Alias : feri
Név : Koós Ferenc
E-mail : [e-mail]

Szerző írásai

Harcsázás rejtelmei I. rész - Koós Ferenc új videofilm ajánlója

Koós Ferenc 2003-12-22 08:00:00
Újra elröppent egy év. Akik keresték írásaimat és kérdéseikre adott válaszaimra számítottak, sajnos csalódniuk kellett, joggal érezhették úgy, hogy az elmúlt időben keveset törődtem a horgászportál látogatóival. Mentségemre talán csak az a tény szolgálhat, hogy két éve olyan filmsorozaton munkálkodom, ami a harcsát, a harcsa horgászatát széleskörűen mutatja be.Ez a filmsorozat a munkám mellett minden szabadidőmet lekötő és egész embert kívánó feladatnak bizonyult.

Az előkés csúszó úszó készítése

Koós Ferenc 2003-04-11 08:00:00
Az előkés csúszó úszó a harcsahorgász fegyvertárának fontos kelléke. Nagyon fogós, széleskörűen alkalmazható élőhalas szerelék. Az általam készített változat időigényes összetett darab, de megéri a fáradságot, mert évekig használható strapabíró úszót kapunk. Tekintsük át, hogyan is készül.

Az óriásantennás úszó készítése

Koós Ferenc 2003-02-11 08:00:00
Az egyik legeredményesebb harcsafogási módszer az "óriás antennás" úszóval történő horgászat. A szerelék lelkét képező úszó elkészítése némi kézügyességet és kreativitást igényel. Ennek elkészítését szeretném lépésről lépésre bemutatni. Az első és legfontosabb lépés a megfelelő alapanyag beszerzése. Az antenna többféle anyagból készíthető: nádból, bambuszból, spiccbotból, üvegbotokból...

Harcsafogó verseny, ahogy én láttam

Koós Ferenc 2003-01-15 08:00:00
Az elmúlt évben csak egyetlen harcsafogó versenyre tudtam elmenni, de talán ez a legrangosabb volt! Így az idei első versenybeszámolóm, értékelésem erre korlátozódik. Ez a negyvennyolc órás András Zoltán EUROHOLD harcsafogó emlékverseny volt a Szelidi tavon.

Az éjszaka legjobb órái

Koós Ferenc 2002-12-13 08:00:00
Örök kérdés, ha kimegyünk a vízre, hogy meddig érdemes harcsára horgászni? Az én véleményem az, hogy bármilyen időben éjjel vagy nappal. Bár sajnos sem én és valószínűleg más horgászok sem tehetik meg, hogy állandóan a vízen tartózkodjanak. Ezért érdemes tudni, hogy például éjszaka, mely időpontok számítanak a legjobbnak. Lássuk hát 100 db élőhallal, éjszaka kifogott harcsa statisztikáját. Érdemes csemegézni.

Készüljünk fel az idényre!

Koós Ferenc 2002-04-15 09:00:00
A harcsahorgászat nagyon fontos része a felszerelés, ami akár az egész éves eredményünket meghatározhatja, mert nem mindegy, hogy hány harcsát szákolunk meg vagy vesztünk el a jól vagy rosszul összeállított felszerelésünkkel.

2002. március 2. tüskei-tó - Dombóvár

Koós Ferenc 2002-03-22 10:00:00
Az idei tél már február első napjaiban fricskát kapott a nyártól. Tavainkon a jég bár igen tartósnak tűnt, gyorsan elfogyott. A korán jött tavasz véglegesítette magát nagy örömünkre, elűzve a készülődés, tervezgetés ólomlábakon járó évszakát a telet.

Koós Ferenc a "harcsavadász"

Koós Ferenc 0000-00-00 00:00:00
Koós Ferenc (43) tatabányai horgász vagyok. Lassan tíz éve horgászom kizárólag harcsára. Rengeteg időt töltöttem különböző vizeken, gyűjtve a tapasztalatokat, ismereteket. Megszállottan keresem a harcsákat folyókon, mély és sekély vizű tavakban. Koratavasztól késő őszig, sőt még télen is váltott módszerekkel űzöm, próbálom horogra csalni ezeket a nemes ragadozó halakat. Számomra a harcsázás nem szabadidős tevékenység, nem sport, hanem "vadászat", igazi vadászat. Én "harcsavadásznak" tartom magam.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.