Sándorfalva Nádastó Szabadidőpark

A helyszín Szegedtől 12 km-re, Sándorfalva északi részén található, megközelítése a 4519. jelzésű útról leágazó útszakaszon, a több mint 500 méter hosszú aszfaltozott Nádastó utcán végighaladva a legegyszerűbb. A Szabadidőparkot északról és keletről a Kővágó dűlői, jobbára üdülő funkciót betöltő zártkertek határolják. Nyugatról a Hermann Ottó Horgászegyesület tulajdonában lévő horgásztó található, míg délről egy 20 hektáros Natura 2000 védelem alatt álló gyepes, vízállásos területek, illetve a Nádastó-Nagyszéki főcsatorna határolja. A Szabadidőpark területe 21 hektár, melyből a vízfelület 15, a földterület pedig 6 hektár. 2010-ben került a Sándorfalvi Önkormányzat kezelésébe, a két bányatavat horgásztóvá és stranddá alakították át. A tórendszer egy kisebb és egy nagyobb tóból, valamint az ezeket összekötő csatornákból áll. A nagyobb tavat egy töltésépítési technológiával létesített, észak-déli helyzetű földnyelv választja ketté. Amelyen a horgászok által kedvelt horgászállások kerültek kialakításra.

A szabadidő- és ökopark jelenlegi szolgáltatásai között a tiszta természetes élővízi strand, a homokos plázs, a gyermek pancsoló, a széles profilú vendéglátó egységek, éjjel-nappali horgászat, közművesített horgász és sátorhelyek és sportolási lehetőségek (fitnesz park, homokos sportpályák, vízi eszközök bérlése) találhatók. A park családi programokat, zenés rendezvényeket és különböző sport versenyeket kínál az ide látogató vendégek számára.

A szabadidő- és ökopark létrehozása óta eltelt 12 év alatt szép eredményeket ért el, a strand mára a megye egyik leglátogatottabb szabadvízi turisztikai vonzerejévé vált. a kisvárosnak. 2022. évben, pályázati beruházásnak köszönhetően létesület egy mai modern kor elvárásainak megfelelő pénztár- és személyzeti épület, illetve egy 80 fő befogadására alkalmas rendezvényház, valamint a kis tó cölöpözött partfalvédelme, új játszótéri elemek, számos napvitorla és a földnyelv végén található horgászstég, mind az idelátogatók kényelmét szolgálják.

Hosszú évek óta telepítjük vizeinket háromnyaras, illetve anyapontyokkal. Ezen kívül vizeinkben megtalálható még keszeg, kárász, amúr, illetve csuka és süllő.

A széles halfaunát illetően, a különböző horgászmódszereket kedvelők is eredményesen hódolhatnak szenvedélyüknek.

Ezt a kiváló tulajdonságot kihasználva, valamint a korábbi évek rendkívül sok pozitív visszajelzése alapján idei évben is számos horgászversenyt tervezünk tartani.

 

Egész évben várjuk a kikapcsolódni vágyókat.

 

Üzemeltető: SÖV Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft.

Információ: sov@sandorfalva.hu , 06/20/230-77-41

 


Térkép betöltése…
Sándorfalva Nádastó Szabadidőpark

Általános információ a vízről

NÁDASTÓ SZABADIDŐPARK   

6762 Sándorfalva, Tópart u. 17. I-II-es tavak

 

HORGÁSZREND

 

A SÖV Közhasznú Nonprofit Kft. Nádastói Szabadidőpark tavain / I. tó víztérkód: 06-0061-1-5 és II. tó víztérkód: 06-0062-1-5 / érvényes éves területi engedéllyel, illetve érvényes napi területi engedéllyel engedélyezett a horgászat.

Az engedélyek személyi igazolvánnyal, az állami horgászjeggyel, horgászigazolvánnyal és fogási naplóval együtt jogosítanak fel horgászatra.

 

Éves területi engedélyek ára

Felnőtt: 37.200,- Ft/év

Ifjúsági: 18.500,- Ft/év

 

 

Napi területi engedélyek ára

Felnőtt: 3. 500,- Ft/nap

Éjszakai: 3.500,-Ft/éjszaka

Felnőtt 24 órás: 4.500,-Ft

Ifjúsági: 1.650,- Ft/nap

Éjszakai: 1.650,-Ft/éjszaka

Ifjúsági 24 órás: 2.200,-Ft

 

A tavakból (I-es, II-es tó) ponty esetében a 4 kg-nál, csuka esetében a 6 kg-nál nagyobb súlyú nemes hal elvitele szigorúan tilos!

Tokhalat, amurt, compót és fekete sügért elvinni TILOS!

 

A horgász abban a kifogott halmennyiséget a horgászrend 1. számú mellékletében megállapított értéken vásárolhatja meg.

-        Az Nádastói tavak II-es tavában (nagy tó) a horgászat a benyúló félsziget jobb oldalán egész évben, a tó egyéb részein időszakosan engedélyezet. Az időszakos horgászhelyek használatáról minden esetben a halőri szolgálat ad tájékoztatást, illetve a tájékoztató táblán van kifüggesztve. A I-es tó (kis tó) teljes vízfelülete egész évben horgászható.     

-        Az II - es tóban a villantós, pergetős horgászmódszer a strand területét kivéve bárhol gyakorolható, télen a lékhorgászat TILOS!

-        Tilos a gyermektó, a tavak nyugati oldalán húzódó belvízmentesítő árkok /övárok/ teljes vízfelületének egész évben történő horgászata.

-        Tilos szivarólommal pergetni.

-        A I-es és II-es tóban a napi maximálisan bevihető etetőanyag mennyiség 3 kg, ami szemes terményeket (kukorica, búza stb.) valamint gyári összeállítású íz és etetőanyagokat jelent.

-        Szigorúan tilos, a tavak egész területén az áztatott kenyeret tartalmazó etetőanyagok vízbe juttatása.

-        A gazdasági állatok takarmányozásra használatos különféle nagy fehérje tartalmú kész tápok, koncentrátumok vízbe juttatása is szigorúan tilos.

-        Az éves területi engedéllyel vagy napijeggyel rendelkező horgász a horgászat megkezdése előtt a tó őrzésével megbízott halőrnek kötelessége leadni a horgász igazolványát, területi engedélyét. A horgászat során csak annyi hal helyezhető a haltartóba, amelyet a horgász magával visz, lemérlegeltet, megvásárol. Távozáskor a halőrnél kötelező a mérlegelés, valamint a fogási napló bemutatása.

-        A megfogott és a haltartó szákba helyezett halat kicserélni az időközben kifogott halakkal szigorúan tilos.

-        A horgásznak kötelező a horgon lévő halat merítő szákkal a partra emelni, valamint a már szárazon lévő halakat azonnal a haltartó szákba helyezni vagy kíméletesen az élőhelyére visszaengedni.

-        Tilos a halat a parton vergődni hagyni.

-        A bojlis horgászoknak kötelező az elhagyós végszerelék használata.

-        A kifogott halat azonnal kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe. A halat magasba eldobva, vízre dobni szigorúan tilos.

-        Szemetes helyen horgászni tilos, a horgásznak kötelessége megtisztítani, tisztán tartani a helyét, ennek elmulasztása esetén a halőr úgy jogosult eljárni, mintha az épp ott horgászó szemetelt volna.

-        Tilos a kifogott halat a Nádastói tavak partján megtisztítani, kivéve, az arra kijelölt és kialakított helyen előzetes halőri egyeztetést követően.

-        Tilos békés természetű halak kipányvázása, szájbilincsen csak ragadozó halak tarthatóak.

-        A tűzgyújtás tilos, csak az arra kijelölt helyeken engedélyezett előzetes halőri egyeztetést követően.

-        A horgászhelyet a partvonal megbontásával átalakítani-bővíteni szigorúan tilos.

-        A horgászhelyeket csak a meglévő útvonalon lehet megközelíteni.

-        A gépjárműveket az arra kijelölt parkolóban köteles a horgász hagyni.

-        Vízi növényzet irtása-gyérítése szigorúan tilos.

-        A vízi környezet védett állatait-növényeit elpusztítani, letépni, valamint azok élettevékenységének zavarása szigorúan tilos.

-        Az éjszakai horgászat március 20-tól november 15-ig engedélyezett, az arra kijelölt helyeken-partszakaszokon. Ezen kívüli időpont esetén a halőr engedélye szükséges. Az éjszaka fogalma: napnyugtától napkeltéig tart (ezen időszakra szól az éjszakai jegy).

-        Napnyugtától napkeltéig minden horgász köteles horgászhelyét jól látható módon megvilágítani.

-        Az I-es, II-es tavon a tiltó táblákkal megjelölt szakaszon (természetvédelmi célból lezárt terület, strand szakasza) horgászni tilos.

-        Etetett hely nincs, a horgászhely foglalása, megjelölése szigorúan tilos.

-        A horgász köteles az ellenőrzésre jogosult személyek (halőr, társadalmi halőr, rendőr, halászati hatóság, nemzeti parkőr) rendelkezéseit vonakodás nélkül teljesíteni.

-        Az elveszett területi jegy esetén az engedélyt újra meg kell váltani, azt másra átruházni nem lehet.

-        Horgász tevékenységet a tavak partján csak az engedély tulajdonosa folytathat.

-        A tavakon a letelepített mesterséges tárgyakat áthelyezni szigorúan tilos.

-        Házi állatokat a tavak területére bevinni szigorúan tilos.

-        A tavakon a compó, fekete sügér kifogása szákba helyezése elvitele szigorúan tilos.

-        A tavakon móló, stég építése horgászat céljára tilos. Csónak használata kizárólag az SÖV Közhasznú Nonprofit Kft. által meghatározott feltételekkel lehetséges. 

-        A tavakon ittas állapotban horgász tevékenységet folytatni tilos.

-        2011. május 01.-től a horgászat során mindenki köteles magánál tartani pontymatracot, horogkiszedőt és fertőtlenítőszert, melynek használata kötelező, amelyet a halőrök ellenőrizhetnek.

 

A fenti tiltások betartása minden horgász egyéni felelőssége.

A fenti rendelkezések megszegése esetén a területi engedély bevonásra kerül. A horgászrend ellen vétők a szabálysértési és fegyelmi következményeken túlmenően a tárgyévre és a következő évre is kizárják magukat a vízen való horgászatból.

 

A Horgászrendet az SÖV Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft. adta ki.


Keszeg, Kárász     800.-/ kg

Ponty                    2.500.-/kg

Csuka                    2.500.-/kg

Süllő, harcsa          2.500.-/kg

Kézikocsi              400,-/ db

 

 


 

Megközelítés

Napijegy árak

Helyi kiemelt horgászati szabályok

Kezelő

Nagysága

Általános információ a vízről

NÁDASTÓ SZABADIDŐPARK   

6762 Sándorfalva, Tópart u. 17. I-II-es tavak

 

HORGÁSZREND

 

A SÖV Közhasznú Nonprofit Kft. Nádastói Szabadidőpark tavain / I. tó víztérkód: 06-0061-1-5 és II. tó víztérkód: 06-0062-1-5 / érvényes éves területi engedéllyel, illetve érvényes napi területi engedéllyel engedélyezett a horgászat.

Az engedélyek személyi igazolvánnyal, az állami horgászjeggyel, horgászigazolvánnyal és fogási naplóval együtt jogosítanak fel horgászatra.

 

Éves területi engedélyek ára

Felnőtt: 37.200,- Ft/év

Ifjúsági: 18.500,- Ft/év

 

 

Napi területi engedélyek ára

Felnőtt: 3. 500,- Ft/nap

Éjszakai: 3.500,-Ft/éjszaka

Felnőtt 24 órás: 4.500,-Ft

Ifjúsági: 1.650,- Ft/nap

Éjszakai: 1.650,-Ft/éjszaka

Ifjúsági 24 órás: 2.200,-Ft

 

A tavakból (I-es, II-es tó) ponty esetében a 4 kg-nál, csuka esetében a 6 kg-nál nagyobb súlyú nemes hal elvitele szigorúan tilos!

Tokhalat, amurt, compót és fekete sügért elvinni TILOS!

 

A horgász abban a kifogott halmennyiséget a horgászrend 1. számú mellékletében megállapított értéken vásárolhatja meg.

-        Az Nádastói tavak II-es tavában (nagy tó) a horgászat a benyúló félsziget jobb oldalán egész évben, a tó egyéb részein időszakosan engedélyezet. Az időszakos horgászhelyek használatáról minden esetben a halőri szolgálat ad tájékoztatást, illetve a tájékoztató táblán van kifüggesztve. A I-es tó (kis tó) teljes vízfelülete egész évben horgászható.     

-        Az II - es tóban a villantós, pergetős horgászmódszer a strand területét kivéve bárhol gyakorolható, télen a lékhorgászat TILOS!

-        Tilos a gyermektó, a tavak nyugati oldalán húzódó belvízmentesítő árkok /övárok/ teljes vízfelületének egész évben történő horgászata.

-        Tilos szivarólommal pergetni.

-        A I-es és II-es tóban a napi maximálisan bevihető etetőanyag mennyiség 3 kg, ami szemes terményeket (kukorica, búza stb.) valamint gyári összeállítású íz és etetőanyagokat jelent.

-        Szigorúan tilos, a tavak egész területén az áztatott kenyeret tartalmazó etetőanyagok vízbe juttatása.

-        A gazdasági állatok takarmányozásra használatos különféle nagy fehérje tartalmú kész tápok, koncentrátumok vízbe juttatása is szigorúan tilos.

-        Az éves területi engedéllyel vagy napijeggyel rendelkező horgász a horgászat megkezdése előtt a tó őrzésével megbízott halőrnek kötelessége leadni a horgász igazolványát, területi engedélyét. A horgászat során csak annyi hal helyezhető a haltartóba, amelyet a horgász magával visz, lemérlegeltet, megvásárol. Távozáskor a halőrnél kötelező a mérlegelés, valamint a fogási napló bemutatása.

-        A megfogott és a haltartó szákba helyezett halat kicserélni az időközben kifogott halakkal szigorúan tilos.

-        A horgásznak kötelező a horgon lévő halat merítő szákkal a partra emelni, valamint a már szárazon lévő halakat azonnal a haltartó szákba helyezni vagy kíméletesen az élőhelyére visszaengedni.

-        Tilos a halat a parton vergődni hagyni.

-        A bojlis horgászoknak kötelező az elhagyós végszerelék használata.

-        A kifogott halat azonnal kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe. A halat magasba eldobva, vízre dobni szigorúan tilos.

-        Szemetes helyen horgászni tilos, a horgásznak kötelessége megtisztítani, tisztán tartani a helyét, ennek elmulasztása esetén a halőr úgy jogosult eljárni, mintha az épp ott horgászó szemetelt volna.

-        Tilos a kifogott halat a Nádastói tavak partján megtisztítani, kivéve, az arra kijelölt és kialakított helyen előzetes halőri egyeztetést követően.

-        Tilos békés természetű halak kipányvázása, szájbilincsen csak ragadozó halak tarthatóak.

-        A tűzgyújtás tilos, csak az arra kijelölt helyeken engedélyezett előzetes halőri egyeztetést követően.

-        A horgászhelyet a partvonal megbontásával átalakítani-bővíteni szigorúan tilos.

-        A horgászhelyeket csak a meglévő útvonalon lehet megközelíteni.

-        A gépjárműveket az arra kijelölt parkolóban köteles a horgász hagyni.

-        Vízi növényzet irtása-gyérítése szigorúan tilos.

-        A vízi környezet védett állatait-növényeit elpusztítani, letépni, valamint azok élettevékenységének zavarása szigorúan tilos.

-        Az éjszakai horgászat március 20-tól november 15-ig engedélyezett, az arra kijelölt helyeken-partszakaszokon. Ezen kívüli időpont esetén a halőr engedélye szükséges. Az éjszaka fogalma: napnyugtától napkeltéig tart (ezen időszakra szól az éjszakai jegy).

-        Napnyugtától napkeltéig minden horgász köteles horgászhelyét jól látható módon megvilágítani.

-        Az I-es, II-es tavon a tiltó táblákkal megjelölt szakaszon (természetvédelmi célból lezárt terület, strand szakasza) horgászni tilos.

-        Etetett hely nincs, a horgászhely foglalása, megjelölése szigorúan tilos.

-        A horgász köteles az ellenőrzésre jogosult személyek (halőr, társadalmi halőr, rendőr, halászati hatóság, nemzeti parkőr) rendelkezéseit vonakodás nélkül teljesíteni.

-        Az elveszett területi jegy esetén az engedélyt újra meg kell váltani, azt másra átruházni nem lehet.

-        Horgász tevékenységet a tavak partján csak az engedély tulajdonosa folytathat.

-        A tavakon a letelepített mesterséges tárgyakat áthelyezni szigorúan tilos.

-        Házi állatokat a tavak területére bevinni szigorúan tilos.

-        A tavakon a compó, fekete sügér kifogása szákba helyezése elvitele szigorúan tilos.

-        A tavakon móló, stég építése horgászat céljára tilos. Csónak használata kizárólag az SÖV Közhasznú Nonprofit Kft. által meghatározott feltételekkel lehetséges. 

-        A tavakon ittas állapotban horgász tevékenységet folytatni tilos.

-        2011. május 01.-től a horgászat során mindenki köteles magánál tartani pontymatracot, horogkiszedőt és fertőtlenítőszert, melynek használata kötelező, amelyet a halőrök ellenőrizhetnek.

 

A fenti tiltások betartása minden horgász egyéni felelőssége.

A fenti rendelkezések megszegése esetén a területi engedély bevonásra kerül. A horgászrend ellen vétők a szabálysértési és fegyelmi következményeken túlmenően a tárgyévre és a következő évre is kizárják magukat a vízen való horgászatból.

 

A Horgászrendet az SÖV Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft. adta ki.


Keszeg, Kárász     800.-/ kg

Ponty                    2.500.-/kg

Csuka                    2.500.-/kg

Süllő, harcsa          2.500.-/kg

Kézikocsi              400,-/ db

 

 


 

Megközelítés

Parkolási lehetőség

Halállomány

Telepítések

Fajlagos tilalom

Napijegy árak

Éjszakai horgászat

Napijegy váltási helyek

Helyi kiemelt horgászati szabályok

Bojlis horgászat

Etetési korlátozások

Csónak használat

Lékhorgászat

Pergetés

Sátorozási lehetőség

Szállás

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.