Alias : trinexus
Név : Trinexus Aqua
E-mail : [e-mail]

Szerző írásai

Már megint azok a fránya technikai kütyük - ismét a halradarokról

Trinexus Aqua 2009-10-08 16:00:00
Van már lassan vagy 10 éve is annak, amikor a halradar szó hallatára az átlaghorgász felhúzta a szemöldökét, kétségbeesett lelki szemeivel zöld hasú dollárköteget pergetett, és fejét csóválva szorosabbra zárta horgászdoboza fedelét - őt ugyan ne etessék ilyen huncutságokkal! Volt benne némi igazság, hiszen vérbeli horgász, amikor a vízre gondol, napszítta evezőt, mohosodó ladikoldalt, hajnali párát lát lelki szemeivel, nem pedig LCD kijelzőt, törpe akkumulátort és egygombos menürendszert. Való igaz, a víz és a természet szeretetét őszintén megélő ember nem a technikai fejlődés legújabb vívmányait keresi a parton, de a halbőség idejének lejártával a horgászatra egyre kevesebb időt szánni tudó pecás továbbra is eredményes szeretne lenni a vízen. Emiatt, na meg az évről évre zuhanó áraknak köszönhetően azért nyugodtan summázhatjuk, hogy a halradar kinek-kinek igénye és pénztárcája szerint, de létjogosultságot nyert a horgászzsákban, és e segédeszközt mára csak a legmegszállottabb szkeptikusok utasítják el elvi okokból. De lássuk, mik az aktuális fejlemények, hol tart most a technika?

Partról is használható halradar?!

Trinexus Aqua 0000-00-00 00:00:00
Jól emlékszem 2000 nyarára, amikor az egyik horgászmagazin címoldalán jelent meg egy egész oldalas hirdetés. Ez itt a vég, gondoltam, amikor már a címlapot is reklámnak lehet eladni. De vajon kinek és miért éri meg a dolog? A címlapon két fiatalember kacsingatott egy böszme ponty két oldalán, kezükben egy-egy olyan kütyüvel, ami inkább hasonlított mankóra, aknavetőre vagy bármire, de semmiképpen sem egy halradarra, amit hirdettek. Igaz, annak idején még a halradart sem tudtuk sokan hova tenni, s magam is emlékszem az öreg Jankovics bácsira, akit nem lehetett meggyőzni arról, hogy nem a „ruszki légvédelem” áll a dolog mögött…

FLOVER- új elektromos csónakmotor a hazai piacon

Trinexus Aqua 2008-05-14 07:00:00
Tavaly ősszel, szinte már a befagyott vizek hátán jelent meg a magyar piacon egy új elektromos csónakmotor, a FLOVER. Hosszú évek óta, köszönhetően többek között a mostani importőr eddigi tevékenységének, a horgászok számára egyedül a valóban sikeres Minn Kota képviselte az elektromos csónakázást. Most mégis felvették a kínálatukba ezt az újdonságot. Mit érdemes tehát tudni a FLOVER elektromos motorokról?

Egy biztos tipp a Karácsonyi bevásárlások előtt

Trinexus Aqua 2003-11-27 08:00:00
Nem könnyű így télidő közeledtével a vizet szerető ember sora. Lassan csak a jég jár a fejünkben, bár még szokatlanul jó idő van. Jég az autón, az úton, és lassan a vízen. Ez utóbbival vannak a bajok. Bár jól jön néha a víz eme halmazállapot változása, de ilyenkor a whisky sem kívánja a jeget. Annál inkább mi a vizet. Fúrnánk orrunkat a friss tavaszi szélbe, a hűvös pára illata új vízi kalandok ígéretével hívna, csobbanjon az evező, hajoljon a bot! De marad a rideg valóság, közeleg a komor december. Gyerünk hát, ha nem is a vízre legalább élmény közelbe. Mindjárt itt a Karácsony, tudnunk kell, hogy mit hozzon a Jézuska. Szóval elő a listát, irány a horgászbolt, készüljünk fel.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.