Alias : bojliszsolti
Név : Karaszi Zsolt
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1991-11-27
Lakhely : Tolna
Kedvenc horgászmódszerei : bojlizás
Kedvenc vízterületei : vadvizek, holtágak
Legnagyobb halai : amur 23,5 kg, ponty 17,8 kg
Mióta horgászik : 1998 óta

Szerző írásai

A tó legnagyobb halát akarom!

Karaszi Zsolt 2012-12-15 07:00:00
Az év elején elhatároztam, hogy október végén szerencsét próbálok egy határainkon túli tőzegtavon, amely páratlan halállománnyal rendelkezik. Aztán a sors mégis úgy akarta, hogy a nyár közepén négy napra el tudtam menni a terepet felmérni és egy jót horgászni. Akkor egy 18,90 kg-os tőponty volt a legnagyobb hal, amit ki tudtam varázsolni a vízből, így hát alig vártam az októbert, hogy egy hetet horgászhassak a palicsi tőzegtavon. Azért esett a választásom erre az október végi időpontra, mert ilyenkor már ketyeg a pontyok biológiai órája, készülnek a téli időszakra, ilyenkor a nagyobb példányok is könnyebben horogra keríthetőek.

Küzdelem az utolsó pillanatig!

Karaszi Zsolt 2012-09-13 07:00:00
Nem is tudom, hol kezdjem el, annyi meg annyi gondolat kering a fejemben, szinte még most is érzem azt a feszültséget, ami akkor és ott a levegőben volt. Aki indult már horgászversenyen, az tudja, hogy nem a hétköznapi peca izgalma uralkodik ilyenkor el az emberen, minden apró dolog izgalmat vált ki - „Vajon milyen lesz a kihúzott hely? Mit eszik a hal? Mivel kezdjek?” stb. -, de nyugodtnak kell tudni maradni az utolsó pillanatig, az utolsó kapásig, mert ezen sok múlhat!

A kitartás jutalma

Karaszi Zsolt 2012-06-17 07:00:00
Az idei évben elhatároztam, hogy egy tőlünk nem messze fekvő bányatavon, egész pontosan a Decsi homokbánya-tavon kezdem meg a horgászatot. A víz jó halállománnyal rendelkezik, jó pár kapitális egyed is lakja a tavat, amit az évek folyamán én is megtapasztaltam már…

Egy nagy amur története

Karaszi Zsolt 2012-03-11 07:00:00
Amikor a legtöbb ember elindul horgászni, még nem tudja, hogy mi vár rá a parton töltött idő alatt, de reménykedik, hogy sikerül valami szebb példányt a matracra fektetnie. De amikor napok óta nincs semmi kézzelfogható eredmény és a helyzet csak egyre rosszabbnak tűnik, akkor a remény is szertefoszlik, ám ameddig a szerelékek a vízben vannak, addig nem szabad feladni, mert akármi megtörténhet!

Hideg vízi bojlizás Baranya gyöngyszemén

Karaszi Zsolt 2012-03-06 07:00:00
Leginkább az országunkban elterülő kisebb-nagyobb vadvizeket keresem meg a horgászataim során, de amikor beköszönt a hidegebb idő és az ismertebb intenzíven halasított vizek partjai is kezdenek kiürülni, akkor mindig, ellátogatok ez utóbbiakra is, hátha sikerül valami szebb pontyok a partra csalogatni. A következő pár sorban leírom, mi történt egy ilyen horgászaton…
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.