A Sikeres Sporthorgász 2017. novemberi tartalmából

A Sikeres Sporthorgász 2017. novemberi tartalmából

    V. RSD Carp Cup
  • Melyik repül távolabb? Megmértük!
  • Feederbottal a Zalacsányi-tavon
  • H 9 bárhol a világon
  • „Ez egy testre szabott kihívás”
  • Gondolatok a folyóvízi bojlis pontyhorgászatról
  • Egy ilyen, két olyan
  • Sportosan pergetve

V. RSD Carp Cup
Természetes vizeken, vadvizeken pontyfogó bojlis versenyek megrendezéséhez nagy bátorságra van szükség. Ez természetesen vonatkozik a Dunára is, vagy akár a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ágra. Éppen ezért tűntek szinte hihetetlen eredménynek az idén október első hetében ötödik alkalommal megrendezett RSD Carp Cup fogásai. A versenyek történetében soha ennyi pontyot és amurt nem fogtak még a csapatok, az összfogás terén versenyrekord született! (Ladányi Tamás)

Melyik repül távolabb? Megmértük!
Ernő kollégámat kértem meg, hogy vegyen részt ebben a munkában. Ő „bojlis” horgász, de nagyon jó és teljesen más a dobótechnikája, mint az enyém. Mindketten tíz-tíz dobást végeztünk minden kosárral, miközben megpróbáltuk egymást és magunkat minden dobással túlszárnyalni. (Döme Gábor)

Feederbottal a Zalacsányi-tavon
A Zalacsányi-tó csodálatos környezetben, a Zalai-dombság ölelésében fekszik. A 13 hektáros vízterület 1991-ben jött létre a Kettős-patak felduzzasztásával. Elkészülte után rövidesen telepíteni is kezdték, így a 25 éve tartó halkihelyezéseknek köszönhetően mára elég színes halfauna jött létre a tóban, amelyek között szép számmal megtalálhatók a tíz kiló feletti pontyok is. A nagytestű pontyok miatt már régóta terveztem, hogy ellátogatok e festői szépségű környezetben fekvő vízre. (Jankovich Krisztián)

H 9 bárhol a világon
Amennyiben a wobblereket vizsgáljuk, kijelenthetjük, hogy vannak speciálisan egy feladatra jók, sőt, ha szorosabban vesszük, egy adott víztípuson egy adott halfajra kiválóak. Ezek közül a jobb wobblerek több halfajra is ajánlottak, és persze sok vízen megállják a helyüket. (Lukácsi Béla)

„Ez egy testre szabott kihívás”
Az IPCC-nek igen egyedülálló és nagy kihívást jelentő pontrendszere van a fogások értékelésére, ami elsőre bonyolultnak hangzik, de a gyakorlatban egyáltalán nem az. A pontozás a legsokoldalúbb és a többféle ragadozó halfaj megfogásában jártas versenyzőket részesíti előnyben, és így csak azok a horgászok juthatnak a dobogóra és a MASTERS ligába, akik több pergető módszert és stílust használnak. (Csörgő Tamás)

Gondolatok a folyóvízi bojlis pontyhorgászatról
Az őszi túrák nekem az utóbbi években elsősorban a folyóvízi horgászatokról szólnak, ilyenkor már talán kevésbé szeszélyes a vízállás, de még így is érhetnek minket meglepetések. Viszont van egy fantasztikus hangulata ennek a horgászatnak, ami már régen magával ragadott. (Haskó Tamás)

Egy ilyen, két olyan
Pergetésre való idő volt. Gondolkodtam még abban, hogy behintek egy feedert, aztán megnézem, hátha bandázik a paduc a közelben, de aznap valahogy kóricálós hangulatomban voltam. Ahhoz pedig csakis a pergetés való elfoglaltság. Úgyis olyan rég járattam meg a langóban a SpinMad lemezeket, hogy ideje volt egy kis dobálásnak. Csakugyan, mostanában inkább a harcsa volt a fő célhal, a domolykókat, balinokat csaknem két hónapig nem is háborgattam rendesen. Egész napos horgászaton meg aztán végképp nem! (Jakó László)

Sportosan pergetve
Pergetni mindenhol lehet, ahol van egy elhagyott vagy éppen ismert csatorna, hangulatos holtág, a Duna szép ruganyai vagy éppen a Balaton sásos-nádas öblei, ismert és kevésbé ismert akadói. (Zákonyi Botond)

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.