Alias : campari-iszogato
Név : Imre László
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1974-02-27
Lakhely : Pomáz
Kedvenc horgászmódszerei : rakós botos folyóvízi
Kedvenc vízterületei : Duna és minden folyóvíz
Mióta horgászik : kb. 1978 óta

Szerző írásai

Horgász, nyitott szemmel járj!

Imre László 2008-02-22 07:00:00
Sokan kérdezik a fórumon, hogy érdemes-e lemenni a partra, valahol mozog-e a hal? Valahogy nem értem, miért sajnálják az emberek az időt, hogy lemenjenek a vízpartra egy fél vagy egész órára, sétálgassanak és figyeljék a víz és az őt körülvevő természet változásait…

Horgásszunk folyóvízen! 4. - Rakós bottal 2. rész

Imre László 2006-04-12 08:00:00
Tudom, sokan úgy gondolják, most már mindent megtettek a jó fogás érdekében, be van etetve a jó helyre, pontosan be van lőve az ereszték. De ez közel sincs így. Sajnos nem elég betolni a felcsalizott szerelést, és letenni a botot a tartóba. Van, amikor ez működik, de az esetek többségében nem ez a legeredményesebb módszer. Saját tapasztalataim alapján inkább az igen erősen visszatartott úsztatás és a csali életrekeltése az igazán fogós módszer. Ebben a rézben ennek megvalósításához igyekszem tippeket adni.

Horgásszunk folyóvízen! 3. - Rakós bottal 1. rész

Imre László 2006-03-13 08:00:00
Az előző részekben a helykeresés és az etetés praktikus és az eredményes folyóvízi horgászathoz nélkülözhetetlen elemeivel foglalkoztunk. Miután sikerült megtalálni reményteljes horgász helyünket, bekevertük az etetőanyagot, vegyük kézbe rakós botunkat és induljunk neki a vízpartnak! Nem kell megijedni a rakóstól - itt is megoldható a praktikus, minimális kiegészítőkkel működő horgászat.

A pontyok, a pellet és én

Imre László 2006-02-02 08:00:00
Akik ismernek, azok tudják, hogy megszállott folyóvízi horgász vagyok. Nem nagyon látogatom az állóvizek partját. Egy cimborám unszolására mégis beadtam a derekam egy „klón” tavon történő horgászatra, miközben kipróbáltam egy újfajta csalit, amiben eddig nem hittem. A tó a hétvégi telkünk közelében található rengeteg kavicsbánya „mellékterméke”. A partja gondozott, füvesített, a tógazda készséges és odafigyel a vendégeire. A vízterület 60 hektár körül van, emiatt nincs az embernek olyan érzése, mintha kádban horgászna. Ezt az élményemet osztanám most meg veletek.

Horgásszunk folyóvízen! 2. Az etetés

Imre László 2005-10-21 08:00:00
Sokat gondolkodtam, mivel is folytassam a sorozatot. Mindjárt vágjak bele a közepébe, és kezdjem el taglalni a különböző technikákat? Miután jobban átgondoltam, rá kellett jönnöm, hogy ennél sokkal fontosabb az etetés. Lehet, most sokan legyintenek. De saját tapasztalataimon keresztül is rá kellett jönnöm, hogy az eredményes horgászatnak ez az egyik sarkalatos pontja.

Egy büszke apa naplójából…

Imre László 2005-07-25 08:00:00
Valamelyik nap felmerült itt a fórumon, hogy vajon ki a legfiatalabb regisztrált felhasználó. Ekkor gondolkoztam el, mikor válik valaki horgásszá. Van, akinek nehezebb, mert csak idősebb korában találkozik a horgászattal, de vannak olyanok is, akiknek ez már az életük része kiskoruk óta. A fiam ez utóbbiak közé tartozik. Remélem, később is megmarad számára ez az időtöltés. Most még aranyosan szokta mondogatni, hogy apa, veszek egy ilyen vagy olyan autót, és én viszlek téged majd horgászni. Mindig nagy érdeklődéssel fogadja, ha horgászni megyek, és ha teheti, akkor ott nyüzsög körülöttem. Persze ebben benne van az apaimádat erősen. Akinek van fia, az tudja, miről beszélek: bárki bármit mondhat, az a tökéletes, amit APA tesz vagy mond. A fiam imádja az etetőkaját gyurmázni, és a halaknak beszórni. Ha nem vigyázok, akkor a gondosan összeállított eledel a snecik martalékává válik percek alatt, mert a kis krampusz folyamatosan dobálja a víz szélébe a kész etetőt.

Horgásszunk folyóvízen! 1. - A helykeresés

Imre László 2005-02-14 08:00:00
Örömmel tapasztalom, hogy egyre több ember próbálkozik folyóvízi horgászattal. Remélem, ennek egyik oka az egyre több folyóvízi horgászatot és annak szépségét bemutató írás. Sok próbálkozónak azonban nehézséget okoz a hely kiválasztása. Egy rosszul megválasztott hely esetén az eredménytelenség szinte garantált. Továbbá nagy valószínűséggel több végszerelék is csak a folyó akadóit gazdagítja majd. Ha pl. a Dunán valaki a biztos fogást ígérő, de elég szennyes befolyóktól távol szeretne szerencsét próbálni, bizony nehéz, de annál szebb időszaknak néz elébe. Ha sikerül megtalálni a „helyet” ami csak az övé, minden bizonnyal kárpótolja majd szépségével, hangulatával, halaival. Sajnos „tutit” én sem tudok mondani, csak megpróbálok némi segítséget adni a megfelelő tájékozódáshoz. Aki elindul ezen az úton, ne számítson gyors sikerekre. Akár 2-3 évbe is kerülhet, mire kitapasztalható egy partszakasz.

A Hernád

Imre László 2005-01-17 08:00:00
Mindenki életében van egy nagy szerelem, ami biztos pont az életében. Akihez visszajárhat és vigaszt talál. De időnként felbukkan egy titkos szerető, akinek a szépsége, titokzatossága rabul ejt minket. Alig várjuk a pillanatot, hogy ismét találkozzunk vele. Nem olyan bőkezű velünk, mint a szerelmünk, de mindig tartogat meglepetést számunkra. Hol jót, hol rosszat. Cimboráim hasztalan akarnak elrángatni a Dunámtól más vizek partjára… De van egy víz, ahova mégis mindig örömmel megyek, az én titkos kedvesemhez, a Hernádhoz!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.