Alias : krys
Név : Jankovich Krisztián
E-mail : [e-mail]

Szerző írásai

Nagyhalas praktikák feederhorgászoknak - 4. rész - Az etetőanyag és szelektív csalogatóanyagok összeválogatása

Jankovich Krisztián 2007-09-05 08:00:00
A gyors és eredményes feederbotos horgászat elképzelhetetlen megfelelő minőségű, gondosan összeválogatott csalogatóanyagok nélkül. A dolgunkat nehezíti, hogy nem egy átlagos „jön, ami jön” típusú horgászatra készülünk. Célhalaink pontyok, és azon belül is a nagyját szeretnénk megfogni. Látszólag nagyon sok követelménynek kell megfelelni, miközben a horgászidő 5, maximum 10 óra. Joggal merül fel a kérdés mindezek után, hogy mekkora eséllyel pályázhatunk - még egy intenzíven telepített tavon is! - ilyen rövid idő alatt a valóban termetes halakra?

Nagyhalas praktikák feederhorgászoknak - 3. rész: 46 óra a pontyparadicsomban

Jankovich Krisztián 2007-07-19 08:00:00
Csákány Attila barátommal együtt meghívást kaptunk a Tereskei-tavakra egy próbahorgászatra. A tavakat Budapest határától kb. 70 km-re, Balassagyarmat felé haladva a 2-es főút mentén találjuk, Rétság után pár kilométerrel. Sokat hallottam már erről a gyöngyszemről és a benne élő nagy pontyokról. Az én kedvenc horgászeszközeimmel, a feederbotokkal szerettem volna partra segíteni őket, és kíváncsi voltam, hogy melyik csali lesz a legeredményesebb. A válasz számomra nem volt meglepő… :)

Nagyhalas praktikák feederhorgászoknak - 2. részEtessünk és horgásszunk pontosan!

Jankovich Krisztián 2007-05-14 08:00:00
Sokan vagyunk, akik szeretnénk nagy pontyokat fogni, de ez nem egyszerű dolog, hiszen ezek a halak azért éltek meg ilyen szép kort, mert óvatosak, nehéz őket becsapni. Sok kísérletezés árán és a vízparton eltöltött rengeteg idő eltelte alatt sikerült egy több lépésből álló horgásztechnikát létrehozni. Ez a technika alkalmas rövid idő alatt nagy pontyok horogra csábítására. Első lépésként lássuk az etetés jelentőségét!

Nagyhalas praktikák feederhorgászoknak - 1.részAz első tavaszi próba

Jankovich Krisztián 2007-04-26 08:00:00
Ősszel a pontyok felhalmozott zsírtömege a tél előrehaladtával és végül a tavasz beköszöntével lassan „elkopik”, kénytelenek lesznek a szép idő beálltával - és a lassan eljövő nászukra is gondolva - energiát gyűjteni maguknak. Ezen az enyhe télen a kisebb méretű pontyokból könnyedén tudtunk fogni, de a nagy pontyok megfogásának ideje most jött igazán el, mert ezek arányosan nagyobb felhalmozott zsírtömege mostanra kezd elfogyni. Éppen ezért most vettem elő feederbotomat, hogy finomabb szereléssel végre kapásra késztessem a nagyobb pontyokat.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.