Rapid peca a Bácsbokodi Felső-tavon, avagy a Monster család debütálása egyik kedvenc vizemen

Rapid peca a Bácsbokodi Felső-tavon, avagy a Monster család debütálása egyik kedvenc vizemen

Korábbi írásaimban már tettem említést erről a vízről Nektek, a szívemhez igazán közel álló Bácsbokodi Felső-tóról. Bár még csak márciust írt a naptár, már több túrán is túl voltam ekkorra, és végre eljött az idő, hogy a Haldorádó Monster család termékeit ezen a vízen is kipróbálhassam. A kora tavaszi időpont és a viszonylag hidegnek mondható víz számomra evidenssé tette, hogy a felkínálást PVA bages módszerrel fogom megoldani. Erre a pecára végre a kisfiam, Patrik is elkísérhetett, emellett Andris barátomék is kilátogattak hozzánk, így vált teljessé kis csapatunk erre a horgásznapra.

Az eredmény kézzel fogható
Az Édes Ananász Legend Wafter egy sikeres bages peca elmaradhatatlan kelléke!

Az újdonságok közül nekem eddig toronymagasan a Tintahal & Áfonya a legjobb, amely szinte mindenhol bizonyított.

Elég gyorsan eredményt hozott az első gondolatom, amit a képen látható módon valósítottam meg

A peca elején a számomra már többször bizonyító Haldorádó Legend Wafter került a bagbe egy egyszerűnek mondható, ám annál fogósabb végszereléken a German rigen (ennek megkötését a Haldorádó Carp Team csalizási tippjei között találjátok meg a YouTube-on!), az íz pedig nem volt más, mint e csalicsalád zászlóshajója, az Édes Ananász! A szerelékek bevetését követően az első fél órában már akadt is jelentkező egy gyönyörű, 8 kiló körüli töves személyében. Kisfiam segítségével egy igazán emlékezetes képpel bővült fotóalbumunk. Nagy élmény neki is, nekem is, ezért is csináljuk ezt. Ekkor még nem gondoltuk, hogy milyen sikeres nap előtt állunk. Van olyan helyzet, amikor a horgász érzi, hogy „Igen, ez egy jó nap lesz!”, ám mindehhez szükség van egy jó taktikára és csalira is. A Monster csalik hozták a hozzájuk fűzött reményeket és szebbnél szebb halakhoz segítettek hozzá minket.

Ezen a napon is számos halat adott a Haldorádó újdonsága a Monster palettáról. A nap íze a Tintahal & Áfonya
Egy újabb variáció bages módszerrel. A Haldorádó Monster Booster Gel aromák felgyorsíthatják a kapásainkat, csak ajánlani tudom őket!
Kedvenc aromám bages horgászatok során a Haldorádó Legend Max Jam

Többféle felkínálást, riget és csalikombinációt is kipróbáltam. Ezek közül a Tintahal & Áfonya és a Vörös Lazac volt az a kettő, ami magasan kitűnőre vizsgázott. Ezt a két csalit egyik kedvenc rigemen kínáltam a halaknak, amely nem volt más, mint a Slip D-rig.

Egy orrfacsaró csali bevetésre készen
Monster MAGNUM Tintahal & Áfonya és a hozzá passzoló pop-up Slip D-rig előkén

Sorra jöttek a szebbnél szebb felső-tavi 6-8 kilós pontyok, amelyek – tapasztalataim szerint a tó első felében szoktak szép számban előfordulni ebben az időszakban is. E halak hegemóniáját törte meg két igazán öreg hal, amelyek közül egyet Andris, egyet pedig én tarthattam a kezemben egy-egy fotó erejéig.

Andrisnak is jutott egy igazán öreg hal ezen a túrán. A hal súlya itt is átlépte a 10 kilogrammot. A profi segéd szerepében pedig a kisfiam, Patrik
Egy igazi öreg, őslakos
Tenyérnyi lapát! Micsoda méretek…
… erről a bognártüskéről nem is beszélve!
Sokat látott, mohos hátú

Általánosságban elmondható ezen a vízen, hogy a halak aktivitása a reggeli és esti fényváltásban a legerősebb, ekkor lehet őket leginkább elcsípni. Ezen a napon sem volt ez másképp, így az üresjáratot és „szabadidőt” egy kiadós ebéd elfogyasztásával igyekeztünk kitölteni. Közben pedig tervezgettük, hogy hogyan is folytassuk a nap hátralevő részét. Szerencsénkre felkészülten érkeztünk, volt pár ötlet még a tarsolyban.

Egy pörgős, melós napon mindig jól jön a kiadós ebéd
Tüzes Ponty Pellet Pack, Édes Ananász Legend Max Jam, és már kész is a tökéletes hideg vízi pontymágnes

Az ebéd utáni frissítéseket követően ismét viszonylag gyorsan sikerült kapást elérni, ebben nagy segítségemre voltak a különböző Booster gélek, ezek közül is a Legend Max Jamek. Ez a plusz adalék az egyébként is ínycsiklandozó pellet szemekhez szinte vörös szőnyegként mutattak utat. A Tüzes Ponty Pellet Pack nagy kedvencem, szamárság lett volna otthon hagyni. Nem sok kérdés volt, természetesen ezen a napon is velem tartott.

A délután első hala. Boldog vagyok, ha a kisfiammal horgászhatok. Ha felnő, biztosan mosolyt csal majd az arcára ez a fotó is
Egy rendhagyó megoldás, fárasztás a kisfiammal kézen fogva
Patrikomnak is jutott fogás mára. Az öröm az arcán, avagy úton egy örök szerelem irányába

Mint ahogy említettem is, az esti fényváltás környékét érdemes megvárni, hiszen nagy esély van ilyenkor egy-egy jobb hal szákba terelésére is. Egyetértettünk a srácokkal, hogy mindenképp maradunk kicsit sötétben is. Jó döntésnek bizonyult, hiszen a sötét beálltát követően az első órában ez az igazán különleges tükörponty húzta el a szerelékemet. A képen jól látszik, hogy mintha csillámporral lenne megszórva a farokúszója alatti rész. Ez az ismertető jegye mindig el fogja árulni, ha legközelebb is sikerül horogra csalnia egy hozzám hasonló szerencsés horgász társamnak.

Az esti fényváltást követő első hal volt ez a gyönyörű tükrös
Ezt a tükröst igazán különleges ismertető jegyekkel látta el a természet

Zárszóként mit is írhatnék…
Azt hiszem, ez egy igazán sikeres horgásznap volt. Külön öröm számomra, hogy a Monster csalikkal itt is igazán jó eredményeket érhettem el. Szebbnél szebb halak kerültek a bölcsőbe, melyek közül a két bandanagy erősen kiemelkedett. Csak remélni tudom, hogy hozzánk hasonlóan bánnak majd velük az idelátogató horgásztársak. Ez az alap, ezt a bánásmódot igazán megérdemlik, Ti se tegyetek másképp. Végezetül meg szeretném említeni és talán nem utoljára, hogy köszönöm a lehetőséget a Haldorádó csapatának, ezen belül is Döme Gábornak, hogy vihetem a termékek hírnevét, és hogy a magam szemüvegén át látott és megélt dolgokat itt is megjeleníthetem cikkek formájában. Nagyon sok köszönettel tartozom mindezért!

Írta: Ördög Erik
Képek: Tiszai András, Ördög Erik

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.