Haldorádó új termékek 2022

Haldorádó új termékek 2022

Nagy tisztelettel köszöntök mindenkit a Haldorádó 2022. évi újdonságait bemutató írásunkban és filmünkben. Szerencsére bármilyen nehéz évet hagyunk is magunk mögött, mindig születik olyan különleges fogás, versenyeredmény vagy egyéb megtiszteltetés, amelyekre joggal lehetünk büszkék! Nekünk szerencsére ezek mindegyikéből jutott 2021-ben is! Lássuk hát ezeket!

Olyanra szerintem még soha nem volt példa Magyarországon, hogy egy cég azonos termékével fogják ki hazánk két legnagyobb természetes vízéből az első igazolt 20+-os pontyokat! Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy ez nekünk sikerült! Szoják Benedek 2021 áprilisában a Balatonból fogta ki azt a 21.650 g-os tőpontyot, amely hazánk legnagyobb tavának első hitelesített 20 kg feletti pontya volt 2021-ben, majd 2021 júniusában nekem sikerült hazánk második legnagyobb és legvadregényesebb tavából, a Tisza-tóból kifognom egy 21.040 g-os tőpontyot, amely ott szintén a szezon első 20 feletti pontya volt! E két halnál az volt a közös, hogy a Haldorádó Kókusz és Tigrismogyoró ízesítésű bojlival fogtuk meg őket!

Olyanra szerintem még soha nem volt példa Magyarországon, hogy egy cég azonos termékével fogják ki hazánk két legnagyobb természetes vízéből az első igazolt 20+-os pontyokat!

Komoly energiákat fordítunk a versenyhorgászatra is, aminek majd minden évben meg is van az eredménye! Számos rangos versenyeredmény mellett, amelyre a legbüszkébbek vagyunk, az a 2021 szeptemberében, Magyarországon megrendezett I. Free Style Method Feeder VB, amelyen a magyar nemzeti válogatott tagjaiként – Sipos Gábor versenyzőként, jómagam pedig mint kapitány – világbajnoki címet szereztünk! Így a 2019-ben Dél-Afrikában megszerezett feeder világbajnoki cím után már kétszeres világbajnokként üdvözölhetünk titeket! A világon jelen pillanatban három olyan ember van: Polyák Csaba, Sipos Gábor és jómagam, akik rendelkeznek hosszú előkés és method feeder VB címmel is!

2021 szeptemberében Magyarországon került megrendezésre az I. Free Style Method Feeder VB, amelyen a magyar nemzeti válogatott tagjaiként – Sipos Gábor versenyzőként, jómagam pedig mint kapitány – csapat világbajnoki címet szereztünk!
A világon jelen pillanatban három olyan ember van: Polyák Csaba, Sipos Gábor és jómagam, akik rendelkeznek hosszú előkés és method feeder VB címmel is!

Végül, de nem utolsósorban engedjétek meg, hogy megemlítsem a HORGÁSZATÉRT ÉRDEMÉREM kitüntetést, ami a legmagasabb állami kitüntetés, amelyet egy horgász kaphat. Rendkívül megtisztelő, hogy 2021-ben én vehettem át Dr. Nagy István agrárminisztertől ezt az elismerést. A sportszerű horgászat népszerűsítése, a korszerű horgászmódszerek elsajátítása és az utánpótlás nevelése érdekében végzett, több évtizedes kiemelkedő munkámat ismerték így el. Egy ilyen kitüntetés is rávilágít, hogy milyen fontos és felelősségteljes mindaz, amit teszünk! Miközben erőt, reményt ad minden fiatalnak, akik hozzánk hasonló módon szeretnék feltenni az életüket a horgászatra. Lám, saját életünk a legjobb példa, hogy érdemes! 

2021-ben én vehettem át Dr. Nagy István agrárminisztertől a HORGÁSZATÉRT ÉRDEMÉREM kitüntetést

Természetesen a folyamatos termékfejlesztés sem állhatott meg egy pillanatra sem, lássuk hát azt, ami mindenkit érdekel, hogy milyen új termékekkel készültünk 2022-re!

A már megszokott módon Putz Tamás, Sipos Gábor és jómagam mutatjuk be a 2022-es Haldorádó újdonságokat

TORNADO Method, Wafter, Pop Up XL – Tintahal & Barack
A TORNADO csalik forgószélként söpörtek végig a magyar piacon, gyorsan a horgászok kedvenceivé váltak, és a visszajelzések alapján nagyon sok szép halat köszönhettek ezeknek a kísérletező horgászok. De legyen szó bármelyik csalifajtáról, egységesen felmerülő igény volt, hogy kellene egy „büdös”, halas változat is.

2022-től a komplett TORNADO termékcsalád bővül a Tintahal & Barack változattal

Nagyon sokan egyértelműen meg is fogalmazták, hogy a tintahalas változatot szeretnék ezek között látni. Mivel a vevői igények és visszajelzések rendkívül fontosan számunkra, nem volt kérdés, hogy ezt meg kell csinálnunk! Csak az volt a kérdés, hogy tudjuk-e ezt jobbá tenni, mint az átlagos tintahalas csalikat? Büszkén jelentjük, hogy „kimaxoltuk” a projektet és megalkottuk az általunk legfogósabbnak vélt csaliváltozatokat! Ezt úgy értük el, hogy a penetráns, büdös tintahal aroma mellé került egy kevéske barack, ami így együtt egy nagyon érdekes, harmonikus és – ami ennél sokkal fontosabb – FOGÓS aromakombinációt eredményezett. A jó aroma mellett a színekből is próbáltuk a maximumot kihozni, így az összes új csali dupla: narancs + pink színezetet kapott. Nagyon szép, igazán feltűnő és semmiképpen sem szokványos csalikat kaptunk így, amelyek jogosan foglalhatták el helyüket a családokon belül.

A TORNADO csalik minden méretben immár Tintahal & Barack ízben is elérhetők
A TORNADO Method, Wafter és Pop Up XL is felemás színű csali, méghozzá rózsaszín és narancssárga kombinációja

TORNADO Activator Spray és Gel – Tintahal & Barack
Természetesen a népszerű TORNADO aromák közül sem maradhatott ki a Tintahal & Barack ízesítés. Így 2022-től elérhető az Activator Spray és Gel esetében is az új ízvilág.

Természetesen a népszerű TORNADO aromák közül sem maradhatott ki a Tintahal & Barack ízesítés
Az Activator Spray - Tintahal & Barack látványos és gyorsan oldódó aroma
Az Activator Gel - Tintahal & Barack nagyon jól tapadó, tömény, intenzív aroma

TORNADO Method World Champion Sipi 1 és Sipi 2
Magyarországon, a Maconkai-víztározón megrendezett I. Free Style Method Feeder Világbajnokságon Sipos Gábor, a csapat világbajnoki címet nyert magyar nemzeti válogatott tagja volt. Az ő legkedveltebb, legfogósabb csali ízesítéseit kombináltuk a legeredményesebb színekkel.

Sipos Gábor legkedveltebb, legfogósabb csali ízesítéseit kombináltuk a legeredményesebb színekkel

A Sipi 1 citromsárga + fehér színű (dupla színezetű) és citrom + borsmenta ízesítésű, míg a Sipi 2 narancssárga + fehér színű (dupla színezetű) csali, ízesítése pedig narancs + fahéj. Minden dobozban 2 különböző formájú (pellet és golyó) csali található, amelyek méretei: 6 és 8 mm a pellet, 7 és 9 mm a golyó formájú csaliké. 
Tehát összesen 4 különböző csali került minden tégelybe, szabad utat biztosítva a kreatív csalizásoknak. Használatuk kifejezetten ajánlott method versenyeken, ahol a halak csak a legfinomabb, legfeltűnőbb, legcsábítóbb falatokat hajlandók felvenni, és ahol még ezeket is folyamatosan variálni kell!

Ezek a csalik világbajnoki szintet képviselnek
Összesen 4 különböző csali került minden tégelybe, 6 és 8 mm a pellet, 7 és 9 mm a golyó formájú csalik mérete

TORNADO Method MIX
Második éve az egyik legsikeresebb, legnagyobb darabszámban eladott termékcsaládunk a TORNADO! Van ebben többfajta csali, különféle aromák és 2022-től már egy komplett etetőanyag család is elérhető lesz!

2022-től már egy komplett etetőanyag család is elérhető lesz a TORNADO termékcsaládban

A TORNADO Method Mix egy új, egyedi gyártástechnológiával készült etetőanyag család, amelyet kifejezetten a pontyos method horgászatokhoz optimalizátunk. Kiélezett helyzetekben, versenykörülmények között is megállja a helyét! A csalogatóanyagok ízvilága illeszkedik a már megszokott TORNADO termékhez. A csomagba finom és közepesen szemcsés, jól felhősítő method keverékek kerültek, de mindegyik teljesen más! Nemcsak az aromák és színek változnak: mindegyik kaja teljesen más összetevőket és alapanyagokat tartalmaz a legjobb hatás elérése érdekében!

Nemcsak az aromák és színek változnak, ugyanis mindegyik kaja teljesen más összetevőket és alapanyagokat tartalmaz a legjobb hatás elérése érdekében!

Minden tasakban van egy kis zacskó, amelyben színes, ízes apró pellet szemek vannak. Ezt a horgász a halak kapókedvéhez igazodva tudja az alapkajához adagolni. Van, ahol annyira kényesen kapnak a pontyok, hogy minden színes szemcse riasztó, míg máshol ez fokozza a kapókedvet. Mi a horgászokra bízzuk, hogy felhasználják-e ezt, vagy sem! 

Minden tasakban van egy kis zacskó, amelyben színes, ízes apró pellet szemek vannak. Ezt a horgász a halak kapókedvéhez igazodva tudja az alapkajához adagolni

Javasolt felhasználás:

 • Önts 3 deciliter vizet (pontosan mérd ki!) az etetőanyagra, majd keverd össze!
 • Hagyd néhány percig pihenni, majd apró lyukú rostán törd át.
 • Most keverd hozzá a színes pelletet, ha erre szükség van.
 • Ha mélyebb (2 méternél mélyebb) vízben horgászol, vagy sokat (akár 15 percet is) kell várni a kapásokra, akkor adj hozzá még egy kevéske, maximum 0,5 dl vizet, hogy tapadósabb legyen a kaja. 
 

Érezni fogod, hogy mennyire selymes, mennyire jó az etetőanyag állaga, amit egész nap megőriz. Könnyen kezelhető, jól tapadó, mégis gyorsan oldódó és felhőző kaja, pont olyan, mint egy profi method mix!

Könnyen kezelhető, jól tapadó, mégis gyorsan oldódó és felhőző kaja, pont olyan, mint egy profi method mix!

A TORNADO Method Mix etetőanyag nyolc változatban kerül forgalomba, ezek az Édes Szamóca, Rokfort Sajt, N-Butyric & Ananász, Mézeskalács, Mangó, Fokhagyma & Mandula, Puncs & Menta, Tintahal & Barack.

Minden igényt kielégítő, professzionális etetőanyag, method technikához optimalizálva!
Akármilyen egysíkú is a method technika, a jól megválasztott etetőanyag kulcskérdés a sikerhez vezető úton!

Ready Method, Ready Method Pellet - Édes Keksz
A nedves, használatra kész etetőanyagok és pelletek népszerűsége töretlen, ugyanis ezekkel nincs más teendő, mint a tasakból kivenni, szétmorzsolni– ha van törőszita, akkor azon áttörni – az etetőanyagot, majd lehet a kosárba tölteni. Nagyon gyors, tiszta és fogós megoldást kínál ez a kezdő és gyakorlott horgászoknak egyaránt!
Szinte minden évben bekerül egy újabb fogós íz a Ready Method és a Ready Method Pellet családokba. Ez idén az Édes Keksz lett, amelynek ötlete vevőinktől származik.

2022-ben a Ready Method etetőanyag család az Édes Keksz változattal bővül
Látványos, sárga színű az etetőanyag, míg a pellet változat a már megszokott barna
Az etetőanyagot mindössze át kell törni, és máris használatra kész

A Ready Method - Édes Keksz kellemes aromájú, sárga színű, édeskés etetőanyag, amely az év bármelyik időszakában bevethető. Különösen ajánlott a természetes, nagy vízterületeken és egyesületi tavakon.
A Ready Method Pellet - Édes Keksz kellemes, édeskés sütemény aromájú, halas alapú pelletkeverék, amely az év minden szakában eredményes lehet.

A Ready Method Pellet termékcsalád is bővül az Édes Keksz ízesítésű változattal
Mindkét csalogatóanyagot kifejezetten a method technikához fejlesztettük
Az év bármely időszakáról legyen is szó, a Ready Method családban mindig találni az adott évszakhoz megfelelő, könnyen elkészíthető csalogatóanyagot

Micro Pellet - Mangó
A mangó kellemes, édes aromája számos fogós csaliban köszön vissza. Eredményessége megkérdőjelezhetetlen, úgyhogy itt volt az ideje annak, hogy etetésre szánt változatban is megtalálható legyen a kínálatunkban ez az ízvilág. Színe élénk narancssárga csakúgy, mint a megegyező ízű csaliknak.

Immár Micro Pellet formában is megtalálható kínálatunkban a mangós ízvilág
A Micro Pellet - Mangó színe harmonizál az ízben azonos csalikéval

Pellet Pack By Döme Gábor
A Pellet Pack By Döme Gábor immár nem papírdobozban, hanem visszazárható műanyag dobozban kerül forgalomba. Ebben hosszabb ideig frissen tarthatjuk a bekevert etetőanyagot, és kiürülése után is hasznosítani tudjuk.

A Pellet Pack megújult formában áll a horgászok rendelkezésére

Minden változat 400 grammnyi 2, 3 és 4 mm-es pellet keverékét tartalmazza. A kisebb méretű pelletek a legfogósabb, évek óta jól működő etetőanyagaink legértékesebb összetevőiből épülnek fel. Olyan színes, ízes falatok, amelyek gyorsan, illetve közepesen gyorsan puhulnak és oldódnak fel a vízben, de nem esnek szét. A 4 mm-es változat halibut pellet, amely nagyon lassan puhul fel, ez sokáig kemény, „roppanós” falat marad. A halibut magas olajtartalmának köszönhetően a vízközt mozgó halakat is a mederfenékre irányítja.
A pelletek mellett, egy 50 milliliteres flakonnyi Pellet Juice is megtalálható a dobozban. Ez a nagyon sűrű, tömény aroma szolgálja a csalogatóanyag ízesítését. Minden változathoz a megfelelő ízű folyékony adalék kerül. A Fagyos Ponty változatban a Pellet Juice mellett 50 ml CSL Tuning - Fagyos Ponty aroma is megtalálható.

Használata a mindennapi horgászatok során:
1. lépés: önts rá 100-150 ml vizet elsőként, majd a dobozban található sűrű aromát. Rázd össze és hagyd a pelletet pihenni!
2. lépés: a legjobb, ha ezt már előző este megcsinálod, mert így a horgászattól egyetlen percet sem vesz el a pellet szemek felpuhulására szánt idő. 
3. lépés: 20-60 perc múlva (hőmérséklettől függően) használatra kész, kosárba tölthető!
Az így elkészített változat nagyon intenzív ízű és aromájú, robbanásszerűen hat a halak receptoraira.

Használata intenzíven telepített tavakon vagy versenyen:
1. lépés: önts rá 150-200 ml vizet, rázd össze és hagyd a pelletet pihenni!
2. lépés: ne öntsd rá a dobozban található Pellet Juice aromát!
3. lépés: 15-30 perc múlva (hőmérséklettől függően) használatra kész, kosárba tölthető!
4. lépés: a dobozban található Pellet Juice aromával tudod a kosár csalogatóhatását fokozni, ha ezt a halak igénylik. A sűrű folyadékból a megtöltött kosár tetejére kell nyomni, és így bevetni!
Az így elkészített változat visszafogottabb, nem annyira aromás, ami a nagy nyomásnak kitett tavak horgászata során előnyösebb. „A kevesebb gyakorta több!” Ha mégis kell a halaknak az aroma, az utólag is pótolható, a kosárra nyomható. De ha már belekevertük az alap pellet mixbe, azt kivenni már nem tudjuk… tehát csínján bánjunk az aromával!

A Pellet Pack By Döme Gábor a már jól bevált öt változatban, modern köntösben található meg a kínálatunkban: Fagyos Ponty, Tüzes Ponty, Nagy Ponty, Vörös Démon, Édes Ananász.

A megújult kiszerelésben, immár műanyag dobozban található meg a jól megszokott pelletkeverék és az 50 ml Pellet Juice
A Fagyos Ponty változatban az 50 ml Pellet Juice mellett 50 ml CSL Tuning is helyet kapott
A nagyhalas vízterületeken a „pelletes methodozás” a legeredményesebb pontyfogó módszer, amihez kitűnő alternatíva a Pellet Pack By Döme Gábor

N-Butyric Pop Up Method és N-Butyric Pop Up Big Carp
Az N-Butyric, vagyis vajsav nagyon fogós „aroma”, ha nyári ponty- és amurhorgászatról van szó, így nem véletlen, hogy a Haldorádó palettán is már számos termékünkben köszön vissza. Elérkezettnek láttuk az idejét annak, hogy egy komplett csalicsalád formájában is jelen legyen ez a fogós aroma a termékpalettánkon.

Elérkezettnek láttuk az idejét annak, hogy egy komplett csalicsalád formájában is jelen legyen az N-Butyric (vajsav) ízesítés a termékpalettánkon

Önmagában is eredményesek az N-Butyric ízesítésű csalik, ám a fogósság növelésének érdekében, párosítottuk már bizonyított, jól ismert ízekkel, sőt a színösszetételek terén is megbolondítottuk ezt a termékcsaládot, ugyanis az ízesített változatok dupla színezetet kaptak, ezeket kifejezetten a felmelegedett, zavaros vizekhez optimaliztuk.

Az N-Butyric csalik kétféle méretben (Method és Big Carp), valamint négyféle ízben, látványos színekben kerülnek forgalomba
Mindkét méretben az alapszín a fehér, amit a többi ízesítésnek megfelelő színnel kombináltunk

Golyó formában, kétféle méretben, Method és Big Carp változatokban kerülnek forgalomba. A method horgászoknak szánt csalik vegyesen 9 és 11 mm-es, míg a pontyhorgászok számára készült változatok vegyesen 13 és 17 mm-es szemeket tartalmaznak.
Annak érdekében, hogy a csalik a nagyobb horgokkal legyenek ideális pozícióban, nagy felhajtóerőt kaptak, tehát mindegyik pop-up, vagyis lebegő változat.
Méretenként 4-4 különböző ízváltozat van a szortimentben. Ezek a Vajsav Natural, amely fehér színű, a Vajsav + Sajt (fehér és narancs), a Vajsav + Méz (fehér és sárga), a Vajsav + Szilva pedig fehér és lila színezeteket kapott.

A Method változatok dobozaiban 9 és 11 mm-es, nagy felhajtóerejű csalik vannak
A Big Carp változatok 13 és 17 mm-es, szintén pop-up kivitelben kerülnek forgalomba
A kisebb változatokat method módszernél javasolt alkalmazni csalitüskés felkínálással
A nagyobb méreteket a nagyponty-horgászok használhatják, akár önmagában…
… akár más, süllyedő csalikkal kombinálva
Igaz nyári csali, amely a legnagyobb melegben is csábító falatot jelent az amuroknak és pontyoknak

SpéciCorn MIX Limited Edition
A Haldorádó SpéciCorn termékcsalád már jó ideje meghatározó a magyar piacon. A legtöbb hazai pontyhorgásznak szinte biztos, hogy ott lapul ezek közül 1-2, vagy akár több tégely is a táskájában. Az évek alatt bebizonyították ezek a csalik, hogy sokkal többek, mint egy darabka műanyag. Főként vadvizeken törpeharcsáktól és egyéb zavaró apró halaktól hemzsegő vizekben mutatják meg igazi fogósságukat, kiválogatva az értékes halakat!

A SpéciCorn MIX Limited Edition a csaliimitációkat eredményesen használó vásárlóink ötletei alapján lett összeállítva

Az évek során több új csaliváltozattal bővült a palettánk, de a legnépszerűbb mindmáig a SpéciCorn, és a SpéciCorn Mega, azaz a normál és nagyméretű gumikukoricák. A nyerő ízekről és színekről azonban megoszlik felhasználóink véleménye. Nagyon sok ötletet, javaslatot kaptunk, amelyből nekünk „csak” ki kellett választani a várható legjobbakat. Ezt követték a tesztek és próbahorgászatok sorozatai, majd végül ez a 6 változat maradt:

 • Epres Joghurt (citromsárga + piros)
 • Tutti Frutti (citromsárga + pink)
 • Puncs Citrom (citromsárga + pink)
 • Mangó (citromsárga + narancssárga)
 • Mézes Pálinka (citromsárga + narancssárga)
 • Krill (citromsárga + barna)
 

Nagyon fontos, hogy mindegyikben megtalálható alapszínként a citromsárga, ami mellé került egy általunk fogósnak vélt szín. Az is folyamatos vita forrása, hogy melyik a jó méret, a kicsi vagy a mega. Nem tudtuk eldönteni, ezért tettünk mindkettőből a tégelyekbe. Így a csali méretét is a halak kapókedvéhez lehet igazítani a színek tetszőleges variálásával együtt. Egy tégelyben nem 10, hanem 16 kukoricaszem található. Ezek közül 8 db normál méretű SpéciCorn, 8 db pedig a megnövelt méretű SpéciCorn Mega.

A SpéciCorn MIX Limited Edition 6 ízváltozatban kerül forgalomba

No és miért Limited Edition, azaz limitált kiadás? Mert ezek egy részét, terveink szerint csak ebben az évben forgalmazzuk. majd a következő évben újabb változatokkal, újabb ízekkel helyettesítjük. A legrosszabbul teljesítő 3 ízt, bármennyire is fogós szerintünk, könyörtelenül újabbakra cseréljük. Szóval, várjuk majd idén is az újabb ötleteket, javaslatokat, mert a csalikat nem magunknak, hanem nektek fejlesztjük!

Ízváltozatonként két különböző színű csali került a tégelyekbe
Minden dobozkában 8 db SpéciCorn és 8 db SpéciCorn Mega méretű csaliimitáció található
A műanyag csalik az olyan természetes vizeken, ahol sok a zavaró apróhal, igazán nagy segítségünkre lehetnek

Kukorica Tuning - Fehér Amur és Fehér Eper
A modern csalik térhódítása mellett mind a mai napig egyértelműen a kukorica bizonyult a leguniverzálisabb, minden vízen és minden körülmények között legtöbb halat (főként pontyot és amurt) adó csalinak.

Sokféle üveges kukorica és tigrismogyoró található már a kínálatunkban, de mindeddig hiányzott egy fehér színével kitűnő változat

Folyamatosan keressük azokat a különleges, növényi eredetű csalikat (is), amelyek fogóssága megkérdőjelezhetetlen! Sokféle üveges kukorica és tigrismogyoró található már a kínálatunkban, de mindeddig hiányzott egy fehér színével kitűnő változat. A hagyományos kukoricás etetésen, ha ezzel csalizunk, szinte rikít, világít a sok sárga szem között. Garantáltan nem kerüli el a halak figyelmét. Használható önállóan vagy más szemekkel is kombinálva, amelyek kontrasztossága, jobb láthatósága is növelhető így. Éles helyzetekben, versenyen is kiválóan teljesít! Elsőként a szegedi Maty-éren megrendezett versenyeken használtuk eredményesen, ahol nagyon jól szelektálhatók és kiválogathatók ezzel a nagyobb pontyok! Tűzhetjük horogra vagy fűzhetjük hajszálelőkére is. Két, ütős változatban sás, nád = Fehér Amur és eper = Fehér Eper ízesítésekben kerül forgalomba.

Fehér Amur és Fehér Eper ízváltozatokban kerül forgalomba ez a látványos kukorica csali
Az üvegcsében kizárólag nagyméretű, látványos, fehér színű kukorica van

LEGEND MAX Jam
A LEGEND PELLETEK megjelenése után sok észrevételt kaptunk azzal kapcsolatban, hogy nincs a Haldorádó palettán e csalikkal megegyező aromacsalád. Nos, számunkra vásárlóink kérése és maximális elégedettsége az első, ezért elkészítettünk egy olyan sűrű, rendkívül tiszta, nagyon intenzív ízű étvágyfokozó aromát, mely képes arra, hogy a csalin, illetve az etetőkosáron egyaránt stabilan megtapadhasson.

A Legend MAX Jam egy sűrű, jó tapadóképességű aroma, amely a LEGEND PELLET csalicsalád ízeiben kerül forgalomba

A Legend MAX Jam egy sűrű, jó tapadóképességű aroma, amely a LEGEND PELLET csalicsalád ízeiben kerül forgalomba. A halak étvágyának növelését, a kapások felgyorsítását szolgálja, így gazdagon tartalmaz olyan étvágyfokozókat, ízfokozókat, valamint természetes kivonatokat, amelyek jó hatással vannak a pontyok érzékszerveire és emésztésére is. Mindegyik változat az íznek megfelelő beltartalommal és jelleggel bír. Alkalmazásukat segíti a csomagolás, amelynek segítségével szépen rá lehet nyomni a csalira, vagy éppen a megtöltött etetőkosárra.

Már jól ismert kilenc ízben lesz elérhető ez az aromacsalád

Elérhető változatok:

 • Édes Ananász (nagyon édes, érett ananász)
 • Brutális Máj (büdös, májas, kissé sós)
 • Tüzes Ponty (véres, májas, csípős, kissé sós)
 • Chilis Tintahal (csípős, valódi chiliporral fűszerezve)
 • Csoki Narancs (nagyon édes, sütemény ízű)
 • Mézes Pálinka (édes, fűszeres)
 • Vörös Démon (epres, édes)
 • Fokhagymás Hal (fűszeres, fokhagymás)
 • Vajsav (savanyú)
 

Nagyon jól tapadó, különleges adalékok ezek, amelyek használhatók akár a megtöltött kosarak ízesítésére is
A Legend Pelletek vonzerejét is tovább lehet fokozni a MAX Jam aromákkal
A MAX Jam aromák mindegyke PVA barát termék!
A MAX Jam gazdagon tartalmaz olyan étvágyfokozókat, ízfokozókat, valamint természetes kivonatokat, amelyek jó hatással vannak a nagytestű pontyok érzékszerveire és emésztésére is

Kiegészítők, horgászeszközök
Ahogy az elmúlt években már megszokhatták, nem csak csali és etetőanyag fronton történtek komoly fejlesztések, hanem kiegészítők, horgászeszközök terén is folyamatosan bővül a Haldorádó kínálata. Ezek nagy részét már év közben megjelentettük, és használatukat részletesen be is mutattuk. További információ megtalálható róluk a webáruházi termék-adatlapokon és a Haldorádó Fishing TV-n.

A Busázó úszók működését már korábbi filmekben, írásokban bemutattuk, ezek a Haldorádó Fishing TV-n vagy a Haldorado.hu weboldalon megtalálhatók
A pontyos újdonságok bemutatásában a Haldorádó Carp Team két oszlopos tagja, Haskó Tamás és Rokolya Péter volt segítségemre
Haskó Tomi gyönyörű pontyfogásaira a legbüszkébb a 2021-es évben
Rokolya Peti kapitális amurok fárasztására és megfogásukra emlékszik vissza legszívesebben az óévből

TORNADO MAXI
A TORNADO MAXI megőrizte a TORNADO csalik különleges formáját, de az elődökkel ellentétben ez egy süllyedő, oldódó csali. Megnövelt, 22 mm-es mérete miatt a szelektív nagyponty-horgászok számára optimalizált, de a kapitális halakra pályázó feederezőknek is megoldást jelenthet, ha ki kell válogatni a nagyját. Oldódás közben folyamatosan adagolja magából az íz- és illatanyagokat, így gyorsan felkelti a halak figyelmét.

A TORNADO termékcsalád idén bővül egy igazán méretes csalival is!
A már jól ismert TORNADO ízekben lesz elérhető a MAXI is!

Minden TORNADO MAXI tégelye két különböző színű csalit tartalmaz, ezzel is teret engedve a további kísérletezéseknek. Az Édes Szamóca sárga és piros, a Rokfort Sajt, N-Butyric & Ananász, Mangó narancs és sárga, a Mézeskalács citromsárga és barna, a Fokhagyma & Mandula fehér és sárga, a Puncs & Menta rózsaszín és sárga, míg a Tintahal & Barack narancs és rózsaszín színezetet kapott.

Mindegyik dobozban két színváltozat található
Alkalmazható önállóan vagy csalifüzér elemeként is
Ez az amorf forma gyakran csábítóbb a nagy pontyok számára, mint a már megszokott golyó
Az ilyen szép, pocakos pontyok sem tudnak ellenállni az oldódó, finom falatnak

Big Feed - C6 Pellet, Big Feed - C21 Boilie – Mangó
A Haldorádó Big Feed széria a nagymennyiségű szoktató és helyben tartó etetésekhez kínál gazdaságos megoldást. Évről évre egyre nagyobb mennyiséget adunk el ezekből a kedvező árú bojlikból és pelletekből. A meglévő fogós és népszerű ízek mellé most egy újabb került. Ennek ízesítése Mangó. Nagyon népszerű íz ez az utóbbi időben, amely nem véletlen, hiszen nagyon jól reagálnak rá a halak, szívesen fogyasztják. 
Az új ízváltozat megtalálható Big Feed C6 Pellet formában 800 és 2500 grammos kiszerelésben, és természetesen Big Feed C21 Boilie formában 800, 2500 grammos, valamint vödrös változatban is.

Bővül az etetésre szánt Big Feed C6, és C21 családunk is!
A C6 Pellet - Mangó látványos, narancssárga színben kerül forgalomba
A C21 Boilie - Mangó elérhető lesz 800 és 2500 grammos változatokban és a népszerű vödrös kivitelben is

Big Feed - S22 Boilie Soluble
Az S22 Boilie a céltudatos nagyponty-horgászok számára kínál izgalmas és gazdaságos megoldást. Ezek a minőségi alapanyagokból készült bojlik 22 mm-es mérettel, valamint 0,8 és 2,5 kg-os kiszereléssel kerülnek forgalomba, így ezekkel a rövidebb és akár a hosszabb horgásztúrák etetését is hatékonyan megoldhatjuk.

A Big Feed - S22 Boilie Soluble oldódó, etető bojli család, amely gazdaságos megoldást nyújt az alapozó etetések kivitelezésében

Fontos tulajdonsága, hogy „Soluble”, azaz oldódó (a víz hőmérsékletétől függő intenzitással oldódik), így gyorsan felkelti a környéken lévő halak figyelmét. Érdemes főzött bojlikkal együtt alkalmazni, így gyors hatású, oldódódó csalogatóanyag és sokáig kemény, tartós falat is lesz az etetésünkön.
Négy fogós ízben kínáljuk, melyek közül minden időszakban megtalálható a leghatékonyabb változat: Mangó, Eper & Ananász, Fűszeres Kolbász, Tigrismogyoró.

Természetesen az új mangó ízvilág ebben a termékcsaládban is megtalálható lesz

SpéciAdditive - Epres joghurt és Folyékony Sajt
A SpéciAdditive adalékok nem mesterséges folyékony aromák, hanem olyan természetes növényi és állati eredetű kivonatok, amelyeket bizonyítottan szeretnek a pontyok, és amelyek egyértelmű jó hatással vannak táplálkozásukra. A lehűlt vízben is jól oldódnak, és olyan nyomelemeket, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak, amelyekben a pontyok jellemzően hiányt szenvednek, ezért ezek zamata számukra kívánatos falatok ígéretét jelzi. Használható etetőanyagok vagy stick-mixek ízesítésére, de alkalmas pelletek, magvak, bojlik csalogatóhatásának a fokozására is.

Két új ízzel bővül a népszerű SpéciAdditive termékcsalád is

A SpéciAdditive - Epres Joghurt egy nagyon kellemes ízű és illatú sűrű folyadék, amely főként az édesszájú pontyok (és horgászok) kedvence lesz! Elsősorban a hideg vízi horgászatok során tudjuk használatával az etetést „felrobbantani”, annak hatásfokát jelentősen növelni.
A SpéciAdditive - Folyékony Sajt egy nagyon markáns illatú, de kellemes ízű adalékanyag, amely nyári pontyhorgászatok és a folyóvízi márnahorgászatok során vált be nekünk.

SpéciAdditive - Epres Joghurt az édesszájú pontyok (és horgászok) kedvence, míg a Folyékony Sajt egy nagyon markáns illatú, de kellemes ízű adalékanyag
Alkalmazásuk sokrétű, hiszen etetőanyagok vagy stick-mixek ízesítésére, de pelletek, magvak, bojlik csalogatóhatásának a fokozására is alkalmasak
A SpéciAdditive adalékanyagok a legnagyobb hidegben is kapásra ingerlik a kapitális pontyokat

Carp Additive
Egyre nagyobb igény mutatkozik a tudatos, szelektív nagyponty-horgászat esetén a különféle adalékanyagokra. Ezek főleg akkor játszanak komoly szerepet, ha a horgász magának szeretne bojlit készíteni, de etetőanyagok vagy stick-mixek felturbózásához is használhatók ezek a különleges, magas minőségű adalékok. 
A Haldorádó Carp Additive termékcsaládban elérhető adalékok: Hemoglobin por, Sörélesztő, Tonhal liszt, Lazac liszt, Betain hidroclorid, Előemésztett halliszt, Krill liszt és Robin Red. Ezek részletes leírói, valamint a használatuk módja és az adagolási javaslatuk a webáruházban megtalálható termék-adatlapon olvashatók.

A Carp Additive termékek főleg akkor játszanak komoly szerepet, ha a horgász magának szeretne bojlit készíteni, de etetőanyagok vagy stick-mixek felturbózásához is használhatók

Carp Team dobókesztyű ujj
Vannak olyan szituációk, amikor a parttól egészen távol kell keresni a halakat, és nincs lehetőség a végszerelékünk behúzására. Ekkor dobni kell! Az ilyen esetekhez készült ez a dobókesztyű ujj, amelynek sajátossága, hogy a tapintó felület remek minőségű bőrből készült, a többi része pedig légáteresztő anyag. A viselője szinte semmit nem érez használata közben, olyan mintha nem is lenne a kezén, így hihetetlenül jó kontaktust érhetünk el, és garantáltan nagyobbakat tudunk dobni minden alkalommal. Jobbkezes kivitelben kapható.

A nagy dobások kivitelezésében nyújt segítséget a Carp Team dobókesztyű ujj

Írta: Döme Gábor
Fotók: Putz Tamás, Nagy Gábor
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.