Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 8. rész – Kedvenc stick mix receptem

Rokolya Péter 2022-09-27
Nagy titkok nincsenek már a modern pontyhorgászatban, de mindig van egy-egy apró trükk vagy kicsi plusz, ami hozzásegíthet minket a sikerhez. Kapástalan időkben a stick mixek használata is jelentősen növeli esélyeinket, főleg hideg vízi körülmények között. Ebben az írásban kedvenc stick mix receptemet fogom megosztani Veletek.

Pontyszezon a Zsitván 4. rész – Perzselő nyár

Bottyán Marián 2022-08-16
A május meglehetősen hűvös volt, így a pontyok nem kezdték el nászukat, helyette nagyokat lakomáztak és számos élményben, izgalmas horgászatokban lehetett részem. Ellenben júniusra megérkezett a perzselő forróság, az idő hetekig egyenletes, a légnyomás magas és pokoli a hőség.

Három szuper tipp törpeharcsás vizekre

Haskó Tamás 2022-07-29
Hazánkban az utóbbi évtizedben drasztikusan megnövekedett azon vizek száma, melyekben a törpeharcsák túlszaporodtak. Megnövekedett egyedszámuk páratlan falánksággal társul, a horgászok által felkínált csalit, ahogy vízbe ér szinte azonnal, a pontyoknak esélyt sem hagyva támadják meg, arról nem is beszélve, hogy a csalinak huzamosabb ideig kellene érintetlennek maradni ahhoz, hogy az öregebb egyedek megfogására is reális esély nyíljon. Azokra a tippekre próbálok rávilágítani, hogy hogyan is tehető eredményessé a pontyhorgászat ezeken a nem éppen könnyű vizeken.

Zsitva túra 3. rész – Az utolsó vacsora

Bottyán Marián 2021-06-18
Lassan nyugszik a nap, közeleg az alkonyat, a távolban fácán röppen – tán valamitől megijedt. Tőlem jobbra egy menyét szalad át a hídon, csak úgy szedi aprócska lábait szaporán, bizonyára ő is érzi már a vacsora illatát.

Zsitva túra 2. rész – A természet lágy ölén

Bottyán Marián 2021-06-11
Üde, párás levegő simogatja arcomat, reggeli harmat borítja be sátramat. A poszáták hangos csettegésére ébredek, az ágyban fekve tekintetem rögtön a botokra mered. Ott pihennek helyükön a pálcák, a múlt éjszaka megvívták a maguk harcát.

Zsitva túra 1. rész – Indul a szezon

Bottyán Marián 2021-06-04
Június van, végre megérkezett a nagybetűs nyár. A nappali meleg órákat a kellemes, hűs éjszakák váltják, a halak pedig egyre többet esznek, hiszen pótolni kell a rengeteg energiát, melyet az ívásra fordítottak.

Kora tavaszi sikerek

Rokolya Péter 2021-04-20
Kora tavasz a legszeszélyesebb horgászatok ideje. Habár a ponty bizonyítottan télen, hideg vízben is táplálkozik, megfogható táplálkozása annyira csekély, anyagcseréje annyira lelassul, hogy alaposan feladja a leckét a tél után pontyfogásra kiéhezett horgásznak, így ez a téma mindenképp megér egy „misét” ezen írás keretein belül.

Karácsony a Zsitván

Bottyán Marián 2020-12-24
Karácsony van és behavazott. Mindig elfog egyfajta misztikus érzés, amikor földet érnek az első fagyos hópelyhek. Igazi varázslat ez, akárcsak a halfogás öröme, mely még a legzordabb téli napokon is melengeti a lelkes horgászember szívét.

Spontán sikerek

Rokolya Péter 2020-10-27
A nyári, kora őszi horgászatok nem mindig kecsegtetnek a legjobb fogási esélyekkel. A nagy meleg, alacsony vagy épp túl magas légnyomás mind-mind a pontyhorgász ellenségei, nem optimálisak kedvenceink horogra kerítésére, azonban sokszor a legváratlanabb időszakokban történik meg az a bizonyos csoda.

Nekem a pontyhorgászat – stílus, érzés és minden, ami mögötte van

Bottyán Marián 2020-08-13
Annak idején a finomszerelékes peca volt a mindenem, matchbottal kergettem a keszegeket és pontyokat a helyi egyesület taván, később magával ragadott a pergetés és a folyóvíz, így a ragadozóhalak szerelmese lettem a vén Dunán, most pedig nagy halakra vadászom kedvenc csatornám partján, a festői szépségű és vad Zsitván.

A szuper csípős kendermag tuning – készítsd el misztikumok nélkül!

Czifra Antal 2018-03-10
A kendermag kétségkívül már évtizedek óta a pontyhorgászat egyik legnagyszerűbb csalija. Erről a fantasztikus aprómagról tényleg elmondható, hogy kiállta az idők próbáját és szinte semmit sem veszített vonzó hatásából. Az alábbi írásban bemutatom, hogy egy egyszerű útmutató segítségével még hatékonyabbá tehető a kender, ami jelentősen megnöveli a fogósságát.
Videóval

Keresd az iszapot!

Farkas Szabolcs 2018-02-18
Sokan félnek és szinte ódzkodnak az iszapos területek meghorgászásától. Reálisan gondolkozva az iszapban találhatók meg azok a természetes táplálékok, amik a pontyok legfőbb élelemforrását jelentik. Az öreg, tapasztalt pontyok egytől egyig az iszapos részeket pásztázzák és keresik egész évben. Hogyan keresem és horgászom meg én ezeket a területeket? Erre próbálok meg pár ötletet, tanácsot adni!

Pörgesd fel!

Haskó Tamás 2017-07-14
A mai, felgyorsult világban már nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy huzamosabb, akár hetekig tartó horgásztúrákon vegyenek részt. A legtöbb horgász (köztük én is) annak is örül, ha egy délutánra vagy éjszakára kijut a vízpartra és kedvenc hobbijának hódolhat. Ilyenkor pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mivel kedveskedünk a pontyoknak! Mutatom az egyik kedvenc keverékemet, ami egy szuper halmágnes és már sokszor bizonyított!

Melegíts be leforrázott bojlikkal!

Pataki Gergely 2017-02-02
Ha a bojlik vonzerejét a forraló trükkel megnöveled, BIZTOSAN több pontyot fogsz majd! Napjainkban a csúcsminőségű bojlik széles választéka áll rendelkezésünkre. A legkövetkezetesebb horgászok hajlamosak egy bizonyos típussal lenyomni egy-egy szezont ugyanazon a vízterületen, ez pedig arra ösztönzi a pontyot, hogy minden gond nélkül megszokott és biztonságos táplálékforrásként azonosítsa ezeket a golyókat és el is fogyassza őket. Aki egy neves cég termékének szavaz bizalmat, nem fog csalódni, elvégre a minőségi csali bizonyított már, így az etetősdi hosszú távon mindig kifizetődő lesz.

Tavaszi bojlis praktikák

Haskó Tamás 2016-03-16
Az év első hónapjai általában a kiállításokról és nyílt hétvégékről szólnak, melyek után a legtöbb horgász már nagyon várja, hogy „kiszabadulhasson” a vízpartra és kedvenc hobbijának hódoljon ismét. Ezeken a rendezvényeken nagyon sokan teszik fel nekem azt a kérdést, hogy mivel érdemes tavasszal próbálkozni, én mit ajánlok erre az időszakra? Éppen ezért úgy gondoltam, érdemes szentelni egy írást ennek a témának is.

Tavaszi bojlis praktikák

Haskó Tamás 2015-04-02
A zord, hideg tél után sokan várják a tavasz első napjait, hogy újra kedvenc hobbijuknak hódolhassanak. Ám jégolvadás után sokszor nem rutinfeladat a halfogás, bizony előfordul, hogy minden kapásért keményen meg kell dolgozni! Ebben az írásban ezekhez a horgászatokhoz szeretnék támpontot adni, hogy minél több élményhez segítsem hozzá a cikk olvasóit.

FermentX a nagyhalas horgászatokhoz

Nagy Csaba 2013-07-17
A pontyhorgászat rohamos fejlődésében nem csak a külföldi cégek haladnak óriáslépésekkel előre. Hazánk felszerelés-, etetőanyag- és csaligyártói is folyamatos kutatómunkát végeznek. Fejlesztéseik az egyre könnyebb, korszerűbb és minél gyorsabb halfogást elősegítő eszközök és csalik gyártását szolgálják, ráadásul (főként) magyar horgászoknak! Ebben meghatározó szerepet képvisel a Haldorádó. A sokéves kutatómunkának, megannyi szakember közreműködésének és neves horgászok rengeteg vízparton eltöltött óráinak gyümölcse a FermentX termékcsalád.

Pontyozzunk kicsit másként!

Nagy Csaba 2013-07-06
Az eredményes pontyozás a horgászok számára izgalmas kérdés. Amennyiben nem jön hozzánk a hal, akkor menjünk és keressük meg mi! Legnépszerűbb sporthalunk étvágya - étkezési szokásaival együtt - roppant változékony és látszólag kiszámíthatatlan. Ha jól eszik, könnyen foghatunk belőlük tucatnyit is.
Videóval

Pontyhorgász praktikák JDCM módra 3. rész - Tippek, ötletek, elméletek bemutatása és azok működése élesben - 5. felvonás: A 2012-es évösszegző

Jávorka Dániel 2013-06-13
Összetartás és csapatszellem. Két olyan fogalom, amely úgy gondolom/látom/tapasztalom, hogy sajnos egyre inkább „kihalófélben” van hazánkban. Számos olyan példát tudnék sorolni a különböző sportágaktól a szimpla „baráti” társaságokig, ahol e két kulcsfontosságú tényező hiánya miatt tartunk ott manapság, ahol tartunk. Nincs ez másként a horgászatban sem. Ide sorolhatnám a rabsicok tevékenységeinek kiiktatását, a „halvándorlás” megakadályozását vagy a különböző jótékonysági cselekedetek hiányát is.

Kapás pontyszerelem idején

Nagy Csaba 2013-05-14
Vizeinkben kedvező ívóhelyek meglétekor a pontyok 18-20 fokos vízhőmérsékletnél rendszerint májusban és júniusban ívnak. Ezen a hőmérsékleten felgyorsul az emésztésük, erőteljesen táplálkoznak, majd ívás és szaporodás után folytatják ezt. Nem ritka, hogy hidegfront betörésekor az ívás folyamata megszakad, az ikrásokban képződött ikra visszafejlődik és a hal szervezetében károsodás nélkül felszívódik. Régebben május elsejétől tilos volt a pontyhorgászat. A rendeletalkotó úgy gondolta, hogy ilyenkor nem szabad zavarni az ívó egyedeket - a nagyobb szaporulat reményében. Néhány egyesület mai napig is ehhez tartja magát, de nem ez a jellemző.

Áprilisi pontyok

Nagy Csaba 2013-04-17
Hétfőn még tél volt, kedden véget ért a tavasz. Hirtelen és az évszaktól nem megszokott módon kora nyári idő köszöntött hazánkra. A Nap napról-napra egyre magasabbra emelkedik az égbolton, sugarai a hideg víztömeget elkezdik lassanként melengetni. Ezzel párhuzamosan a vízi növényzet is elkezdi az újraéledés a jeleit adni. A hőmérséklet fokozatos emelkedését a mélység lakói is megérzik. A parton reggelente hangos madárcsevej kápráztatja el füleinket. Azelőtt is hallhattunk hasonlót, csak tán halkabban, szerényebben, ritkábban - nem is figyeltünk fel rá. Ez most már az igazi, nyakunkon a kikelet. Köszöntelek, tavasz!

Miért vonzanak a nagy területű vizek? - 1.rész

Zadravec Team 2011-04-24
Megmondom őszintén, valahogy meguntam a horgászatot az olyan vizeken, ahol tudom, hogy a legnagyobb halak is alig haladják meg a 20 kg-ot. A 2010-es évben az volt a célom, hogy javítsak a korábbi pontyrekordomon, de azt azért tegyük hozzá, hogy ennek megvalósításához olyan vizekre kellett ellátogatnom, melyek ideális feltételeket kínálnak ahhoz, hogy a pontyok ott akár 30 kg felettire is megnőjenek…

2010, a „Betyárkák” éve

Zadravec Team 2010-12-07
A 2010-es év nosztalgiája… Akár ezt a címet is adhattuk volna legújabb írásunknak, mely amellett, hogy a kapitális pontyfogásainkat hivatott bemutatni, számos különleges hazai, és külföldi helyszínen történt teszteredményekről tanúskodik a már meglévő, valamint a leendő, újdonságnak számító termékeinket illetően. Ha tudni szeretnétek, milyen kiemelkedő fogásokat értek el teszthorgászaink az idén, a most következő cikket megnyitva választ kaphattok e kérdésre!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.