Megjelent a Magyar Horgász 2022. novemberi száma

Megjelent a Magyar Horgász 2022. novemberi száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász novemberi száma!

Ízelítő a tartalomból:

A HUNOP-VI/4/2022 számú „Nagy nyári horgászkaland" jeligéjű rajzpályázatának nyertesei
A MOHOSZ Elnöksége, valamint Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központja, továbbá a MOHOSZ Ifjúsági és Oktatási Szakbizottsága által a Magyar Horgász Magazin 2022. áprilisi számában és a nyito.mohosz.hu honlapon meghirdetett HUNOP-VI/4/2022 számú, „Nagy nyári horgászkaland" jeligéjű rajzpályázatra szeptember 15-ig összesen 235 pályázat (157 darab 1–4. osztályos és 78 darab 5–8. osztályos) érkezett be.

Puha finomságok
Horgász legyen a talpán, aki napjainkban kiigazodik a wafterek, a pop-upok és egyéb horogcsalik világában. Számtalan forgalmazó milliónyi verzióban kínálja termékeit a halak – vagy inkább a horgászok – számára, azonban van egy olyan csalifajta, amit a magyar horgászok még kevésbé ismernek, pedig hihetetlen fogóssága és számtalan előnye megkérdőjelezhetetlen.

Csatorna-amurok
A Kiskunsági-csatorna messze földön híres kapitális amurjairól, amelyeknek a vadregényes vízből történő kifogása igazi kihívás és életre szóló élmény minden kalandvágyó horgásznak. A sikeres dunai amurozás után alig vártam, hogy ismét rájuk pecázhassak és egy más jellegű vízből is fogjak legalább egy vadvízi torpedót.

Harcsalesen a téli szünet előtt
A harcsák ősszel még kifejezetten aktívak, és ahogy melegszik a klímánk, úgy lesz a november egyre fontosabb a legnagyobbra növő ragadozónk horgászatában.

Kenyeres pajtások
A kora őszi szelíd időjárásnak már az emlékét is rég messze fújták a hűvös brit szelek.

Éjszakai feederezés
Sokan ódzkodnak az éjszakai horgászatoktól, én viszont nagyon is kedvelem őket a különös varázsuk miatt.

A széles kárász megmentéséért
Európa-szerte végveszélybe került a széles kárász; a hazai állományon szaporítással és telepítésekkel próbálnak segíteni a szakemberek. Ez az állóvizeket, mocsarakat kedvelő faj – melynek élőhelyei könnyen kiszáradnak, és amely könnyen kereszteződik az ezüstkárásszal – jelenleg a nem védett, de nem is fogható halak kategóriájába tartozik, és nem ok nélkül. Azonban idővel, ha minden jól alakul, egyes helyeken akár horgászturisztikai cél is lehetne belőle.

¡Muchas gracias maestros!
A FIPSed 2022-ben először rendezte meg a Masters Feeder Világbajnokságot, amelynek a spanyolországi Guadiana folyó Mérida mellett található duzzasztott vízterülete adott otthont.

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász novemberi száma!

Magyar Horgász

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.