Megjelent a Magyar Horgász 2023. februári száma

Megjelent a Magyar Horgász 2023. februári száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász februári száma!

Ízelítő a tartalomból:

Energo Team – Bemutatom az új Wizard Nymph csalit 18. oldal
A műlegyes horgászok egyik legkedveltebb és legeredményesebb csalija a nimfa. Ennek oka, hogy a halak táplálékául szolgáló, vízben fejlődő rovarok életciklusából a legnagyobb rész a lárvastádium, elég ha csak a tiszavirágra gondolunk. Nem kérdés, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló csali az ultra light pergetők „fegyvertárából” sem hiányozhat. A WIZARD márka műcsalijai között megjelent a „NYMPH" névre keresztelt plasztik.

Sztahovits Péter – Fogasra akasztva 24. oldal
Az elmúlt néhány évben az őszi-téli időszak nem úgy alakult számomra, ahogy szerettem volna. Azt vettem észre, hogy a rengeteg munka végett kihagyom a halfogásra alkalmas estéket. Hiányoztak a jó pecák, a folyó illata.

Danicsek Fanni, Pintér László – Őszi visszaemlékezés 34. oldal
A téli hónapok sosem tartoztak a kedvenceim közé. Persze a horgász ilyenkor is megtalálja a számítását, és ott van még a karácsony, amely az év legszebb ünnepe. Azonban a harcsák esetében ez az időszak inkább a visszatekintés, az évösszegzés ideje.

Timár Mix – Tippek a sikeres halfogáshoz 42. oldal
Az idei tél időjárása már-már tavasziasnak nevezhető, hiszen tartós fagyok nem vagy csak néhány helyen alakultak ki. Ettől függetlenül vizeink hőmérséklete egyáltalán nem nevezhető magasnak. Amikor a tavak és a folyók vízhőmérséklete 10 Celsius-fok alá csökken, már igencsak el kell gondolkodni, hogy milyen technika és milyen csalogatóanyag lehet eredményes.

Lábas Norbert – Csukák tavasszal és télen 48. oldal
A csuka horgászata hatalmas élmény, mindig örömmel vadászom rájuk, leginkább élettelen csalihallal. Mivel ezt igen sok tavon nem engedélyezik, kénytelen voltam a műcsalis pecával ismerkedni.

Dovit Team – Vágjunk bele! 70. oldal
Sok horgász számára túl nehéz terepnek tűnhet a Duna. Nagyon sokan gondolják úgy, hogy nincs elegendő hely vagy nem áll rendelkezésükre az a felszerelés, tudás, hogy az öreg folyót eredményesen meghorgásszák. Tény, hogy a Dunán kevés olyan partszakasz található, ahol kényelmesen bevethetjük horgainkat, azonban kellő figyelemmel könnyebben megtalálhatjuk az alkalmas részeket, mint gondolnánk.

Györei Gábor – A Duna kincsei 72. oldal
A Duna magyarországi szakasza 417 km hosszú, és ez csak egy kis része a végeláthatatlannak tűnő, kanyargós folyamnak. Valahányszor leülök a partjára, útnak erednek a gondolataim és elképzelem, hogy nézhet ki a Dunában elő legnagyobb ponty. Vajon tükrös? Talán egy nyurga? Remélem, egyszer megfogom!

Varga Vilmos – Trópusi horgászat télvíz idején 90. oldal
Amikor csikorog a tél és esős, zimankós lesz az időjárás, szürkévé válik minden, csomagolok, emelem a nem létező kalapomat, és indulok a meleg égövek irányába horgászni.

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász februári száma!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.