Haldorádó új termékek 2023

Haldorádó új termékek 2023

Az elsőként elhangzó leggyakoribb kérdés, hogy mikor lehet megvásárolni az újdonságokat? 2023. február 1-től lehet az itt bemutatott Haldorádó 2023. évi újdonságait megvásárolni. Azzal sem árulunk el nagy titkot, hogy ezen a jeles napon, nem hétköznapi akciókkal és kedvezményekkel várjuk majd vásárlóinkat!

Több mint 40 év horgászmúlttal a hátam mögött talán furcsa lesz, amit írok, de 100%-ban igaz, SOHA annyi hasznos tapasztalatra nem tettem még szert főként a nagyponty-horgászatban, mint 2022-ben. Nem voltam rest és helybe mentem Európa legjobb pontyfogóihoz, hogy tőlük tanulhassak. De a többi kollégám és teszthorgászaink is a méhecskék szorgalmával gyűjtötte az információkat és a hasznos tapasztalatokat. Évről évre egyre hatékonyabban végezzük a dolgunkat, és egy percig sem kételkedem abban, hogy most is olyan újdonságokat tudunk a következőkben bemutatni, amelyek sok Haldorádó terméket kedvelő és használó horgászt akár élete legszebb fogásaihoz segíthetik hozzá!

SOHA annyi hasznos tapasztalatra nem tettem még szert a nagyponty-horgászatban, mint 2022-ben

Mielőtt az új termékek bemutatásához fognánk, engedjék meg, hogy egy újabb nagyszerű versenyeredményről számolhassak be, amely nem más, mint a II. Free Style Method Feeder Világbajnokságon elért fantasztikus magyar siker. Ezen a versenyen a csapat irányításában volt oroszlánrészünk. Jómagam mint másodkapitány, míg Sipos Gábor kollégám mint csapatvezető próbált a csapat segítségére lenni, ami – ahogyan azt e fantasztikus eredmény is mutatja – teljes mértékben teljesült! Így már mindketten háromszoros világbajnokként üdvözölhetjük önöket!

A II. Free Style Method Feeder Világbajnokságon megvédte 2021-ben első ízben megszerzett világbajnoki címét a Magyar Nemzeti Válogatott
Három ember, akiknek immár három világbajnoki csapat aranyérme van!

Természetesen a folyamatos termékfejlesztés sem állhatott meg egy pillanatra sem, lássuk hát azt, ami mindenkit érdekel, hogy milyen új termékekkel készültünk 2022-re!

A feederes újdonságok bemutatásában ezúttal is Putz Tamás és Sipos Gábor munkatársaim voltak segítségemre

Haldorádó Legend széria
2021-ben újult meg legnépszerűbb csalicsaládunk, és látott napvilágot a LEGEND Pellet széria, mely a már megszokott Sinking (süllyedő oldódó), Wafter (mérsékelt felhajtóerejű + oldódó) és a Pop Up (lebegő, nem oldódó) csalijainkat hívatott rendszerezni és átláthatóvá tenni. 2022-ben kerültek forgalomba a csalik ízesítésével tökéletesen harmonizáló LEGEND MAX Jam aromák, míg 2023-ban bemutatjuk a LEGEND Groundbait Serie termékeket, egy komplett etetőanyag családot, amely tökéletesen passzol a már forgalomban lévő csalikhoz és aromákhoz, amelyek a feederes nagyponty-horgászok kedvencei.

Ettől az évtől tovább bővül a „legendák” sora

LEGEND Groundbait
Ahogy a LEGEND csalicsalád és aromákat, úgy a LEGEND Groundbait szériát is elsősorban a nagyobb testű pontyok megfogására állítottuk össze. A tíz tagból álló etetőanyag család nagy részét tulajdonképpen a már jól bevált, évek óta a szortimentünk részét képező LEGENDÁS etetőanyagok alkotják. Ezek jó része 10-15 éve töretlen sikernek örvend. Ezeket felfrissítettük, kicsit megújítottuk, modern köntösbe bújtattuk, de a legfontosabb, hogy a folyamatosan változó feeder technika által felmerülő igények kielégítésre tökéletesen alkalmassá tettük.

2023-as újdonság a LEGEND Groundbait etetőanyag család

A LEGEND Groundbait a következő ízváltozatokban kerül forgalomba:

 • Édes Ananász
 • Brutális Máj
 • Tüzes Ponty
 • Chilis Tintahal
 • Csoki Narancs
 • Mézes Pálinka
 • Vörös Démon
 • Spicy Krill
 • Fokhagymás Hal
 • Kiwi
 

Legend Pellet – Pop Up, Sinking, Wafter – Kiwi és Spicy Krill
A LEGEND PELLET a három legismertebb csalicsaládunk, a

 • Haldorádó Oldódó Pellet (süllyedő),
 • Haldorádó Oldódó Lebegő Pellet,
 • Haldorádó Oldódó Fluo Lebegő Pellet
 

MEGÚJULT változatai!

Íme, az új LEGEND PELLET ízek 2023-ban

Ki gondolná, hogy ezek a csalik több mint 10 éve kerültek forgalomba, és mind a mai napig töretlen sikernek és népszerűségnek örvendenek. Manapság már az is csoda, ha ebben a rendkívül gyorsan változó világban egy csali megél ilyen hosszú időt, az pedig végképp csoda, ha az iránta mutatkozó igény évről évre nő! Az talán már csak „hab a tortán”, hogy Döme Gábor a csalicsalád emblematikus tagjával, a Haldorádó Oldódó Lebegő Pellet - Édes Ananász csalival 8 év alatt körbejárta a Földet és (feeder technikával, saját felszereléssel) mind az 5 földrészen fogott vele pontyokat.
Sokat törtük a fejünket, hogy szabad-e ezeket a legendás csalikat „bántani”, bármit változtatni rajtuk? Végül bátor elhatározásra jutottunk, ugyanis a jót is lehet még jobbá, jelen esetben még fogósabbá tenni! Minimális mértékben javítottunk a már bevált csalikon, ami még intenzívebb aromákban, könnyebben fűzhető, fúrható állagban nyilvánul meg elsősorban. Létrehoztunk egy egységes, könnyen érthető és áttekinthető rendszert, amelyben már a megnevezés is egyértelművé teszi, hogy az adott csali miként viselkedik. A gyűjtőnévként pedig nem is adhattunk volna találóbb nevet a régi/új csaliknak, mint azt, hogy LEGEND PELLET!

A LEGEND Pellet termékcsaládunkban megtalálhatók süllyedő, wafter és pop-up csalik is

A megszokott, jól bevált és fogós ízek mellett ÚJ ÍZEK, SZÍNEK és SZINKOMBINÁCIÓK is megjelentek a palettán, érdemes ezeket tüzetesen is megvizsgálni. A modern feederes pontyhorgászathoz pop-up (lebegő), wafter (mérsékelten lebegő) és sinking (süllyedő) csalik egyaránt nélkülözhetetlenek, így mostantól mindhárom változatban elérhetőek a Haldorádó legendás csalijai!
Ettől az évtől mindhárom termékcsalád elérhető lesz a 2023-as Haldorádó vezéraromájában, a Kiwi változatban és a Spicy Krill ízesítésben.

A 2023-as év egyik vezéraromája, a kivi íz és illat a LEGEND Pelletek családjában is visszaköszön

Legend Max Jam – Kiwi és Spicy Krill
A LEGEND MAX Jam egy sűrű, jó tapadóképességű aroma, amely a LEGEND PELLET csalicsalád ízeiben kerül forgalomba. A halak étvágyának növelését, a kapások kialakulásának felgyorsítását szolgálja, így gazdagon tartalmaz olyan étvágyfokozókat, ízfokozókat, valamint természetes kivonatokat, amelyek jó hatással vannak a pontyok érzékszerveire és emésztésére is. Mindegyik változat az íznek megfelelő beltartalommal és jelleggel bír.
Alkalmazásukat segíti a csomagolás, amelynek segítségével szépen rá lehet nyomni a csalira vagy a megtöltött etetőkosárra.

A LEGEND Max Jam kínálatunk is két új taggal bővült

Ettől az évtől a Legend Max Jam termékcsalád is elérhető lesz a 2023-as Haldorádó vezéraromájában, a Kiwi változatban, és a Spicy Krill ízesítésben.

TORNADO – Sipi széria
A TORNADO Method csalicsalád 2022-ben bővült a Sipi névvel ellátott változatokkal, melyek megalkotása Sipos Gábor nevéhez fűződik. Ezek a főleg versenyhorgászatra és finom methodozáshoz optimalizált csalik elképesztő népszerűségre tettek szert már az első évben, így nem volt kérdés, hogy etetőanyag változatban, további csaliváltozatokban és aromákban is van helyük a TORNADO termékcsaládban.

2022-ben nagy sikert arattak a Sipi fantázianevű csalik, így az új évben a többi TORNADO termékkörben is új ízként kerül be a szortimentbe a Sipi 1, és a Sipi 2

TORNADO Method MIX – Sipi 1 és Sipi2
Ahogy a TORNADO Method MIX, úgy ezek is finomszemcsés etetőanyagok. A Sipi 1 színe fehér, a Sipi 2 színe sárga, a mellékelt pelletek pedig a már megszokott fluo színben pompáznak. Ízük a többi Sipi 1 és 2 termékekével megegyező, tehát az 1-es esetében borsmenta-citrom, míg a 2-es változatnál narancs-fahéj.

Minden TORNADO termékkörön belül immár elérhető lesz a Sipi 1 és a Sipi 2

 • TORNADO Wafter 12 mm - Sipi 1, Sipi 2
 • TORNADO Pop Up XL 15 mm - Sipi 1, Sipi 2
 • TORNADO MAXI 22 mm - Sipi 1, Sipi 2
 

Számos kérést fogalmaztak meg az óévben kedves vásárlóink, melyek szerint szívesen kipróbálnák a Sipi 1 és 2 ízvilágú csalikat nagyobb méretekben is. Nem késlekedtünk, és 2023-tól immár a teljes TORNADO szortiment kiegészül a 2022 Top csaliízeinek változataival! A Sipi 1 citrom-borsmenta ízesítésű, és sárga + fehér osztott színű, míg a Sipi 2 narancs-fahéj ízesítésű, és narancssárga + fehér színű csali.

Elképesztő ütemben bővül a TORNADO termékcsalád

TORNADO Micro Pellet
A nagysikerű TORNADO Method Mix etetőanyagokkal azonos ízesítésű pellet keverékek, amelyek rendkívül látványosak és fogósak! Több különböző méretű és oldódási idejű pellet mesteri keverékei, amelyekben feltűnően sok az adott ízesítéshez passzoló színes szemcse.

Az összes TORNADO ízben elérhető immár a micro pellet változat is

Azt tapasztaltuk, hogy a rikító szemek, különösen a zavarosabb vizekben, extra csáberőt jelentenek és fokozzák a táplálkozási ingert, illetve a halak bátrabban veszik fel így a többnyire feltűnő színű csalit is. Használata nagyon egyszerű, 100-150 ml vízzel kell felönteni (annak függvényében, hogy mennyire tapadósra szeretnénk keverni) majd 8-10 perc pihentetés után már kosárba is tölthető.

Több különböző méretű és oldódási idejű pellet mesteri keverékei, amelyekben feltűnően sok az adott ízesítéshez passzoló színes szemcse

De úgy véljük, hogy a legjobb hatásfokot akkor érjük el, ha 50-50%-ban keverjük az azonos ízesítésű TORNADO etetőanyaggal. Ekkor látványos, intenzív felhőt képez a method kosárból kioldódó keverék, miközben a sok puha, színes pellet szem olyan ellenállhatatlan falatokat képez, amelyek mellől a hal addig nem mozdul, amíg egyet is talál.
A színek összeállításánál szempont volt, hogy mindenképp utaljon a termék az ízesítésénél már megszokott változatokra. Így a Puncs & Menta pink vonalon erős, míg, mondjuk a Mangó a narancssárgában bővelkedik.
Ízváltozatok: Sipi 1, Sipi 2, Édes Szamóca, Rokfort Sajt, N-Butyric & Ananász, Mézeskalács, Mangó, Fokhagyma & Mandula, Puncs & Menta és Tintahal & Barack.

Haldorádó N-Butyric termékcsalád
2022-ben került forgalomba az N-Butyric Pop Up csalicsalád, amely eredetileg a nyári, felmelegedett vizek horgászataihoz készült. Annak ellenére, hogy szezonálisnak gondolt csalikról van szó, lehengerlő volt a horgászok érdeklődése az év teljes időszakában a szúrós szagú, mégsem kellemetlen aromájú golyócskák iránt. Sikeressége egyértelművé tette, hogy etetőanyag formában is van helye a szortimentben egy vajsavas kollekciónak.

A Haldorádó N-Butyric termékcsalád az idei évtől etetőanyag és aroma szériával is bővül

N-Butyric Groundbait
A Haldorádó N-Butyric Groundbait különböző módon feltárt kukoricaszármazékokból áll. Nagyon magas szénhidráttartalom, vegyes szemcseméret, gyors oldódás és gazdag aromavilág jellemzi ezeket az etetőanyagokat. Ahogy a csalik, úgy elsősorban ezek is a már stabil, meleg vízben fejtik ki legjobban a hatásukat, legyen szó ponty- vagy épp célzott amurhorgászatról. Felhasználását tekintve akár bordás, akár method kosárban is felkínálható.

A jól ismert N-Butyric Pop Up csalik ízeiben jelenik meg az N-Butyric Groundbait etetőanyag család

Minden tasakban 800 g száraz etetőanyag és 50 ml tömény vajsav található, amelyet az etetőanyag bekeveréséhez használt kb. 300 ml vízbe (amely lehetőleg a tó vize legyen) kell beleönteni, elkeverni, majd ezzel az etetőanyagot bekeverni. Így kapjuk azt a brutál intenzív hatást, amelyre nagyon gyorsan reagálnak a halak!

Minden tasakban 800 g száraz etetőanyag és 50 ml tömény vajsav található

Négyféle változatban kerül forgalomba, ezek a sárgásfehér natúr Vajsav Natural, a narancssárga Vajsav + Sajt, a citromsárga Vajsav + Méz, valamint a halványlila Vajsav + Szilva.

N-Butyric Spray
2022-ben került forgalomba az N-Butyric Pop Up csalicsalád, amely eredetileg a nyári, felmelegedett vizek horgászatához készült. Annak ellenére, hogy szezonálisnak gondolt csalikról van szó, lehengerlő volt a horgászok érdeklődése az év teljes időszakában a szúrós szagú, mégsem kellemetlen aromájú golyócskák iránt. Sikeressége egyértelművé tette, hogy aroma formájában is van helye a szortimentben egy vajsavas kollekciónak.

Method horgászatoknál elmaradhatatlan kellék a spray, így immár ez is rendelkezésre áll, ha vajsavas csalogatóanyagot szeretnénk bevetni

Az N-Butyric Spray, hasonlóan a TORNADO Activator Spray-hez, egy kisméretű pumpás üvegcsében kerül forgalomba. Használata egyszerű, mindössze a megtöltött kosárra vagy a csalira kell fújni, így megsokszorozza annak csalogatóhatását.
Egyértelműen nyári, meleg vízi horgászatok során ajánlott, akár ponty, akár amur horgászatához.

Használata roppant egyszerű, hisz csak rá kell fújni a megtöltött kosárra, és kész is!

Ahogy az N-Butyric család többi tagja, ez is négyféle változatban kerül forgalomba: Vajsav Natural (színtelen), Vajsav + Sajt (narancssárga), Vajsav + Méz (citromsárga), Vajsav + Szilva (sötétkék). A színes változatok a vízben halványan felhőznek, így némi vizuális ingert is szolgáltatnak.

A „vajsavas” rendszerünk összeállt!

Haldorádó 4S Method termékcsalád
A 4S Method termékcsaládba tartozó magas minőségű csalogatóanyagok, csalik és aromák fejlesztésében és tesztelésben a Haldorádó Method Feeder Team SK, azaz Rigó Péter vezette szlovák csapatunk, a Bolgár Géza által vezetett Haldorádó RO Feeder Team Radesti, és természetesen a hazai magyar teszthorgász csapatunk is részt vett. Így a 2021. évi Method Feeder VB első helyén végző magyar csapat tagjai közül Sipos Gábor és Döme Gábor, a VB harmadik helyén végző szlovák válogatott és negyedik helyen végző román válogatott tagjainak tudása és tapasztalata adódik össze ezekben a termékekben. Talán nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy jelenleg a világ legjobb Method Feeder horgászainak, három nemzet közös munkájának eredménye ölt testet ezekben a termékekben.

A 4S Method termékcsaládunk kifejezetten a method horgászat szerelmeseinek nyújt új alternatívát
Nemcsak hazai, de külföldi horgászaink is részt vettek a termékek fejlesztésében
Lássuk, miből is áll ez a komplett rendszer

4S Method Pellet Groundbait
E csalogatóanyagok alapját a 4S Method Pellet Mix képezi. Ezek a pellet keverékek annyira jól sikerültek, hogy Európa minden olyan taván jól működnek, ahol élnek pontyok. Hihetetlenül jól szelektálnak és összegyűjtik a pontyokat, de igazi erejüket method versenyeken mutatják meg! A pellet keverék mellett azonban szükség volt ezekhez tökéletesen passzoló etetőanyagokra, csalikra és aromákra is. 3 országban egyszerre, egy időben zajlottak a tesztek. Több mint 20 különböző változatból kellett végül a 4 legjobbat kiválasztani, de a hatékony munkának köszönhetően gyorsan egyértelművé vált, hogy melyek a LEGFOGÓSABBAK!

Ahogy az alapító 4S Method Pellet Mix, úgy a Groundbait termékcsalád is négy változatból áll

A 4S Method Pellet Groundbait család mindegyik tagja magas energiatartalmú, extra csalogatóhatású keverék, amelyeket a megfelelő évszakhoz optimalizáltunk. Így van ezekből téli, tavaszi, nyári és őszi változtat. Használatuk nagyon egyszerű, 2 dl vízzel kell bekeverni, majd 10 perc pihentetés után apró lyukú törőszitán áttörni. Tökéletesen használhatók önállóan feeder kosárba töltve, pellettel keverve (panírozva) vagy method kosarak „sapkázásához”.

A pellet és az etetőanyag együttes használata rendkívül meggyorsítja a kapások kialakulását

4S Method Pellet Spray
A spray aromák a legnépszerűbbek a method horgászatban, ugyanis használatuk nagy variációs lehetőségeket rejt. Szinte bármilyen natúr csalogatóanyagot – mint a 4S Method Pellet Mix és Groundbait – kedvünkre ízesíthetünk segítségükkel.
A 4S Method Pellet Spray pumpás üvegcsében érhető el, így tartalmát egyetlen mozdulattal a megtöltött kosárra vagy a csalira lehet juttatni.

A spray aroma kihagyhatatlan a modern method horgászatból!

Négyféle kevert ízben kerül forgalomba: a Chili & Fokhagyma egy nagyon csípős, intenzív fluo zöld felhőt képező aroma, az Eper & Tintahal édes-halas ízű, intenzív piros felhőt képező változat, a Papaya & Mangó édes ízű, intenzív piros felhőt képező aroma, míg a Vajsav & Vanília fanyar, édes-savanyú ízű, fehér felhőt képező folyadék.

A 4S Method Pellet Spray pumpás üvegcsében érhető el, így tartalmát egyetlen mozdulattal a megtöltött kosárra vagy a csalira lehet juttatni

4S Method Pellet Gel
A gél állagú aromák a legnépszerűbbek közé tartoznak a method horgászatban, ugyanis használatuk nagy variációs lehetőségeket rejt. Szinte bármilyen natúr csalogatóanyagot – mint a 4S Method Pellet Mix és Groundbait – kedvünkre ízesíthetünk segítségükkel.
A 4S Method Pellet Gel csőrös adagoló flakonban érhető el, így tartalmát egyetlen mozdulattal a megtöltött kosárra vagy a csalira lehet juttatni.

Négy változatban érhető el a kínálatban a 4S Method Pellet Gel is

Négyféle kevert ízben kerül forgalomba: a Chili & Fokhagyma nagyon csípős, intenzív fluo zöld felhőt képező aroma, az Eper & Tintahal édes-halas ízű, intenzív piros felhőt képező változat, a Papaya & Mangó édes ízű, intenzív piros felhőt képező aroma, míg a Vajsav & Vanília fanyar, édes-savanyú ízű, fehér felhőt képező sűrű folyadék.

A 4S Method Pellet Gel aromát csőrös adagolójával gyorsan a kezelendő helyre lehet azt juttatni

4S Method Pellet Wafter 6, 8 mm
4 Season „rendszer” keretein belül fontos volt, hogy olyan, method horgászathoz optimalizált csalik is helyet kapjanak benne, amelyek minden évszakban eredményesen használhatók. Ehhez megfelelő méretre, felhajtóerőre, színre és ízesítésre van szükség. 
Számos fogós változat közül a következő négy lett a befutó: fehér + lila Chili & Fokhagyma, fehér + piros Eper & Tintahal, narancssárga + pink Papaya & Mangó, fehér + narancssárga Vajsav & Vanília.

A 4 Season „rendszer” keretein belül fontos volt, hogy olyan, method horgászathoz optimalizált csalik is helyet kapjanak benne, amelyek minden évszakban eredményesen használhatók

Ezek mérsékelt felhajtóerővel rendelkező lebegő (wafter) csalik, amelyeket a csalitüske súlya már a fenéken tart. A tégelyekben 4 különböző fajta csali található: két hengeres pellet forma 6 és 8 mm-es és két golyó 7 és 9 mm-es méretekben. Minden csali dupla színváltozatban kerül forgalomba.

Minden csali dupla színváltozatban kerül forgalomba

Haldorádó FermentX Method Box
Rendkívül népszerűek a nyári felmelegedett vizekben a tejsavas erjesztéssel készült FermentX etetőanyagok. Egyre több method feeder horgász használja ezeket. De ahhoz, hogy alkalmas legyen methodozáshoz is, több előkészületet (etetőanyag szitálást, nagyobb szemcsék eltávolítását) kell elvégezni. Jogosan merült fel termékeinket eredményesen használó horgászoktól, hogy miért nem kaphatók ezek a kiváló csalogatóanyagok methodozáshoz optimalizált változatokban is? A vásárlói igény egyértelmű megfogalmazása után nem volt más dolgunk, mint a legjobb változatokban elkészíteni ezeket!

Négy népszerű FermentX ízben kerül forgalomba ez a methodozáshoz optimalizált tejsavas csalogatóanyag

A FermentX Method Box tartalma:

 • 400 gramm száraz, ízesített etetőanyag
 • 100 gramm erjesztett aprómag
 • 100 ml erjesztett folyadék
 

Minden dobozban található az alap etetőanyag mellett erjesztett aprómag és erjesztett folyadék

Használatba vétele: öntse ki a doboz tartalmát egy vödörbe. A száraz etetőanyagra öntse rá az erjesztett folyadékot, majd öntsön rá pont ugyanennyi (1 flakon) vizet. Keverje ezt jól össze, majd 10-15 perc után törje át törőszitán. Ezután akár egyben, akár részletekben adagolva hozzá lehet keverni az erjesztett aprómagokat. Ha menet közben szárad, vagy nem tapad eléggé a keverék, igény szerint lehet és kell a nedvességet pótolni, amelyhez vízpermetező a legjobb megoldás!
Hasznos tippek! Nagyon intenzív és friss az így elkészített keverék, amely akár versenyeken is eredményesen használható. Többször működött az is, hogy nem erjesztett aprómaggal, hanem halas pelletekkel kevertük a fermentált kaját. Fura kombó, de hatásos!
4 különböző változatban kerül forgalomba: Tejsavas Betain, Édes Ananász, Nagy Ponty, Nagy Amur

Igazi method keverék, hiszen gyorsan, látványosan oldódik, ám az aprómagok garantáltan a kosár közelében maradnak!

Haldorádó Busa program
Kétségkívül a sportszerű busahorgászat forradalma zajlik! Ez többek közt annak is köszönhető, hogy egyre több profi horgász mutatja meg, hogyan is érdemes nekiállni a planktonevő óriások horgászatának. A Haldorádó Team oszlopos tagja, Sipos Gábor is sokat foglalkozik ennek a különleges, ám invazív hal megfogásának technikájával. Folyamatos próbálkozásai, ötletei és megfigyelései olyan termékekben testesülnek meg, amelyek segítségével bárkiből gyorsan eredményes busahorgász válhat!

Komplett busa programmal készülünk 2023-ra

Busa tabletta
A Busa tabletta ötlete az úszós horgászatok során merült fel, mikor is megoldást kellett találni arra, hogy kevés dobással, kevés csobogással lehessen olyan csalogatóanyagot bejuttatni, amely folyamatos figyelemfelkeltéssel járó oldódással dolgozik. Természetesen nincs új a nap alatt, létezett már ilyen termék, de szokásunkhoz híven mi nemcsak egy terméket, hanem egy komplett rendszert adunk a busahorgászok kezébe!

A sportszerű busahorgászat forradalma zajlik!

A Busa tabletta nem más, mint nagyon magas nyomáson, speciális eljárással préselt etetőanyag, amely vízbe kerülve lassan, de folyamatosan, látványos felhőt képezve dolgozik akár 1-1,5 órát is, mielőtt szétoldódik! Háromféle változatban kerül forgalomba.
Az Ananász-banán élénksárga színű tabletta, amely látványos fluo zöld színt bocsát ki oldódás közben. Ez a család leglátványosabban oldódó tagja, ajánlott a nyári, meleg, kissé zavaros vízbe!
Az Édes tejszín a jól bevált és híres busacsalogató anyag, a „tejpor” illatát és ízét adja vissza oldódás közben. A vízbe kerülve folyamatosan bocsátja ki magából a fehér színt, és a tablettáról leváló darabkák garantáltan kiváltják a planktonevőkből a táplálkozási viselkedést.
A család legkülönlegesebb tagja a Halas spirulina, mely az alga illatával és ízével, valamint a halliszt tápanyagtartalmával a busahorgászat egyik legfogósabb összeállítása. A sötétzöld színű granulátum zöld felhőt képez, mely még tiszta vízben sem riasztó, mégis figyelemfelkeltő.

A Busa tabletta lényegesen egyszerűbbé teszi a vízközti horgászatot

A tabletták használata egyszerű, hiszen a közepükben található furaton keresztül csak rögzíteni kell őket a Haldorádó Busázó úszó tablettás – felszíni vagy vízközti változatra.

Busázó úszó tablettás – felszíni
A Haldorádó felszíni busázó úszó tablettás a fehér és a pettyes busa céltudatos horgászatára kifejlesztett, bivalyerős, nagy teherbírású úszós szerelék, a vízfelszín közelében úszkáló halak megfogásának eszköze.
Használati útmutató:

 • Az úszó használatba vétele nagyon egyszerű, mindössze a tetején lévő forgóba kell belekötni a főzsinórt, majd az acélszár alsó részén le kell tekerni a zárócsavart. Így válik lehetségessé a tabletta felhelyezése az acélszárra. Ha ez megtörtént, a csavart jó erősen vissza kell tekerni a helyére.
 • A horgokra célszerű technopufit tűzni, ezzel is kikönnyítve azokat. Ezek pont akkorák legyenek, hogy „súlytalanná” tegyék a horgokat, de semmiképpen se emeljék el a kosár mellől.
 • Az úszó 2 horoggal van szerelve, de ez nem minden vízterületen engedélyezett, kérjük, tájékozódjon a helyi szabályzatról a horgászat megkezdése előtt!
 • Az úszó használata a 2 tűhegyes horog miatt rendkívüli körültekintést igényel, nehogy a kezünkbe akadjanak. Gyermekek kizárólag felnőtt felügyelete mellett használhatják!
 

A tablettás úszók használata egyszerű, így biztosan sok horgász segítségére lesznek majd a planktonevők horgászatában

Busázó úszó tablettás – vízközti
A Haldorádó vízközti busázó úszó tablettás a fehér és a pettyes busa céltudatos horgászatára kifejlesztett, bivalyerős, nagy teherbírású úszós szerelék, amellyel minden vízrétegben lehetőség nyílik a halak megfogására.

Használati útmutató:

 • Elsőként az erős fonott főzsinórra fel kell húzni egy cérnaütközőt (fontos, hogy ez a vízmélység minimum 1,5x-esére legyen felhúzva az úszót megütköztető stoppertól), majd egy karabineres forgót, melybe egy 30-40 grammos cseppólom van akasztva. Ez hivatott stabilizálni az úszót. Ezt követően egy újabb cérnaütközőt vagy gumiütközőt kell a főzsinórra felhúzni. Ez utóbbival lehet majd állítani, hogy milyen mélységben kínáljuk fel a tablettát. 
 • Az úszótest közepén lévő zsinórvezető csőbe kell belefűzni a zsinórt, majd ez alá kell kötni a „kosarat”, méghozzá úgy, hogy a távtartók lefelé nézzenek.
 • A „kosár” rész ennél az úszónál mindössze egy acélszár, melynek alsó végét le lehet tekerni, így lehetővé válik a tabletta felhelyezése. Ezt követően az alsó csavart jó erősen vissza kell tekerni!
 • A horgokra célszerű technopufit tűzni, ezzel is kikönnyítve azokat. Ezek pont akkorák legyenek, hogy „súlytalanná” tegyék a horgokat, de semmiképpen se emeljék el a kosár mellől.
 • Az úszó használata a 2 tűhegyes horog miatt rendkívüli körültekintést igényel, nehogy a kezünkbe akadjanak. Gyermekek kizárólag felnőtt felügyelete mellett használhatják!
 

Haldorádó Busa előke 1,2
A busahorgászat lelke a tűhegyes horog!
Legyen szó fenekező vagy úszós készségről, ha a horgunk nem elég hegyes, és akár egy kicsit is ki van tompulva, az akasztási esélyek rendkívüli módon csökkennek. Ha pedig meg is akad a kicsorbult horog, nem tud mélyre hatolni a kőkemény szájban, így halvesztéssel jár a kaland.
Ez okokból kifolyólag szükségét éreztük, hogy a legbeváltabb busázó horgok előkötött változatban is rendelkezésre álljanak a megfelelő előkével és a 7 cm-es, optimális hosszra kötve.
Kétféle méretben érhető el a kínálatban: 2-es méretű horoggal, valamint 4-es méretű horoggal ellátva.

Haldorádó BlendeX Serum Ghost
Az elmúlt években a BlendeX Serum koncentrátum az egyik legkedveltebb utóízesítésre használt aroma lett. Különleges kiszerelése és könnyű használhatósága miatt a feeder horgászok és bojlis horgászok is előszeretettel alkalmazzák. 2023-ban jött el annak az ideje, hogy a folyamatosan változó igényeknek eleget téve modernizáljuk a már jól bevált BlendeX Serumot.

A jól ismert BlendeX Serum immár megújult formában áll a horgászok rendelkezésére

A BlendeX Serum Ghost – csakúgy, mint elődje – lehetőséget biztosít két különböző ízű aroma együttes használatára, sőt, tulajdonképpen az ízek, változatok maradtak ugyanolyanok, mint voltak. Egyedül a beltartalom változott meg némiképp, ugyanis törekedtünk arra, hogy az aromák még tovább adagolják magukból a csábító attraktorokat, étvágyfokozókat, valamint kellemes ízüket. Ezeken kívül újdonság a Ghost esetében, hogy vizuális csalogatóhatást is kelt, ugyanis ezek a sűrű folyadékok a vízben látványos felhőt képeznek, méghozzá olyan színűt, amilyen maga az aromakoncentrátum.
A Ghost aromát lehet a csalira, a megtöltött kosárra vagy PVA csomagokba is nyomni az extra íz- és csalogatóhatás érdekében, bár eredményes felhasználásának csak a fantázia szab határt! Természetesen a PVA tasakot, hálót sem oldja.

A BlendeX Serum Ghost ugyanabban a hét fogós változatban kerül forgalomba, mint az elődje. Ezek a Tintahal + Polip, Eper + Méz, Fokhagyma + Mandula, Ananász + Banán, Vajsav + Mangó, TripleX (Nagy Ponty + Tintahal + Frankfurti Kolbász) és a Kókusz + Tigrismogyoró.

Micro Pellet – Kiwi
A kisméretű etető pelletek csalogatóhatása igen látványos. Kifejezetten kívánatos a használatuk apróhalakkal terhelt tavakon, ugyanis nem hagynak vízközt nyomot, nem húzzák le az aljzatra az apróságokat, ezzel is szelektálva a halméretet. A Micro Pellet családunk olyan ízesített, 2 mm-es szemekből áll, amelyek vízbe érvén gyorsan elkezdik magukból ontani értékes összetevőiket, miközben megázva sem veszítik el formájukat.

A Micro Pellet – Kiwi új, különleges aromájú és megjelenésű adalékunk

Etetőanyagba keverve tovább növelhetjük annak beltartalmát és fogósságát, ekkor az adagolási mennyiség 20-40% között mozoghat attól függően, hogy mennyire szeretnénk tartalmas kajával kedveskedni a halaknak. Önmagában is használható, ebben az esetben csúzlival, spombbal, PVA hálóval vagy akár etetőcsészével is bejuttathatjuk.
Ettől az évtől egy igazi különlegességgel bővül a szortiment, ami a kellemesen fanyar, édeskés, élénkzöld színű Kiwi, melynek hatékonysága a különlegességében rejlik.

Haldorádó SpéciCorn Limited Edition – Kiwi
A Haldorádó SpéciCorn termékcsalád már jó ideje meghatározó a magyar piacon. A legtöbb hazai pontyhorgásznak szinte biztos, hogy ott lapul ezek közül 1-2, vagy akár több tégely is a táskájában. Az évek alatt bebizonyították ezek a csalik, hogy sokkal többek, mint egy darabka műanyag. Főként vadvizeken, törpeharcsáktól és egyéb zavaró apró halaktól hemzsegő vizekben mutatják meg igazi fogósságukat, kiválogatva az értékes halakat!

Innovatív újdonság a SpéciCorn Limited Edition – Kiwi

Az évek során több új csaliváltozattal bővült a palettánk, de a legnépszerűbb mindmáig a SpéciCorn és a SpéciCorn Mega, azaz a normál és nagyméretű gumikukoricák. A nyerő ízekről és színekről azonban megoszlik a felhasználóink véleménye. Nagyon sok ötletet, javaslatot kaptunk, amelyből nekünk „csak” ki kellett választani a várható legjobbakat. Ezt követték a tesztek és próbahorgászatok sorozatai, majd végül ez a 6 változat maradt: Epres Joghurt (citromsárga + piros), Tutti Frutti (citromsárga + pink), Kiwi (citromsárga, UV reagens halványzöld), Mangó (citromsárga + narancssárga), Mézes Pálinka (citromsárga + narancssárga), Krill (citromsárga + barna).
Nagyon fontos, hogy mindegyikben megtalálható alapszínként a citromsárga, amely mellé került egy általunk fogósnak vélt szín. Az is folyamatos vita forrása, hogy melyik a jó méret. A kicsi vagy a Mega? Nem tudtuk eldönteni, ezért tettünk mindkettőből a tégelyekbe. Így a csali méretét is a halak kapókedvéhez lehet igazítani a színek tetszőleges variálásával együtt. Egy tégelyben nem 10, hanem 16 kukoricaszem található. Ezek közül 8 db normál méretű SpéciCorn, 8 db pedig a megnövelt méretű SpéciCorn Mega.

A tavalyi leggyengébb láncszem, a Puncs-citrom változat került ki a szortimentből, és helyette bekerült a Kiwi

No, és miért SpéciCorn MIX Limited Edtion, azaz limitált kiadás? Mert ezek egy részét, terveink szerint csak ebben az évben forgalmazzuk, majd a következő évben újabb változatokkal, újabb ízekkel helyettesítjük. A legrosszabbul teljesítő 3 ízt, bármennyire is fogós szerintünk, könyörtelenül újabbakra cseréljük. Ebben az esetben most a tavalyi leggyengébb láncszem a Puncs-citrom került ki a szortimentből, és helyette bekerült a Kiwi!

A pontyos újdonságok bemutatásában ezúttal is a Carp Team két kiválósága, Haskó Tamás és Rokolya Péter voltak segítségemre

Haldorádó MONSTER termékcsalád
A MONSTER termékcsalád tagjai nem a kellemes, emberi orr számára élvezhető illatokról híresek, viszont fogósságuk megkérdőjelezhetetlen! A csalik és etetőpelletek mellett egyértelmű, hogy aroma formában is megtalálható ez a termékcsalád a kínálatunkban.

Hatalmas halakat köszönhetek ezeknek a nem hétköznapi újdonságoknak!

MONSTER Pellet Box
Manapság a céltudatos pontyhorgászat elsőszámú csalogatóanyaga a pellet. Különböző összetételű, gazdag beltartalommal rendelkező összeállítások érhetők el a kínálatunkban. Megtalálható natúr és aromásított változat is, azonban olyan, mint a MONSTER Pellet Box, még biztos, hogy nincs! Hogy mi a különlegessége?

Komoly távcsali hatással bíró mesteri mixek ezek, kifejezetten céltudatos nagyhal-horgászatokhoz optimalizálva

A bojlikészítésben régóta jól ismertek az olyan, emberi orr számára kevésbé kellemes adalékok, mint a vérliszt, májliszt, különböző hallisztek, vagy akár a csípős fűszerek. Nos, a MONSTER Pellet Boxok pont olyan dolgokat tartalmaznak, amelyek kellemetlen „illatuk” ellenére nagyon komoly távcsali hatással bírnak, főként a termetes pontyokra. Ezek a büdös, de borzasztóan magas tápanyagtartalmú eledelek négy különböző formában kerülnek forgalomba. A dobozokban a pelletkeveréken kívül található 100 ml aromásított folyadék, amely pont elegendő a pellet szemek felpuhításához, használatba vételéhez.
A boxok használatba vétele nagyon egyszerű, mindössze a dobozban található 100 ml folyadékot kell a pellet mixre ráönteni, jól elkeverni, majd 10 perc pihentetés után etetőkosárba tömni. A többi a halakon múlik!

Minden pellet mixhez tartozik 100 ml folyadék, sőt a Máj & Vér változat tartalmaz egy tasak vérport is!
Akár bojlis, akár methodos horgászathoz ideális választás ez a termékcsalád

MONSTER Pellet Box - Máj & Vér
A család legbüdösebb és legmarkánsabb tagja. Nagyon magas a fehérjetartalma, amelyet még egy kis tasak vérporral teszünk teljessé. Ezt akkor célszerű a mixre rákeverni, amikor már a pellet szemek felpuhultak. Azt tapasztaltuk, hogy e keverékkel nem érdemes sok halra számítani, de hogy a legnagyobbakat a környékről összegyűjti, ez vitathatatlan!

MONSTER Pellet Box - Tintahal & Áfonya
A tintahal az egyik legnépszerűbb aroma a nagyponty-horgászat során. Ezt enyhíti, kicsit lágyabbá teszi az áfonya, amely remekül passzol hozzá. Ezzel a pelletkeverékkel és ezzel az ízesítéssel lehet talán a legtöbb pontyot összegyűjteni szinte bármelyik tavon.

MONSTER Pellet Box - Hot Mangó
A mangó aroma jól ismert ízvilág a horgászatban, több fogós aroma és csali is megtalálható a kínálatunkban, mely ennek az édes, egzotikus gyümölcsnek ízét viseli. Ebben az esetben is maradt az édes alap, ám szokatlan módon egy csípős, fűszeres kiegészítés került mellé. A végeredmény megdöbbentő, de rendkívül fogós!

MONSTER Pellet Box - Vörös Lazac
A lazac több etetőanyagban, és csaliban is visszaköszön, és immár pellet box formájában is rendelkezésre áll. Kifejezetten ajánlott hideg vízi horgászatok során, esetleg célzott tokhalhorgászathoz is!

MONSTER Pop Up Method 9, 11 mm
A csalik nagy felhajtóerejű lebegő (Pop Up) csalik, amelyek mindenképpen nagyobb, vastagabb horgot és vastag csalitüskét igényelnek. Ennek oka egyszerű, ezek nem kishalas csalik! A cél egyértelműen a nagyobb halak kiválogatása, amelyek biztonságos megfogásához nagyobb méretű horogra van szükségünk. A nagy felhajtóerejű csali a nagyobb horgot is remekül balanszírozza, így létrehozva a tökéletes nagyhalas csali-felkínálást!

Nagy felhajtóerővel bíró, nagyhalas csalik

A MONSTER Pop Up Method tégelyében 9 és 11 mm-es változatok találhatók meg. A golyóknak nemcsak ízük, de színük is kevert, így feltűnők a sötétebb színű etetőanyag vagy pellet alapon is.
Négyféle ízváltozatban kerülnek forgalomba: Máj & Vér (barna + piros), Tintahal & Áfonya (rózsaszín + fekete), Vörös Lazac (sárga + vörös), és Hot Mangó (narancssárga + fehér).

Durva aromájuk mellett élénk, váltott színükkel is felhívják magukra a figyelmet ezek a csalik

MONSTER Pop Up Big Carp 13, 17 mm
A MONSTER Pop Up Big Carp tégelyében 13 és 17 mm-es változatok találhatók meg. A golyóknak nemcsak ízük, de színük is kevert, így feltűnők a sötétebb színű aljzaton, vagy pelletes bojlis etetésen is.
Négyféle ízváltozatban kerülnek forgalomba: Máj & Vér (barna + piros), Tintahal & Áfonya (rózsaszín + fekete), Vörös Lazac (sárga + vörös), és a Hot Mangó (narancssárga + fehér).

A nagyobb változatok akár önmagukban is fogós pontycsalik, de…
… csalikombinációk kikönnyítésére is alkalmasak

MONSTER Magnum 20 mm
A MONSTER Magnum az oldódó és a főzött csalik összes előnyével rendelkezik, ugyanis olyan csaliról van szó, amelynek közepe főzött, külső rétege viszont oldódó! Belső magja 14 mm átmérőjű, parafaőrleménnyel balanszírozott, főtt, nem oldódó csali. A külső réteg 6 mm vastag és folyamatosan oldódva ontja magából a csábító ízanyagokat. Használatával elkerülhetjük csalink leázását, ugyanis a belső, főzött rész akár 72 órát is kibír, miközben a külső rész oldódási ideje 2-3 óra (vízhőfoktól függően).

A MONSTER Magnum speciális nagyhal-csali

Nagyon attraktív, nagyon ütős csali, amely a rövid idejű, nagyhalas method feeder horgászat és a céltudatos bojlis nagyhalas horgászatok során is bevethető. Különösen ajánlott nagy nyomásnak kitett, sokszor megfogott, óvatos, kapitális halak horgászata során, de vadvízi, dunai horgászatok során is meglepően eredményesnek bizonyult, kiválogatta és megfogta a környék pontyait!

A Magnum csalik belső magja 14 mm átmérőjű, parafaőrleménnyel balanszírozott, főtt, nem oldódó csali, míg a külső réteg 6 mm vastag és folyamatosan oldódva ontja magából a csábító ízanyagokat
Az oldódás folyamata

Négyféle fogós változatban érhető el: a Máj & Vér magja vörös, az oldódó réteg színe barna, a Tintahal & Áfonya magja fekete, az oldódó réteg színe rózsaszínű, a Vörös Lazac magja sötétbarna, az oldódó réteg színe mély bordó, a Hot Mangó magja pedig narancssárga, az oldódó réteg színe fehér.

Négyféle fogós változatban érhető el
Európa több nagyhalas vizén bizonyítottak már ezek a csalik!

MONSTER Gel Booster
A büdös, fűszeres ízvilágot magában foglaló MONSTER termékcsalád aromája PVA-barát sűrű folyadék, amely a bojlis és a method feeder horgászok számára is jó választás lehet. Különlegessége, hogy ez a termék nem csupán aroma, hanem olyan természetes kivonatok egyvelege, mely bővelkedik az értékes tápanyagokban és étvágyfokozókban.

A MONSTER termékcsaládot ez a nagyon markáns aromacsalád teszi teljessé

Használata roppant egyszerű, hiszen az adagoló flakonból egy mozdulattal a megtöltött kosárra vagy éppen a „bag”-be lehet juttatni. Mivel sűrű, tömény aromáról van szó, egyértelmű, hogy a fenéken fejti ki a hatását és sokáig az etetőanyag vagy pelletek közelében marad.
Négyféle fogós változatban kínáljuk: a Máj & Vér brutál erős májas, véres ízű és illatú, színe vérvörös, a Tintahal & Áfonya intenzív tintahal és áfonya ízű és illatú, színe rózsaszínű, a Vörös Lazac erősen halas, lazac ízű és illatú, színe vörös, a Hot Mangó csípős, mangó ízű és illatú, színe narancssárga.

Mind a négy ízesítésben rendelkezésre áll a Gel Booster

Haldorádó Big Feed termékcsalád
A Haldorádó Big Feed széria a nagymennyiségű szoktató és helyben tartó etetésekhez kínál gazdaságos megoldást. Sikerült olyan jó minőségű etető pelleteket és bojlikat egy családba rendezni, amelynek révén nem kell kompromisszumot kötni, és mégsem kerül majd egy hosszabb túra egy vagyonba. Nehéz az itt látható pelletek és bojlik kiváló aromáját, ízét a fotókon keresztül átadni, de biztosra vesszük, hogy azok, akik kézbe veszik, majd kipróbálják, megdöbbenve tapasztják, hogy mennyire fogósak, illetve mennyire kedvező az áruk!

C6 Pellet – Kiwi
A Big Feed C6 Pellet család számos kiváló megoldást kínál, akár alapozó etetés kialakítására, kiegészítésére, akár kosaras keverékek beltartalmának dúsítására. A pellet szemek átmérője 6 mm, textúrájuk tömör és kemény, a vízben viszont szép lassan felpuhulnak, s közben mindvégig áramoltatják magukból csábító aromájukat. 0,8 és 2,5 kg-os gazdaságos kiszerelésekben kerül forgalomba, melyekkel a rövidebb és akár hosszabb horgásztúrák etetését is hatékonyan megoldhatjuk.
Hét nyerő ízben kínáljuk, melyek közül minden időszakra megtalálható a leghatékonyabb alternatíva: Eper & Ananász, Vad Ponty, Fűszeres Kolbász, Amur, Tigrismogyoró, Mangó, valamint a 2023. év vezéraromája, a Kiwi.

Mind ízében, mind megjelenésében különleges az új C6 pellet és a C21 bojli

C21 Boilie – Kiwi
A C21 Boilie a céltudatos nagyponty-horgászok számára kínál izgalmas és gazdaságos újdonságot. Ezek a minőségi alapanyagokból készült bojlik 21 mm-es mérettel, valamint 0,8 és 2,5 kg-os, illetve egy – ÚJ! – 1 kg kiszereléssel, melyet egy ízben azonos 100 ml-es flakon aromával + egy praktikus vödörben hozunk forgalomba, melyekkel a rövidebb és akár hosszabb horgásztúrák etetését is hatékonyan megoldhatjuk.
Fontos és előnyös tulajdonsága, hogy „Long Life”, azaz főzött csali, amely a víz hőmérsékletétől függően akár 48 órát is kibír a vízben és remekül ellenáll a fehérhalak csipkedéseinek, így képes megvárni a később érkező nagy pontyokat.
Hét nyerő ízben kínáljuk, melyek közül minden időszakra megtalálható a leghatékonyabb alternatíva: Eper & Ananász, Vad Ponty, Fűszeres Kolbász, Amur, Tigrismogyoró, Mangó, valamint a 2023. év vezéraromája, a Kiwi.

A Big Feed termékek megtalálhatók a kínálatban a népszerű 800 grammos mellett 2500 grammos kiszerelésben is

Haldorádó SpéciAdditive – Kiwi
A SpéciAdditive adalékok nem mesterséges folyékony aromák, hanem olyan természetes növényi és állati eredetű kivonatok, amelyeket bizonyítottan szeretnek a pontyok, és amelyek egyértelmű jó hatással vannak táplálkozásukra. A lehűlt vízben is jól oldódnak, és olyan nyomelemeket, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak, amelyekben a pontyok jellemzően hiányt szenvednek, ezért ezek zamata számukra kívánatos falatok ígéretét jelzi. Használható etetőanyagok, vagy stick mixek ízesítésére, de alkalmas pelletek, magvak, bojlik csalogatóhatásának a fokozására is.
A következő változatokban kapható: Kukoricatej, Fokhagyma kivonat, Csípős paprika kivonat, Folyékony máj, Halolaj komplex, Szúnyoglárva kivonat, Fűszeres vörös máj, Kókusz + Tigrismogyoró, Mangó kivonat, Folyékony Sajt, Epres Joghurt, valamint a Kiwi.

A Kiwi 2023-ban a Haldorádó egyik vezéraromája, több termékben is visszaköszön. Meggyőződésünk, hogy a fogós eper, ananász és mangó ízesítések után megtaláltuk az új, nagyon ütős aromát! A Kiwi egy nagyon kellemes ízű és illatú sűrű folyadék, amely főként az édesszájú pontyok, amurok (és horgászok) kedvence lesz! A különlegessége a fogósságának titka.

A SpéciAdditive Kiwi egy nagyon kellemes ízű és illatú sűrű folyadék, amely főként az édesszájú pontyok, amurok (és horgászok) kedvence

Haldorádó Hi-Vis Tiger
A tigrismogyoró már régóta az egyik legfogósabb ponty és amur eledel, legyen szó szoktató etetésről, vagy horogcsaliról. Ezúttal az utóbbi felhasználási területen alkottunk újat a Hi-Vis Tiger termékekkel.

A Hi-Vis Tiger négyféle szín- és ízválasztékban érhető el

Ez a csalizó tigrismogyoró nemcsak rendkívül intenzív ízével és aromájával, hanem High Visual, azaz magas vizuális ingerrel, vagy másként tökéletes láthatóságával is kitűnik a mederfenéken vagy az etetési szőnyegen. Egy forradalmian új technológiával sikerült úgy ízesíteni és színezni a szemeket, hogy azok akár napok múlva is ontják magukból a csábító, finom aromát. Ha a szemeket kettétörjük, akkor válik láthatóvá, hogy teljes keresztmetszetében (nem csak a külső felületén) vannak színezve és ízesítve. Nagyon fogós természetes csali, amely bárhol bevethető, legyen szó ponty, vagy amur horgászatáról.
A Hi-Vis Tiger négyféle szín- és ízválasztékban érhető el: az Ananász + Banán sárga színű, a Nagy Ponty bordó, a Mangó narancssárga, míg a Kiwi zöld színű.

Ruházat
A csalogatóanyagok mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a folyamatosan változó trendeknek is megfeleljünk, így ruhakollekciónkat is rendszeresen e szerint bővítjük, változtatjuk.

Új ruhakollekciónk nemcsak elegáns, sportos, de nagyon hasznos darabokból is áll

UV álló ruházat
Az UV sugárzás talán a legnagyobb ellensége a horgászoknak, hiszen ellene csak ritkán védekezünk, holott a nap káros sugarai képesek akár néhány perc alatt megégetni a szabadon hagyott bőrfelületünk. Ebben a kollekcióban olyan ruhadarabok kaptak helyet, amelyek elsősorban nyáron lehetnek segítségünkre. Mind a hosszú ujjú póló, a kalap, a sál, mind pedig a kesztyű olyan prémium minőségű, UV álló anyagból készültek, melyekben bátran megbízhatnak az érzékeny bőrű horgászok is!
A praktikum mellett nagy erénye e ruhadaraboknak, az a hullámmintás design, ami miatt megakad rajtuk a szem. Akár a camou kék, akár a camou szürke változatról is legyen szó, a modern formatervezés és sportos megjelenés garantált!

Minden igényt kielégítő UV álló ruházatunk biztos nagy sikert fog aratni 2023-ban
Rendesen lepróbáltuk a ruhákat a dél-afrikai világbajnokságon

Kesztyűk
A nyári ruhadarabokon kívül más kiegészítők is kerültek a szortimentbe. Ilyen a Téli kesztyű, a Pergető kesztyű, és a dobókesztyű ujj.

Téli horgászkesztyű
Mérsékelten vízálló, bélése pedig puha polár anyagból készült. A csuklórész hosszított, rugalmas, gumis kialakítást kapott, mellyel remekül simul a csuklóhoz, ezáltal megakadályozza, hogy a hideg felülről behatolhasson. Tenyérrésze gumírozott borítású, hogy a nedves horgászbot is stabilan megtartható legyen. A hüvelykujj és a mutatóujj egy mozdulattal lehajtható, az anyagban található mágnessel pedig rögzíthető. Sokkal jobb és praktikusabb megoldás ez, mint a tépőzáras rögzítés, mert abba állandóan beleakad a zsinór, itt viszont nincs felesleges sallang! A szabaddá vált ujjvégekkel könnyen csalizhatunk vagy dobhatunk, amelyek villámgyorsan elrejthetők újfent.

Téli horgászkesztyű Haldorádó kivitelben

Pergető kesztyű
Üvegszál, szilikon és spandex
anyagokból készült különleges pergető kesztyű. Ragadozóhalak stabil megfogását, vízből való biztonságos kiemelését segíti. Tökéletesen simul a kézhez, a csuklónál gumírozott tépőzár segítségével rögzíthető. Anyagösszetételéből adódóan stabil, biztos, csúszásmentes fogást biztosít, miközben a hal testét borító nyálkaréteg is sértetlen marad. Ezt a kesztyűt azoknak a pergető horgászoknak ajánljuk, akik egy tökéletes védelmet nyújtó, ugyanakkor tetszetős, divatos kesztyűt szeretnének vásárolni.

Praktikus és designos ragadozóhalas kesztyű

Feeder Team Dobókesztyű ujj
Vannak olyan szituációk, amikor a parttól egészen távol kell keresni a halakat, és nincs lehetőség a végszerelékünk behúzására. Ekkor dobni kell! Az ilyen esetekhez készült ez a dobókesztyű ujj, amelynek sajátossága, hogy a tapintó felület remek minőségű bőrből készült, a többi része pedig légáteresztő anyag. A viselője szinte semmi különbséget nem érez használata közben, olyan, mintha nem is lenne a kezén, így hihetetlenül jó kontaktust érhetünk el, és garantáltan nagyobbakat tudunk dobni minden alkalommal. Jobbkezes kivitelben kapható.

A népszerű dobókesztyű ujj immár Feeder Team kivitelben is elérhető

Aprócikkek
Szokás szerint hasznos aprócikkek terén is történtek fejlesztések, így néhány igazán kurrens etetőkosár mellett a népszerű SpéciMethod Rig szortimentet is bővítettük.

Haldorádó Feeding Method
Az új nemzetközi szabályoknak megfelelő method kosár, amely kialakítása révén tökéletesen alkalmas etetésre és nagy mennyiségű csalogatóanyag bevitelére. Jó alapul szolgált ehhez a Method Flat Feeder kosarunk. A két oldalbordát megerősítettük, és kapott még egy középső, hosszanti irányban elhelyezkedő bordát, amelyet kézzel szinte lehetetlen lenyomni. A három borda kellően stabil, jól tart, így a belegyúrt pellet mix vagy etetőanyag sem pereg le róla egy lendületesebb dobás során.
Három méretben: 30 g, 50 g, 70 g készül. A legnagyobb mérettel megtöltve könnyedén dobhatunk és etethetünk akár 100 méter körüli távolságra is!

A nemzetközi versenyszabályzatnak maximálisan megfelel ez a kifejezetten alapozó etetéshez készült kosár
A 2022-es Method világbajnokságon már éles körülmények között is bevetésre került ez a kosár

Haldorádó Alcatraz River
Ez egy teljesen új koncepciójú folyóvízi kosár, amely alapvetően kettős célt szolgál:
1. A ragasztott csontis márnahorgászat során a lehető legtovább megtartsa és lassan adagolja ki magából az izgő-mozgó nyüveket. Tudjuk jól, hogy a hagyományos alagútkosarak gyakorta túl gyorsan és hirtelen, nagy mennyiségben adják ki a tartalmukat. Ez az új kosár sokkal tovább, akár 30-60 percig is adagolja magából a csontikat, amíg a közelébe nem ér egy nagy és óvatos márna!

Az Alcatraz egy teljesen új koncepciójú folyóvízi kosár

2. A dunai nagyhalas horgászatok során gyakorta több óráig is bent kell hagyni a végszereléket, bízva abban, hogy megérkezik egy hőn áhított kapitális ponty vagy amur. Itt nincs gyakori dobálás, nincs felesleges csobogás! A csali garantáltan megvárja a halakat, legyen az bármi, de kérdés, hogy rátalál-e az 1-2 szem csalira a hal? Valószínűleg nem… Sokkal előbb megtalálja csalinkat a folyóvízben is a hal, ha van a közelében egy ízes, csábító falatokkal dugig tömött kosár, amelynek íz- és zamatanyaga a horog közelébe csalja a halakat. A hagyományos folyóvízi kosarak a legragacsosabb etetőanyagot is maximum 1 óráig képesek megtartani. Ezt az új kosarat, ha darabosabb szemcsézetű kajával töltjük meg, tulajdonképpen bármeddig bent hagyhatjuk, mert ebből nem tud „megszökni”. Sőt, gyakorta az is tapasztalható, hogy a termetesebb halak megpróbálják ebből kivenni, erről a spicc erőteljes meggörbülése vagy apró pöccintései árulkodnak… majd a következő pillanatban megszólal orsónk fékje, és a vizet veri a meggörbült botunk spicce. Szóval ezzel a kosárral, amíg ki nem vesszük a végszereléket, garantálhatjuk, hogy folyamatos lesz a csalogatóhatás!

Az Alcatrazból nincs menekvés!

A kosár alján található megnövelt hosszúságú, hegyes lemezcsavarok garantálják, hogy a leggyorsabb folyóvízben is megáll.
Méretei: 115 g, 140 g, 170 g, 200 g, 240 g, 270 g

Haldorádó Deep Sonar
A Deep Sonar egy forradalmian új mélységmérő nehezék, melyet a Haldorádó fejlesztő csapata az ország, sőt Európa egyik legnagyobb úszógyártójával, az Exnerrel közösen fejlesztett. Nagy büszkeség számunkra, hogy Nagy Attilával közösen dolgozva egyre jobb és innovatívabb eszközök látnak napvilágot.
E nehezék jellemzője, hogy bedobva és a zsinórt feszesen tartva 1 métert süllyed 1 másodperc alatt. Egy stopper segítségével könnyen kiszámolható, hogy a csobbanástól a nehezék lekoppanásáig mennyi idő telik el, amely ugyebár megegyezik a horgászhelyünk mélységével. És ez még nem minden!
A nehezékben 8 db rézlamella található, amelyek kivehetők. Így, ha a felét, tehát négyet kiveszünk, akkor a süllyedés már csak 0,5 méter lesz 1 másodperc alatt. Ennek köszönhetően a sekély vizeket is hatékonyan meg tudjuk mérni!

Innovatív megoldás, ha szeretnénk tudni a horgászhelyünk mélységét

SpéciMethod Rig – Profi előkötött csalitüskés horogelőke
A már meglévő kínálatot is beillesztettük az új szortimentbe, így már nemcsak fonott előkéből, hanem monofil zsinórból is széles paletta áll a horgászok rendelkezésére. Sőt, a szakállas horgok mellett szakáll nélküli modellek is kerültek a kínálatba.

Szélesítettük a SpéciMethod Rig szériánkat is, így most már előkötött monofil, és szakáll nélküli horoggal kombinált horogelőke is van a kínálatban

HALDORÁDÓ Fishing Care termékek
A Fishing Care termékek kifejezetten a horgászok igényei alapján készültek, amely Tárnokiné Horváth Edina, a T.H.E. BEAUTY magyar kozmetikai cég tulajdonosának és a Haldorádó fejlesztőcsapatnak munkáját dicséri! Új termékeink olyan helyzetekre kínálnak megoldásokat, amelyekkel már MINDEN horgász találkozott, mégsem tudta ezekre eddig a jó megoldást. 

A Fishing Care termékek a legigényesebb horgászok igényét is kielégítik
Ízléses csomagolás és kompromisszummentes minőség jellemzi a Fishing Care kozmetikumokat

Fishing Care Kézkrém
A HALDORÁDÓ Fishing Care Kézkrém (főként természetes) összetevői nem riasztják el a halakat, így horgászat közben is használható, a horgászat után pedig kifejezetten ajánlott!
Kreatív fejlesztésen alapuló receptúra alapján készült, mely a mindennapi problémáknak kitett, irritált kezek támogatója. Gyorsan felszívódva nyugtatja, hidratálja, táplálja kezünket, miközben vékony filmréteget kialakítva védelmet nyújt a nap további részében. Helyreállítja a bőr hidro-lipid egyensúlyát. Rendszeres használata puha, bársonyos bőrérzetet ad. 

Fishing Care Kézkrém

Fishing Care Sebdoktor
Horgászat közben gyakorta előfordul, hogy megszúrja az ujjunkat a horog, megvágja, megszúrja a kezünket hal bognártüskéje, de ezernyi más veszély is leselkedik ránk a természet lágy ölén… Ha bekövetkezett a baj, szükség van egy hatékony sebápoló készítményre. A Sebdoktor kreatív fejlesztésen alapuló receptúra alapján készült, sebgyógyulást támogató krém. Természetes növényi összetevőinek köszönhetően nyugtatja, ápolja az irritációnak kitett bőrfelületet. A népgyógyászatban már bizonyított, sebgyógyulást támogató gyulladáscsökkentő körömvirágolaj és -kivonat, árnika olaj, sheavaj szinergiában működnek együtt a panthenollal, aloe vera géllel, római kamillavízzel, biztosítva a gyorsabb regenerálódást.

Fishing Care Sebdoktor

Fishing Care Borotválkozás utáni balzsam
A Fishing Care Borotválkozás utáni balzsam
bátran használható horgászat közben is, mert (főként) természetes összetevői nem riasztják el a halakat! Kreatív fejlesztésen alapuló nyugtató, kiegyensúlyozó hatású, könnyed állagú gélkrém. Gyorsan felszívódik, nyugtatja, hidratálja az érzékeny, sérülékeny bőrt. Hatóanyagai egymás hatását felerősítve segítik a borotválkozás okozta mikrosérülések gyors regenerációját, csökkentik a gyulladást, meggátolják a fertőzések kialakulását, miközben helyreállítják a bőr hidro-lipid egyensúlyát.

Fishing Care Borotválkozás utáni balzsam

Fishing Care Autóillatosító
Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor a nedves haltartó, vagy egyéb „büdös” horgászcucc kellemesnek semmiképpen nem mondaható illata uralja az autónk belső terét. Hiába szellőztetünk, akkor is csak a kellemetlen szagokat érezzük. Mennyivel jobb érzés kedvenc csalink vagy arománk illatát szaglászni, ugye?
Elkészítettük azokat az autóillatosítókat, amelyeket nem csak a horgászok fognak imádni! Alkalmas lakásban, szekrényekben, öltözőkben a kellemetlen szagok lefedésére is. Használata: tekerje le a fa fedelet, majd vegye ki a műanyag zárókupakot. Tekerje vissza a fedelet, majd az illat eloszlatásához fordítsa az üveget fejjel lefelé néhány másodpercre, hogy a folyadék felszívódhasson a fa fedélbe. A fán keresztül kipárologva, sokáig kellemes illatot áraszt magából! 
Elérhető illatok: mangó, narancshéj, tropical, kókusz

Fishing Care Autóillatosító

Fishing Care Ajakdoktor
Az Ajakdoktor kreatív fejlesztésen alapuló receptúra alapján készült ajakápoló. Természetes növényi olajai és vajai szinergiában együttműködve a kínai édesgyökér-kivonattal és kék varádics illóolajjal, hatékonyan nyugtatják az ajak érzékeny területét. Ceramidtartalma segít helyreállítani a sérült bőrfelszín egyensúlyát, erősíti a bőr védőgátját, hidratáló, nyugtató, tápláló összetevői puhítják, ápolják az ajkat.

Fishing Care Ajakdoktor

Fishing Care Szagsemlegesítő kéztörlő szett
Kreatív fejlesztésen alapuló receptúra alapján készült szagsemlegesítő folyadék, mely kiválóan alkalmas a kezek megtisztítására, a kellemetlen szagok elfedésére. Antibakteriális összetevőket tartalmaz, melyek támogatják a bőr természetes védekező folyamatait is. Használata: itassa át a szettben található préselt, száraz törölközőkorongot a folyadékkal. Nyissa szét, hajtogassa szét az így kapott nedves törölközőt, majd kéztörlőként használva dörzsölje át vele a kezeit. A hatás lenyűgöző lesz, mert a kellemetlen, büdös szag helyett kifejezetten kellemes illatot áraszt majd a keze!
A csomag 5 db törölközőkorongot és 60 ml szagsemlegesítő folyadékot tartalmaz.

Fishing Care Szagsemlegesítő kéztörlő szett

Fishing Care Szagsemlegesítő testápoló szett
A Fishing Care Szagsemlegesítő testápoló szett kreatív fejlesztésen alapuló receptúra alapján készült szagsemlegesítő, tisztító folyadék, mely kiválóan alkalmas a testhajlatok vagy akár az egész test megtisztítására, a kellemetlen szagok elfedésére. Antibakteriális összetevőket, növényi tisztítóanyagokat tartalmaz, melyek kíméletesen tisztítják a bőrt és támogatják annak természetes védekező folyamatait. 
Használata: itassa át a szettben található préselt, száraz törölközőt a folyadékkal. Nyissa szét, hajtogassa szét az így kapott nedves törölközőt, majd törölje át vele a tisztítandó testfelületeket. A hatás lenyűgöző lesz, mert a kellemetlen testszag helyett egy kifejezetten kellemes, visszafogott férfias illatot áraszt majd felfrissült teste, olyan, mintha egy jó fürdőt vett volna, mégsem kellett a hideg tóban megbuggyanni!
A csomag 5 db szögletes préselt törölközőt és 100 ml szagsemlegesítő folyadékot tartalmaz.

Fishing Care Szagsemlegesítő testápoló szett

Fishing Care - Törlőkendő tabletta
Ez a törlőkendő tabletta a Fishing Care Szagsemlegesítő kéztörlő szetthez való utántöltő.
Használata: itassa át a szagsemlegesítő folyadékkal a préselt, száraz törölközőkorongot. Nyissa szét, hajtogassa szét az így kapott nedves törölközőt, majd kéztörlőként használva dörzsölje át vele a kezeit. A hatás lenyűgöző lesz, mert a kellemetlen, büdös szag helyett kifejezetten kellemes illatot áraszt majd a keze!
A csomag 10 db törlőkendő tablettát tartalmaz.

Fishing Care - Törlőkendő tabletta

Írta: Döme Gábor
Fotók: Haldorádó archívum
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!