Megjelent a Magyar Horgász 2022. szeptemberi száma

Megjelent a Magyar Horgász 2022. szeptemberi száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász szeptemberi száma!

Ízelítő a tartalomból:

Szövetségi hírek – 44-en a 44. táborban – XLIV. Országos Ifjúsági Horgásztábor
A MOHOSZ tagszövetségei által megrendezett ifjúsági horgászviadalok dobogós helyezettjei az országos döntőben küzdhettek meg egymással. A viadalokhoz hasonlóan itt is négy versenyszámban (halfogás, szerelékkészítés, casting és elmélet) kellett a versenyzőknek számot adniuk a tudásukból, miközben a hat nap alatt számos programon és előadáson is részt vehettek.

Energo Team – A Wizard Larva első bevetése
A plasztikcsalik fejlődése megállíthatatlan. A pergető horgászok számára egyre több méret, forma, szín- és ízesítés áll rendelkezésre, hogy becsapják velük a ragadozókat. Egyes csalikról már azt sem lehet megállapítani, hogy melyik bolygóról származik az általa megformált lény, míg más típusok esetén a természet minél tökéletesebb reprodukálása az alkotók célja. A WIZARD kínálata is sok újdonsággal bővült, főként az ultralight vonalon, ezek közül idén nyáron került sor a LARVA első bevetésére.

Sztahovits Péter – Hogyan adja ki a nagyja?
Nemrégiben tanúja voltam egy beszélgetésnek, melyben a fő hangadó azt firtatta, hogy a kapitális süllőfogás csak a csúcstechnológiákat alkalmazó, tehetősebb „szerencséseknek" adatik meg. Valójában szükséges ahhoz néhány tényező, hogy összeálljanak azok a bizonyos csillagok.

Bokor Károly – Forró napok éjszakáján – Harcsakalandok
Igazán nem gondoltam, hogy felejthetetlen kalandokkal is kényeztet majd az idei nyár. A rendkívüli forróság kevesebb teret engedett napközben a pergetéseknek, de az alkonyatokban gyakran csónakba szálltam.

Lovas Ferenc – Kis folyók aranya
Amilyen komótosan érkezett és amennyire óvatosan indult ez a nyár, olyan hosszan és kitartóan meleg volt. Az égi függöny csak ritkán takarta el a napot, és olyankor is csak rövid időre.

Timár Mix – CATCH – Versenyzőktől nem csak versenyzőknek
A Timár Mix kínálatában évről évre megtalálhatók a legújabb trendeknek megfelelő újdonságok, sőt már javában folynak a 2023-ban debütáló termékek előkészületei. Azonban a már jól bevált termékcsaládokba beillesztett új termékek mellett idén megjelent az eddigiektől eltérő, szokatlan új projekt is, a CATCH.

Szarvas Zoltán – A visszahűlés halai
A szeptember a ragadozóhorgászat szempontjából a legjobb időszak kezdetét jelenti. A visszahűlő vizek meghozzák a ragadozók étvágyát, miközben még visszafogottan, de már egyértelműen elkezdődnek az őszre jellemző halmozgások, átrendeződések is.

OVHB – Újból aranyos Radece
XXVI. U25, XXXV. U20, XIV. U15 Utánpótlás Világbajnokság
2022. 08. 06-07. Szlovénia, Radece, Száva

A 2022-es ifjúsági horgász világbajnokság helyszíne nagyon kedves a magyar horgász versenysportnak, hiszen számtalan szép siker született már a hegyek között smaragdzölden kanyargó Száván kialakított versenypályán. Nyert már itt Magyarország Európa-bajnokságot, VB és EB ezüstérmet, masters VB aranyat, veterán bronzot, egyéni EB ezüstöket, VB aranyakat, bronzokat… Felsorolni is nehéz az összes itt született szép eredményt. Ezek tükrében nagy reményekkel kezdte meg mindhárom csapat a felkészülést.

Monos Tibor – Őszi szivárványosok
A hegyi patakokon történő legyezés egyik legjobb időszaka az ősz. A nyári forrósághoz képest a pisztrángok intenzívebben táplálkoznak, aminek köszönhetően könnyebb őket horogra keríteni.

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász szeptemberi száma!

Magyar Horgász

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.