Rendezés

Tavaszváró horgászat a Ráckevei (Soroksári)-Dunán

Energo Team 2023-05-18
Az idei év kissé vontatottan indult számomra, mert kötelezettségeim miatt csak nagy sokára, március közepén jutottam ki horgászni, ennek ellenére különleges alkalom, hiszen ebben az évben ez az első! A várható időjárás távolról sem volt ideális, tekintve, hogy éjjel mínuszok okoztak nehézségeket, és így a vizeink sem melegedtek úgy, ahogy azt március közepén remélni lehet. A tervezett kora délutáni kezdésbe is csúszott egy kis hiba munkahelyi elfoglaltságaim miatt, ezért csak kevéssel sötétedés előtt tudtam kiérni a stégemhez, de szerencsére még fényváltás előtt, így maradt időm felkészülni az éjszakára.

Balatoni pontyrekordom története

Rokolya Péter 2023-05-10
4 évszakos filmünk őszi helyszínének egy különleges helyet szerettem volna, így esett a választásom Badacsonyra, a Balaton egyik legszebb helyére. A horgászatra Szoják Benedek barátom kísért el, akivel már horgásztunk ezen a környéken, így nem volt ismeretlen a miliő.
Videóval

Balaton, a NAGY PONTYOK „tengere”

Döme Gábor 2023-04-26
Áprilisban egy hetet töltöttem Szigligeten, a Balaton ÉNy-i csücskében nagy pontyokra horgászva. Bíztam benne, hogy sikerül néhány szebb példány megfogni, de ami ezen a héten rám várt, azt a legmerészebb álmaimban sem hittem volna, hogy bekövetkezhet…!

Húsvéti meglepetések

Rokolya Péter 2023-04-24
Téli tervezés tavaszi horgászatot eredményez. Ádám barátommal télen elhatároztuk, hogy újfent ellátogatunk egy kihívásokkal teli holtágra a tavasz folyamán. Célkeresztben elsősorban a harcsák és a pontyok voltak ezúttal, de a bónusz meglepetés sem maradt el!
Videóval

A szeszélyes Kis-Balaton

Szoják Benedek 2023-04-22
Több mint egy év telt el azóta, hogy utoljára a Kis-Balatonon horgásztam. Nagyon hiányzott már ez a csodálatos környezet és az itt élő vad pontyok. Ezúttal a vízállás is kedvezőnek bizonyult, a korábbi évhez képest és sok szép ponty került szákba már a tavaszi időszakban is. Minden körülmény bizakodásra adott okot, így amint lehetőségem nyílt egy pár napos horgászatra, egy pillanatra sem haboztam. Nem kellett sok idő, és a Kis-Balaton újra megmutatta, miért az egyik kedvenc vadvizem…

Fagyos szezonkezdet

Szoják Benedek 2023-04-20
Már javában benne jártunk a márciusban, mikor az időjárás még mindig elég zord, télies arcát mutatta. Ennek ellenére megállíthatatlan voltam. Egy kis fejtörés után számomra nem volt kérdés, ideje szervezni az év első túráját. Minden évben a Balatonon kezdem a szezont, így ezt a „hagyományt” idén sem szándékoztam megtörni. Reményteli várakozás és hosszas készülődés után végül neki vágtam a még alig 4 fokos magyar tengernek.
Videóval

3 évszak nagyponty-horgászata a Balatonon

Rokolya Péter 2023-04-08
A Haldorádó Carp Team csapata folyamatosan keresi a különleges lehetőségeket és kihívásokat a pontyhorgászatban. Szerettünk volna közösen egy minden évszakot átölelő filmet készíteni a magyar tengeren, mely folyamán a csapat tagjai különböző helyszíneken mutatják be az általuk választott stratégiát és annak eredményességét.

Balatoni csaliajánló

Szoják Benedek 2023-03-27
Talán az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, amelyet rendszeresen megkapok, hogy milyen csalit és etetést ajánlok hazánk legnagyobb vizére, a Balatonra. Jó érzéssel tölt el, hogy mennyi lelkes horgásztársamnak álma a Balatonon nagy pontyot fogni, és még nagyobb öröm, ha esetleg ennek az álomnak a megvalósulásához egy picit is hozzá tudok járulni, néhány tanáccsal. Ebben az írásomban a csalikkal és az etetéssel kapcsolatban szerzett tapasztalataimat igyekszem összeszedni, és ha csak egy olvasónak tudok ezzel a néhány sorral segíteni, akkor már megérte!
Videóval

Újév

Fehér Boga Pál 2023-03-18
Kifejezetten szeretem, amikor a kedvenc hobbimat űzve léphetek át az új évbe. Amikor egy ilyen túra alkalmával sikerül megfogni az év első halait is, az már csak hab a tortán… Hiszen a tél közepén nem egyszerű kapásra bírni a fagyos vizek lakóit.

„SzálKaland”, avagy egy téli túra története a völgyben

Ördög Erik 2023-03-14
Közel egy év telt el a legutóbbi túrám óta, amelyet itt töltöttem, a Szálkai-víztározón. Az időpont január, ami azt hiszem, önmagában is egy szürreális tény, ha pontyhorgászatról beszélünk. Az pedig, hogy mindezt Szálkán akarja az emberfia véghezvinni, talán a vakmerőség és a bolondság határait súrolja. Tavaly ilyenkor kemény mínuszokkal (-6, -7 fok) kellett szembenéznem, idén pedig nyugodtan kijelenthetem, hogy ritkán tapasztalható, már-már monszunszerű esővel. Amikor szóba jött a téma, és elkezdtem komolyabban gondolni erre a túraötletre, az már az első percben tiszta volt számomra, hogy ez bizony fel fog érni egy bungee jumpinggal (kötél nélkül!).

Álomból valóságba

Szoják Benedek 2023-03-09
Hol máshol indíthattam volna az évet, mint kedvenc vizemen, a Balatonon. Mindig a Balatonon kezdem a szezont, nálam ez már hagyománynak nevezhető. Idén a szokásosnál is korábban neki vágtunk a magyar tengernek. A téli körülmények és a mínuszok ellenére álomszerűre sikerült az egyhetes horgászatunk. Nehéz horgászat volt, kevés kapással, de az utolsó este értelmet nyert minden fáradtság, és valóra vált az álmom…
Videóval

Kihívások vizein – 2. rész – Pölöske

Fehér Boga Pál 2023-03-04
Korábbi pötrétei túrám alkalmával elhatároztam, hogy végiglátogatom Nyugat-Magyarország legnehezebb, legnagyobb kihívásokat tartogató vizeit. Egyszerűen annyival más érzés, annyival nagyobb élmény ezekből a tavakból halat fogni… Még akkor is, ha nem kapitális egyedekről beszélünk. Itt, Pölöskén is kőkeményen meg kellett küzdeni minden egyes kapásért… De az még hagyján, a kapást követő fárasztások még annál is nagyobb nehézséget okoztak, hiszen ennyire akadós pályán még sosem horgásztam.

A Nyugati-övcsatorna felfedezése

Szoják Benedek 2023-02-21
A hideg téli estéken jó kicsit visszagondolni a szép emlékekre, fogásokra. Ezek az élmények így, télen is felmelegítik a pontyhorgász szívét. Egy ilyen kellemes, kora nyári csatornahorgászat élményeit és tapasztalatait hoztam most el pár sorban. Jó olvasást kívánok!

Egy barátság, egy szenvedély

Rokolya Péter 2023-02-20
Aki jó horgász akar lenni, pokolra kell annak menni! Vagy mégsem? Egy biztos, minden horgásznak megvan a saját története. Ebben az írásban elmesélem nektek, hogy indult számomra a nagyponty-horgászat, és mi volt ennek a története.
Videóval

A Nagy Kékség titkai

Szoják Benedek 2023-02-18
A Gyékényesi kavicsbánya-tó, más néven a „Kotró" a méltán híres hazai nagyhalas vizek egyike. Híres a hatalmas pontyairól, az óriási mélységekről és a kristálytiszta vizéről. Régóta szerettem volna már itt horgászni és felfedezni, mit rejt a mélyég. Végül november utolsó hetében, már szinte télies időjárásban vágtunk neki a Nagy Kékségnek. Emlékezetesre sikerült az ismerkedés a tóval, ugyanis már rögtön az első alkalommal rengeteg szép halat sikerült fognom. A késői időpont és a hideg víz ellenére igazi örömpecában volt részünk. Remélem, ezt a képek és a felvételek is jól visszaadják majd.
Videóval

Szilveszteri pontyok

Rokolya Péter 2023-01-09
Az időjárás-előrejelzés télhez képest enyhe időt jósolt egy erőteljes felmelegedéssel, így nem volt kérdés, ki kellett használni ezt a ritka alkalmat, és barátaimmal áthorgászni magunkat az óévből az újévbe. Erre tökéletes lehetőség nyílt a Dunavarsány határában elterülő egyesületi vízen, a Petőfi-tavon. Tartsatok velünk erre a különös szilveszterre!

Gyékényesi tűzijáték

Fehér Boga Pál 2023-01-06
A nagy, kék bányató gyönyörű lakói, ahogy sok más horgásznak már, úgy nekem is felkeltették a figyelmemet. Hosszú ideje tervezgettem, hogy végre kipróbálom magam az általam megszokott vizektől merően eltérő jellegű Gyékényesen. Évek teltek el, és végre most télen lehetőségem nyílt rá, hogy a karácsony utáni egy hetet lent tölthessem e legendás tó partján. Féltem tőle, hogy túl nagy kihívást vállaltam, hiszen Gyékényes egy alapból embert próbáló terep, én pedig pont a tél közepette érkeztem a partjára, amikor mint mindenhol, itt is fokozottan nehéz kapásra bírni a pontyokat… A félelmem be is igazolódott, hihetetlen megpróbáltatások elé állított ez a gyönyörű tó, de nem adtam fel, és a végére kifizetődött a kitartásom.

Hideg vízi pontyhorgászatom

Rokolya Péter 2022-12-28
A hideg vízi, elsősorban téli horgászat, kiváltképp a pontyhorgászat nehéz kenyér! Számos tényező van, amit nem árt észben tartani, ha ilyenkor is vállalkozunk a pontyozásra. Személyes tapasztalataimat gyűjtöttem most össze ebbe a nem hétköznapi írásba.
Videóval

Tarcal kincsei 2. rész – Kengyel-tó

Rokolya Péter 2022-11-19
A tarcali kaland folytatásaként egy legendás, de feledésbe merült vízterületre látogattunk el. A Kengyel-tó egy tekintélyt parancsoló tározó a Tokaj-hegy lábánál, mely változatos halfaunának ad otthont és igazi kihívás elé állítja az ide érkező horgászokat. A vízben kapitális harcsák, szép pontyok és parádés amurállomány található. Utóbbiak voltak most célkeresztben.

Kihívások vizein - 1. rész - Pötréte

Fehér Boga Pál 2022-11-12
Amikor meghívást kaptam a Pötrétei-tavakra, közel sem voltam benne biztos, hogy felnőttem-e már a feladathoz. Korábban már volt alkalmam egyszer horgászni itt – akkor csónakból kergettem a csukákat pár óra hosszát –, így tudtam, hogy mire adom a fejem, amikor elvállaltam a kihívást. Úgy gondoltam, hogy csak ki tudok valahogy varázsolni legalább egy kisebb halat… Hát, a sűrű víz alatti erdő, valamint a törpeharcsák valóban megnehezítették a dolgomat, viszont a végére a vártnál sokkal eredményesebb és tanulságosabb horgászat kerekedett ki belőle.

Nyárból az őszbe

Fehér Boga Pál 2022-10-26
A nyár végének közeledtével sokat gondoltam az őszre. A kedvenc vadvizemen, a Kis-Balatonon a nagy meleg és a kis vízállás nem kedvezett a halaknak, csupán remélni tudtam, hogy a hidegebb időjárással egyre inkább a part közelébe merészkednek a víz méltán híres halai. Elhatároztam, hogy az iskola mellett minden adódó szabadidőmet a Kis-Balatonnak szentelem. Ez csupán annyit jelentett, hogy minden péntek délután leültem egy előzetesen kiválasztott helyre és szombat délelőttig megpróbáltam kapást kicsikarni. Tudtam, hogy nehéz fába vágtam a fejszémet és szinte lehetetlenre vállalkozom, de nem adtam fel, és ennek olyan eredménye lett, ami minden várakozásomat felülmúlta.

Györöki pontyok

Rokolya Péter 2022-10-20
A tavalyi fenomenális balatoni pecánkat, úgy döntöttünk, megismételjük Benő barátommal Balatongyörökön. A pontos helyszín a Becehegy alatt található Györöki 1-es stég volt. Titkon bíztunk egy hasonló sikeres pecában, sőt még egy jobban azonban ember tervez a Balaton pedig a Balaton…

Októberi nagy pontyok az Ezüst-tavon

Döme Gábor 2022-10-13
Aki volt már a kiskunhalasi Ezüst-tó Horgászcentrumban, az megtapasztalhatta, hogy temérdek átlagos, 2-4 kg közötti „versenyponty” lakja. Persze ezek között mindig horogra akad néhány 5-10 kg közötti, sőt néha nagyobb „extraponty” is, de nem ez a jellemző. Lakik a tóban nagyobb ponty is, mekkora lehet most a legnagyobb? Ennek jártam utána!
Videóval

Tarcal kincsei 1. rész – A Citrom-bányató

Rokolya Péter 2022-10-08
Egy különleges lehetőséget kaptunk, hogy a tarcali bányatavon horgászhassunk Hunyadi Ádám barátommal. A cél egy közös álom megvalósításán túl a csekély halállomány felmérése volt, illetve egy nem hétköznapi film készítése. A sors kegyes volt hozzánk, gyönyörű őslakos fekete nyurgapontyokat sikerült fognunk. Tartsatok velünk erre a páratlan vadvízi kalandra!
Videóval

Nyárzáró túra a Széki-tavon

Szoják Benedek 2022-09-07
A nyár végéhez közeledve már szinte hagyomány, hogy egy hosszabb horgászattal búcsúztatjuk az év legmelegebb hónapjait. Messze nem az ideális időszak ez még, hiszen a vizek még nagyon melegek, ennek ellenére nagy izgalmakkal vágtunk neki a méltán híres Széki-tó felfedezésének… Sajnos egyéb elfoglaltságok miatt a tervezett ötnapos horgászatból csak 4 nap lett, így ebből kellett kihoznunk a maximumot. Végül a tó és a taktikánk nem hazudtolta meg magát. Egy igazán eseménydús örömpeca kerekedett ebből a rövid, baráti horgászatból.

Kákafoki kalandok 1. rész

Rokolya Péter 2022-09-03
Szeretem a vadvizeket, itt teljesedhet ki igazán egy horgász. Gyakorta ezek a horgászatok nem a kapitális halakról szólnak, mégis mindig tanul, tapasztal az ember valami újat. Különleges horgászhelyek kis hazánkban is sokfele vannak, azonban van egy, amely régóta mozgatta a fantáziám. Szarvason – és az itt található, páratlan szépségű mocsári ciprusok alatt – mindenképp szerettem volna horgászni és egy pontyos képpel gazdagítani albumom. Hogy ez megvalósult-e? Tartsatok velem a nem hétköznapi kaland első részére a „Jurassic Parkba”, és minden kiderül!

Először Serházzugon

Rokolya Péter 2022-08-29
A holtágak a legnehezebb vizek közé tartoznak. Rendszerint minden holtág erősen törpeharcsás, ezért nehéz a peca, pedig szép halakat rejtenek melyek különleges trófeák. Egy újabb helyről írok most, ahol eddig még nem jártam, idén azonban ez is lekerült a bakancslistámról: nézzük, milyen is volt elsőre Serházzug!

Diana-tavi torpedók

Rokolya Péter 2022-08-20
Régóta dédelgetett tervem volt a Diana-tóra ellátogatni és méltán híres amurállományát becserkészni. A tó ritka kincse a fekete amur, mely persze az én kívánságlistámon is első helyen szerepelt. Ember tervez, a körülmények viszont döntenek. Be kellett érnem egy fehér amur parádéval és bónuszként egy tórekord ponttyal. Tartsatok velem erre a mozgalmas nyári kalandra!

Kis-balatoni nyár

Rokolya Péter 2022-08-17
A Kis-Balaton egy páratlan varázsú vadvíz-ország, ezt tavaly testközelből is megtapasztaltam. Kedvesemmel idén is úgy döntöttünk, visszatérünk nyaralni Zalakarosra és beiktatunk egy „szokásos” pecát is a programtervezetbe.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2023 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.