Rendezés

Videóval

Tavaszi gyorsjelentés

Haskó Tamás 2021-04-19
Szeretem a tavaszt, az év talán legszebb évszaka, mely a megújulást és az újrakezdést is szimbolizálja egyben, de az idei valahogy más sajnos, az egész világon tombol a koronavírus, mely gyökeresen fordította fel legtöbbünk életét. Szerencsémre lakhelyem közelében található az egyesületi tavunk, ahova még ezekben a nehéz időkben is szívesen kijárok. Nem egy hatalmas víz, de az itteni szűk közösség, mely az összetartáson és barátságon alapul, magáénak érzi a tavat, és legtöbben ennek megfelelően tesznek is érte, folyamatosan színesedik a halállomány, és a tó arculata is egyre jobban magával ragadó.

Az Öreg Töves

Rokolya Péter 2021-04-17
Minden pontyhorgásznak vannak tervei, céljai, álmai, legyen szó az adott vízterület legnagyobb vagy éppen legkülönlegesebb halának, halainak megfogásáról. Nálam sincs ez másként. Mindig vannak konkrét célhalaim az adott vízben, ahol épp horgászom, melyekért mindent megteszek, hogy előbb vagy utóbb a fotóalbumomba kerülhessenek.

Hideg vízi pontyhorgászatom

Rokolya Péter 2021-04-14
A hideg vízi, elsősorban téli horgászat, kiváltképp a pontyhorgászat nehéz kenyér! Számos tényező van, amit nem árt észben tartani, ha ilyenkor is vállalkozunk a pontyozásra. Személyes tapasztalataimat gyűjtöttem most össze ebbe a nem hétköznapi írásba.
Videóval

Kiskorpád rafinált pontyai

Rokolya Péter 2021-03-20
Sokszor tapasztalom, hogy a vizek nehézsége nem feltétlenül függ össze a nagysággal. Egy kisebb tavon gyakran sokkal nehezebb becsapni a pontyokat, mint egy nagy kiterjedésű vízen. A halak sokkal érzékenyebbek a külső tényezőkre, sokkal óvatosabbak, ezáltal a kapókedvük is visszafogottabb. A Haldorádó 2021-es újdonságainak teszteléséhez jó pálya volt a Kiskorpádi Szigetestó is, ahol nagyon nem volt könnyű becsapni a tó rafinált pontyait!

Találkozás Foltossal

Szoják Benedek 2021-01-19
Szerintem minden pontyhorgásznak az egyik legnagyobb álma egy 20 kiló feletti hal megfogása, viszont kevesen vannak, akik tudatosan tesznek is ezért. Én személy szerint nem szoktam különösebben foglalkozni a kilókkal, nem az határozza meg az adott horgászatom eredményességét, hogy fogtam-e rekord halat, vagy sem. Ennek ellenére a 2020-as év végéhez közeledve nekem is nagy vágyam volt, hogy beléphessek a 20 felettiek táborába. A kitűzött céljaim közül már csak ez volt hátra. Ez mégis csak egy mágikus határ mindenki számára…

Kalandok tavon, élő folyón egyszerre, avagy egy nem mindennapi pontyozás története

Czifra Antal 2021-01-14
Ősz. A pontyhorgász szíveket mindig megdobogtatja ez az évszak. Nem tagadom, a kora tavasz mellett magam is ezt az időszakot kedvelem a legjobban. Pompás színekben a fák, a ködös éjszakák utáni napsugaras reggelek, vonuló daru- és vadlúdseregek, no meg imádott halaink, a pontyok! Ilyenkor mindig abban bízik az ember, hogy sikerül egy olyan halat fogni, amire mindig emlékezni fog. Ebben a reményben vágtam bele október végén is a Tisza-tavi egyhetes túrámba Hadnagy Sanyi barátommal, ráadásul egy olyan részen horgászva, amely korántsem könnyű, ráadásul elég érdekes adottságokkal is bír ezek mellett, így izgatottan vártam a rajtot…
Videóval

Nagy pontyok nyomában 22.rész – A kihívások vize, Pölöske

Rokolya Péter 2021-01-04
A Nagy pontyok nyomában soron következő részében egy igazi legendás hazai vízre látogattunk el, ami nem volt más, mint Pölöske. A kihívások vize ez, mely régóta szerepel a hazai köztudatban és a személyes kívánságlistánkon, köszönhetően rafinált pontyainak és végtelen akadóinak. Végre eljött az idő, és ezen a vízen is próbára tehettük magunkat, felszereléseinket, csalijainkat. Tartsatok velünk erre a nem hétköznapi pontyos kalandra!
Videóval

Nagy Pontyok nyomában 21. rész – Őszi pontyos kalandok a Mátrában

Haskó Tamás 2020-12-07
Többször horgásztam már a Maconkai-víztározón, de valahogy eddig csak rövidebb, maximum egynapos alkalmakra volt lehetőségem, így már nagyon szerettem volna egy hosszabb túrát is szervezni erre a csodaszép környezetben elhelyezkedő, halállományáról méltán híres víztározóra. Az ősz folyamán sikerült is kivitelezni és Lajos barátommal egy hosszabb, két éjszakát is átölelő horgásztúrát szerveztünk, amiből egy nagyon hangulatos, élményekben gazdag kaland kerekedett.

Az őszi Duna ajándékai

Haskó Tamás 2020-11-14
Emlékszem, néhány éve, mikor horgásztúrára indultam barátaimmal, rendszeresen viccelődtünk, mikor áthaladtunk a dunaföldvári Duna-hídon, hogy itt egy fantasztikus víz, de mi elmegyünk inkább az ország másik végére horgászni. Aztán ez a viccelődés egyre mélyebbre jutott a gondolataim között, és három éve először váltottam éves engedélyt a hozzám viszonylag közel eső szakaszra. Azóta rendszeresen horgászom ezen a csodás folyón, csónakból és partról egyaránt. Legutóbbi horgászatom alkalmával különleges élményekben részesített a folyó, ezeket a friss tapasztalatokat szeretném most megosztani a kedves olvasókkal.

Az álmokon túl… II. rész – Visszatérés a Bácsbokodi Felső-tóra

Holler Imre 2020-10-24
2016 óta minden évben legalább egyszer visszatérek a Bácsbokodi Felső-tóra, hiszen az itt tapasztalt horgászélmények, az igazi vadregényes környezet, valamint a rendkívül jó erőben lévő, csodaszép halak rendszeresen visszahúznak ide. Számos posztban olvastam korábban, hogy annyira elszaporodott a törpeharcsa, hogy gyakorlatilag lehetetlen értékelhető halat fogni. Az előző évben is hasonló előjelekkel érkeztünk, de akkor alaposan rácáfoltunk ezekre híresztelésekre. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy erre a „törpeharcsa inváziós rémhírre” a legutóbbi horgászatom során is sikerült homlokegyenest rácáfolni…

A Kis-Balaton vad pontyai

Rokolya Péter 2020-10-19
Az idei nyaralásunk más volt, mint a többi, Kedvesemnek hála a horgászbotok is velünk jöttek nyaralni. Benő és Boga barátaim meghívásának nem tudtam nemet mondani, így mindenképp útba kellett ejteni egy csodálatos hazai vadvizet, a Kis-Balatont. Ha pedig már arra jártunk, egy olyat pecáztunk, amelyre mindannyian örökké emlékezni fogunk!

Kalandok a Kis-Balatonon 2. rész

Szoják Benedek 2020-10-13
Már az első kis-balatoni horgászatom alkalmával beleszerettem ebbe a csodálatos természeti adottságokkal rendelkező vadvízbe. Nagy izgalommal vártam már a következő túrát, aminek a helyszíne ezúttal a Kányavári-sziget volt. Négy napot tudtunk a szigeten tölteni, ebből kellett kihoznunk a maximumot. Azt hiszem, ez sikerült, hiszen egy fergeteges horgászatot zártunk. Rengeteg új tapasztalatra tettünk szert és számos kapitális pontyot tarthattunk kamera elé.

Finnyás pontyok – spéci megoldások

Rokolya Péter 2020-10-10
Vannak időszakok, amikor hazánk vizei csendesebbek a megszokottnál. Ez rendszerint tükörvízzel és néma kapásjelzőkkel jár. Ez az időszak főként a nyárra és a kora őszre jellemző. A legtöbben ilyenkor összepakolnak és hazamennek, pedig ilyenkor nincs más hátra, mint előre! Agyalni és a megoldást keresni kell, hogy sikert, sikereket könyvelhessünk el. Ebben az írásban olyan személyes tapasztalataimat szeretném megosztani, amik alapján sikeresebb lehet bárki ezekben a helyzetekben is.
Videóval

A Holt-Körös óvatos halai

Haskó Tamás 2020-10-09
Beköszöntött az ősz, a klasszikus nyaralóhelyek lassan elnéptelenednek, a nyaralók helyét átveszik a horgászok, akiknek ez bizony egy ígéretes időszak kezdete. Erdélyi Tomi barátommal mi is egy ilyen helyet szemeltünk ki magunknak Békésszentandráson, a Holt-Körös partján. Két éjszakát tudtunk erre a röpke túrára szánni, de az eredmény még így is felülmúlta várakozásainkat!

Kalandok a Kis-Balatonon 1. rész

Szoják Benedek 2020-09-15
Mindig is a vadvizek megszállottja voltam és a jövőbe nézve sem látok változást ezzel kapcsolatban. A Balaton szerelmeseként sosem gondoltam volna, hogy van még a földön egy olyan víz, ami hasonlóan magába tud bolondítani. Talán azért, mert még sosem horgásztam hazánk egyik, ha nem legvadregényesebb vizén, a Kis-Balatonon. Fantasztikus környezet, érintetlen halak és megannyi csoda jellemzi ezt a kiismerhetetlen vadvizet. Nagyon hamar beleszerettem, ezért már több túrán is túl vagyok a tó különböző pontjain. E kalandok első részét olvashatjátok most…

Hidegfrontban bányatavon – az ismeretlen ismerős

Pataki Gergely 2020-09-05
Egy kedves meghívásnak eleget téve látogattam el az ország nyugati részén található privát bányatóra. A szíves invitálásnak semmiképp sem mondhattam nemet, mivel az előző évben már volt lehetőségem ezen a vízen horgászni. Akkor felejthetetlen élményekkel gazdagodtam, így már alig vártam a következő megmérettetést.

A háborgó nyár 2. rész

Horváth Viktor 2020-08-19
Folytattuk a 48 órás túránkat, igaz, még hátra volt belőle 36 óra, de bevallom őszintén, ha több kapásunk nem lett volna a hátralévő időben, akkor se lett volna okunk a panaszra. Az amurok és a pontyok megfogása nagy élmény volt, főleg hogy folyamatosan ott voltak az etetésen. Mindig pótoltuk nekik az etetőanyagot, hogy helyben tudjuk tartani őket.

A háborgó nyár 1. rész

Horváth Viktor 2020-08-18
Az idei nyarat leginkább a sok csapadék és hideg jellemezte, persze volt kánikula is, de ennyi csapadék nyáron nem esett az utóbbi években, legalábbis az ország nyugati részén. Sajnos csak most sikerült kijutnunk 2 napra a vízpartra. Tavaly ilyenkor már 4 többnapos túra volt a hátam mögött. Azonban ne beszéljünk a múltról, szegény ember az, aki a múltból táplálkozik. Nézzük, hogy sikerült horogra csalni a mocsai óriásokat!
Videóval

Pécsi-tavi 20+

Rokolya Péter 2020-07-24
Van egy hazai víz, mely kiemelt helyet foglal el a szívemben. Többek közt a tavalyi év legjobb horgászata is hozzá köthető, amolyan „szerelem elsőre víz”, ami több mint egy víz! Idén úgy döntöttem, 19-re lapot húzok és mindent megteszek, hogy megfogjam azt a halat, ami átlépi a mágikus 20-as határt!
Videóval

Frontos Háromfa

Haskó Tamás 2020-07-20
Sokszor megkapom ezt a kérdést, hogy miért járok vissza minden évben ugyanarra a vízre horgászni, nem unalmas? A válasz egyértelműen nem, főleg, ha Háromfáról van szó, ahová immár 17 éve járok vissza egy-egy horgásztúra erejéig, mert ez a csodás tó mindig másik arcát mutatja, amelynek megfejtése egy újabb kihívást jelent.

Első dunai pontyom története

Erdélyi Tamás 2020-07-15
Pontyhorgászként mindig is fontosnak tartottam, hogy ne csak egy adott vízterületről tudjak eredményt felmutatni. Számomra az a sikeres horgász, aki minden vízterületen megállja a helyét, így nem volt kérdéses, hogy előbb vagy utóbb, de nyitnom kell az igazi vadvizek felé is. Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy de jó is lenne az öreg Dunából egy szép pontyot fogni…
Videóval

Pontybarátok Háziréten

Rokolya Péter 2020-07-13
Régóta terveztem, hogy ellátogatok a közkedvelt és méltán híres Háziréti-víztározóra, mely az utóbbi időben egyre többet hallat magáról remek pontyainak köszönhetően. Idén tavasszal vált véglegessé döntésem, irány Házirét!

Viharok gyűrűjében

Szoják Benedek 2020-07-03
Az idei tavasz elég nehezen indult. Az előre leszervezett horgászatok 90%-a halasztást követelt, ez nem volt másképp a mi tavaszi balatoni túránkkal sem. Most viszont, hogy valamelyest javult a helyzet, ezt rögtön ki is használtuk. Rövid szervezés után már indultunk is Keszthelyre egy ötnapos baráti horgászat keretében. Az időjárás-előrejelzés sok jóval nem kecsegtetett, de mi bizakodtunk és nekivágtunk.

Visszatérés a völgykatlanba

Holler Imre 2020-06-24
A közelmúltban egy igazán impozáns környezetben fekvő vízterületre látogattam el, ahol csodálatos élményekkel gazdagodtam. Akkor elhatároztam, hogy mielőbb visszatérek, és az előző horgászat során összegyűjtött tapasztalatok alapján újfent megpróbálom üldözőbe venni a Vörösmalmi-tó halait, ezúttal lelkes kísérőm társaságában.
Videóval

Visszatérés a Solti Kis-Dunára

Rokolya Péter 2020-06-19
Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó! Ígéretet tettem, hogy visszatérek a Solti Kis-Dunára, amint tehetem. Ennek ideje most jött el. Tartsatok velem erre a nem hétköznapi kalandra is!
Videóval

A völgykatlan titkai

Holler Imre 2020-06-13
Április idusán a festői környezetben fekvő, csodálatos Vörösmalmi-tó partjára látogattam el. Ez gyakorlatilag egy számomra ismeretlen vízterület, noha évekkel ezelőtt egy röpke délutáni horgászat során már jártam itt. Nagyon kevés információ állt rendelkezésemre, de akkoriban elhatároztam, hogy ide visszatérek. A mintegy 10 hektáros vízfelület alatt rejlő akadók alaposan megnehezítették a dolgom, azonban sikerült a völgykatlanból néhány szép halat elcsípni egy – egy fotó erejéig…

Balatoni rekordom története

Szoják Benedek 2020-06-12
Régóta az álmaim között szerepelt egy igazi balatoni óriás megfogása. Tudtam, hogy ehhez rengeteg mindennek stimmelnie kell. Rengeteg időt és kitartást igényel egy ekkora hal becserkészése, azonban talán ez vonzott az egészben a legjobban. Sok-sok éjszakát töltöttem a vízparton több különböző helyszínen is. Voltak nagyon embert próbáló időszakok, azonban a siker mindenért kárpótolt, hiszen végre kezeim közt tarthattam álmaim halát…

Felpörgetett pontyhorgászat

Rokolya Péter 2020-05-21
Felgyorsult világunkban a pontyhorgászat is rengeteget és rohamosan változik, fejlődik. Az emberek nagy többségének kevés ideje jut a horgászatra, ezért leginkább a rövid időtartamú horgászatokra fókuszálnak és gyors sikerre vágynak. Személy szerint én is gyakran rövid horgászatokon veszek részt, melyekhez sokszor egy délután, egy este, vagy egy röpke hétvége áll rendelkezésemre. Szeretném, ha sok horgászt „megfertőzne” ez a hazánkban még kevésbé elterjedtnek mondható stílus, módszer, és azt is, hogy ez által az emberek a lehető legeredményesebben töltsék kevéske szabadidejüket.
Videóval

A Solti Kis-Duna rejtett kincsei

Rokolya Péter 2020-05-06
Megszámolni is nehéz, hányszor mentem el azon a bizonyos hídon Dunaföldvár felé sóvárogva, lepillantva erre a csodás vízre, hogy „na, majd egyszer kipróbálom”! Biztos vagyok benne, hogy sokan vagyunk így ezzel, azonban az én időm most jött el, és kegyes volt ez a csodás víz is hozzám.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.