhat kellemes, melengető nappalokat. A hideg hónapok után a talajban, avarban, korhadt fák mélyén szunnyadó peték, lárvák és bábok alig várják, hogy felkelhessenek téli álmukból. Nemkülönben a halak, amiknek az előbb említettek majd élelmet jelentenek, ahogy a vízbe vagy a víz közelébe kerülnek. A biológiai körforgásnak ez az apró részlete határozta meg jelenlegi domolykózásunk sikerességét.

Retropeca – Megsárgult örökzöldek 98. oldal

KIRAKATNÉZŐ 100. oldal

REKORDFOGÁSOK 102. oldal

APRÓHIRDETÉSEK 105. oldal

KERESZTREJTVÉNY 106. oldal

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász márciusi száma!

Magyar Horgász

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.