Megjelent a Magyar Horgász 2024. májusi száma

Megjelent a Magyar Horgász 2024. májusi száma

Örömmel adunk hírt a HALDORÁDÓ horgászportál látogatóinak a Magyar Horgász legújabb számáról. Már az újságárusoknál a Magyar Horgász májusi száma!

Ízelítő a tartalomból:

REKORDLISTA ÖSSZESÍTÉS 2023. 6. oldal
2023-ban 27 halfajból 1224 (2022-ben 25 halfajból 562 darab) rekordbejelentés érkezett, ez össztömegben 21 846,75 kg. Főbb halfajainkra lebontva: ponty 1021 db 18 610,96 kg, amur 58 db 1221,18 kg, csuka 17 db 151,03 kg, harcsa 12 db 700,62 kg, süllő 11 db 87,89 kg. Ez nem kis mennyiség, de jól tudjuk, hogy mindez a jelentősen megnövekedett számú bejelentések ellenére is a magyar vizeken fogott rekordok töredéke, ám a lehetőség továbbra is mindenkinek adott.

Szarka László – Új tórekord a Balatonon 20. oldal
Március közepén Török Mihály barátomra jó alaposan rámosolygott a szerencse. Történt ugyanis, hogy egy baráti társasággal szervezett évindító balatoni horgászat második éjszakáján jó pontyot akasztott, az eddigi legnagyobbat, amelyet a Balatonból fogtak. Misi ezt röviden úgy foglalta össze, hogy aznap éjjel jól álltak a csillagok, de azért kellett még néhány dolog a sikerhez. Hogy pontosan mik voltak ezek? Nos, a következőkben ennek igyekszem utánajárni és a „titkokat" önökkel is megosztani. Számomra megtiszteltetés, hogy ezt én tehetem, mégpedig hosszú idő után újra és örömmel, a Magyar Horgász hasábjain.

Energo Team – Kis csali, nagy hal 24. oldal
A 2024-es horgászszezont a Törökbálinti Horgászparkban kezdtem. Szerettem volna megbizonyosodni arról, hogy nagytestű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kis méretű csalikkal.

Sztahovits Péter – Áradó vízben a ruganyvégről 30. oldal
Elképesztő változásokat élünk meg a klímánkban. Csak kapkodom a fejem, hogy mikkel lep meg aktuálisan az időjárás. Ezekhez a szokatlan változásokhoz az állatok is igyekszenek alkalmazkodni.

Kovács Márk – Aranyat ér? 42. oldal
A májusi eső az utóbbi években szélsőséges időjárással társult. A Duna vízjárása, illetve vízállása is ennek megfelelően alakult, ami a parti pergetőket komoly kihívások elé állította. Az időjárás változásai miatt sokszor az uszonyosok húzták be a kéziféket, akár folyón, akár állóvízen kerestük őket. A csuka után a süllő és a balin tilalmi idejének felszabadulásával mégis önfeledten dobhattuk újra a műcsalikat, rávágások után áhítozva.

Szarvas Zoltán – Wobbleres május 58. oldal
Emlékszem olyan időkre, amikor egyáltalán nem horgásztunk süllőre májusban. A Tisza-tó hőskorában a süllőzés tipikusan őszi-téli móka volt, májusban inkább keszegeztünk vagy harcsáztunk. Ha néha mégis a tüskéshátúak után eredtünk, akkor hajnalonta élő hallal mártogattunk.

Szabó Bence – Methodozás az alapoktól 68. oldal
Manapság mindenki methodozik. Biztosra veszem, hogy hazánkban alig van olyan horgász, akinek ne lenne otthon legalább féltucatnyi kosara, néhány doboz csalija és pár zacskó mikropellete. A módszer – tetszik, nem tetszik – meghódította hazánkat.

Varga Vilmos – Horgászat egy vulkán tövében 84. oldal
Immáron harmadik alkalommal utaztunk az Andaman- és Nikobár-szigetek néven ismert titokzatos szigetvilágba, hogy új területeket fedezzünk fel, valamint kifogjuk álmaink és vágyaink halait. Maga a szigetcsoport Burma és Malajzia közelében húzódik és 572 szigetből áll, de ebből csupán 38 szigeten laknak állandóan.

Már az újságárusoknál a Magyar Horgász májusi száma!

Magyar Horgász

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.