Rendezés

Videóval

Szigliget aranya

Szoják Benedek 2024-06-15
Szinte nyárias körülmények közepette vágtunk neki az áprilisi Balatonnak Rokolya Peti barátommal. Mindig egy ünnep számunkra, ha végre össze tudunk hozni egy közös túrát. Nagy örömmel és izgalmakkal kezdtük meg a közös horgászatunkat a Balaton számunkra egyik legkülönlegesebb helyén, Szigligeten. Az ott töltött néhány nap alatt az időjárás az összes arcát megmutatta, ennek ellenére csodálatos halakat sikerült fognunk. Ennek gyümölcseként büszkén mutatjuk be a legújabb közös filmünket és ezt az írást, fogadjátok szeretettel!

Rapid peca a Bácsbokodi Felső-tavon, avagy a Monster család debütálása egyik kedvenc vizemen

Ördög Erik 2024-05-23
Korábbi írásaimban már tettem említést erről a vízről Nektek, a szívemhez igazán közel álló Bácsbokodi Felső-tóról. Bár még csak márciust írt a naptár, már több túrán is túl voltam ekkorra, és végre eljött az idő, hogy a Haldorádó Monster család termékeit ezen a vízen is kipróbálhassam. A kora tavaszi időpont és a viszonylag hidegnek mondható víz számomra evidenssé tette, hogy a felkínálást PVA bages módszerrel fogom megoldani. Erre a pecára végre a kisfiam, Patrik is elkísérhetett, emellett Andris barátomék is kilátogattak hozzánk, így vált teljessé kis csapatunk erre a horgásznapra.
Videóval

Nagy nyomás alatt az RSD-n

Erdélyi Tamás 2024-05-18
Egy ideje figyelemmel kísértem már az RSD-n fogott kapitális halakat tartalmazó posztokat a közösségi média felületein. Ezeken felbuzdulva úgy gondoltam, itt nekem is horgásznom kell! Godó Rolf barátommal már régóta terveztünk egy közös horgásztúrát, és mivel jól tudtam, hogy ő az RSD kiváló ismerője, nagy reményekkel vágtunk bele ebbe a nem hétköznapi horgászatba.

Az év első balatoni nagy pontyai

Szoják Benedek 2024-05-12
Sok különleges eseménnyel és nagyon pozitív történéssel indult számomra a 2024-es év. Egy hosszú, de nagyon tartalmas tél után már alig vártam, hogy újra vízparton legyek és hódolhassak szenvedélyemnek. Már a szokásosnál is korábban a Balaton partján találtam magam, február végén már szerettem volna megfogni az év első pontyait, ami szerencsére sikerült is. Ezen fellelkesülve, amikor csak tudtam, a vízparton töltöttem az éjszakát és ennek hamar meg is lett az eredménye…

Balatoni csaliajánló 2024 – Újratöltve

Szoják Benedek 2024-05-06
Talán az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, amelyet rendszeresen megkapok, hogy milyen csalit és etetést ajánlok hazánk legnagyobb vizére, a Balatonra. Jó érzéssel tölt el, hogy mennyi lelkes horgásztársamnak álma a Balatonon nagy pontyot fogni, és még nagyobb öröm, ha esetleg ennek megvalósulásához egy picit is hozzá tudok járulni néhány tanáccsal, ötlettel. Ebben az írásomban a csalikkal kapcsolatban szerzett tapasztalataimat igyekszem összeszedni, és ha csak egy olvasónak tudok ezzel a néhány sorral segíteni, akkor már megérte! Tavaly már megjelent egy ilyen cikkem, ez annak az újratöltött, felfrissített változata. Mivel folyamatosan dolgozunk új csalikon és a jót lehet még jobbá tenni, idejét láttam újra „tollat" ragadni ezzel a témával kapcsolatban. Lássuk a csalikat, amelyeken oly sokat dolgoztunk tavaly óta, és amelyekkel az utóbbi időben eredményes voltam, voltunk a magyar tengeren!

Dunai pontyok bojlival

Faragó Richárd 2024-04-18
Sokszor beszéltünk róla Laci kollégámmal, hogy szeretnénk a nagy Dunából pontyokat fogni. Sajnos kevés időnk van a horgászatra, de az októberi hosszú hétvégét kihasználva pénteken nekivágtunk a kalandnak. Célunk az volt, hogy szép, termetes, öreg dunai pontyokat fogjunk. Hogy ez sikerülhet-e? Ezt mi sem tudtuk. Kevés tapasztalattal rendelkeztünk a dunai békéshal-horgászattal kapcsolatban. Tanácsot kértünk Döme Gábortól, hogyan és miként vágjunk neki a túrának. Hosszas beszélgetés és sok-sok hasznos tanács következett, és ezekkel felvértezve indultunk neki az öreg folyónak. Nem mellesleg Gábortól kaptunk a 2024-es újdonságnak számító bojlikból.

Somogy vármegye „kincsesládája”, avagy egy rapid túra története a Kiskorpádi Szigetestavon

Ördög Erik 2024-04-16
Ahogy már az elmúlt években megszokhattuk, az úgymond „vénasszonyok nyara” tavaly is elég erősen kitolódott, így kapva kaptam az alkalmon és egy rapidnak mondható horgászat keretében 2 éjszakát tölthettem Kiskorpádon, a szívemnek nagyon kedves Kiskorpádi Szigetestavon. Tartsatok velem, és elmesélem, mennyi minden történt szűk 48 óra alatt velem!

Borúra derű

Energo Team 2024-04-15
Az 5 napos túra második felvonása. A borongós 3 nap után már csak 2 nap maradt arra, hogy becserkésszem e tó szebb példányait. Ugyanaz a felszerelés, a csali és etető bojli dettó, mint az előző napokban. Ami változott, az a helyszín, és hogy a hőmérő újra nyári meleget mutat.

Húsvéti meglepetések

Rokolya Péter 2024-04-09
Téli tervezés tavaszi horgászatot eredményez. Ádám barátommal télen elhatároztuk, hogy újfent ellátogatunk egy kihívásokkal teli holtágra a tavasz folyamán. Célkeresztben elsősorban a harcsák és a pontyok voltak ezúttal, de a bónusz meglepetés sem maradt el!

Kiszámíthatatlan Kiskunsági

Rokolya Péter 2024-04-01
A csatornák a legnehezebb vizek közé tartoznak, ez köztudott. A körülmények, az állandóan változó tényezők és a kisebb halsűrűség mind-mind olyan tényezők, melyek a legjobbaknak is fejtörést okoznak. De mi imádjuk a kihívásokat, ahonnan a legtöbb ember menekül, mi oda szeretünk tartani, így volt ez legutóbbi csatornakalandunkon is Szilárd barátommal.

Ezerarcú Balaton

Szoják Benedek 2024-03-25
Nálam már hagyománynak számít, hogy a Balatoni nagyhalas szezont az egyik kedvenc helyemen, Ábrahámhegyen indítom. Ez ezúttal sem volt másképp. Március második felében vágtunk neki az ébredő Balatonnak, amely tényleg ezer arcát mutatta meg a hét folyamán. A szinte kora nyárias melegtől egészen a hóviharig és a mínuszokig mindenben volt részünk, no de ezért szeretem igazán ezeket a tavaszi horgászatokat. Hibátlan pikkelyesekben szerencsére most sem volt hiány, fogadjátok szeretettel a rövid kis visszatekintésemet e nagyszerű horgászatra.

Hideg vízi randevú egy régi ismerőssel

Ördög Erik 2024-03-19
A kiskorpádi túrát követően nem sokkal, de már a naptár szerint november elejét írván azon kaptam magam, hogy egy újabb kihívás elé nézek barátommal, Tiszai Andrissal. Hogy egy klasszikus Rokolya Péter idézettel kezdjek, „Minden pontyhorgásznak vannak, tervei, céljai, vágyai. Legyen szó az adott vízterület legnagyobb vagy legkülönlegesebb pontyának megfogásáról!”. Ezzel a gondolattal és célkitűzéssel érkeztem újfent a Bácsbokodi Felső-tó partjára, ahol – a fenti soroknak eleget téve – a szívemnek legkülönlegesebb és talán a tó egyik legnagyobb halának megfogása volt a célom ezen a rapid, 12 órás horgászaton. Igen, a hal, akiért jöttem, a tó legendás lakója, az Öreg Töves!

Egyéjszakás kaland az RSD-n

Szoják Benedek 2024-03-13
A Ráckevei (Soroksári)-Duna – ismertebb nevén RSD – régóta a bakancslistás vizeim közt szerepelt. Az utóbbi években soha nem látott mennyiségű nagy ponty került itt partra, így nem volt kérdés számomra, hogy ha lehetőségem nyílik, én is próbára teszem itt magam. Szendrei Ádám barátom meghívásának eleget téve erre március elején végre sor került. Ez az egyéjszakás villámlátogatás minden várakozásomat felülmúlta. Erre a különleges, rapid pecára emlékszem most vissza.
Videóval

Frontos Balaton

Erdélyi Tamás 2024-03-02
Már-már hagyománnyá vált nálam, hogy az NBBH utáni időszakban 1 hetet a Balaton partján töltök. Bogával már régóta beszéltük, hogy jó lenne egy túrát együtt végighorgászni, ennek most jött el az ideje. A boiliebalaton.hu oldalon foglalható helyek közül a számomra oly kedves Balatonmáriafürdő központi strandját foglaltam le. Mivel nem először horgásztam ezen a strandon, a korábbi évek tapasztalataiból építkezve készültünk fel erre a túrára. Hogy mik voltak ezek? Ebben az írásban kifejtem nektek!

Késő ősszel a Carp&Carp tavon

Erdélyi Tamás 2024-02-26
A tóban rejlő lehetőségek már akkor rabul ejtettek, amikor szeptember végén először itt horgásztam Haskó Tomival. Az itt forgatott filmünk végén úgy köszöntem el, hogy tavasszal még visszatérek. Nos, nem bírtam addig várni, ezért november második felében visszatértem egy késő őszi horgászatra. Úgy gondolom, a körülményekhez képest sikerrel vettem az akadályokat, de ne rohanjunk ennyire előre…

Ismerkedés az RSD-vel

Rokolya Péter 2024-02-02
Egy régóta tervezett horgászatra készültem, melynek célpontja – nyugodtan mondhatjuk! – egy jól ismert vadvíz volt. Ez a vízterület köztudottan a nehezebb vizek közé tartozik, de ideje volt próbára tenni magam itt is, így nem volt kérdés, irány az RSD!
Videóval

Egy túrán: ponty 30+ kg, tokhal 60+ kg!!!

Burszki Zoárd 2024-01-13
Nem is gondolnánk, hogy lakóhelyünktől pár kilométerre milyen kincseket találhat az ember. Csupán a véletlen műve volt, hogy rátaláltunk a Megafish Horgásztavakra, és a világháló révén több olyan fogásról szereztünk tudomást, illetve láttunk olyan képeket, amelyek nem csak kis hazánkban, de Európa-szerte egyedülállónak mondhatók. Így nem volt kérdés, hogy szeretnénk mi is eltölteni pár napot ezen a horgásztavon.
Videóval

Szilveszteri pontyok

Rokolya Péter 2024-01-03
Az időjárás-előrejelzés télhez képest enyhe időt jósolt egy erőteljes felmelegedéssel, így nem volt kérdés, ki kellett használni ezt a ritka alkalmat, és barátaimmal áthorgászni magunkat az óévből az újévbe. Erre tökéletes lehetőség nyílt a Dunavarsány határában elterülő egyesületi vízen, a Petőfi-tavon. Tartsatok velünk erre a különös szilveszterre!

Gyékényesi tűzijáték

Fehér Boga Pál 2024-01-01
A nagy, kék bányató gyönyörű lakói, ahogy sok más horgásznak már, úgy nekem is felkeltették a figyelmemet. Hosszú ideje tervezgettem, hogy végre kipróbálom magam az általam megszokott vizektől merően eltérő jellegű Gyékényesen. Évek teltek el, és végre most télen lehetőségem nyílt rá, hogy a karácsony utáni egy hetet lent tölthessem e legendás tó partján. Féltem tőle, hogy túl nagy kihívást vállaltam, hiszen Gyékényes egy alapból embert próbáló terep, én pedig pont a tél közepette érkeztem a partjára, amikor mint mindenhol, itt is fokozottan nehéz kapásra bírni a pontyokat… A félelmem be is igazolódott, hihetetlen megpróbáltatások elé állított ez a gyönyörű tó, de nem adtam fel, és a végére kifizetődött a kitartásom.
Videóval

Szálka a szememben

Rokolya Péter 2023-12-02
Egy régóta tervezett bakancslistás horgászatra készültem, melynek célpontja a Szálkai-tározó volt. E vízterület köztudottan a nehéz vizek közé tartozik, és nagyon kevés hiteles információt lehet találni Szálkáról, így ennek járok utána ebben a nem hétköznapi pontyos kalandban. Kalandra fel, irány Szálka!

A nem mindig kegyes Balaton…

Szoják Benedek 2023-11-19
Aki egy kicsit is ismer vagy követi a munkásságom, az tudja, hogy a Balaton a kedvenc vízem. Imádom a sokoldalúságát és azt, hogy mindig tartogat meglepetéseket. Már szinte otthon érzem magam e hatalmas tó partján, mégis minden horgászat alkalmával egy egészen új arcát mutatja meg. Épp ezt szeretem benne annyira, hogy nincs két egyforma szituáció, mindig fel van adva a lecke. Most épp egy olyan időszakot sikerült kifognom, amikor minden kapásért igazán meg kellett dolgozni, és ha megszólalt a jelző, akkor sem kellett egyből kapitális halakra gondolni. Ettől lesznek igazán értékesek a korábbi, kiemelkedő eredmények!

Hejőkeresztúron a vénasszonyok nyarában

Erdélyi Tamás 2023-11-11
Úgy gondolom, minden pontyhorgásznak van olyan vízterület a pályafutásában, amelyre óriási kihívásként tekint. Számomra az egyik ilyen víztípus a bányatavak. Óriási mélységek, tömérdek törés, megannyi plató és még számtalan nehezítő tényező jellemzi az ilyen vízeket. Nagyon szeretem az ebben rejlő kihívásokat, éppen ezért, amikor Haskó Tomi megkérdezte tőlem, lenne-e kedvem vele tartani a Carp&Carp Lake-re Hejőkeresztúron, nem gondolkoztam sokat a válaszon!
Videóval

Tarcal kincsei 2. rész – Kengyel-tó

Rokolya Péter 2023-11-06
A tarcali kaland folytatásaként egy legendás, de feledésbe merült vízterületre látogattunk el. A Kengyel-tó egy tekintélyt parancsoló tározó a Tokaj-hegy lábánál, mely változatos halfaunának ad otthont és igazi kihívás elé állítja az ide érkező horgászokat. A vízben kapitális harcsák, szép pontyok és parádés amurállomány található. Utóbbiak voltak most célkeresztben.

Bledi születésnap 2.0

Rokolya Péter 2023-10-30
Nincs év Bled nélkül, így újfent elutaztam kedvesemmel e szlovén gyöngyszemre kirándulni és horgászni. Ezúttal is augusztusban jött el az idő, hogy újra ellátogassunk Bledre, most viszont a peca sokadlagos volt, de 1 napot most is adtam a tónak.
Videóval

4 évszak nagyponty-horgászata a Pécsi-tavon

Rokolya Péter 2023-10-21
A Pécsi-tó hazánk egyik legendás vízterülete. 2019-ben jártam itt először, és elsőre kegyeibe fogadott a tó, gyönyörű halakat sikerült fognom, melyről készült két kisebb videó is. Nagyon megkedveltem ezt a vizet, nem volt kérdés, gyakori vendég leszek itt. Mivel egy nagy, kihívásokkal teli tározóról van szó, szerettem volna a tó különböző pontjain próbára tenni magam, erről láthattok egy nem hétköznapi 4 évszakos filmet, melyben természetesen a tó nagy pontyai lesznek főszerepben.
Videóval

Tarcal kincsei 1. rész – A Citrom-bányató

Rokolya Péter 2023-10-18
Egy különleges lehetőséget kaptunk, hogy a tarcali bányatavon horgászhassunk Hunyadi Ádám barátommal. A cél egy közös álom megvalósításán túl a csekély halállomány felmérése volt, illetve egy nem hétköznapi film készítése. A sors kegyes volt hozzánk, gyönyörű őslakos fekete nyurgapontyokat sikerült fognunk. Tartsatok velünk erre a páratlan vadvízi kalandra!

Rekordok hete a tavaszi Balatonon

Erdélyi Tamás 2023-10-10
2021 őszén kis csapatunknak már sikerült egyéni balatoni rekordokat dönteni, a következő ilyen túrára egészen 2023 tavaszáig kellett várnunk. A már megszokott felállásban vágtunk neki áprilisban az 1 hetes pecának az északi parton. Megmondom őszintén, napról napra elkeseredettebb voltam, amíg vártuk a pecát, hisz a meteorológia egyre rosszabb időt jelzett, ami sajnos be is jött…

Györöki pontyok

Rokolya Péter 2023-10-05
A tavalyi fenomenális balatoni pecánkat, úgy döntöttünk, megismételjük Benő barátommal Balatongyörökön. A pontos helyszín a Becehegy alatt található Györöki 1-es stég volt. Titkon bíztunk egy hasonló sikeres pecában, sőt még egy jobban azonban ember tervez a Balaton pedig a Balaton…
Videóval

Két front között Hatvanban

Rokolya Péter 2023-09-02
Hosszas tervezés előzte meg ezt a horgászatot. Régóta szerettünk volna egy közös, baráti bányatavas horgászatot összehozni, ennek ideje most jött el. A helyszín pedig nem volt más, mint hazánk egyik legkomolyabb nagyhalas vize, a Hatvani-kavicsbányató. Tartsatok velünk erre az akciódús nyári nagypontyos kalandra!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.