Rendezés

Kis-balatoni nyár

Rokolya Péter 2021-10-11
A Kis-Balaton egy páratlan varázsú vadvíz-ország, ezt tavaly testközelből is megtapasztaltam. Kedvesemmel idén is úgy döntöttünk, visszatérünk nyaralni Zalakarosra és beiktatunk egy „szokásos” pecát is a programtervezetbe.
Videóval

Nyárzáró túra a Széki-tavon

Szoják Benedek 2021-10-02
A nyár végéhez közeledve már szinte hagyomány, hogy egy hosszabb horgászattal búcsúztatjuk az év legmelegebb hónapjait. Messze nem az ideális időszak ez még, hiszen a vizek még nagyon melegek, ennek ellenére nagy izgalmakkal vágtunk neki a méltán híres Széki-tó felfedezésének… Sajnos egyéb elfoglaltságok miatt a tervezett ötnapos horgászatból csak 4 nap lett, így ebből kellett kihoznunk a maximumot. Végül a tó és a taktikánk nem hazudtolta meg magát. Egy igazán eseménydús örömpeca kerekedett ebből a rövid, baráti horgászatból.

Hidegfrontban bányatavon – az ismeretlen ismerős

Pataki Gergely 2021-09-09
Egy kedves meghívásnak eleget téve látogattam el az ország nyugati részén található privát bányatóra. A szíves invitálásnak semmiképp sem mondhattam nemet, mivel az előző évben már volt lehetőségem ezen a vízen horgászni. Akkor felejthetetlen élményekkel gazdagodtam, így már alig vártam a következő megmérettetést.

Viharok gyűrűjében

Szoják Benedek 2021-08-18
Az idei tavasz elég nehezen indult. Az előre leszervezett horgászatok 90%-a halasztást követelt, ez nem volt másképp a mi tavaszi balatoni túránkkal sem. Most viszont, hogy valamelyest javult a helyzet, ezt rögtön ki is használtuk. Rövid szervezés után már indultunk is Keszthelyre egy ötnapos baráti horgászat keretében. Az időjárás-előrejelzés sok jóval nem kecsegtetett, de mi bizakodtunk és nekivágtunk.
Videóval

Nyári kalandok Zalaszentmihályon

Szoják Benedek 2021-07-31
Tavaly volt már szerencsém Zalaszentmihályon horgászni. Már ekkor megfogadtam, hogy visszatérek erre a gyönyörű vízre. Akkor több jónak vélt hal is megtréfált, ezért idén jóval felkészültebben vágtam neki a túrának. Nem titkolt célom volt, hogy a tavalyi hibákból tanulva revánsot vegyek az itt élő vad pontyokon. Gyönyörű halak, festői környezet és páratlan vendégszeretet fogadott most is minket.
Videóval

20 év Háromfán

Haskó Tamás 2021-07-10
A legtöbb horgásznak megvan a maga kedvenc vize, ahová szívesen tér vissza újra és újra, mert egyszerűen nem tudja megunni. Nekem is van egy ilyen helyszínem, ahová húsz éve járok horgászni, és ami nem mellesleg Magyarország egy ikonikus tava pontyhorgász szemmel, ez Háromfa!

Visszatérés a völgykatlanba

Holler Imre 2021-06-30
A közelmúltban egy igazán impozáns környezetben fekvő vízterületre látogattam el, ahol csodálatos élményekkel gazdagodtam. Akkor elhatároztam, hogy mielőbb visszatérek, és az előző horgászat során összegyűjtött tapasztalatok alapján újfent megpróbálom üldözőbe venni a Vörösmalmi-tó halait, ezúttal lelkes kísérőm társaságában.
Videóval

Rokolya Péter – Koiország

Rokolya Péter 2021-06-26
Alig vártam, hogy barátaimmal visszatérhessek Koiországba és üldözőbe vehessem a tó méltán híres koi pontyait. Nem volt egyszerű dolgunk a tó rafinált halaival szemben, de kitartásunk és a tó nem hazudtolta meg magát, gyönyörű halak kerültek lencsevégre. Tartsatok velünk erre a fantasztikus kois kalandra Somogy megye szívébe, a Kiskorpádi Szigetestóra!
Videóval

Nagy Pontyok Nyomában 23. rész – Tavaszi nagyponty-horgászat a Balaton körül

Haldorádó Team 2021-05-22
A tél folyamán – mikor a 2021-es horgásztúrákat terveztük barátaimmal, munkatársaimmal – megfogalmazódott egy ötlet: mi lenne, ha megpróbálnánk egy közös filmet készíteni a Balatonon úgy, hogy szinte egy időben a magyar tenger több pontján horgászunk bojlis módszerrel. Mindannyian gyorsan elkaptuk a „vezérfonalat” és már terveztük is a túrákat, amelyek megvalósítása folyamán sajnos az igazi tavaszi felmelegedés elkerült minket, ennek ellenére fantasztikus élményeket nyújtott a Balaton.

Fagyos szezonkezdet

Szoják Benedek 2021-04-30
Már javában benne jártunk a márciusban, mikor az időjárás még mindig elég zord, télies arcát mutatta. Ennek ellenére megállíthatatlan voltam. Egy kis fejtörés után számomra nem volt kérdés, ideje szervezni az év első túráját. Minden évben a Balatonon kezdem a szezont, így ezt a „hagyományt” idén sem szándékoztam megtörni. Reményteli várakozás és hosszas készülődés után végül neki vágtam a még alig 4 fokos magyar tengernek.
Videóval

Tavaszi gyorsjelentés

Haskó Tamás 2021-04-19
Szeretem a tavaszt, az év talán legszebb évszaka, mely a megújulást és az újrakezdést is szimbolizálja egyben, de az idei valahogy más sajnos, az egész világon tombol a koronavírus, mely gyökeresen fordította fel legtöbbünk életét. Szerencsémre lakhelyem közelében található az egyesületi tavunk, ahova még ezekben a nehéz időkben is szívesen kijárok. Nem egy hatalmas víz, de az itteni szűk közösség, mely az összetartáson és barátságon alapul, magáénak érzi a tavat, és legtöbben ennek megfelelően tesznek is érte, folyamatosan színesedik a halállomány, és a tó arculata is egyre jobban magával ragadó.

Az Öreg Töves

Rokolya Péter 2021-04-17
Minden pontyhorgásznak vannak tervei, céljai, álmai, legyen szó az adott vízterület legnagyobb vagy éppen legkülönlegesebb halának, halainak megfogásáról. Nálam sincs ez másként. Mindig vannak konkrét célhalaim az adott vízben, ahol épp horgászom, melyekért mindent megteszek, hogy előbb vagy utóbb a fotóalbumomba kerülhessenek.

Hideg vízi pontyhorgászatom

Rokolya Péter 2021-04-14
A hideg vízi, elsősorban téli horgászat, kiváltképp a pontyhorgászat nehéz kenyér! Számos tényező van, amit nem árt észben tartani, ha ilyenkor is vállalkozunk a pontyozásra. Személyes tapasztalataimat gyűjtöttem most össze ebbe a nem hétköznapi írásba.
Videóval

Kiskorpád rafinált pontyai

Rokolya Péter 2021-03-20
Sokszor tapasztalom, hogy a vizek nehézsége nem feltétlenül függ össze a nagysággal. Egy kisebb tavon gyakran sokkal nehezebb becsapni a pontyokat, mint egy nagy kiterjedésű vízen. A halak sokkal érzékenyebbek a külső tényezőkre, sokkal óvatosabbak, ezáltal a kapókedvük is visszafogottabb. A Haldorádó 2021-es újdonságainak teszteléséhez jó pálya volt a Kiskorpádi Szigetestó is, ahol nagyon nem volt könnyű becsapni a tó rafinált pontyait!

Találkozás Foltossal

Szoják Benedek 2021-01-19
Szerintem minden pontyhorgásznak az egyik legnagyobb álma egy 20 kiló feletti hal megfogása, viszont kevesen vannak, akik tudatosan tesznek is ezért. Én személy szerint nem szoktam különösebben foglalkozni a kilókkal, nem az határozza meg az adott horgászatom eredményességét, hogy fogtam-e rekord halat, vagy sem. Ennek ellenére a 2020-as év végéhez közeledve nekem is nagy vágyam volt, hogy beléphessek a 20 felettiek táborába. A kitűzött céljaim közül már csak ez volt hátra. Ez mégis csak egy mágikus határ mindenki számára…

Kalandok tavon, élő folyón egyszerre, avagy egy nem mindennapi pontyozás története

Czifra Antal 2021-01-14
Ősz. A pontyhorgász szíveket mindig megdobogtatja ez az évszak. Nem tagadom, a kora tavasz mellett magam is ezt az időszakot kedvelem a legjobban. Pompás színekben a fák, a ködös éjszakák utáni napsugaras reggelek, vonuló daru- és vadlúdseregek, no meg imádott halaink, a pontyok! Ilyenkor mindig abban bízik az ember, hogy sikerül egy olyan halat fogni, amire mindig emlékezni fog. Ebben a reményben vágtam bele október végén is a Tisza-tavi egyhetes túrámba Hadnagy Sanyi barátommal, ráadásul egy olyan részen horgászva, amely korántsem könnyű, ráadásul elég érdekes adottságokkal is bír ezek mellett, így izgatottan vártam a rajtot…
Videóval

Nagy pontyok nyomában 22.rész – A kihívások vize, Pölöske

Rokolya Péter 2021-01-04
A Nagy pontyok nyomában soron következő részében egy igazi legendás hazai vízre látogattunk el, ami nem volt más, mint Pölöske. A kihívások vize ez, mely régóta szerepel a hazai köztudatban és a személyes kívánságlistánkon, köszönhetően rafinált pontyainak és végtelen akadóinak. Végre eljött az idő, és ezen a vízen is próbára tehettük magunkat, felszereléseinket, csalijainkat. Tartsatok velünk erre a nem hétköznapi pontyos kalandra!
Videóval

Nagy Pontyok nyomában 21. rész – Őszi pontyos kalandok a Mátrában

Haskó Tamás 2020-12-07
Többször horgásztam már a Maconkai-víztározón, de valahogy eddig csak rövidebb, maximum egynapos alkalmakra volt lehetőségem, így már nagyon szerettem volna egy hosszabb túrát is szervezni erre a csodaszép környezetben elhelyezkedő, halállományáról méltán híres víztározóra. Az ősz folyamán sikerült is kivitelezni és Lajos barátommal egy hosszabb, két éjszakát is átölelő horgásztúrát szerveztünk, amiből egy nagyon hangulatos, élményekben gazdag kaland kerekedett.

Az őszi Duna ajándékai

Haskó Tamás 2020-11-14
Emlékszem, néhány éve, mikor horgásztúrára indultam barátaimmal, rendszeresen viccelődtünk, mikor áthaladtunk a dunaföldvári Duna-hídon, hogy itt egy fantasztikus víz, de mi elmegyünk inkább az ország másik végére horgászni. Aztán ez a viccelődés egyre mélyebbre jutott a gondolataim között, és három éve először váltottam éves engedélyt a hozzám viszonylag közel eső szakaszra. Azóta rendszeresen horgászom ezen a csodás folyón, csónakból és partról egyaránt. Legutóbbi horgászatom alkalmával különleges élményekben részesített a folyó, ezeket a friss tapasztalatokat szeretném most megosztani a kedves olvasókkal.

Az álmokon túl… II. rész – Visszatérés a Bácsbokodi Felső-tóra

Holler Imre 2020-10-24
2016 óta minden évben legalább egyszer visszatérek a Bácsbokodi Felső-tóra, hiszen az itt tapasztalt horgászélmények, az igazi vadregényes környezet, valamint a rendkívül jó erőben lévő, csodaszép halak rendszeresen visszahúznak ide. Számos posztban olvastam korábban, hogy annyira elszaporodott a törpeharcsa, hogy gyakorlatilag lehetetlen értékelhető halat fogni. Az előző évben is hasonló előjelekkel érkeztünk, de akkor alaposan rácáfoltunk ezekre híresztelésekre. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy erre a „törpeharcsa inváziós rémhírre” a legutóbbi horgászatom során is sikerült homlokegyenest rácáfolni…

A Kis-Balaton vad pontyai

Rokolya Péter 2020-10-19
Az idei nyaralásunk más volt, mint a többi, Kedvesemnek hála a horgászbotok is velünk jöttek nyaralni. Benő és Boga barátaim meghívásának nem tudtam nemet mondani, így mindenképp útba kellett ejteni egy csodálatos hazai vadvizet, a Kis-Balatont. Ha pedig már arra jártunk, egy olyat pecáztunk, amelyre mindannyian örökké emlékezni fogunk!

Kalandok a Kis-Balatonon 2. rész

Szoják Benedek 2020-10-13
Már az első kis-balatoni horgászatom alkalmával beleszerettem ebbe a csodálatos természeti adottságokkal rendelkező vadvízbe. Nagy izgalommal vártam már a következő túrát, aminek a helyszíne ezúttal a Kányavári-sziget volt. Négy napot tudtunk a szigeten tölteni, ebből kellett kihoznunk a maximumot. Azt hiszem, ez sikerült, hiszen egy fergeteges horgászatot zártunk. Rengeteg új tapasztalatra tettünk szert és számos kapitális pontyot tarthattunk kamera elé.

Finnyás pontyok – spéci megoldások

Rokolya Péter 2020-10-10
Vannak időszakok, amikor hazánk vizei csendesebbek a megszokottnál. Ez rendszerint tükörvízzel és néma kapásjelzőkkel jár. Ez az időszak főként a nyárra és a kora őszre jellemző. A legtöbben ilyenkor összepakolnak és hazamennek, pedig ilyenkor nincs más hátra, mint előre! Agyalni és a megoldást keresni kell, hogy sikert, sikereket könyvelhessünk el. Ebben az írásban olyan személyes tapasztalataimat szeretném megosztani, amik alapján sikeresebb lehet bárki ezekben a helyzetekben is.
Videóval

A Holt-Körös óvatos halai

Haskó Tamás 2020-10-09
Beköszöntött az ősz, a klasszikus nyaralóhelyek lassan elnéptelenednek, a nyaralók helyét átveszik a horgászok, akiknek ez bizony egy ígéretes időszak kezdete. Erdélyi Tomi barátommal mi is egy ilyen helyet szemeltünk ki magunknak Békésszentandráson, a Holt-Körös partján. Két éjszakát tudtunk erre a röpke túrára szánni, de az eredmény még így is felülmúlta várakozásainkat!

Kalandok a Kis-Balatonon 1. rész

Szoják Benedek 2020-09-15
Mindig is a vadvizek megszállottja voltam és a jövőbe nézve sem látok változást ezzel kapcsolatban. A Balaton szerelmeseként sosem gondoltam volna, hogy van még a földön egy olyan víz, ami hasonlóan magába tud bolondítani. Talán azért, mert még sosem horgásztam hazánk egyik, ha nem legvadregényesebb vizén, a Kis-Balatonon. Fantasztikus környezet, érintetlen halak és megannyi csoda jellemzi ezt a kiismerhetetlen vadvizet. Nagyon hamar beleszerettem, ezért már több túrán is túl vagyok a tó különböző pontjain. E kalandok első részét olvashatjátok most…

A háborgó nyár 2. rész

Horváth Viktor 2020-08-19
Folytattuk a 48 órás túránkat, igaz, még hátra volt belőle 36 óra, de bevallom őszintén, ha több kapásunk nem lett volna a hátralévő időben, akkor se lett volna okunk a panaszra. Az amurok és a pontyok megfogása nagy élmény volt, főleg hogy folyamatosan ott voltak az etetésen. Mindig pótoltuk nekik az etetőanyagot, hogy helyben tudjuk tartani őket.

A háborgó nyár 1. rész

Horváth Viktor 2020-08-18
Az idei nyarat leginkább a sok csapadék és hideg jellemezte, persze volt kánikula is, de ennyi csapadék nyáron nem esett az utóbbi években, legalábbis az ország nyugati részén. Sajnos csak most sikerült kijutnunk 2 napra a vízpartra. Tavaly ilyenkor már 4 többnapos túra volt a hátam mögött. Azonban ne beszéljünk a múltról, szegény ember az, aki a múltból táplálkozik. Nézzük, hogy sikerült horogra csalni a mocsai óriásokat!
Videóval

Pécsi-tavi 20+

Rokolya Péter 2020-07-24
Van egy hazai víz, mely kiemelt helyet foglal el a szívemben. Többek közt a tavalyi év legjobb horgászata is hozzá köthető, amolyan „szerelem elsőre víz”, ami több mint egy víz! Idén úgy döntöttem, 19-re lapot húzok és mindent megteszek, hogy megfogjam azt a halat, ami átlépi a mágikus 20-as határt!
Videóval

Frontos Háromfa

Haskó Tamás 2020-07-20
Sokszor megkapom ezt a kérdést, hogy miért járok vissza minden évben ugyanarra a vízre horgászni, nem unalmas? A válasz egyértelműen nem, főleg, ha Háromfáról van szó, ahová immár 17 éve járok vissza egy-egy horgásztúra erejéig, mert ez a csodás tó mindig másik arcát mutatja, amelynek megfejtése egy újabb kihívást jelent.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.