Hosszúelőkés horgászatnál az egyik legfontosabb „képesség” a pontos dobások kivitelezése. Ha ez nincs meg, akkor jelentősen csökken annak esélye, hogy a halakat egy pontba tudjuk koncentrálni. Ha szétszórjuk a kosárral bejuttatott csemegét, azzal a halakat is széthúzzuk, és a túl nagy asztalon egész egyszerűen nem találják meg a csalinkat. Ebben az epizódban ezért egy olyan helyre látogattam el, ahol a pontos dobás létkérdés!
A kora tavaszi gyönyörű időjárást igazán kár lett volna otthon tölteni, így egy hozzám közel eső, de számomra még ismeretlen vízterületre látogattam el. Ezúttal a Dunakeszi Kavicsbányatavon horgásztam. Sokat hallottam már erről a vízről, sőt idén még egy method országos bajnokság fordulónak is otthont ad, így itt volt az ideje, hogy meglátogassam ezt a tavat. Az ismerkedés a vízzel és a halakkal nem volt zökkenőmentes, de panaszkodni nincs okom. A következő sorokban egyszerű, de nagyszerű kora tavaszi praktikákat szeretnék megosztani veletek.
Az elmúlt néhány évet a nagyhalas horgászatoknak szenteltem, ennek ellenére mindig felüdülésként éltem meg egy-egy finomszerelékes pecát. Elterveztem, hogy az idén belevágok a harcsázásba, ezért még inkább indokolt a téma a megfelelő csalihalak beszerzése tekintetében.
Egyre nagyobb igény mutatkozik a tudatos, szelektív nagyponty-horgászat esetén a különféle adalékanyagokra. Ezek főleg akkor játszanak komoly szerepet, ha a horgász magának szeretne bojlit készíteni, de etetőanyagok, vagy stick-mixek felturbózásához is használhatók ezek a különleges, magas minőségű adalékok.
A Haldorádó Carp Additive termékcsaládban elérhető adalékok: Hemoglobin por, Sörélesztő, Tonhal liszt, Lazac liszt, Betain hidroclorid, Előemésztett halliszt, Krill liszt és Robin Red.
A por alakú (porlasztva szárított) sörélesztő a sörgyártás melléktermékeként keletkezik. Az erjesztéshez használt Saccharomyces Cerevisae élesztőt, illetve a képződött biomasszát a gyártási folyamat lezárultával szárítják és porítják. Így egy inaktív (tehát erjedést már nem generáló), de tápanyagokban igen gazdag termék képződik. Aminosavakban gazdag, komplett B-vitamin sorral rendelkező alapanyag ez, jellegzetesen kellemes illattal. Egyéb alapanyagokhoz nagyjából 5% körül szokás adagolni, jó kötőanyag. Főtt magvak ízesítésére is remekül használható, azok vonzerejét nagyban fokozhatja.
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
Egyre nagyobb igény mutatkozik a tudatos, szelektív nagyponty-horgászat esetén a különféle adalékanyagokra. Ezek főleg akkor játszanak komoly szerepet, ha a horgász magának szeretne bojlit készíteni, de etetőanyagok, vagy stick-mixek felturbózásához is használhatók ezek a különleges, magas minőségű adalékok.
A Haldorádó Carp Additive termékcsaládban elérhető adalékok: Hemoglobin por, Sörélesztő, Tonhal liszt, Lazac liszt, Betain hidroclorid, Előemésztett halliszt, Krill liszt és Robin Red.
A por alakú (porlasztva szárított) sörélesztő a sörgyártás melléktermékeként keletkezik. Az erjesztéshez használt Saccharomyces Cerevisae élesztőt, illetve a képződött biomasszát a gyártási folyamat lezárultával szárítják és porítják. Így egy inaktív (tehát erjedést már nem generáló), de tápanyagokban igen gazdag termék képződik. Aminosavakban gazdag, komplett B-vitamin sorral rendelkező alapanyag ez, jellegzetesen kellemes illattal. Egyéb alapanyagokhoz nagyjából 5% körül szokás adagolni, jó kötőanyag. Főtt magvak ízesítésére is remekül használható, azok vonzerejét nagyban fokozhatja.
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.