Extra elérhető!

Ingyenes szállítás 24990 feletti végösszeg esetén.

A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.

RészletekA Berkley Flatt Shad az elmúlt évben fogalommá vált hazánkban a pergető horgászok körében. Szinte nincs olyan, aki ne hallott volna róla, vagy esetleg már ki ne próbálta volna ezt a különleges műcsalit. A gyártó termékpalettáján kétség kívül a Flatt Shad az, ami ennyire középpontba került. Hogy mi is ennek a titka? A válasz roppant egyszerű: a fogóssága. Ami legelőször feltűnik, ha kézbe veszünk egy ilyen wobblert, az a formája. Ez a modell ugyanis terelőlemez nélküli változatban készül, ráadásul a rögzítő fül sem a jól megszokott orr részen kapott helyet, hanem a wobbler tetején. Ennek köszönhetően ez a műcsali 2 módon is tökéletesen használható. Az egyik a hagyományos dobós módszer, amikor azt eldobva folyamatosan tekerjük magunk felé vissza. Ilyenkor a csali azonnal heves amplitúdójú mozgásba kezd, de közben mindvégig megőrzi függőleges helyzetét, nem borul fel, nem lehet túlveretni, köszönhetően a hasi részben elhelyezett ólomnak. A másik módszer a vertikális horgászat, amikor a fenékre leengedve, majd felemelgetve és hagyva visszaesni pásztázzuk végig a csónakunk alatt elterülő mederszakaszt. Már emelés közben is aktívan mozog, mégis igazán az ejtési fázisban kel életre, amikor is szabálytalan ütemben oldalra kitérve süllyed vissza. A legtöbb kapás egyébként a tapasztalatok alapján ebben a fázisban következik be, úgyhogy nem árt résen lenni a wobblerrel. 

Tipp: Különböző méretekben érhetők el, így minden halfajhoz, illetve módszerhez kiválaszthatjuk a tökéletes verziót. 

  • A kisebb, 50 mm-es változat egy ebszolút univerzális joker csali, amit tapasztalataink szerint csukára és süllőre is érdemes dobni, akár egy könnyed medium felszereléssel is.
  • A közepes, 66 mm-es wobbler már ajnálott a vertikális harcsázáshoz is, de a hagyományos módon, partról dobva-húzva is eredményes, remek csali a nagy csukák vadászatához.
  • A legnagyobb, 96 mm-es változat igazi nagyágyú, ezt elsősorban álló-, valamint folyóvizeken történő, vertikális harcsázáshoz, emelgetéshez ajánjuk, amikor a cél a legnagyobb ragadozó!

Ezek a Flatt Shad-ek bitang erős horgokkal van szerelve. Nincs az a hal, ami ki tudná azt hajlítani - horgászok között terjedt el, hogy még akár autót is lehet vele vontatni. Pont emiatt sokan - mivel főleg akadós terepen horgásznak lecserélik erős, de a gyárinál valamivel gyengébb horogra a wobbleren található 2 darab hármashorgot, hogy ha fát, akadót fog a wobbler, legyen esély valamilyen módon szabadítani.

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.