2010, a „Betyárkák” éve

2010, a „Betyárkák” éve

A 2010-es év nosztalgiája… Akár ezt a címet is adhattuk volna legújabb írásunknak, mely amellett, hogy a kapitális pontyfogásainkat hivatott bemutatni, számos különleges hazai, és külföldi helyszínen történt teszteredményekről tanúskodik a már meglévő, valamint a leendő, újdonságnak számító termékeinket illetően. Ha tudni szeretnétek, milyen kiemelkedő fogásokat értek el teszthorgászaink az idén, a most következő cikket megnyitva választ kaphattok e kérdésre!

Az idei év szokatlanul csapadékos időjárása nem szokványos lehetőségeket teremtett horgászati szempontból nézve. Az, hogy ki miként viszonyul ehhez az olykor kellemetlen körülményeket előidéző jelenséghez, igencsak eltérő, egy azonban biztos: akik nem otthon töltötték a „monszun” jellegű időszakokat, azok meglehetősen szép fogásokkal büszkélkedhettek, mint ahogy erről a Zadravec Team tagjai közül is sokan meggyőződhettek.

Helyszíni (külföldi, hazai), valamint időrendi áttekintést alkalmazva osztjuk meg veletek azokat az emlékezetes horgásztúrákat és kapitális fogásokat, melyeket csapatunk tagjai „követtek el” a különböző vízterületeken.

A palotási túránkkal kezdjük, mely május elején zajlott. A hazai tesztcsapatok egyik legkiemelkedőbb túrája volt ez, hiszen számos 15 kg feletti mellett egy 20 kilón felüli fogás is született! A túra részleteiről bővebb információkhoz is juthattok az itt elérhető cikken keresztül.

A túra két legnagyobb halának István 20,3 kg-os tükröse…
… valamint Zoli 19,2 kg-os pocakos aranyhasúja bizonyult

Mindenképp említést érdemel Matjaz Zavrl májusi ausztriai horgászata is, hiszen e horgásztúrájának java részét az idei újdonságként berobbanó balanszírozott golyók tesztelésére fordította. A próba ideje alatt a tó két „Betyárkával” díjazta horgásztársunk kitartását!

Matjaz májusi túrájának első nagyobb hala 23,6 kg…
… a második pedig 25,3 kg volt

Az időrendtől némileg eltekintve összefoglalnánk pár mondatban, melyek azok a további horgásztúráink, amik szintén az osztrák bányató festői környezetében zajlottak le. Zoli is lehetőséget kapott szeptemberben, hogy próbára tegye tudását ezen a nehezen kiismerhető vízen, azonban a tó rapszodikussága és az időjárás némileg közbeszólt, így túrájának első felében komolyabb hal nem érkezett. Majd az utolsó napi csaliváltás - egy tesztelés alatt álló Monster Crab - Liver oldódó jellegű golyóra - megmozgatta a víz lakóinak fantáziáját és néhány 8-10 kg közötti fogás után egy 17,1 kg-os tükrös is partra került!

Zoli „osztrák” tükröse: 17,1 kg

Matjaz is ellátogatott még erre a vízre egy későbbi időpontban, mert az előző horgásztúrái során nagyon pozitív tapasztalatokat szerzett erről a tóról. Ezúttal azonban a „Super Spice” névre hallgató, tesztelés alatt álló bojlival sikerült nagyot alakítania, hiszen a korábbi fergeteges tendenciához méltóan ismét „belenyúlt” egy 20 kilón felüli halba, sőt egy 31,8 kg-os tövessel sikerült a túráját igazán szenzációsan zárnia. Ami mindenképp említést érdemel, hogy Zoli esetéhez hasonlóan a horgászat túlnyomó része kapás nélkül telt el, és gyakorlatilag az utolsó 24 órában sikerült mindkét matuzsálemet kapásra bírni!

Matjaz újabb gyönyörű fogása: 24,65 kg
És az igazi meglepetés egy 31,8 kg-os monstrum formájában

Ha már „Super Spice”: nem mehetünk el szó nélkül Benjamin Babic horgásztársunk horvátországi túrája mellett (sem), aki egy itteni kristálytiszta bányatóban ejtett el - egy fotó erejéig - egy gyönyörűséges tükröst e horogravalóval,.

Benjamin szenzációs hala: 28,4 kg

A külföldi horgásztúrák vonalán haladva Marko Hohnjec horgásztúrái bővelkedtek szép fogásokban, akinek szintén a fűszeres íz vált be különösen az idei év során, csak annyi különbséggel, hogy egy olyan bojlival alkotott nagyot, mely már a kezdetek óta komoly népszerűségnek örvend termékeink palettáján - e horogravaló nem más, mint a „Magic Spice”.

Marko egy jól sikerült nyári túrája során két termetes tükrössel is összefutott: a kisebbik súlya 17,2 kg…
… a nagyobbiké pedig 18,1 kg volt

A hazai vizek felé „evezve” további érdekességekkel is szolgálhatunk, hiszen Kutyifa Ferenc, kaskantyúi teszthorgászunk két különböző horgászhelyen kétszer is sikeresen döntötte meg a korábbi horgászataiból származó egyéni rekordját!

Feri első rekorddöntését, melyet Nagykállón követett el, a Carp Dream - Big Carp fantázianevű bojlijának köszönhette. A hal pontos súlya 18,32 kg volt
A második rekorddöntő halat a vadregényes Ráckevei (Soroksári)-Dunán a téli szériát erősítő Monster Crab ízesítésű golyóval csalta lépre. E vadvízi „energiabomba” súlya 18,5 kg volt!

Kimagasló fogási eredményeket szolgáltatva került be kedvenc horgászhelyeink listájába a hatvani „Beton-tó”, mely döbbenetes mértékű nagyhal-állománnyal rendelkezik. Többek között legtöbb 20 kilón felüli fogásunk is ezen a vízen született!

Alapítói rekorddöntés Hatvanban: 25,1 kg! A pikkelyes gyönyörűség egy új, tesztelés alatt álló, rákos-tintahalas jellegű golyóra érkezett
Szabó Tomi, a hatvani specialistánk döbbenetes esete: 1 kapitális hal kifogása…
… két eltérő időpontban!
Újszászi Gábor horgásztársunk kapitális, 28,1 kg-os hala a Beton-tóról. A csali Carp Dream - Fish Steak volt

A legfrissebb esetet, vagyis az igazi csattanót a végére hagytuk, melynek átéléséhez az alapítónak nem kellett a saját tavánál messzebbre utazni. Bazika Sinisa egy fárasztó munkanap után, késő délután ellátogatott a - számára közeli - kavicsbánya tóra horgászni. A felszerelés összeállítását követően egy szem Winter Competition - Monster Crab ízesítésű bojlival csalizott, melyet egy általa jól ismert helyre vetett be. Másnap reggel 8 órakor a kapásjelző „hívogató” szava jelezte számára, hogy komoly érdeklődő érkezett. Az igazi meglepetés azonban csak a merítés után érte a horgászt, hiszen látta, hogy nem hétköznapi halat sikerült partra kényszerítenie. A hiteles mérlegelés során kiderült, hogy a hatalmas tőponty nem kevesebb, mint 34,05 kg-ot nyomott, melyről már szemrebbenés nélkül elmondható, hogy nem egy szokványos méretű halnak számít! A fényképek elkészítését követően a monstrum a lehető leggyorsabban visszakerült éltető elemébe, így remélhetőleg sokaknak okozhat még a későbbiekben legalább akkora örömet, mint Sinisának.

Bazika Sinisa fergeteges hala: 34,05 kg! A gyönyörűséget a már sokat bizonyított Monster Crab jellegű bojlival sikerült kifogni, amely a hideg vízi széria típusaiból származik

Bízunk benne, hogy cikkünk kellően hasznos, és informatív volt az olvasók számára, és kívánunk mindenkinek sok-sok 20 kilón felüli „Betyárkát”!

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.